07-26-2006, 02:46 PM
Quote:Dion_Cacak Wrote:Zbog cega bas narandzasti ? Sta Zvezdu veze za tu boju ?
a sta vezuje juventus za crvenu? arsenal za bordo? barsu za zlatnu?
pratimo svetski trend
Koliko sam ja upucen, Juventus je originalno trebao da ima crvene dresove kada su osnovani, a na proslogodisnjem dominiraju i bela i zelena boja kao simboli italijanske zastave, a Juve mnogi smatraju za najautenticniji italijanski klub, koji ima i ubedljivo najvise navijaca u Italiji.
Bordo je originalni Arsenalov dres u kojem su igrali prvih nekoliko sezona kada je otvoren Highbury (ne znam kada su i zasto presli na crveno bele) i zato su u zadnjoj sezoni na tom stadionu zbog tradicije cele sezone nosili bordo dres. Ove se vracaju na crvene sa belim rukavima.
Koliko sam cuo, Barca svake godine ima drugaciju kombinaciju boja za rezervni dres i cesto su te boje u cast nekog igraca ili trenera. Ove sezone kao i nekoliko puta ranije nosice potpuno narandzaste u slavu Rajkarda i ostalih Holandjana u timu, ali i veoma jakog holandskog lobija u tom klubu, poznato je da imaju veliki broj Holandjana na najvisim pozicijama. Mislim da je prosle sezone dres trebao da asocira na brazilske boje, malo modifikovan naravno, a zna se i u ciju cast.
Ali, bez obzira na sve jasno je da je fudbal veliki biznis a prodaja dresova jedan od najvecih izvora prihoda tako da marketinski trikovi, babinske price i sto zanimljiviji dizajn znace i izvor love za buduca pojacanja i uopste poslovanje kluba. Eto zasto je i nama neophodan posten dres, majica, trenerka...Koliko (mogu slobodno da kazem) miliona zvezdasa ima u Srbiji i celom svetu uopste?! Dres 50 evra, pa vi vidite koji je to moguci prihod za nas ovako bogate. Nije meni toliko stalo da na TV-u ili stadionu vidim lep dres, ili da izgledamo kao manekeni na stadionima sirom evrope, vec da se vide neke naznake profesionalnog i, sto da ne, savremenog poslovanja i upravljanja klubom, a nema sumnje da Zvezda jos uvek ima ime u Evropi. Pre neki dan na uefa.com naslov "evropski velikani se u sredu ukljucuju u evrokupove, Crvena zvezda i Steaua"! Recimo ta ista Steaua ima fenomenalne NIKE dresove i sigurno da se prodaju i po Evropi, a secaju se svi kako su igrali i dokle su stigli prosle sezone u kupu UEFA. Ne kazem da su dresovi odigrali za njih, kao sto ce verovatno biti komentara, vec da se tamo radi nesto ozbiljno i pozitivno! Treba stalno raditi na svakom aspektu kluba strucno i temeljno, a ne odradjivati poslice tipa "ja tebi- ti meni" i slicne, tek da se kaze da je predsednik zauzet obavezama!!!
The Maniac је рекао тачно он што сам и ја мислио, свака част на овом посту ;pivo
b]НЕМА ВЕЛИКИХ И МАЛИХ УТАКМИЦА КАДА ИГРА ЗВЕЗДА, ГЛЕДАМ ЗВЕЗДУ, А НЕ ЊЕНЕ ПРОТИВНИКЕ![/b]