Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ФК Црвена звезда - 2015/16
(08-01-2015, 02:48 PM)Војник_севера link Wrote: По мени је најбољи модел Човићев са КК.Можда га неки не воли из разноразних разлога,али да ради посао не може да му се оспори.Када погледам где је био КК пре пет година и где је сада,напредак је очигледан,иако можда нисам неки заљубљеник у кошарку.

Због кошаркашког ''модела'' који неки популарно зову ''Улкер Фенербахче ФМП Визура'' је Небојша Човића на првом месту и ушао у УО ФК-а. Међутим, брзо се сазнало да ФИФА и УЕФА такве ''моделе'' најстроже забрањују, па је њему остала само функција и сликање по прославама ФК-а. Као потпредседник ФК-а задужен за финансијска питања, Небојша Човић је у фази терања из клуба под паролом навијача ''Управа напоље''. Небојши Човићу је најбоље да се позабави тим КК-ом, у ком освајачи трипле круне и даље нису исплаћени за своје успехе. Од када су финансијери из једне суседне државе дигли руке од финансирања тог ''модела'', јер су јелте опрали паре, Небојша Човић је у проблему. Али добро, послужио је бар де се свиња отера у амбис, надајмо се за сва времена. Тај ''модел'' је изгледа само то и имао за сврху. Хвала му на томе у сваком случају. Од ФК-а, што даље!
Reply
Слажем се Пијанац,да је тешко пресликати кошаркашки модел на фудбал сасвим.Мањи број играча,мањи трошкови,почев од одржавања стадиона итд,итд...

Такође и видећемо како ће даље ићи са КК,јер и Пикси је узео 2 титуле(ако ме сећање добро служи),имао солидне резултате у Европи,такорећи било смо на корак од зиме у Европи,а после тога је остала пустош чије последице осећамо и данас,никако од дуга из тог времена да се опоравимо.

Моја позиција је таква просто да немамо много избора,мора нешто да се мења набоље.Па макар и са привременим решењима као што је Човић.Прање пара или не ипак је он унео своју имовину и направио неког Франкенштајна,а алтернатива је била практично гашење.Није морао то да уради уопште.

У приватизацију не верујем,јер у региону нема доброг примера за тако нешто.Имамо Лудогорец,али опет је он тип тима Младости из Лучана(без увреде за њих).Инвестиција у наш фудбал са чисто спортског гледишта је са рационалне стране неисплатива.Једино то ирационално,неки милионер и још Звездаш.

Овакво стање исто није одрживо,што је пракса показала.Опет може да дође управа,да се првих годину дана жали на прошлу,да прича о успесима у смањивању дуга ,а онда све по старом и увек су криве претходне управе.Овде се ситуација зна и свако ко улази у причу мора да буде свестан да улази у осињак и да прихвата одговорност.

Сада и ако се промени управа и дође нова,времена да чекамо још 3 године немамо и да након тога 2018 водимо исте дискусије као 2012 када је Лукић поднео оставку,па сада 2015-те итд...

Забрунут сам и нисам паметан више.

П.С.Још је тренутно и одлична ситуација,пошто су паре на западу јако јефтине па је и лакше узимати кредите(мислим ту на банке),а могу мислити шта ће бити ако се промени та њихова лабава кредитна политика.Не знам шта се уопште десило са тим преговорима са банкама јер када је био финансијски пресек говорено је да већину новца дугујемо управо њима.Опет и банке немају прептераног простора за маневар,јер ако пропаднемо и оне великим делом губе новац,тако да по мом мишењу ту има можда највише простора за неки напредак или да некако узмемо нове кредите и да платимо старе најнеповољније и да тако рефинансирамо дуг..
Reply
(08-01-2015, 11:46 PM)Војник_севера link Wrote: Слажем се Пијанац,да је тешко пресликати кошаркашки модел на фудбал сасвим.Мањи број играча,мањи трошкови,почев од одржавања стадиона итд,итд...

Као што рекох, модел КК-а је био идеја у једном тренутку и зато је Човић и ушао у УО да то спроведе. Ово наведено горе нису разлози зашто није заживело, већ искључиво зато што су међународне фудбалске организације удариле рампу јер је такав модел најстроже забрањен.

Што се ове Управе тиче, ја уопште не очекујем да ће они тек тако да оду. Данас је заседање УО-а, па ћемо видети шта ће рећи. Битно је да смо их ми коначно препознали као негативце и да ћемо убудуће заузети правац да се бунимо. Око тога ко ће да дође, ја уопште не лупам главу. Мислим да је Звезда увек довољан магнет да ће неко да се прихвати посла. Сваком новом дајем 2 године форе и онда, ако не ваља, почињем да се буним.

О приватизацији у региону сам доста писао. Од већих клубова се једино Стеауа батрга још да игра нешто, остали су у каналу већем од нас. А и та Стеауа је 7 година била без титуле јер је ''Младост Лучани'' Клуж био боље вођен од стране свог приватног власника него Стеауа од свог. Ми смо, овакви какви смо, у бољем стању од Динама из Букурешта, Левског, ЦСКА Софије. Проблем приватизације овде је што за ФК Црвена звезда и ФК Партизан нема интересената да купе. А без та два клуба као покретача, пројекат не може да заживи. И о томе сам скоро писао.
Reply
http://www.mozzartsport.com/vesti/po-zel...i-u-zvezdi

На крају ће бити појео вук магарца. Опет један кандидат, опет излазност срамна, све већ виђено. Овај систем под хитно треба мењати и вратити на старо.
Reply
(08-01-2015, 11:46 PM)Војник_севера link Wrote: У приватизацију не верујем,јер у региону нема доброг примера за тако нешто.

Ријека. Погледај само какав су тренинг камп направили за годину дана. А направили су га за паре које у Звезди испаре за око 3 године. Ове сезоне нису имали успеха у Европи али поставили су клуб на основе о којима ми можемо само да сањамо.

Приватизација је једино решење. Мислим да је мало наивно веровати да у српском друштву данас постоји неко ко ће без икаквих законских ограничења одбити да се окористи о ничији и свачији фудбалски клуб који је и онако прожет криминалом, аматеризмом, јевашлуком...
Reply
        Управа изгледа дефинитивно напушта клуб... Као и претходне, и ови су за собом оставили катастрофу у фудбалском клубу.
Reply
После првог кола на Врачару све ми се смучило и рекох себи не идем више! Нисам од оних што кажу јебеш фудбал идем на баскет тамо смо добри.То за мене нису навијачи,а и фудбал је ипак оно главно,оно најбоље,оно што нас покреће и дрђжи,па макар били и у петој лиги. И тако не идем ја више,док се нешто из корена не промени,пролазе дани,недеља,две и деси се утакмица са Радничким,одједном схватим да нисам једини да има бар још 20 хиљада оних којима је пун к.... свега! Управа напоље! Јасно и гласно! Два дана састанче па уместо напоље они би на неке изборе! Терзић одједном оде на одмор,пишу људи отишо у Црну гору,Кокеза напусти преко саопштења клуб,у ком наравно напљува све живо,а себе представи у најмању руку Исуса Христа,спасиоца Црвене Звезде,кога отераше плаћеници,душмани,.... колика је неслога у управи види се по томе што њих 10-20 колико их је у управи,нису могли(хтели) да се погледају у очи кажу ајмо сви из клуба. Уместо тога неки одоше,па саопштењем испадоше препоштени,други ето стопираше 3,4 трансфера која су ето хтели да остваре,али ето ми плаћеници им не дамо да раде! И на крају онај трећи слој,да не кажем талог,што се држи грчевито за фотеље и позиције,очекивајући да ће неким чудом да преживе! Е због тих првих,још више због других,а још више због ових трећих,а највише због ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ за коју живим,у недељу идем на Врачар! Сваке сезоне се најављује да је историјска,свака друга утакмица најбитнија,али мислим да ово у недељу да ће да нам одреди даљу судбину клуба,барем на неких 10так година! И зато сви на Врачар отерати ову банду и почети да пишемо неку нову,надам се много бољу и светлију страницу нашег клуба у односу на предходних 20так година....
Reply
Као по правилу, два највећа пацова међу првима напустише брод.
После поштеног Кокезе који је дошао у клуб из љубави према Звезди и никакву корист није имао од тога, напустио нас је и друг Тончев.
Већ сам се уплашио сценарија где Терзић и Тоза рецимо одлазе, а остају ова двојица.
Reply
Ово је опасније од фазона са Лотом (оно, лажирамо извлачење, народ попизди, продамо монополисту који доноси чисту кинту), да не причам о упаду у оној ноћи и хвалоспјевима Вучићевом Звјездаштву.

Сада су добили команду да дају оставке, јер се у овој земљи ни усрати не смијеш, а да ти онај не да одоброње. зашто - видјећемо ускоро!

Не надам се ничему добром.
Неђе Србин сакривен у гори,
Страшно чудо измисли и створи.
Научи га Сила са Небеса,
Јаворово дрво те отеса!
Reply
Одлази Терза, а за њим и Гроф Sad баш ми криво, само због Грофа.

Што се свих осталих тиче, нека иду!
ВАШЕ ЈЕ ДА ДОЂЕТЕ А ЗА ОСТАЛО ЋЕМО СЕ МИ ПОБРИНУТИ
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)