Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Svaštara
Никакве везе нема коме су се оно двоје левата обраћали, још на самом почетку када је Алија желио да потпише план за Босну, њему је амерички амбасадор обећао исламску Босну и Херцеговину.

Испали смо будале јер смо вјеровали западу.

Једноставно када је престао рок трајања СФРЈ тада су је западњаци разбили, ту Милошевић ништа није могао, а понашао се као слон у стакларској радњи.

Француска одавно није Хришћанска.
Неђе Србин сакривен у гори,
Страшно чудо измисли и створи.
Научи га Сила са Небеса,
Јаворово дрво те отеса!
Reply
(01-09-2015, 05:03 PM)херцеговац link Wrote:Француска одавно није Хришћанска.

Брате, ајде када овако нешто пишеш дај неке аргументе који су потпора таквим тврдњама. По мени је ово прилично смело написано, с' обзиром на чињеницу да су Французи забранили женској муслиманској деци да покривају главе марамама у школама.

Улица им свакако одавно није ни европска, ни хришћанска, али законодавна и извршна власт делују као да настоје да буду. Морам признати да су ме пар пута позитивно изненадили увођењем неких мера, које ни нације за које сматрам да су одважније од Француза нису смеле да уведу.
Reply
Није Француска забранила фереџе и зарове што је Хришћанска, него што се то коси са секуларним принципима на којима та држава почива. Искључиво због тога, зато не лежи што пишеш за њихове елите. Њима је Волтер, револуција, секуларизам... оно у шта вјерују.

Забранили би они и било коју другу посебност која издваја неку конфесију.

А друга страна која се тиче онога што сам написао да запад није Хришћански!?

Запад опонаша нешто, али то сигурно није Хришћанство. Просјечан Американац често оде у вјерски објекат, али оно у шта он вјерује нема додирне тачке са Хришћанством.

То није Црква Христова, то су вјерске заједнице и нема никакве разлике између мормона и протестантских заједница или вјерника који се клањају папи. Овима послиједњима је центар папа, а протестантима обичан човјек. Протестантизам је изразито хуманистичка јерес.

У Шведској већ дјеца у школама уче да се принц заљубио у краља.
Неђе Србин сакривен у гори,
Страшно чудо измисли и створи.
Научи га Сила са Небеса,
Јаворово дрво те отеса!
Reply
Пијанац, ово што Херцеговац прича за Француску је тачно. Француска још од револуције 1789. године је постепено губила свој хришћански идентитет, а од 20. века и национални. Зато је тамо нпр. забрањено на попису питати људе које су вероисповести, што је по мени ординарна глупост, јер је то чисто статистички показатељ, а такође, у Француској се сваки држављанин сматра Фанцузом, тј, они држављанство изједначавају са националном припадношћу.

Што се тиче односа према вери, по мени, Француска се ништа не разликује у односу на комунистичке државе, с тим да ту више трпе  бели хришћани, јер постају безлична маса, него муслимани којима се јебе баш за секуларизам и постулате Француске револуције. Зато имаш ситуацију да су ти већи део Марсеја или многа париска предграђа као блискоисточни гето у који полиција не сме да привири.

Наравно, ово не значи да би Француска, нити било која европска држава, требало да буде теократија као Иран или С. Арабија, али они одоше у другу крајност, а то им се одавно обија о главу.
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!
Reply
У реду, прихватам. Претпоставио сам да има неке аргументе и да није безвезе то написао, те сам зато и тражио да их изнесе. О оваквим стварима када наглабамо, морамо знати да не знају сви баш све и зато је потребно мало детаљнијих објашњења од ''давно није хришћанска/европска''.

Оно што стицајем околности знам добро и што је поента мог учешћа у овој расправи је да је радикални Ислам нешто најопасније што је снашло савремено човечанство. Људи у Србији једноставно тога нису свесни јер као прототип муслимана виде ове комуњаре из Босне, који ујутру уз кафу цепају шљиву. Па онда људима буде симпатично када неко изведе терористички напад јер је ето нашкодио Америма, Французима и другима што су на нас сипали бомбе. Па ми смо вероватно једини народ који је спевао песму о ''Србину Миладину''. Људи овде појма немају да у већини арапских држава, где је Ислам вера број један, људи зазиру од радикалних Исламиста. У Египту је обичан народ просто шокиран ониме што су радили када су испливали на површину након пада Мубарака. У Либији се и дан данас води рат иако готово нико о томе не извештава, а они су једна од више зараћених страна у сукобу. Остала племена се крзају међусобно за власт, а против радикалних Исламиста делују јединствено јер су итекако свесни да су га најебали ако ови изађу као победници када се једном све заврши.  А ти Србине певај о ''Миладину''.
Reply

Јел ово нека спрдња?
Reply
Ово брате као да смо ми без дана тренинга, вежбе и припреме упали у ову радњу... Страшно! Како ли тек наша војска и полиција функционише у овим ситуацијама кад ови са милијардама евра у буџетима за војску и полицију изгледају овако?!?

Што се тиче радикалних муслимана, ту се слажем са Пијанцем... Наравно да не ликујем и наравно да не подржавам песме о Миладину и сл. Никако не ваља њихово присуство ни у муслиманским земљама, а камоли у Европи... Но, као што рекох, Европа је те радикалне групе подржавала у борби против актуелних режима, оне нарасле и сада паника... Е па кад се не размишља дугорочно, такве ствари се и дешавају... Сви гледају краткорочне интересе и зато се и дешава то што се дешава...

100% и херцеговац су се осврнули мало и на Француску... Имао сам прилике да пре пар недеља прозборим са другаром који се после 5 година живота и рада у Паризу вратио привремено у Боеград... Ми нисмо ни свесни колико странаца има тамо, поготово муслимана... То је страшно... Готово у сваком послу, свака друга особа је странац, а сваки други странац је муслиман... Као што неко рече, постоје читави квартови који су насељени странцима... Квартови у које полиција или не улази или када уђе долази до уличних ратова... Не знам колико је истинито, али знам да Марсељ има три различите навијачке групе које су по причи запоселе три различите навијачке трибине и прича се да једни код других нису крочили годинама... Једна за Арапе, друга за белце и трећа црначка...

Кратко би само и о једној теми које се Пијанац дотакао... Погрешан избор брачног пара из деведесетих... Није баш све тако било... Под број један, Милошевић је био амерички човек, доведен у Србију да погура оно шти су американци зацртали за нас... И до краја 91. почетка 92. је малтене имао одрешене руке... Могао је да направи и Велику Србију и малу Југославију, шта год... Али пошто је показао и неспособност, а и одређено отимање контроли, и американци су окренули лист па заједно са Европом почели да намећу друга решења која су одговарала и хрватима и муслиманима... Оно што смо ми погрешили (читај затуцани народ) је што нисмо раније препознали неспособност Милошевића и неким ранијим 5.октобром који би се претворио у 6.октобар (читај: затварање и погубљење свих одговорних за пропаст Србије и издају српског народа) или пак 9.март, шта год...
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
Reply
Нема јаче честитке од ове, Србима, Русима, Грузијцима, и коме још, после вечерашње ноћи:

СРПСКИ мислим, СРПСКИ дишем, СРПСКИ зборим, СРПСКИ пишем, СРПСКУ цркву обилазим,моје мило СРПСТВО пазим, за њега се Богу молим, ПРАВОСАВЉЕ свето волим и крстим се са ТРИ прста,традиција то је СРПСКА и дичим се јер ја имам, СРПСКО срце у грудима, па ћу ноћас, као и ти, СРПСКУ нову прославити, у то име имам жељу, да је чекаш у весељу у радости и љубави, укућани да су здрави,свака срећа да вас прати,да се добро добром врати. СРЕЋНА НОВА 2015. ГОДИНА. Smile
ВАШЕ ЈЕ ДА ДОЂЕТЕ А ЗА ОСТАЛО ЋЕМО СЕ МИ ПОБРИНУТИ
Reply
[Image: 10369734_10206095032558182_7383748972438...e=55239795]
Reply
http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?...=328&cl=04

To oнај исти Башановић што је "седео" код нас у ФК? Све сам талог друштва. Антић и Бајатовић, гомила неспособњаковића
ВАШЕ ЈЕ ДА ДОЂЕТЕ А ЗА ОСТАЛО ЋЕМО СЕ МИ ПОБРИНУТИ
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)