04-16-2006, 03:08 PM
Teska pobeda juce u Ivanjici protiv izuzetno motivisanog protivnika.Nas tim je pruzio jako losu partiju i pobedio bogami nezasluzeno.Smatram da ekipa koja je istrcala na teren u subotu da je morala da odigra znatno,znatno bolje.Podbacili je ZVEZDA u svim segmentima igre prepustivsi inicijativu domacinu koji je pruzio mnogo bolju igru u polju.Kruna toga bio je gol Odite i strepnja da ce bodovi ostati u Ivanjici.Ipak nakon pauze,ZVEZDA se malcice prenula,valjda shvativsi da gubi utakmicu i tek tada je zaigrala nesto ozbiljnije.I onda fenomenalni Nikola Zigic sam resava utakmicu,prvo postize evro-gol za izjednacenje,a potom i drugi za potpuni preokret.Stvarno svaka cast Zigicu,i hteli to mi da priznamo ili ne bice nam jako tesko bez njega upravo u ovakvim sumornim i bledim utakmicama.Nas tim za 90 minuta nije napravio ni jednu pravu sampionsku akciju,niti sansu.Prvi gol Zigica se dogodio zbog spretnosti naseg igraca i spleta okolnosti pod kojim je sutirao i nasrecu pogodio.Drugi gol je proizvod klasicnog bunarenja i u nedogled slanja dugih lopti u trazenju Zigica.Upravo na jednu takvu Ziga je natrcao i prosledio je vrlo opusteno i lagano u gol za 1-2.Upravo na ovakvim teskim i nezanimljivim prvenstvenim utakmicama gde se na moze videti pravi fudbal nego samo ocajnicki potezi i ubacivanje u prazno upravo je tu Zigic tas koji prevagne u nasu korist.To je ono sto drugi timovi nemaju i za cim cemo zaliti narednih sezona.Stvar koja me je bas razocarala je upravo losa pas igra,ocajna kretnja igraca i zbog toga jako malo prostora za prilike.Na zalost ja sam gotovo uveren da bismo ovu utakmicu sigurno izgubili da nam nije bilo Zigica.Cak mislim da bi Javor postigao jos jedan gol.Ovo pocinje da me zabrinjava i smatram da bi nacin igre kada ode Zigic morao iz korena da se promeni.Ovakvo otaljavanje posla i cekanje da neki od stopera uputi dugu loptu na Nikolu i da on resava ne moze da izadje na dobro,pogotovo u evro-utakmicama koje nas ocekuju s' krajem leta. ;pljuga