01-31-2006, 07:47 AM
Zastoj nema nikakve veze sa nasom (ne)ozbiljnoscu. Moras da shvatis da mi sve ovo radimo volonterski. Najbitniji covek je Dragance, covek koji ima dva posla, a nedavno je postao i otac. Izvini, ali njegovo dete je u ovom trenutku daleko bitnije od sajta. Ukoliko imas iskustva sa pravljenjem sajtova, programiranjem itd. posalji mu pp na delije.net sa svojim CV i postaces deo ekipe cime bi se ubrzao zavrsetak sajta (uostalom Dragance je preko pomenutog foruma i pozvao sve koji imaju znanja i volje da se pridruze jer je on u velikoj guzvi).
Sto se Opere tice tu postoje odredjeni problemi. Na primer, iz Opere je jako tesko raditi u admin sekciji sajta. Dragance je i dobio odgovor zasto:
Upravo sam dobio odgovor od ljudi iz Opere, u vezi sa
nasom admin sekcijom. Upitao sam ih da li je moguce da
izvrsim male modifikacije kako bi proradilo i u
njihovom browseru, i evo (nazalost) negativnog
odgovora:
> Re: Opera support
>
> unfortunately it's a little harder than a little
> modification to the javascripts. opera has no API for
> HTML. IE has MSHTML and Mozilla has Midas, but neither
> Opera nor Mac/IE have HTML APIs so without creating a
> stand-alone java app, there's no way to do it.
>
Znaci, ne moze i pored moje dobre volje. To je taj
mali problemcic sa API-jevima, koje sam u proslosti
iskusio (kao sto su me i podsetili) i u IE na Apple
Mac.
Ovaj sajt je pravljen da bi bio dosutupan sto je moguce vecem broju ljudi. Tuzna je cinjenica da ogromna vecina koristi IE i zato je istom i prilagodjeno. I Vasili koristi Operu (on je i pokrenuo pitanje zasto neke stvari ne rade) i ima isti problem. Mozda ce on moci bolje da ti objasni (mada pretpostavljam da za zvanican sajt koristi FF ili IE).
Sto se Opere tice tu postoje odredjeni problemi. Na primer, iz Opere je jako tesko raditi u admin sekciji sajta. Dragance je i dobio odgovor zasto:
Upravo sam dobio odgovor od ljudi iz Opere, u vezi sa
nasom admin sekcijom. Upitao sam ih da li je moguce da
izvrsim male modifikacije kako bi proradilo i u
njihovom browseru, i evo (nazalost) negativnog
odgovora:
> Re: Opera support
>
> unfortunately it's a little harder than a little
> modification to the javascripts. opera has no API for
> HTML. IE has MSHTML and Mozilla has Midas, but neither
> Opera nor Mac/IE have HTML APIs so without creating a
> stand-alone java app, there's no way to do it.
>
Znaci, ne moze i pored moje dobre volje. To je taj
mali problemcic sa API-jevima, koje sam u proslosti
iskusio (kao sto su me i podsetili) i u IE na Apple
Mac.
Ovaj sajt je pravljen da bi bio dosutupan sto je moguce vecem broju ljudi. Tuzna je cinjenica da ogromna vecina koristi IE i zato je istom i prilagodjeno. I Vasili koristi Operu (on je i pokrenuo pitanje zasto neke stvari ne rade) i ima isti problem. Mozda ce on moci bolje da ti objasni (mada pretpostavljam da za zvanican sajt koristi FF ili IE).
..baklje gore, pesma cigana...