Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ФК Црвена звезда 2011/12
Што се тиче суђења, мора да буде боље без обзира да ли је објективно на нашу штету. Јер исти пенал који је Ади направио против Јавора, направио је и против Рена али је судија тада свирао. Зато не ваља да се навикавамо на ту врсту ''дељења правде''. Исто важи и у обрнутим ситуацијама, када смо заиста оштећени а којих је било и биће. Што се игре тиче, не знам да ли сам једини који мисли да смо прошлог пролећа играли и лепше и боље. При том не мислим само на сто враћања Бајковићу већ и на креирање и реализацију шанси.
Управо тако. Нисмо ми Гробари да се радујемо лажним победама као у финалу купа. Који не могу добити молере што тренирају 3пута недељно. Биће ми много драже да остваримо победу крвљу и знојем, него да играмо као пичке. Не треба нам тако освојена титула. У Европи се то не прашта.

Већ 7 дана нисам хтео ништа да пишем док се не слегну утисци. Пратим штампу у региону и шире. Сви се слажу да је узрок испадања лоша и неквалитетна лига. Сарајево прима 5 гола у Чешкој, Борац из БЛ такође пуца петарду у Израелу, Будућност је накантана од  Фљамуртарија у Подгорици и слично. СР, ЦГ, МАК, БХ, СЛО и такође ХР лига су реално слабе. Динамо јесте ушао у групе али су доста уложили и још их је жреб погледао.

Изненадио сам се кад сам чуо после Вентспилса да је Бригел причао једном нашем Цигану како и Румуне треба избећи. Да пропаднеш у земљу колико је реалан. Смрдљиви Отелул се пласирао у групе, а чак 5 румунских екипа је учествовало у овом задњем ЛЕ колу, од тога су 3 ушле у групе а 2 су испале замало. Румуни имају јачу лигу од Чеха. То што их је наша репрезентација добила је друга ствар. Шта су то они урадили да ојачају лигу за мене је енигма.

Како смо играли у европи јасно нам је после 15 година. У Трондхајму са играчем више играмо зихерашки и нисмо решили меч већ тамо. У Браги играмо ко пичке после вођства и лудачким интервенцијама Мустафе лошија екипа иде даље, Португалци не верују како смо то играли и нису то од нас очекивали. У Стразбуру наш најјачи тим не може да наканта до краја другу поставу последњепласиране екипе Француског првенства. ЈЕБОТЕ!
Касније нас погледа срећа у жребу и ни Глазгов не можемо да избацимо и како-тако покрпимо буџет и стабилизујемо клуб. Касније опет шамари кад уђосмо у групе ЛЕ. Остале утакмице не треба да се коментаришу јер је мучно.

И Израелци имају јачу лигу од наше ма колико то парадоксално звучало. Докле год будемо имали лопове и мешетаре у нашем фудбалу, Европа ће бити далеко. Мислим да ћемо ускоро моћи да гледмао европску кошарку у нашој Звезди. Људи знају знање и имају вољу..

Јебеш титулу коју освојимо ако се ништа не мења. Да се не би поновиле бламаже у групама или квалификацијама. Биће опет мазања очију.
ВАШЕ ЈЕ ДА ДОЂЕТЕ А ЗА ОСТАЛО ЋЕМО СЕ МИ ПОБРИНУТИ
Апсолутно се слажем са свима да нам је свима 100 пута дража победа која се заслужи,него кад овако
"љигаво" победимо,али шта да се ради,ипак победи се не гледа у зубе ;D,и ја не би превише трошио речи на то што судија није досудио  Смедереву пенал,па запитајмо се сви колико пута нас оштете судије,па ником ништа :-\,Овде се пре свега поставља питање,шта би било да је судија стварно досудио пенал,и да су Смедеревци не дај Боже дали гол :o,какав би пре свега ток игре био даље,и како би то дочекали ови манекени на трави ??? ??? ???
Поштени да будемо,Просинечки још када је сео на клупу Звезде није успео да пронађе "неки идеалан" тим,који би одприлике у истом саставу играо сваку утакмицу,мени се лично ово тумбање играча из утакмице у утакмицу  нимало не допада.
Сва срећа што смо оне 100 посто гол прилике јуче пропустили,јел вероватно је и сад најбоље да екипа покаже неке тренутне слабости,одприлике јуче као да смо играли неку летњу припремну утакмицу,где се увек спомињу цитирам "тешке ноге Борхе",лоша реализација,и као шлаг На торту Лазовић који је задавао муке противнику по десној страни ;D
Четници Север
(08-29-2011, 11:03 AM)ултра сепаре link Wrote:Апсолутно се слажем са свима да нам је свима 100 пута дража победа која се заслужи,него кад овако
"љигаво" победимо,али шта да се ради,ипак победи се не гледа у зубе ;D,и ја не би превише трошио речи на то што судија није досудио  Смедереву пенал,па запитајмо се сви колико пута нас оштете судије,па ником ништа :-\,Овде се пре свега поставља питање,шта би било да је судија стварно досудио пенал,и да су Смедеревци не дај Боже дали гол :o,какав би пре свега ток игре био даље,и како би то дочекали ови манекени на трави ???

Ултра сепаре, драже би ми било да нас на свакој утакмици оштете него да нам овако јадно и провидно пуштају. Па и Реј Чарлс би судио пенале колико су очигледни били. А да су пенали суђени, били би највероватније на дну табеле сада. Јако сумњиво.

А нападачи су посебна прича, не мењају места, не утрчавају, не праве, што би се рекло , пометњу у одбрани. Спори су, а поготово Борха, и и даље ми није јасно, како је дао оне две голчине Вентспилсу. Лазовић најбољи јуче, свака му част, дечко игра фудбал бре. Средина терена као и обично, ја теби, ти мени, споро, да не може бити спорије.
Тошићу хвала, и пуно среће у Шпанији, а са Бригелом и вечито талентованим Рељићем нека нам је Бог у помоћи.

Видим да је главни утисак пенал за Смедерево који је судија могао да досуди. Разлика између тог пенала који је судија могао, али није морао да досуди и пенала у Суботици који судија није смео да досуди а досудио га је, је небо и земља.
За остало се слажем (у вези наше неубедљиве игре, у вези тога да су нам, за разлику од "комшија" гадне победе ако их остваримо отимачином и сл.)
"Језгро је твоје лудница жива, било да дајеш ил' голове примаш..."
(08-28-2011, 09:48 PM)Звездаш link Wrote:Није проблем кад се греши не обе стране, јер судије греше у финалу ЛШ, а камоли на нашим ливадама. Проблем је кад то постане тендециозно као прошле сезоне, па на две грешке у нашу корист иде 10 грешака на нашу штету.

О овоме ја причам! Греши се свуда по свету, али ја стичем утисак да у Србији те приче о грешкама добијају најшире могуће димензије. Мени је остало упечатљиво како су Енглези на прошлом СП-у драстично оштећени против Шваба. И ако је поправни тек за 4 године стичем утисак да је цела колевка фудбала мање бурно реаговала него што Лукић, колега му Ђурић, као и навијача оба ривала у Србији реагују за један пенал који спада у слободно судијско уверење. Срж целог таквог стања у фудбалу је тај што имамо два клуба која морају да буду прваци по цену живота и онда се не бирају ни средства, ни изговори.

Кад смо већ код судија, ми смо Управу максимално заштитили да може да ради у миру, играче такође да и они могу да у миру на терену представе своје (не)знање, а по судијама пиша цела Србија ко како хоће. Једном судији дође ко казна да суди Звезди или Партизану, јер зна да му над главом висе јавни линч и суспензија. Како он у тим условима да одсуди утакмицу без притиска и ''по књизи''? А још је горе кад схвате да су у некој ситуацији погрешили па почну да компензују или да не испадну јајаре па по сваку цену не компензују и онда се утакмица претвара у јавашлук каква је рецимо била финале Купа. Када би било мање клубашког притиска са свих страна на судије, било би и бољег суђења!

Што се тенденциозности тиче, ево млада је сезона можемо овако уз адекватне снимке и ваљане аргументе да прокоментаришемо сваку спорну ситуацију у утакмицама Звезде (ја у комшилук не гледам), можемо и посебну тему о томе да отворимо. И кад би се подвукла црта на крају сезоне, кад би се свело на папир све за и против, схватили би да тенденциозности нема у толикој мери колико има клупске острашћености, необјективности и ''ко губи, има права да се љути'' филозофије. Али како ја то да објасним раји која од једног прекршаја јасно види да нема услова да се свира пенал против нас, а показује слепило пред чињеницом да је исти прекршај за црвени к'о кућа?

Шта желим да постигнем овим писанијима? Да се, бар на овом нашем форуму, једном за свагда (макар и на крају ове сезоне ако решимо да посебно мотримо на суђење) окренемо свом клубу и размишљању како унутра да унапредимо ствари да буду боље. Верујте да би се свако осећао боље кад би знао да је неким предлогом, коментаром унапредио нешто у свом клубу него што се бесомучно причају празне приче да ли је судија са правом свирао пенал или није. Такве исте приче причају и они преко пута. Па по чему смо онда другачији од њих у том сегменту?
Што се тиче ове утакмице у Смедереву, пенал је могао да се свира, вјероватно је и требао, не знам сад те варијације око правила.У сваком случају сам у групи оних који не желе такву "помоћ".Лично мислим да бисмо их добили без обзира на пенал али наравно да је глупо причати о томе шта би било кад би било.Овај проблем око суђења и незадовољства истим ће увијек постојати.Или ићи у крајност па понављати утакмице на захтјев оштећеног или некако разлучити грешку од намјере - не знам како.

Ризикујући да ме овдје сад испрозивате, ја ћу рећи да немам пуно замјерки на то Смедерево имајући у виду колико смо шанси направили и то из игре.Ми смо имали 7-8 стопостотних прилика и право је чудо да нисмо постигли још који гол.Скоро све је направио Евандро својим додавањима и показао је колико значи за тај сегмент наше игре.Замјерке иду на конто несхватљиво споре игре али и неке врсте превеликог опреза и зихерашке игре након гола.Ајде да кажем да се овај опрез може оправдати жељом за освајањем три бода након дебакла у Европи, а ово друго не могу да схватим.

Ово око Тошића је морало бити очекивано па зато сматрам да је неозбиљно да нисмо на вријеме спремили замјену..Или можда јесмо, за 40ак сати ћемо знати...

Звезда пада због Вешовића за зеленим столом!!!

Према последњим информацијама ФК Смедерево је уложило жалбу због тога што је ФК Црвена звезда играла на мечу са пет странаца, иако је дозвољено само четири. У Црвеној звезди су наступили Ли Ади, Каду, Мезенга, Борха, Евандро (има српски пасош), али је и у игру ушао и Вешовић који је држављанин Црне Горе.

Да ли неко зна нешто више о овоме? Извор непознат.
Вешовић има наше папире.
И он и Рељић су их добили још зимус због проблема са странцима.
Ево стигао сам за комп. Да не пребацујем сада свој упис у ћирилицу, нека стоји као цитат, тј цитираћу сам себе и своју реакцију. Пре него што се настави прича, желим само да кажем једну ствар и да повучем једну паралелу. Ја немам ни једног јединиог пријатеља/друга који навија за партизан.Не рачунам познанике, већ људе са којима се дружим. Имао сам, али су сва та ''пријатељства '' завршавала на начин који не приличи пријатељима. Ја не уживам у томе да ми неко сипа со на рану после дербија, да ме јебе кад изгубим у европи и сл. Исто важи и у контра смеру. Ни мало се не наслађујем да некога дркам, јер је испао од келнера. Њихова ствар. Поента је да ми интеракција са њима не треба ни на један начин јер не желим да се нервирам.

Да повучем паралелу са овим форумом сада. У последње време, јављају се многи који ништа друго не раде, већ само пљују по свему, по игри, по управи, по навијачима.. ево сада су закључили неки како судије навлаче само за нас и партизан. Почиње да буде фрустрирајуће читати све те ствари. КАО ДА НИСАМ МЕЂУ СВОЈИМА, КО ДА СА ГРОБАРИМА ПРИЧАМ ДОК ЧИТАМ НЕКЕ УПИСЕ!!

Да се разумемо, управа не може и не уме да води Звезду, Аџић је лопов, кум му држи пола Звезде, играчи су  смешни.. све ја то знам. Али јел треба после сваке утакмице да дођем овде и да пишем како је Весић уништио Звезду?  Јел сада треба да читам и како судије за нас суде, због једне грешке у смедереву? па јел то нормално?

Изгледа да су многи под утисцима неких других форума где се пласирају ове приче. Ајде да почнемо да Звезду и партизан зовемо и титовим близанцима!!! постоји једно титово дете само, постоји само један државни пројекат, постоји један толе, судије суде само за један тим!!!! кажеш пијанац да је смак света ако звезда или партизан не освоје титулу? А ко да је освоји, тимови без инфраструктуре, без три комплета дресова? Погледај све екипне спортове, свугде глодари узели титуле... случајно?!  Па нас бре краду на маракани, председника нам (какав год да је) не пуштају на стадионе, хапсе због дукса, легенде нам затварају... и сад ће неко да се направи паметан и да каже да ако ЗВЕЗДА и партизан не освоје титулу оде све у курац... Ставити ЗВЕЗДУ и партизан у исти кош, у било ком погледу је за стрељање!!!! И нека стоји овај мој први упис, а ту тему слободно отворите, па причајте како намштамо утакмице и како смо навијачки острашћени!
(06-26-2011, 03:02 PM)николаБГ link Wrote: AJDE JEBENO DA OTVORIMO TEMU O SUDIJSKIM GREAKAMA, PA DA VIDIMO DA LI NAS JEBU SUDIJE ILI SUDE ZA NAS. OTVORICU JE JA KAD DODJEM KUCI, PISEM SA TELEFONA. ODLEPIO SAM STA OVDE PISETE, STAVLJATE ZVEZDU I PARTIZAN U ISTI KOS STO SE TICE SUDIJA. PIJANAC TI SI NAJGORI!!! JEL STE NORMALNI VI, JEBO VAS JEDAN PENAL,

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)