05-16-2006, 05:38 AM
Quote:Звездини дресови кроз историју никада нису имали ту уску пругу већ широку с тим што је у средини увек била бела боја и по једна црвена са стране а по боковима су били бели... Тај тренд уских линија наметнула нам је прво диадора па сада и адидас (код адидаса црвена у средини први пут у историји) - ето колико овај ЗЦ маркетинг има појма... Сетите се икаппа дреса који је имао широку пругу namigivanjeAha, vazi

Isped sebe imam fotke iz, na primer, '64. gde se vidi crvena uska pruga po sred dresa, pa dve bele, pa opet dve crvene. Pa sezona 67/68 gde ne mozes da prebrojis koliko pruga ima (zaista su ruzni do bola). Da ne spominjem finale kupa '49 gde smo igrali u jednobojnim. A sezone 59/60 smo imali prugaste dresove, ali su linije bili vodoravne :zbunjen .
Ranijih godina se cesto desavalo da crvena bude po sredini dresa, a tek u poslednje 2 decenije prevladala je bela pruga po sredini.
Pitanje je koliko marketing uopste ima uticaja na izbor dresa. Mogu samo zivotom da vam garantujem da niko od njih (jos jednom da napomenem, kada kazem marketing ne mislim na Avrmovica) nije dao pristanak na one jednobojne adidas dresove koji su imali neke pruge sa strane. Mislim da su to bili prvi koje smo od njih dobili :bes .
..baklje gore, pesma cigana...