06-19-2012, 09:23 AM
>
>
>

![[Image: 533465_401385939898257_1896131359_n.jpg]](http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/533465_401385939898257_1896131359_n.jpg)
Космет српска земља
|
06-19-2012, 09:23 AM
>
![]() ![]() ![]() ![]()
06-28-2012, 09:30 AM
Оружани сукоб на Мердарима
Тачијева полиција ранила 20 Срба Реч је групи која је аутобусом кренула на Газиместан поводом Видовдана, а косовска полиција је пуцала у покушају да их заустави ![]() Илустрација: Пуцњима на Србе који иду на Газиместан КУРШУМЛИЈА - Најмање двадесет особа повређено у сукобу са косовском полицијом на прелазу Мердаре. Шесторо задржано у прокупачкој болници, двоје у Куршумлији, а један теже повређени пребачен у Ниш. Сви задржани у болници повређени су бојевом муницијом, преноси РТС. У прокупачкој болници речено је да тачан број повређених још није познат, јер санитетска кола још пристижу из куршумлијског дома здравља. Хитна служба Дома здравља из Куршумлије довезла је данас 13 рањених са административног прелаза Мердаре и указана им је лекарска помоћ. Од тога је 10 рањених јутрос послато на Одељење хиругије болнице у Прокупљу, а очекује се да ће тамо и преостало троје. Доктор Зоран Вучковић казао је да свих десеторо Срба има ране од ватреног оружја, али да не зна да ли од бојеве муниције или гумених метака. "То су углавном теже повреде и зато су сви упућени на Хирургију у Прокупљу", рекао је Вучковић. Како се незванично сазнаје, ради се о групи која је аутобусом кренула на Газиместан поводом Видовдана. На административном прелазу Мерадаре зауставила их је косовска полиција која покушала да их врати назад, а затим је дошло до инцидента и до оружне паљбе на њих. Косовска полиција: Провоцирали и враћени на Мердаре Полиција Косова је јутрос у два аутобуса, преко прелаза Мердаре, вратила групу од око седамдесет Срба, учесника "Видовданског марша". Како је саопштила Регионална полиција у Митровици, они су се јутрос око 5:00 сати окупили у близини моста на Ибру, прешли камену барикаду према југу и вређали полицијаце на дужности. "У циљу смиривања ситуације, полиција је употребила спреј сузавац и вратила их је у северни део града", пише у саопштењу полиције. Потом су, преко Мердара, упућени ка централној Србији. По налогу тужиоца, отворен је поступак због ремећење јавног реда и мира. Извор:Курир
06-28-2012, 07:12 PM
Шиптарска је гамад устала,да би Косово нам узела,Светог Саве нам је завет остао,да бранимо наше КОСОВО.
06-28-2012, 07:51 PM
06-29-2012, 01:43 PM
Жандармерија: Косово је моја мајка… (Видео)
Тако је текао Видовдан 2012, понижење за понижењем, мучна стварност која наговештава још трагичнију будућност.. А онда, онако Видовдански, усијано, допрла је до нас заклетва српске жандармерије. Концентрисала сам се да боље чујем сваку реч и нисам могла да верујем својим ушима. Ипак, поверовала сам својим осећајима, истим оним осећајима који су нам срамним политичким потезима, „звездицама“ које су проглашаване за преговарачки успех, успављивани. Заправо, сви ти политичарчићи нас већ годинама уверавају да српски народ не треба да се „јуначи“, да смо мали, да морамо да играмо по такту великих, да је реалност таква каква је, да Видовдан није победа већ пораз, да велике речи попут родољубља, националног поноса, јунаштва и витештва звуче романтичарски патетично и нимало трезвено, да је 21. век столеће неких других међудржавних и међународних односа, да Косово и Метохија нису питање срца већ политичких одлука… А онда је генерал Братислав Дикић, командант жандармерије, на обележавњу Видовдана, славе ове полицијске јединице, изговорио речи заклетве пред својим полицајцима: „Косово је моја мајка, моје порекло је на Косову, моји преци су са Косова, моја историја је на Косову, мој српски народ рођен је на Косову, моја Србија настала је на Косову. Без Косова немам мајку, без Косова немамо порекло, без Косова немам претке, без Косова немам историју, без Косова не постоји мој српски народ, без Косова не постоји моја Србија. Народе српски, браћо и сестре, заклињем се пред Богом,победићу или часно погинути, за моју част, за моје порекло, за моју породицу, за моју Србију. С вером у Бога, за Крст Часни и мајку Србију. Живела Србија!“ http://www.vaseljenska.com/misljenja/zan...jka-video/
07-04-2012, 06:40 PM
Камо среће да им опет дођемо доле...
Ја не разумем пар ствари, шта смо ми радили који к**** '98 и '99? Рат је трајао годину и за то време, побили смо цирка 10.000 Албанаца највише. Притом, је животе изгубило приближно толико и Срба, да не помињем материјалну штету која је Србију бацила 30 година уназад. Ми, тј Југославија(Србија и Црна Гора) је имала отприлике 2 милиона мушкараца способних за ратовање. Још у то не убрајам око 100.000 из Републике Српске и пар доброваљаца из других земаља. И сада се ја чудим, имали смо људе, оружја и превише, авионе, време. Шта смо урадили погрешно? Погледај Хрвате, који једном операцијом "Олуја" униште државу од пола милиона Срба. Они су за два месеца успели то све, а ми за годину дана само себи штету да начинимо... Рат на Косову је невиђена издаја Срба. Могло је бити 99% Срба доле у року од пет месеци. А види сад, какву смо несрећу себи призвали.
07-05-2012, 11:02 AM
О чему ти, брате, причаш?
Неђе Србин сакривен у гори,
Страшно чудо измисли и створи. Научи га Сила са Небеса, Јаворово дрво те отеса!
07-05-2012, 03:54 PM
Кажем да је рат на Косову, био невиђена издаја Срба од стране власти. И да су нам били паметнији на власти, ми сад не би имали никаквих проблема доле.
07-05-2012, 05:51 PM
(This post was last modified: 07-05-2012, 05:54 PM by ултра сепаре.)
(07-04-2012, 06:40 PM)Пападопулос link Wrote: Камо среће да им опет дођемо доле...А јел имаш ти у виду да је Шиптаре подржала "Међународна Заједница",НАТО,Америка,Енглеска,скоро свака држава која је била моћна у то време,и треба имати у виду какав је положај Русије био тада у свету. И да су Шиптари као повод за рат направили измишљотине да смо ми наводно кренули први да убијамо њих и да чинимо злочине,за шта их је наравно подржала Америка из стратешких разлога(јер је тако корак ближе Русији,а наравно на Косоову је изградила и највећу Војну базу). Такође треба имати у виду да је етничко чишћење Срба почело заправо за време Призренске лиге(Албанске лиге) која је формирана 1912 године. Од тада па све до данашњих дана може се рећи да су Срби свакодневно напуштали своја огњишта.Са друге стране треба имати у виду да је Тито после 2 светског рата забранио Србима да се насељавају на простор Космета,затим после тога под Шиптарсикм притиском често се дешавало да се Српске породице расељавају,такође велики део Срба се иселио са Космета у периоду 1981 после Шиптарсих демонстрација у Приштини.Не треба заборавити и на то да је после Велике Сеобе Срба 1690 под Арсенијом Чарнојевићем из делова (Рашке,Северне Македоније,Космета) преселило се на простору данашње Војводине,Републике Српске Крајине,Неки градови у Мађарској и Румунији. И сада када све то аналаизираш биће врло јасно зашто су Шиптари добили доле рат,наравно уз то им је највише свет помогао,а ја постављам питање да овог систематског процеса етничког чишћења није било и да су околности били другачије,рецимо да су Срби доле били већина,дал би све то тако прошло. Ово ти пишем због тога јер сам експерт по питању Историје,а и живео сам на Космету до 1998 тако да и много ствари знам како су се доле одвијале.
Четници Север
|
« Next Oldest | Next Newest »
|