09-20-2004, 03:45 PM
Ratko Dostanic je zavrsio trenersku skolu u Francuskoj koju je zavrsio i Muslin (inace po zanimanju je bio auto-mejanicar ili nesto slicno). Odatle potice njihovo prijateljstvo i saradnja. Oni u prilicnoj meri dele slicne polede na fudbalsku igru, organizaciju, stil igre i treniranja. Ja ne znam da li su saradjivali u Francuskoj, li su saradjivali u Zvezdi, u toku prvog Muslinovog boravka, i kasnije u Levskom. Muslin je zeleo da Ratko dodje u Zvezdu kada je on dosao po drugi put (da Dzaju vadi iz -19). Medjutim, ovaj je izabrao Sartid. Sa Sartidom je imao izgleda najveci uspeh, bar koliko ja znam, i Sartid je na kraju jesenje sezone 2003. bio u vrhu sa Zvezdom i Partizanom sa, cini mi se, svega 3-4 boda zaostataka iza Zvezde. Dostanic je iznenada napustio sartid u toku zimskog perioda zbog sukoba sa klupskom upravom. Sartid je odigrao slabo prolece, a Ratko je postao trener sofijske Slavije. Ratko ima problem sa viskom ambicija i nedostatkom lojalnosti. Simptomaticno je da je napustio Zvezdu i otisao u Obilic nekoliko dana uoci kriticne utakmice izmedju ova dva tima na Obilicevom stadionu. Ova utakmica je bila kriticna za Zvezdu (Cini mi se da je bilo 2-2, da je Zvezda ostala sa igracem manje, da je Muslin vodio igrace u autobus u poluvremenu umesto u svalcionice isl. iz repertoara Arkanovog kluba.)
Ali, kako rece cyganin, nije problem u treneru, kako to Dzaja zeli da prikaze svih ovih godina, vec u Dzaji i njegovim momcima.
Ali, kako rece cyganin, nije problem u treneru, kako to Dzaja zeli da prikaze svih ovih godina, vec u Dzaji i njegovim momcima.
impatizer