Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Плагијатори!
(10-06-2013, 08:38 AM)luconi link Wrote:11.370 гледалаца

Јеботе, како дижете ове цифре до сутра поподне ће стићи до 25000. Блиц први објавио 6, па дигли остали на 8 и сада ево овога са 11 и 300.  Big Grin

Што се ватромета тиче, једно је копирати песме, заставе, а сасвим друго ''копирати'' ватромет. Немамо ми тапију на ватромет у навијачком свету. Нити смо га први правили, нити последњи. А то што они имају потребу да омаловаже све што долази од нас, па онда недељу, две дана касније сажваћу лепо све што су рекли, то само говори о њима.
Reply
(10-06-2013, 09:57 AM)Пијанац link Wrote:[quote author=luconi link=topic=2607.msg105316#msg105316 date=1381048720]
11.370 гледалаца

Јеботе, како дижете ове цифре до сутра поподне ће стићи до 25000. Блиц први објавио 6, па дигли остали на 8 и сада ево овога са 11 и 300.  Big Grin
[/quote]

То је са њиховог званичног сајта клуба, али реално на снимку се види да дај боже да има и тих 6 хиљада... како год више људи је било на северу него на целом "њиховом" стадиону...
Reply
(10-06-2013, 09:57 AM)Пијанац link Wrote:[quote author=luconi link=topic=2607.msg105316#msg105316 date=1381048720]
11.370 гледалаца

Што се ватромета тиче, једно је копирати песме, заставе, а сасвим друго ''копирати'' ватромет. Немамо ми тапију на ватромет у навијачком свету. Нити смо га први правили, нити последњи. А то што они имају потребу да омаловаже све што долази од нас, па онда недељу, две дана касније сажваћу лепо све што су рекли, то само говори о њима.
[/quote]

Ма реч неби реко, да нису после сваког нашег ватромета и спектакла, они први кренули да се смеју ко пичке распале, а сада то све користе, од кореографије, уређења трбине, песама, барјака, застава, пријатељстава ( спартак- цска, олимпиакос-паок), рекација- дисиденти (дисиденти који само што ти из фрижидера не искоче). А најјаче ми ово што сам прочитао 11 сома људи било, ма дај молим те. Не знам за остале трибине али на југу има 3 сома највише, видиш да су се померили до истока, да би подигли кореографију (и за то су нам се чак смејали пре неколико година кад нас је било само дупло више него њих сад). Чак су и скелу померили према истоку. Што се грбо роди време не исправи!
Reply
Да су имали 11 000 гледалаца то би значило пун југ и по 2500 на истоку и западу. А југ је пун као што се види  Wink
Reply
[Image: apoel.jpg]
NO CADÚ-NO FOOTBALL !
Reply
[Image: grobari-barselona.jpg]

Дал је реално?
Reply
Претерујемо овде. Имају и они песму Рачунајте на нас, а сад ко је први почео, шта је старије кока или јаје мислим да је крајње небитно.
Jeдна је Србија!
Reply
Имају они и ''Сиви дом'', али их јебе што немају текст за другу строфу.  Smile

Можда су моји критеријуми другачији од критеријума других, али код оваквих ствари мени није толико битно ко је први почео шта да пева, већ ко је шта исфорсирао. Ето рецимо ''Биг, биг грл'' смо одавно установили да смо ми певали први, међутим они су толико ту песму касније форсирали, да је то на неки начин постала њихова химна и самим тим ми је наша верзија временом постала за избегавање. Е тако ти је за ''Рачунајте на нас'' и горе поменути ''Сиви дом''. Без да се уопште тражи историјски податак ко је први певао, врло добро се зна на шта се прво помисли када се чују те песме или види оваква једна парола и просто ми је невероватно да на том Југу нема нико ко ће да смисли паролу за утакмицу ове тежине, а да то не буде асоцијација на Цигане. На њиховом месту бих ја овако нешто заобишао у широком луку.

П.С. ''Индија, Пакистан'' су они смислили, речи њихове верзије имају 3 пута више смисла него речи наше, али сада могу да га дућкају. Песма је постала наша!  ;D
Reply
(11-22-2013, 09:58 AM)Пијанац link Wrote:П.С. ''Индија, Пакистан'' су они смислили, речи њихове верзије имају 3 пута више смисла него речи наше, али сада могу да га дућкају. Песма је постала наша!  ;D

Што се тиче те песме, неко моје мишљење

Било је занимљиво првих пар дербија кад смо кренули да их побеђујемо после оног њиховог ненормалног низа, еуфорија, лудница и то...али онда је кренуло да се форсира до невероватних размера, чак су се и налепнице правиле

Неупоредиво би било боље да имамо људе који  су стању да док водимо на дербију, отпевају ''На Маракани опет песма стара...'' са једно три понављања, разговетно... а не да се иде линијом мањег отпора и да форсирамо Индија, Пакистан само зато што је много при срцу масе

Сад колико видим дошли смо до тога да се натпевавамо у тој песми, а можда би најбоље било да се она полако складишти у историју, бар са наше стране...и да на неке нове оригиналније начине са више духа, прозивамо малиот комшије

Reply
Tа песма коју спомињеш "Фијакер стари" је одлична кад се пева после утакмице, или када водимо 2:0, или 3:0 пред крај, кад смо сигурни у победу, а не кад је нерешено или само 1:0 водимо што је опет несигурно..

Није исти интензитет и тоналитет те две песме.. краће песме са мало речи су много брже и певљивије као и скандирања, које су одличне за дворанске спортове
ВАШЕ ЈЕ ДА ДОЂЕТЕ А ЗА ОСТАЛО ЋЕМО СЕ МИ ПОБРИНУТИ
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: