Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ФК Црвена звезда 2011/12
Звезда без резултата није Звезда.Нађите било који клуб у Европи који није у дуговима,а значи нешто.Манчестер Сити,Јунајтед,Челси,Ливерпул сви фунскционишу по систему,"дођем ти" па чак и Барселона и Реал.Све је ствар поверења инвеститора.Наш проблем је што нема поверења и нема интереса  инвеститора да инвестирају у нешто непрофитабилно.Једино на шта можемо да се ослонимо је љубав навијача,а видећемо колика је.Сви су се ухватили за маркетинг,па маркетинг.Реците ми шта јек онкретно урадио тај маркетинг?Можда то што пише прави број купова или тако нешто,али то је нормално.Ако је потребан маркетинг да привуче неког да купи сезонску по цени од 1000-2000 динара и то проглашавамо успехом онда смо на странпутици.Све је то заслуга Севера и људи који воде трибину.

Председник Лукић,ја стварно не знам чиме је он толико задужио Звезду.Стоји то да је ретко ко хтео да се прихвати вођења Звезде,али с друге стране која су стварна овлашћења председника,он само представља клуб,за њега посао врше сарадници и функционишу као тим.Он именује спортског директора,који није имао мало пропуста.Он именује главног човека за финансије,који ради посао.Не треба ни претерано повезивати функције председника и осалих,али га не треба ни аболирати.Моје мишљење је да Лукић и комплет његови сарадници треба да напусте клуб,јел су одговорни за лоше резултате превасходно,а после тога и за остало.У 5 мечева не извући ни бод против Партизана много је.

За крај око Просинечког и неко је споменуо Мезенгу,и ја и даље тврдим да је он одличан нападач.Ми не трчимо паметно и не освајамо простор тако,него освајамо простор трчањем што је погрешно.Да би играли на прву мора се паметно трачати,мора постојати техника каква таква.Наши играчи нису обучени за то.На крају није то само проблем Звезде,него и проблем српског фудбала што последњих 15 година форсира суву дефанзиву,на 0-0,и како да се у таквој школи фудбала роди добар нападач?Никако.Наш фудбал већ 10 година није избацио класичног нападача.Све су то нападачи у покушају.
Ја Робија много волим и мислим да је прави човек за Звезду,да га треба истрпети да не треба сваки час мењати и да са тиме треба стати некад,али опет разумем и вас што сте против њега можда ја нисам објективан.  Али чињенице ради Ђука кад кажеш да Роби је лицемер и тера своје,од играча који су на трансфер листи а има десетак имена једино је Ненад Ковачевић који је дошао у прошлом прелазном року знамо на који начин,сви остали су ту пре Робија у Звезди а исправиће ме неко ако грешим.

Надам се да није брзоплето и да ћу већини играча видети леђа,а онда као што је речено да ће се уигравати тим ови млађи и да ће се правити нешто велико,велики играчи играч,тим за следећу сезону,тако да мислим да је то најбитније,а не да ли ћемо спустити бодовну разлику партизана на минус 7 или ће отићи на минус 15,зато сам мишљења да резултати у пролећној полусезони не требају бити никакав циљ,већ искључиво прављење тима где би после оног летњег прелазног рока и довођења још пар правих појачања на местима где се покаже да шкрипи имали нешто где би могли и морали да јуримо на трофеје. Мада искрено чисто сумњам да ће ико имати слуха за то и да ће се тако на крају ствари и одвијати.

И поредити Ден Тану који константно био у клинчу са навијачима,коме су искључивали струју и воду а притом су за његово време довођени играчи од по милион евра који нису скупили по полувреме игре у Звезди и да не набрајам даље је ипак превише.
Интервју Робија поводом трансфер листе
http://www.crvenazvezdafk.com/src/prosin...ontent.htm

Интервју генералног секретара Стефановића поводом Ожеговића, Јанковића, Џаје.
http://www.crvenazvezdafk.com/src/stefan...ontent.htm

Quote:Током јучерашњег дана, београдском чаршијом је прострујала вест о проблемима приликом потписивања уговора са Огњеном Ожеговићем.

- Тачно је, уговор није потписан. Ми и даље преговарамо, желимо свим срцем да он потпише за Звезду. Ожеговић је био планиран и да буде у протоколу против Војводине. Очигледно, нису се поклопиле коцкице. Црвена звезда је власник својих играча, и Црвена звезда неће трговати са федеративним правима својих играча. У реду је једног дана када играч иде из клуба, да менаџерска агенција направи трансфер, па можемо да причамо о ФИФА процентима. Али, о федеративним правима играча који су поникли у Омладинској школи Црвене звезде се неће дискутовати, ни сада, ни убудуће. Ми ћемо тај случај изнети као извештај на седници Управног одбора, и верујем да ће Управни одбор подржати став председника Лукића, Просинечког, мој... Јер, нема оправдања за такве ствари. Ми када би данас почели да дајемо проценте родитељима деце у Омладинској школи, нашта би то личило, ко би то рекао да ми нисмо узели проценте? Боримо се против тога откад смо дошли у клуб, па по цену да играчи хоће да оду из клуба. Какав год да је таленат у питању, ако неко не сматра да је играње у Црвеној звезди његов приоритет, јасно постоје таблице, зна се колика је његова тржишна вредност, ФИФА је прописала, па нека изволе, ако мисле да су са 17-18 година спремни да иду у иностранство. Врло добро је познато колико младих играча је отишло из Србије, а на прсте једне руке могу да се наброје они који су релативно стандардни у тим клубовима у иностранству. Деца су нам одлазила у Олимпијакос и друге иностране клубове, чак је и Ожеговић требало да иде у на пробу у АЕК. Али, сви су се враћали у Црвену звезду, која ће увек прихватити своје дете. Црвена звезда се никада неће наљутити на своје дете, јер они су ипак наши. Али, мора да се зна став. Ми када бисмо направили уступак једном играчу, свако иоле талентовано дете или његови менаџери и родитељи би тражили проценте, и онда бисте нас са пуним правом разапели на насловну страну и прогласили лоповима. Дакле, Црвена звезда неће уступати проценте било коме од играча који су потекли у Звездиној Омладинској школи. Ко су им менаџери, с ким потписјују, то је право њих и њихових родитеља и на то не можемо утицати, али на ово можемо да утичемо и хоћемо
(12-12-2011, 11:20 PM)Djuka_zivi_za_Zvezdu link Wrote:Та прича да је пре три сезоне било мерило да ли постојимо или не, а да је данас нешто боље, је ван сваке памети. Тврдим да је данас горе стање него под Дан Таном. Једино што Дан Тана није имао боље од садашње гарнитуре је маркетинг, а иначе све остало је било исто, ако не и боље него данас. Ови су се чак додатно задужили у односу на управу коју је водио шарлатан и амерички конобар.
Елем, то што је Просинечки урадио са трансфер листом је врхунац његовог неморала. Свалио је све на играче, који су свакако катастрофа, а нигде не види своју кривицу. Пола од тих играча он је бирао. За тог Мезенгу нам је причао како је врхунски центарфор, а на крају човек није ни играо. Причао нам је Просинечки да ако у дербију поновимо игру из Јагодине да не можемо да изгубимо, што значи да је он био убеђен да има сјајне играче. Причао нам је да ако поновимо меч друго полувреме против Рада да Војводина нема шансе. На основу чега је то причао? Који су то критеријуми били, осим ако није сматрао или нас је можда лагао, па и себе је лагао, да тим који води вреди сувог злата. То само може у оваквој Црвеној Звезди да се дешава да на полусезону распродајеш цео тим за који си на почетку сезоне причао да је изваредан. Па, свуда прво тренер подноси оставку, само њему не пада на памет да види негде сопствену кривицу. Пре неки дан нам је изјавио како би поднео оставку да смо изгубили од Рада. Недељу дана касније он губи од Војводине, али не подноси оставку. Просто невероватно!!! Наравно, он сада користи слабости актуелне гарнитуре која не сме да га смени, јер са њим одлазе и они. Па, за далеко боље резултате смењени су Пижон, Достанић и Кристић. По ком критеријуму Просинечки има већи кредит од њих као тренер?
Оно што недостаје свима у садашњој Црвеној Звезди су речи ОДГОВОРНОСТ и МОРАЛ! Да господа у управи, па и сам Просинечки, то имају, поднели би сви од реда оставке и напустили би за сва времена Црвену Звезду. На моју жалост, пре почетка сезоне сам на овом форуму писао да овај тим нема никакве шансе ништа да уради, али сви сте веровали Просинечком и лажима људи из управе. Сада тај исти Просинечки продаје све оне тантусе које је сам доводио. Е, то је лицемерје своје врсте! Тврдим, да ћемо на крају имати рецимо -17 бодова заостатка. На жалост свих нас, живи били па видели!

Бураз,
претјерујеш помало. Шта је требао? Да оне пичке убија у појам још и он? Роби је ту доведен да буде потрошен, као што је и Џаја требао, али су их силе прилика спријечиле у  науму, мислим на управу. Но, када је стигао морао је Роби, као културан човјек, да балансира. Нов је, тек је кренуо у посао са једном визијом фудбала која код нас још није ушла ни у уџбенике.
Како се снашао у ситуацији то је прича за дискусију, али рећи за човјека да је неморалан... мало ми је безвезе. Посебно, ако се има у виду да је одјебао усташе и одбио већу кинту. Њему би и било најлакше да је запалио не осврћући се. У сваком случају имамо бар нешто за почетак, а то је тренер. Даље шта ће бити...
Неђе Србин сакривен у гори,
Страшно чудо измисли и створи.
Научи га Сила са Небеса,
Јаворово дрво те отеса!
Ево мали наставак на Звездашев упис као и оно што сам писао у претходном упису а у вези малог Ожеговића...
Преузето са Спортала:

Quote:Prosinečki: Klinci ucenjuju Zvezdu, a ja sam molio za probu!

Robert Prosinečki želeo je da na meču poslednjeg kola jesenjeg dela Jelen Superlige uvrsti u protokol omladinca Ognjena Ožegovića. Nerešen status supertalentovanog napadača onemogućio je trenera Crvene zvezde da ovu ideju sprovede u delo. Prosinečki je razočaran stavom mladog igrača.

- Žao mi je što neki klinci ucenjuju klub. Pa, Zvezda je najveća institucija u državi. Kada smo mi bili mladi igrači, molili smo da dođemo u Zvezdu na probu. Pitajte predsednika Lukića kakvu želju smo imali. Sada je na prostorima bivše SFRJ došlo vreme da roditelji i menadžeri postavljaju uslove. To Zvezda ne sme da dozvoli. Ako se bude popustilo na primeru Ožegovića, desiće se onda i treći, četvrti, peti slučaj - jasan je Prosinečki.
Неморалан је Просинечки из милион разлога.

1. Лагао је комплетну јавност да има одличан тим, а онда исти тај тим распродаје.

2. На трансфер листу ставља искључиво играче са којима је дошао у свађу, односно оне који су га провалили да везе нема са тренерским послом.

3. Није у старту рекао да му неко други саставља тим, већ смо то сазнали када је сукоб са Вилотићем кулминирао и када је изјавио да он Вилотића никада не би вратио у тим да се он питао.

4. Пристао је да игра по тактовима лажљиве управе, јер му је ово животна шанса. Иначе, дубоко је свестан да никог не би могао да тренира, јер је тренер почетник и овде му је омогућено да се учи, што је скандал, јер Црвена Звезда не сме себи такав луксуз да дозволи да доводи тренере почетнике.

5. Изјавио је да Ковачевића он није тражио и да му је тај играч наметнут. Какав је онда његов ауторитет када играче могу да му намећу?

6. Нема морала да поднесе оставку, упркос лошим резултатима! То је кључно у чему се огледа његово лицемерје, јер какви год да су играчи, он их је водио и причао о њима да су одлични. Пошто резултата нема, свуда прво тренер подноси оставку, а он нема морала да то учини.

А, та прича да код Дан Тане нисмо имали воду, о да, то јесте тачно. Немојте да будете изенађени када се и овој управи нешто слично догоди врло брзо.
Quote:2. На трансфер листу ставља искључиво играче са којима је дошао у свађу, односно оне који су га провалили да везе нема са тренерским послом.

Ово је јако безобразно чуј Рељићи и Јеремићи га провалили па их он онда тера. Друго што је чињеница да је он у сукобу био само са Вилотићем и ни са ким више,тако да не знам откуд ти то да су ови на трансфер листи сви они који су са Робијем у сукобу.

Исто си у прошлој поруци рекао и да је лицемер јер тера играче које је он довео,ја сам ти написао да од ових 10 играча на трансфер листи само је Ненад Ковачевић играч који је дошао откад је Роби тренер.
Quote:3. Није у старту рекао да му неко други саставља тим, већ смо то сазнали када је сукоб са Вилотићем кулминирао и када је изјавио да он Вилотића никада не би вратио у тим да се он питао.

Ово није тачно. После оног првог сукоба и онда повратка Вилотића у тим на инсистирање управе,Роби је причао да је у питању виши интерес клуба и да што се њега тиче он не би њега враћао,то је само поновио сад на крају сезоне,али је потпуно нетачно да је то први пут сад изговорио.
Такође у време враћања Вилотића не заборави да је он био наш најбољи играч,да су сви имали јако позитивно мишљење о њему,да су многи пљували Робија са причом да је превише пун себе па је зато Вилотића одстранио,да су ишле приче да је катастрофа за Звезду да један такав играч који би могао да се прода за неке за наше услове велике паре буде тек тако пуштен.
Не знам шта би ја у тој ситуацији радио,али на крају се испоставило да је грешка што је враћан и мислим да је тешко градити ауторитет у тој ситуацији,али опет понављам то јесте грешка али да ли је најкривљи Роби или је мало мање крив,то свако сам нек размисли.
Quote:4. Пристао је да игра по тактовима лажљиве управе, јер му је ово животна шанса. Иначе, дубоко је свестан да никог не би могао да тренира, јер је тренер почетник и овде му је омогућено да се учи, што је скандал, јер Црвена Звезда не сме себи такав луксуз да дозволи да доводи тренере почетнике.

Са овим се поготово не слажем,човек је имао за ово време неколико понуда из Енглеске,Шпаније па ево и хрватске,тако апсолутно није тачно да он не би нигде могао да ради.

Шта је луксуз а шта не,сад опет и ту свако треба да размисли по свом Звезда је имала и почетнике Сашу Јанковића и Зенгу а имала је оне са великим искуством који свакако почетници нису Земана,Бајевића,Косановића... Ево и комшије имају почетника а да не идем по примерима из европе исто тако,све у свему не треба генерализовати.

Quote:6. Нема морала да поднесе оставку, упркос лошим резултатима! То је кључно у чему се огледа његово лицемерје, јер какви год да су играчи, он их је водио и причао о њима да су одлични. Пошто резултата нема, свуда прво тренер подноси оставку, а он нема морала да то учини.

Мислим да што се оставке тиче,он није никакав проблем,нити неко ко ће се закуцати у тренерску фотељу не желећи да је напусти. Чињеница је да га већина навијача подржава,да га управа жели видео си одговор динаму,да га јавност колико толико подржава и на крају и играчи да га подржавају. Резултати јесу лоши али кад имаш такву атмосферу око себе требаш ипак бити мало и гњида па отићи,ноћ пошто би отишао капирам да би га прогласили за издајника,да се продао,да је сиса и слично.
Такође се променило нешто од прошлог прелазног,па је добио одрешене руке,да се управо не би дешавало да му овај или онај дотура играче које не жели.

Какав је тим показује се кроз игру. Нормално је да треба да прода оног играча који није испунио очекивања.

У било ком тиму у свету се на трансфер листу стављају играчи који не поштују ауторитет тренера. Тај Вилотић не би поштовао ни неког другог тренера. Барселона се својевремено решила Дека и Роналдиња јер су желели да имају већу дисциплину у тиму. Ето их је буквално молио да га не продају још годину дана. Мурињо кад је дошао у Реал одмах је продао Гутија и Раула. Тренер мора да се поштује, какав год да је, док ради то што ради.

Ко му саставља тим и кога би ти ставио у тим а да га Просинечки није ставио? Ево сада кад промени играче, када дођу ти нови ти кажи ко ти од њих не би играо и кога би ставио да игра. Лако је бити генерал после битке.

Није тачно да никога не би могао да тренира. Ако је веровати штампи могао је у најмању руку да тренира Динамо. А потпуно је неаргументована констатација да му је овде омогућено да учи. Је ли и Андре Виљас Боаш тренер почетник коме је Порто омогућио да учи? Кога би ти довео да буде тренер Звезде а да није почетник, да има фудбалско знање да тренира клуб као што је Звезда. Дај конкретна имена која би ти довео.

Као по обичају у твојим уписима искључиво могу да се прочитају критике без конструктивних предлога шта и како да се промени на боље.
(12-14-2011, 08:44 AM)Skrimo link Wrote:
Quote:2. На трансфер листу ставља искључиво играче са којима је дошао у свађу, односно оне који су га провалили да везе нема са тренерским послом.

Ово је јако безобразно чуј Рељићи и Јеремићи га провалили па их он онда тера. Друго што је чињеница да је он у сукобу био само са Вилотићем и ни са ким више,тако да не знам откуд ти то да су ови на трансфер листи сви они који су са Робијем у сукобу.

Исто си у прошлој поруци рекао и да је лицемер јер тера играче које је он довео,ја сам ти написао да од ових 10 играча на трансфер листи само је Ненад Ковачевић играч који је дошао откад је Роби тренер.
Quote:3. Није у старту рекао да му неко други саставља тим, већ смо то сазнали када је сукоб са Вилотићем кулминирао и када је изјавио да он Вилотића никада не би вратио у тим да се он питао.

Ово није тачно. После оног првог сукоба и онда повратка Вилотића у тим на инсистирање управе,Роби је причао да је у питању виши интерес клуба и да што се њега тиче он не би њега враћао,то је само поновио сад на крају сезоне,али је потпуно нетачно да је то први пут сад изговорио.
Такође у време враћања Вилотића не заборави да је он био наш најбољи играч,да су сви имали јако позитивно мишљење о њему,да су многи пљували Робија са причом да је превише пун себе па је зато Вилотића одстранио,да су ишле приче да је катастрофа за Звезду да један такав играч који би могао да се прода за неке за наше услове велике паре буде тек тако пуштен.
Не знам шта би ја у тој ситуацији радио,али на крају се испоставило да је грешка што је враћан и мислим да је тешко градити ауторитет у тој ситуацији,али опет понављам то јесте грешка али да ли је најкривљи Роби или је мало мање крив,то свако сам нек размисли.
Quote:4. Пристао је да игра по тактовима лажљиве управе, јер му је ово животна шанса. Иначе, дубоко је свестан да никог не би могао да тренира, јер је тренер почетник и овде му је омогућено да се учи, што је скандал, јер Црвена Звезда не сме себи такав луксуз да дозволи да доводи тренере почетнике.

Са овим се поготово не слажем,човек је имао за ово време неколико понуда из Енглеске,Шпаније па ево и хрватске,тако апсолутно није тачно да он не би нигде могао да ради.

Шта је луксуз а шта не,сад опет и ту свако треба да размисли по свом Звезда је имала и почетнике Сашу Јанковића и Зенгу а имала је оне са великим искуством који свакако почетници нису Земана,Бајевића,Косановића... Ево и комшије имају почетника а да не идем по примерима из европе исто тако,све у свему не треба генерализовати.

Quote:6. Нема морала да поднесе оставку, упркос лошим резултатима! То је кључно у чему се огледа његово лицемерје, јер какви год да су играчи, он их је водио и причао о њима да су одлични. Пошто резултата нема, свуда прво тренер подноси оставку, а он нема морала да то учини.

Мислим да што се оставке тиче,он није никакав проблем,нити неко ко ће се закуцати у тренерску фотељу не желећи да је напусти. Чињеница је да га већина навијача подржава,да га управа жели видео си одговор динаму,да га јавност колико толико подржава и на крају и играчи да га подржавају. Резултати јесу лоши али кад имаш такву атмосферу око себе требаш ипак бити мало и гњида па отићи,ноћ пошто би отишао капирам да би га прогласили за издајника,да се продао,да је сиса и слично.
Такође се променило нешто од прошлог прелазног,па је добио одрешене руке,да се управо не би дешавало да му овај или онај дотура играче које не жели.

Амин, брате.

Ђука када заузмеш став превише си, опрости ми, острашћен да би попустио. Идеш у лов на вјештице, а ако нису аргументи на твојој страни, горе по њих.
Неђе Србин сакривен у гори,
Страшно чудо измисли и створи.
Научи га Сила са Небеса,
Јаворово дрво те отеса!
(12-14-2011, 07:55 AM)Djuka_zivi_za_Zvezdu link Wrote:2. На трансфер листу ставља искључиво играче са којима је дошао у свађу, односно оне који су га провалили да везе нема са тренерским послом.

Чекај ти са овим оправдаш потезе оног мамлаза Вилотића? Јел могуће? Шта има било који играч Звезде да проваљује тренера?? Балван из Чукаричког суди о фудбалском знању човека који је играо за Реал и Барселону и коме се дивио цео свет! феноменално!

Замери му ко човек, да нема појма да води екипу, да нам се играчи добацују као дебили целу утакмицу, да играмо јалову игру...било шта...ово што му пришиваш стварно не пије воду.

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)