Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Слика данашње Србије..
Али зато има овога, што и те како описује ''слику данашње Србије''

[Image: 23537117662241581937100.jpg]
[Image: 2e1f67k.jpg]
Reply
За Холандију кажу да је "земља без сунца, цвеће без мириса, људи без душе". Зашто је то тако?
Колико сам ја проучио њихову земљу, код њих је тај јудео-масонски лоби први почео са тим уништавањем свега породичног, националног и сл.
Зато сада имају ове горе наведене особине. После су они то пребацивали у све западне земље, полако то стиже код нас.

И још нешто.
Стиже нам синдром "сече корена", тачније подстицање миграција, где се људи стално селе, не би ли им се пресекли корени, и јаке породичне, братске и националне везе. То се дешава углавном ради посла, миграције.

Чича је ово добро примерио... Скоро нико у српским медијима не пише и не коментарише универзитете из Петровграда, и Москве. Јер све је боље што долази из ЕУ?! А иначе мало шта се пише о економским успесима Русије.
Разлог зашто је то тако, најбоље је присетити се власничке трансформације у нашим дневним новинама. Мислим да је 2002. године дошла немачка компанија, која је купила акције Блица, исто тако купљене су акције Политике 2003. године, не знам тачно ко је купио, али су странци...
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply
Скоро је на тв-у била нека полемика да је прича о ЕУ само шарена лажа, да се после Хрвата више неће ширити, те да ћемо ми буранија бити приближени Турској. Дарко Танасковић, интелектуалац, дипломата, по струци арабиста, оријенталиста и познавалац исламске културе, а уједно и један од ретких патриота на нашој јавној сцени је дао коментар апропо напрасног појављивања великог броја турских серија на телевизији. Каже човек да је то један вид припреме народа на турску културу, обичаје и свега осталог што иде уз то. Ако у томе има истине Бог нек нас чува у свему што нас чека у ближој будућности, ко зна чиме ће нас све бомбардовати, а да не говорим о даљој кад хоџа завије са минарета на сред Славије.
Reply
Пу пу пу далеко било... Сачувај нас Боже од таквог сценарија!!! Брате Пијанац немо' молим те!
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
Reply
Ја не бих, ал' ко мене пита? Такве ствари се одлучују негде много далеко!

Иначе, давање деци имена по страним ''јунацима'' је знак губитка националног идентитета. За време СФРЈ су мало урбанији босански Муслимани, можда и једини који су се искрено сматрали Југословенима, деци масовно давали имена Елвис или Денис, по Прислију и враголану. Тужно је то што су после ратова 90-их и они измислили себи неки идентитет, док смо ми свој богати преко ноћи изгубили.

Једино лепо што сам видео је да се међу Србе вратило старо српско име Новак, до скоро готово некоришћено. Наравно по Ђоковићу!
Reply
(01-15-2011, 09:56 AM)Пијанац link Wrote: Једино лепо што сам видео је да се међу Србе вратило старо српско име Новак, до скоро готово некоришћено. Наравно по Ђоковићу!

Камо лепе среће да је у питању ипак Старина Новак. Ал знам да није, неће нас Србе таква срећа.  Wink
Кокеза лопове !!!
Reply
Па вероватно је и сам Ђоковић добио име по Старини Новаку... зар не?  Wink

Е ово што се тиче Ислама... Не би ме уопште чудило, да поново обнове Османлијско царство, све до Дунава... а горе место Аустро-Угарске, да буде Европска Унија... Што ће рећи враћамо се 4-5 векова уназад  :o
Биће опет буна, и ратова, српских устанака и вождова... само у некој другачијој варијанти.

Свидело се то нама или не, али изгледа да народи на Балкану некоме представљају само играчке. >Sad
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply
(01-14-2011, 04:01 PM)дрвосеча link Wrote: Шта више, погледајте колико имате ових трбушних плесачица, пошто је то сада мода... Другарица моја је ишла на то чудо пре неких 7 година... тада је све то почињало у БГ да се ковитла. Па сада имате тих локала где трбушне плесачице наступају, скоро у сваком кварту. Видите... они нама тако на мала врата намећу своју културу.
Боли ме то, јер сам што кажу патриота, и волим своје обичаје, културу... не стидим се ракије, шунке, сира, прасета, пекмеза, домаћег колцета.

То си добро приметио. На трубушни плес све више малих девојчица одлази. Не знам зашто их родитљи радије не пошаљу на фолклор или балет или салсу (ако баш воле новитете)? Чак су и неке београдске теретане у програм увеле часове трбушног плеса за жене. Дал због тренда или лове али то је исмевање свих оних који озбиљно схватају вежбе.
[Image: pobednik.jpg]
Reply
(01-16-2011, 09:30 AM)UrbanBaby link Wrote: То си добро приметио. На трубушни плес све више малих девојчица одлази. Не знам зашто их родитљи радије не пошаљу на фолклор или балет или салсу (ако баш воле новитете)? Чак су и неке београдске теретане у програм увеле часове трбушног плеса за жене. Дал због тренда или лове али то је исмевање свих оних који озбиљно схватају вежбе.

Пре 30ак и више година фолклор је био хит... маса младих људи се учлањивала у оваква удружења, и путовала по целој бившој држави, дружила се, знам доста људи који су ми причали о тим златним временима, када су чак и у САД и Канаду ишли на турнеје по 2-3 недеље. Све за мале паре. 1990-их се појављује мало више салса, и ти латино плесови... Садашњи љубитељи арабеске и оријенталне културе ће цинично рећи да је тај латино фазон исто туђи, и да нема разлога да се оријетнт дискриминише... Донекле има истине. Али, да ли они који воле оријент познају своју традицију, обичаје и фолклор? Да ли се у оријенталним земљама оснивају фолклорна удружења налик нашим? Сулудо је рећи о реципроцитету... али они нашу традицију не познају ни 3%.
Сутра када будем имао децу, сигурно ћу их уписати на наш фолклор! Толико лепих кола имамо, лепе народне ношње и све... А ми се дивимо туђем, због усраних серија, и шареног маркетинга.
Reply
Кад смо се већ дотакли фолклора, морам да истакнем да је у мом крају локални парох покренуо фолклор и просто је дивно колико се младих људи учланило и редовно иде на часове и наступа на разним догађајима. Доказ да треба само мало воље.
[Image: 35c0qqq.gif]
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)