Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
EVROPSKA GOSTOVANJA-veteranske price
Revans mec prvog kolo KUPA UEFA TRAKIJA ( Bulgaria ) – C.ZVEZDA 2-2 pred 40.000 gledalaca u Plovdivu… Kraj septembra-pocetak oktobra 1987 godine…

U prvom mecu u Beogradu nasa C.Zvezda je pred 35.000 gledalaca pobedila Trakiju sa 3-0 slomivsi ih u zadnjih pola sata utakmice. Navijali smo odlicno to drugo poluvreme,tako da su zuto-crni iz Plovdiva podlegli pritisku I primili su ta tri komada na golu ispod severne tribine, za poprilicno miran revans!!! Odmah po odigravanju tog meca otisao sam u Putnik I uplatio aranzman za Plovdiv. Zajedno samnom su uplatili jedan momak iz Beograda, kao I prijatelj iz Jagodine. Zvezda je nesto htela da organizuje, pa onda ne, pa smo otisli I uplatili u Putnik. U medjuvremenu su se ovi ostali organizovali I uplatili su aranzman za Plovdiv preko BAS Turista ( sediste im je bilo na stajgi –autobuskoj ). Iz Beograda put Plovdiva smo krenuli u utorak u popodnevnim casovima. Sev nas trojice mladjih u autobusu, ostali deo su bili stariji Zvezdasi koji su nam pricali price sa njihovih Evropskih gostovanja – Hajberi-Arsenal, Birmingham ( protiv West Bromvica ) itd, itd… U Plovdiv smo stigli nekoliko sati pre pocetka utakmice pa smo odmah otisli na rucak u Hotel “LENJINGRAD” u centru Plovdiva. Bugari su bili pod diktaturom Todora Zivkova I velikim uticajem Rusa ( imali su I policijski cas ). U samom hotelu dok smo klopali one njihove velike cevape I ostalo, bacis kelneru koju metalku-pare a on ti sa cetkicom brise ramena, I trci kao lud oko tebe. U samom gradu se na svakom koraku dalo videti da su pod teskom diktaturom-komunizmom gde je narod nastrasen, siromasan, polu prazne prehrambene radnje… Posto se priblizavao pocetak utakmice pozurili smo ka stadionu. Stigli smo na stadion i bacili smo se svi u potragu nekog ulaza “C”. Okolo samog stadiona je bila velika guzva tako da smo se jedva probijali u nastojanju da nadjemo taj ulaz”C”. Nasli smo taj ulaz I usli smo. Bilo je to na suprotnoj strani od nase ostale Brace koji su bili na spratu juzne tribine( u njenom samom cosku ). Sa nase pozicije odmah krecemo ka nasoj ostaloj Braci, I uz malo cimanja sa ludom Bugarskom murijom, stizemo na sprat juzne tribine. Na atletskoj stazi su stajali specijalci sa psima I zamisite, masinkama u rukama. Stadion je bio pun kao oko 40.000 ljudi, a na tom juznom spratu, ali suprotnom cosku su bili navijaci Trakije. Bilo ih je malo sa nekim zuto-crnim krpicama. Tek kada smo usli na stadion uvideli smo da oni non stop skandiraju BOTEV, BOTEV a ne Trakija, jer je to njihov stari naziv kluba-BOTEV. Na stadionu je zabranjeno da stojis I navijas. Kada je neka sansa smes da ustanes I odmah da sednes. Zamisli te kada 40.000 Bugara prilikom sanse ili gola njihovog kluba ustaje uz zaglusujucu dreku. Ja sam nosio aparat za slikanje. Okinuo sam desetak snimaka, a posto su panduri to videli odmah su me priveli, ne bi li mi uzeli aparat, zato sto je zabranjeno slikanje. Pa vi sada vidite u kakvoj su drzavi ziveli. Murijasima sam rekao da nisam znao da se ne sme slikati I da to vise necu ciniti, I oni me posle natezanja pustise I vratise aparat. Zakon im je bio zajeban, a panduri su nosili motke od pendreka koji su visili skoro do zemlje. Zastave koje smo okacili bile su ULTRAS, RED DEVILS, NISLIJE a imali smo I drugih, ali nam murija nije dala da ih stavimo. Za ove sto smo ih postavili bilo je povuci potegni, jer I njih nisu dozvoljavali da okacimo. Utakmica se zavrsila rezultatom 2-2 tako da smo bili presrecni sto nismo izgubili. Posli smo polako ka izlazima, a ja jednom Bugarinu uze kapu Lokomotiva Plovdiv ( I Lokomotiva I Paok su crno-beli ) I kapu Paoka koju je drzao u rukama, I izgubim se u guzvi. Usli smo u autobuse, a kada smo trebali da krenemo iz mase Bugara polete jedan manji kamencic koji je pogodio u staklo, ali nije bilo nista posto su stakla na autobusima bila debela. Autobusi su krenuli, a negde na pola puta Plovdiv-Sofija slusali smo radio prenos utakmice koja je tek pocela Partizan-Fljamurtari. Partizan je vodio sa 2-0 protiv Albanskog predstavnika, ali onda ga KUSTA zabada u sam rogalj za 2-1 I prolaz Fljamurtarija u drugo kolo Kupa Uefa. Kakva je to samo bila bruka Grobara I ljaga koju nikada nece moci oprati (dok je veka I sveta). Neopisivo je bilo koliko sam u tim momentima bio srecan. Eto Braco to bi mu bio taj Plovdiv iz 1987 godine-kraj septembra-pocetak oktobra …

[Image: trakijaczvezda221987godine33ck.png]

[Image: trakijaczvezda221987godine29je.png]

[Image: trakijaczvezda221987godine17op.png]
Reply

Messages In This Thread
EVROPSKA GOSTOVANJA-veteranske price - by ciricdejancira - 10-25-2005, 12:26 PM
EVROPSKA GOSTOVANJA-veteranske price - by Anonymous - 11-09-2005, 10:19 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)