Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Пенал или не?
(08-30-2014, 11:01 PM)Антиполитика link Wrote:           Почео бих са констатацијом да сам просто изненађен добром арбитражом и на четвртој узастопној утакмици наше екипе у овој сезони, а знајући какво је скандалозно суђење било претходних година на теренима прве савезне лиге...  Данас сам утакмицу посматрао са источне трибине и имао прилике да се уверим да су све судијске одлуке на данашњој утакмици биле на месту (сви офсајди који су досуђени у првом полувремену против наше екипе су били, прекршаји на утакмици у главном правилно суђени, картони исправно показани), тако да не бих имао да истакнем ни једну ситуацију као спорну...  Евентуално бих истакао као дискутабилно, ситуацију из 92.минута када је досуђен офсајд на другој старани терена од положаја на којем сам био (мислим Ракићу), а нисам баш сигуран да ли је био оправдан... Чекам да се окачи неки детаљнији преглед па ћу евентуално окачити и прокоментарисати...
           Задовољни борбеношћу играча и хтењем, чекамо следећу утакмицу наше екипе.

"Прва САВЕЗНА лига" ??
Уметност је направити немогуће - могуће, могуће - једноставно, а једноставно - елегантно !
Reply
            Грешка... мислио сам на Супер лигу Smile   
Reply
              Када је у питању утакмица одиграна на Бањици, чини ми се да се десила једна заиста спорна ситуација због које сам и сачекао са коментаром очекујући да се појави и неки снимак и из другог угла, али га не нађох ни данас....  При резултату 0:2 виђена је та спорна ситуација у казненом простору гостујуће екипе када је оборен нападач Рада, али судија није показао на белу тачку (1:40 на снимку). На основу овог снимка са главне трибине стиче се утисак да је одбрамбени играч прво дотакао ногу нападача па онда лопту и да је судија требало да досуди казнени ударац. Остали голови су регуларни.

Reply

Синоћ је одиграна пријатељска утакмица у којој је наш клуб увеличао велики догађај за домаћина... Остаје жал за победом обзиром да је наша екипа на неких 5 минута до краја имала стопостотну шансу да постигне други гол и тријумфује... Тачније гол је и постигнут, али је због, да кажем одсуства пажње, размишљања Деспотовића оправдано поништен због офсајда. Једноставно је требало да не дира лопту и да је препусти играчу који је био у продору само да је убаци у небрањени гол... Овако се активирао из офсајд положаја у ком се налазио и због тога је акција морала бити прекинута.
Reply
Пенал за Напредак

Савићевић

Јовић

Око 50 фаулова на утакмици, утакмицу продужио 8 минута, прекид након недосуђеног пенала над Јовићем трајао пар минута, то није надокнађено.
Овај ће на поприлично хлађење, али ми немамо ништа од тога.
Reply
      Под бројем један, хвала Звездаш на овим ситуацијама, обзиром да данас нисам био у прилици да присуствујем утакмици у Крушевцу (па ни праћењу на тв-у) јер сам присуствовао венчању једног од најбољих другара... Током утакмице чуо сам од много људи, укључујући и неке са овог сајта да је клуб оштећен... Видевши ове 3 ситуације могу рећи да бих ову прву издвојио на нашу жалост као једину исправну (ту му се не може много замерити обзиром да је домаћи играч измакао лопту а наш након тога интервенисао и дошао у контакт са нападачем). Оно што је несхватљиво је то да ни једну од преостале две ситуације није окарактерисао као казнени ударац за Звезду... Ова из првог полувремена је крајње спорна и по мом мишљењу је био пенал, а кад то већ није свирао ( а након досуђеног пенала за домаћу екипу) просто је несхватљиво да није свирао пенал при крају утакмице код треће ситуације... Трећа ситуација је класичан пенал... Пробаћу сутра да пронађем и трећу спорну ситуацију у казненом простору домаће екипе а за коју су ми  људи пренели... Закључак је на жалост тај да је ово утакмица коју ћемо дуго памтити  а у којој је клуб драстично оштећен, и у којој је суђење директно утицало на крајњи исход меча. Оно што се не може заборавити је то да је исти судија оштетио Звезду у прошлом првенству у утакмици на Бановом брду када такође није свирао класичан пенал за Звезду против Чукаричког. Дефинитивно доста од њега, и оно што би свакако било добро је то да му је ово последња коју је судио Црвеној Звезди.
Reply
Мени је и овај пенал за Напредак помало сумњив. Могао је да се свира, а и није морао.
Сумњив ми је јер:
- Павићевић је закачио лопту, да јој је више променио правац онда не би било говора о пеналу
- нисам сигуран да би њихов играч могао да је стигне
Reply

На овом снимку од 1:47 имамо и трећу, тј. другу по реду, спорну ситуацију у казненом простору Напретка. Повлачење Ракића за дрес и његов пад почетком надокнаде времена.

Морам да се осврнем на понашање Ненада Лалатовића, које нећу документовати снимком јер сматрам да исто не сме да се велича. Онакво понашање не би смело никада да се догоди институцији тренера Црвене звезде шта год да је разлог. Комуникација актера утакмице са публиком не знам да ли је по правилима забрањена (Антиполитика, да ли је?) али је свакако нешто што не сме да се дешава. Терзић је већ спомињао да би се овако нешто са Лалатовићем могло дешавати, а то је правдао његовом младошћу и темпераментом. Е па оправдања нема. Некада тренер у клубу какав је био Црвена звезда није могао ни да замисли да се тако понаша, а данас нема механизама да се ово казни јер плату вероватно ни не прима. Туга шта смо постали од клуба.
Reply
        Пјанац, хвала и на трећој ситуацији... Прегледавам снимке већ десетине минута на нету и нигде не могу да нађем садржајнији опис тог детаља из 1:47 снимка. На овом снимку се не види најбоље, ал је чињеница да држање постоји. Ако се буде појавио бољи снимак или евентуално снимак целе утакмице, пронаћи ћу тај детаљ који је вероватно током преноса поновљен из још неког угла... Што се тиче ситуације за Напредак мислим да је исправна, каснио је наш одбрамбени играч, дошло је до контакта (замрзни на 0:06) и види се да је реално лопта од играча отприлике на око метар кад на њега стратује одбрамбени играч. Оно што је крајње чудно је то што касније није свиран казнени ударац за Звезду, а биле су ето три ситуације у казненом простору домаћина од које смо ону последњу из 93.мин окарактерисали као такву да је судија морао да досуди казнени ударац, али се то није догодило. Понашање тренера није било на нивоу...на провокације је одговорио и то је оно што је велика грешка... Једноставна су правила-актери немају право да причају са публиком и то је то...Уколико су то погрдне и непристојне речи, у том случају правила налажу удаљавање играча/тренера са терена. 
Reply
(09-14-2014, 10:04 AM)Пијанац link Wrote:Морам да се осврнем на понашање Ненада Лалатовића, које нећу документовати снимком јер сматрам да исто не сме да се велича. Онакво понашање не би смело никада да се догоди институцији тренера Црвене звезде шта год да је разлог. Комуникација актера утакмице са публиком не знам да ли је по правилима забрањена (Антиполитика, да ли је?) али је свакако нешто што не сме да се дешава. Терзић је већ спомињао да би се овако нешто са Лалатовићем могло дешавати, а то је правдао његовом младошћу и темпераментом. Е па оправдања нема. Некада тренер у клубу какав је био Црвена звезда није могао ни да замисли да се тако понаша, а данас нема механизама да се ово казни јер плату вероватно ни не прима. Туга шта смо постали од клуба.
Не да не сме да се велича, него мора да се казни.
Али ко да га казни? Овај што је упадао судијама у свлачионицу после утакмице?
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)