Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Слика данашње Србије..
Kako ne kontas?
Covek lepo napisa da mleko koje kupujemo u Srbiji je uglavnom GMO. Koje mleko nije gmo, pa da ga izbegnem?
ВАШЕ ЈЕ ДА ДОЂЕТЕ А ЗА ОСТАЛО ЋЕМО СЕ МИ ПОБРИНУТИ
Reply
Ајд не претерујте... Знам човека од кога ИМЛЕК откупљује млеко, он све ради без икаквих гмо варијанти... Е сад, они у процесу производње могу нешто да убаце, али то нису гмо производи, то су већ отрови друге врсте...

штос око гмо је да ми данас уствари више ни незнамо шта је гмо а шта није... Зашто? гмо семе је много отпорније и јаче у односу на класично/нормално семе... Довољно је да постоје две њиве једна до друге, и на једној рецимо засејан нормалан кукуруз, а на другој гмо кукуруз... Ветар преноси семе са гмо њиве на њиву са класичним кукурузом и јаче семе преузима обрадиву површину и расте гмо засад... Онај ко је засадио то више ни не зна, само убира плод, а плод је гмо... То је велики и највећи проблем!
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
Reply
Па баш зато што је велики број коопераната укључен, а и обилазио сам њихове фарме, најчешће ону у Јабучком риту па покушавам да углавим гдје ГМО, али ми не иде...

Ако мисли човјек на храну којом се храни стока, мислим да је то огроман комбинат да би могли тако очигледно кршити закон и на толиким површинама сијати неку ГМО културу, а ранији су имали и уговоре са домаћим кућама. Не заборавимо да је Србија у генетици и производњи хибрида једна од првих у свијету. Бар је била, надам се да банда није и то уништила.

У млијеко не смију ништа да додају, постоји независна и лабораторија млијекаре које контролишу квалитет и те ствари на неколико пунктова у процесу производње.

Раде они друге преваре, типа:
оберу млијеку па онда га продају на фору здравије и остале глупости, а ону млијечну масноћу користе да произведу друге намирнице. Раније ту глупост са смањеном млијечном машћу нико не би погледао, а данас се људи ложе.

То је примјер дупле зараде.
Неђе Србин сакривен у гори,
Страшно чудо измисли и створи.
Научи га Сила са Небеса,
Јаворово дрво те отеса!
Reply
Качио сам пре годину дана слику из Сремске млекаре, тачније њихове продавнице, на сред зида огромно урамљено Codex Allimentarius. Када је гмо дошао у Србију, прво је дошао у Шапцу, такође и у неколико њихових млекара ћеш на зиду видети ,,C.A.'' сертификат. А сељаци сами кажу да им држава даје модификовану соју, а од соје шта се све не прави. Зашто би они све то износили у јавност, кад народ то не занима?

http://www.domucenika-sm.edu.rs/politika.htm
[Image: 2e1f67k.jpg]
Reply
То што стоји ознака тог зла Кодекса алиментаријуса не мора нужно да значи да су производи лоши.

Примјер:
узми да по Кодексу се толерише у млијеку одређена количина антибиотика, а по нашем закону то је забрањено па се уништава такво збирно млијеко.

Е сада,
ако у млијеку нема антибиотика, произвођач може ставити да важи стандард Кодекса алиментаријуса. То што стоји ознака не значи да у млијеку има антибиотика.

Нисмо ми још у тој мјери отишли у ... да се морамо трзати на сваку, али тај Кодекс је једно велико зло што се спрема да нам лупи по глави.

Држава не даје сељацима ГМ соју, законом забрањено. Друго је што велике корпорације испод жита хандре ту причу и навлаче обичне људе.
Научи га Сила са Небеса,
Јаворово дрво те отеса!
Reply
4 године радим по селима у Срему и Мачви, тако да више верујем шта ми кажу људи који саде соју него држава. Нисмо још толико отишли, али ускоро ћемо, врло ускоро... За сремску млекару ти опет кажем јер знам од људи који раде у тој млекари, за ово остало не могу да тврдим 100%.
Reply
Вјерујем ти да стоји Кодекс, али сам ти навео примјер горе.

А да држава штанца ГМ, тешко ми је да повјерујем. Вјерујем да нисмо толико отишли, а и превише је контролних механизама да би се поједини корумпирани државни чиновници могли тим бавити. Јер ако је закон такав да забрањује ГМО, а неки чиновник пропагира те ствари, то не ради држава него он. Да је и сам пресједник то је кривично дјело, јер се крши закон. Рекох има ту и контролних механизама да би то могло тако лако да се ради.

Са друге стране код ових жутих пички све је могуће.
Научи га Сила са Небеса,
Јаворово дрво те отеса!
Reply
Јесте кривично дело. Није толико распрострањено, али појединци то гурају где могу. Е сад шта ли ће наша држава урадити, то је питање. Или забранити и то што сад раде, или увести легално гмо.
Reply
>Sad

Где ће вам душа

Неверници покрали мртвог патријарха

Из манастира Светог архангела Михаила у Раковици, у ком почива патријарх српски Павле, недавно је, наводно, украден новац у вредности од око 3.000 евра

[Image: partrijarh-pavle-krada-manastir-rakovica...174694.jpg]
Гробно место патријарха је постало светилиште

Београд - Некима ама баш ништа није свето!
Из манастира Светог архангела Михаила у Раковици неки злотвори краду новац! И новац и разне друге вредности које верници данима остављају поред гроба патријарха Павла!

Човек ког су православци још за живота сматрали свецем, и који је готово одмах по смрти - јер је то и заслужио! - добио своју улицу у Београду, не може ни да почива у миру од богохулника! Јер како другачије назвати оне који краду и на Бога не мисле!

- Због покојног патријарха манастир је постао светилиште. Долазе многи верници, са свих страна... Ко зна каква је мука натерала све те људе да дођу... Многи оставе новац, кажу, ваља се, а онда се појаве лопови и преко ноћи све однесу. Ма, краду и преко дана! - жали се један од посетилаца овог манастира и тврди да су му ову жалосну причу испричале монахиње, које су због тога прилично узнемирене.

- Морале су и камере да поставе, али изгледа џабе... - каже.

Количина покраденог новца, наравно, не може да се израчуна, али помиње се цифра од скоро 3.000 евра. Па, да је и три евра, много је!

- Ми ни о чему не смемо да причамо без дозволе игуманије манастира. Мати Евгенија би могла нешто да вам каже о томе, али она тренутно с осталим монахињама скупља сено на њиви. Извините ме, али најбоље је да се обратите њој - рекла нам је јуче љубазно једна од малобројних монахиња које смо затекли у манастиру.

Курир је касније, у току дана, телефоном покушао да дође до мати Евгеније и сазна нешто више о овој крађи.

- Мати је заузета, знате... - рекла нам је монахиња која се јавила на телефон, а на наше конкретно питање „Да ли неко краде новац који верници остављају?“, одговорила је:

- Знате, ми не можемо ништа без мати. Али, ево, сад ћу јој ја пренети зашто зовете, па ће вам она све објаснити. Само не може данас јер је заузета. Али, примиће вас сутра у десет и тада можете с њом да разговарате - рекла је монахиња, која ни у једном тренутку није негирала чињеницу да нека багра данима пљачка манастир у ком је, по својој жељи, сахрањен патријарх Павле!

Иначе, једна старија искушеница манастира испричала је јуче и „да се дешавало да неки прескоче ограду па гледају шта могу да украду...“

- Ако не могу да узму новац, узму икону. А шта ће после с тим иконама, ја не знам, ваљда да их продају... Да им треба за болест или за било какву другу помоћ, монахиње би на све начине покушале да им изађу у сусрет, али ово овако...

[Image: partrijarh-pavle-krada-manastir-rakovica...174698.jpg]
Због силних крађа монахиње уградиле камеру
[Image: partrijarh-pavle-krada-manastir-rakovica...174696.jpg]

Гојко Стојчевић, апостол љубави

Рођен је као Гојко Стојчевић, 11. септембра 1914, у славонском селу Кућанци код Доњег Михољца. Рано је остао без родитеља. Од његове треће године о њему је бринула тетка. После матуре у сарајевској Богословији 1936. године, уписује се на Богословски факултет у Београду, где дипломира 1942. године. Пред крај рата 1944. оболео је од туберкулозе, а лекари су му предвиђали само три месеца живота. Излечио се молитвом. Замонашио се у овчарско-кабларском манастиру Благовештењу, добивши, по апостолу љубави, монашко име Павле. За епископа рашко-призренског изабран је 1957, а 1990. године постаје 44. српски патријарх. Умро је 15. новембра 2009, а сахрани је присуствовало 600.000 верника.

Пљачкање цркава

29. 1. 2012. - У селу Коштунићи у општини Горњи Милановац провалник је обио врата цркве и продавнице у њеној близини, али се одлазећи с пленом заглавио у снежном наносу.

10. 2. 2012. - Из Цркве Светог Николаја у Косовској Каменици непознате особе су украле одређену своту новца, оскрнавиле иконе, свете сасуде и црквени престо.

28. 5. 2012. - у храму Српске православне цркве на Алмашком гробљу у Новом Саду непознати починилац је обио врата цркве и из ње украо новац, црквене реликвије и друге драгоцености.

Извор:Курир
Reply
Хаос у превозу
Путнице тукле Роме у трамвају

Инцидент се догодио око 14 часова у трамвају у близини Вуковог споменика

[Image: romi-tuca-tramvaj-1339967407-175622.jpg]
Сукоб био у трамвају

БЕОГРАД - За неверицу!
Тројица Рома добила су батине зато што су напали трудницу. Инцидент се догодио око 14 часова у трамвају у близини Вуковог споменика. Како су испричали путници, Роми су просили од путника у трамвају и дошли до труднице у петом месецу, која је одбила да им да паре.

- Навалили су на њу, а она им је говорила да се склоне. То их је изиритирало, па су је гурнули - каже једна путница.

Дошло је до свађе, а онда је и неколико жена устало и почело да удара Роме.- Срам вас било! Нападате трудницу - викале су путнице, које су једног Рома толико изгребале по лицу да му је ишла крв. Роми су брзо истрчали из трамваја и побегли низ Булевар краља Александра.

(С. И.)

Извор:Курир
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)