Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Из угла Владе Маузера
Браћо цигани,
отварам ову тему где ће Влада Маузер моћи писати о дешавањима у ФК (нешто слично Блогу), као и у осталим спортовима где Цигани иду као група. Да се зна, Маузер пише у своје лично име, а не у име екипе Кафеа.

За оне које не знају ко је Влада Маузер, могу више информација добити овде:
http://vukajlija.com/vlada-mauzer/321411

[Image: 0102_cz_cuka1.jpg]

[Image: zvezda_odenze_vlada1.jpg]
ВАШЕ ЈЕ ДА ДОЂЕТЕ А ЗА ОСТАЛО ЋЕМО СЕ МИ ПОБРИНУТИ
Reply
Ево и мене. Пошто Зорана необично ценим прихватио сам његову идеју...
Пишем у дану када су за Звезду десиле 2 радосне вести. Прва је победа одбојкаша и пласман у финале плеј офа што је само задњи у низу показатеља дугогодишњег исправног рада почев негде од доласка Дејана Брђовића и формирања шампионске екипе после је све ишло правилним путем и донoсило трофеје.
Други није спортски али је подједнако важан - одређовање правила за играче и менаџере. Обећани проценат обештећења је реалан 20% . Искрено се надам да ће ово довести до реалних примања наших фудбалера а не поодавно уведена пракса још из времена Пиксија - на папиру једна цифра у животу друга у стварности не уплаћује се ни здравствено осигурање фудбалерима, менаџери их плаћају по свом нахођењу појединци из клуба се богате а клуб пропада јер узима реално мрвице од обештећења.
Дошао је нови тенер - желим му храброст и бескомпромисност, што реално нисмо имали од Зенге да прецрта самољубље и тврдоглавост у чему смо обиловали у мањој или већој мери. Искрено му саветујем да се коцка и врати Максимовића и Јовановића јер колико год њих двојица били дискутабилни без халфова са 4 бека се не игра што се силом прилика исвојом тврдоглавошћу уверио Сале Јанковић.
Зимус смо остали без неколико омладинаца надам се да су погледали сви текму са Хрватском и видели Манџукића и Модрића нека погледају тик њихових каријера - све су прошли и провинцију и Динамо са мноштвом странаца и Волсбург и Тотенхем и стигли у Бајерн и Реал. Тужно их је упоредити са Ђорђевићем који чак успео у Нанту. Одговорност морају да сносе и тренери у Звезди који су из селекције искључили Ђуричића.

Поздрав свима надам се да ћете прочитати и да Вам нећу бити досадан
Ваш Маузер

Reply
Свака част кизо за идеју, добро дошао Владо!
Reply
Живили на идеји и труду сви са кафеа.

Треба запазити да од Зенге имамо само Робија који је имао јасан план рада, чија се замисао могла препознати на терену.

Да ли мислиш да ће Са Пинто размрдати примадoне на прави начин? Већ почели склекови и селекција. Треба им сломити јајарску психу и усадити самопоуздање.

Још једном,
живили скупа и ти Владо и Кафе.
Неђе Србин сакривен у гори,
Страшно чудо измисли и створи.
Научи га Сила са Небеса,
Јаворово дрво те отеса!
Reply
Легендо, живео  !
Reply
Колико год био феномен изникао на историји самог клуба и историји саме навијачке групе, Мобилизација је дала и бројчану и квалитативну вредност и колико год била за похвалу јер је некад у нпр. Кулу ишло 3 аутобуса и 10 кола а данас дође од 1000-1500 људи, толико је тужно да то није подстрек за бољи правилнији рад клуба. Годинама уназад, тачније од одласка Пеђе Станојевића немамо квалитетног кондиционог тренера, Београд је метропола и многи би дошли да раде за не неку претерану суму.
Никад нисам волео наручене чланке у новинама и клупске новинаре чак сматрам да новинари могу и морају бити најстрожији критичари али дугогодишње писање Спортског Журнала не спада у ту веома пожељну категорију већ сасвим обратно, своди се на чисте инсинуације. Задњи пример управо читам, Пантић и Мудрински склоњени из тима. Не улазећи у стручност Са Пинта, зар Мудрински и Пантић нису били најгори у пролеће, зар мора увек инсинуација иако се слажем да проценте треба скресати. Везано за проценте, код Пиксија су играчи примали 50-80 хиљада, Марио Ђуровски није дошао jер је тражио 100 после су и званично РЕЗЕРВЕ примале по 125 хиљада као Мезенга. Нпр. Хајдук из Куле је прошле године ОДБИЈЕН за 30% траженог обештећења, а бек из Чачка Младеновић обештећење 35%, својевремено је Земун званично добио 960 хиљада на основу обештећења за Милијаша. Јел' стварно неко мисли да су их добили кад су у 3. лиги. Са тим парама били би стабилан суперлигаш. Ово са процентима је по мени полу-легалан покушај да се ствари доведу у нормалу. Пласман у европска такмичења по мени није доведен у питање јер ако Војводина освоји куп, ми као трећи идемо у Европу уосталом у тексту о процентима, 20% одмах се исплаћује што нпр. за Миливојевића значи око 600 хиљада што за Мудринског 750 хиљада ако их продају по ценама Трафик маркета она је 3 и 3,5 милиона.... а  зимус је за 500 хиљада Стојадиновић хтео да доведе 3 Јужноамеричка репрезентативца. Рад и Јагодина не траже такве играче и колико год тужно било, па и донекле не битно, многи противници Партизана играју са другим тимом - да ли је могуће да ни личност попут Џаје не може на то јавно да укаже - ми се не боримо за титулу ради сопствених слабости али морамо у сваком сегменту постати равноправни да би на терену били доминантни.
На крају, уз жељу да сутра Маракана укупно буде што пунија, уз то да не сумњам да ће Север бити пун, препоручио бих 2 ствари.... да сви избришемо из сећања и срца међусобне разлике, да будемо заједно у свакој акцији на стадиону и ван њега не гледајући ко је ту ко није, и молио бих све Делије да у недељу масовно дођу на рукомет против Црвенке који је на жалост кључни за опстанак јер РК је увек био академија од саме игре преко бројних навијања и догађања на трибинама у земљи и иностранству. Наше присуство не треба да значи аболицију за било кога из клуба и ко је крив унутар клуба за садашње стање али треба да буде сигнал и нељудима у савезу који уништавају наш клуб ради личних анимозитета према појединцима да смо ми последња одбрана а ми смо својом снагом и памећу увек успевали, зато молим Вас дођите у Шумице!!!
Reply
још као млађи, док су моји другари на трибини стајали у епицентру трибине, ја сам волео да будем при врху, у задњим редовима...управо због легенде какав је Влада Маузер. Волео сам слушати његове коментаре о свим дешавањима, било везано за терен, било за клубу...јер је увек био у праву!! Стајаћи ту негде око њега, научио сам много тога. Иако сам сад мало старији, не сматрам да све знам, и даље имам доста тога да учим невезано о којој теми се ради...и зато ми је драго да је баш ова тема отворена.
Владо, видимо се на Северу!!
Reply
За викенд су се десила 3 догађаја

У фудбалу не баш лака победа уз доста дотерану техничку игру али нажалост и даље смо без центарфора - то је увек потребно а у нашој лиги неопходно .Не мислим да критикујем Дауду али са 3 лоте у 90 мин ни много бољи не би урадили ништа.
Навијање солидно кореографија одлична .
    Нешто друго боде очи. Од кад је дошао сахрањују Пинта. Прво му је диплома била на провери.
ФСС је основао тренерску академију - нису познати по тренерима али по зачкољицама јесу.
    Док је Ђорић био командант параде то је било и логично, зашто сад кад је предводи Дуле Савић последица свега да Пинтов помоћник не може да седи на клупи?!
  Пинто је светски познат играч из изузетне фудбалске земље која тренутно има Роналда и Муриња зашто га тако дочекујемо.
Друго нон стоп се сугерише да му је управа забранила да стави одређене играче у тим ради високих процената обрштећења истих .
  У управи седе џентлмен Џајић и Човић који је недавно признао сопствену грешку са Брауном у вратио га у тим.
Баш они би морали да дигну глас и заштите Пинта.

Почело је првенство Србије у кошарци, надам се титули и упозоравам пред ф4 и првенство да треба отворити 4-оре очи јер наш ривал увек жели титуле не сопственим квалитетом већ уништавањем противника!

Делије су у правом тренутку дошле и помогле рукометашима а питање пре свега упрви СД да ли ће бити решени сви проблеми одласком Игора Бутулије?Да ли је прослављени репрезентативац иако размажен и својеглав са понеким погрешним стручним потезом кривац за све или је начело уништи па владај!
    Прошле године био сам на финалу купа у рукомету у Новом саду -пљачка невиђена!Као и пљување по судијама после утакмице које су недостојанствено примале заслужену порцију увреда.
    Моја маленкост је све што има рекла Андрићу директору такмичења речима које нису за јавност!
    Мени се обратио председник Рк Војводина речима да разуме моју јарост али да је клуб процветао откад сарађује са моћницима и судијама!
    Војводина је превазишла своје учитеље из Партизана и данас је пред титулом...

Силно желим да будемо опет академија у свим спортовима па и у рукомету и поносан сам што нисмо користили пелцер Партизана за трофеје а надам се да никад и нећемо
Reply
Поздрав Владо
Драго ми је што си одлучио да са нама поделиш своја размишљања и виђења тренутне ситуације у клубу .
Некако ми много благо и резервисано делују ова твоја прва писања .
Не препознајем те у њима .
Не околишај , него удри у мету и да започнемо полемику .
Дај материјала и да кренемо да градимо причу .
Замолио бих дежурне критичаре , негативце , напаљене клинце , доконе полемичаре и сличне да се уздрже од коментарисања мог писанија ...
Reply
Донекле си у праву, али ово је званичан сајт!
    Размишљања баш и нису блага али јесу рафинирана.
    Лично сматрам да морају таква да буду - јер рекао сам да годинама немамо кондиционог и да је тотално погрешна селекција и рад!
    У дану кад сви посипају Бутулију пепелом покушао сам реално да га оценим!
Шта мислиш шта мислим о тучи Џајића и Човића? Шта мислим о читавом низу превара у ФК и о томе шта се десило у Нишу, о тоталном јавашлуку у СД - исто што и ти и сви ми али у тренутку кад ФК прети тотални колапс, кад нам плету мрежу како да сруше Маракану кад нам најуспешнији спортисти - ватерполисти нису примили месецима плату до пре неки дан, желим колико год могу ошттро и критички али подстицајно да дам коментар!
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)