Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Слика данашње Србије..
@Пијанац и buteo serbiano, хвала на објашњењу.

Зар им није лакше да новчано казне све осуђене на кратко одржавање казне? Не само да неће трошити кинту, него ће још и зарадити/попунити рупе у буџету.
Смешно ми је да неко ко треба три или шест месеци да одлежи, да му стављају окове на руке или ноге као у средњем веку.
Са друге стране, за неког ко није убица, нити педофил, нити политички профитер а мора дуже да одлежи затворску казну, можда кућна варијанта и није тако лоша идеја, као "идеја" АЛИ...?
[Image: pobednik.jpg]
Reply
(01-05-2011, 11:49 PM)Red Star Forever link Wrote: иако смо успели да из ЛК "истерамо" чипове (ко жели)

Скоро сам чуо и да је ово привремено решење и да ће ускоро све личне карте имати чип. Свашта су успели да прогурају у последњих десетак година, тако да ме ни ово уопште не би чудило. Ионако већ доста људи гута причу кад им они на шалтеру напричају које су све ''предности'' чипа.
Reply
(01-06-2011, 05:40 AM)UrbanBaby link Wrote: Зар им није лакше да новчано казне све осуђене на кратко одржавање казне? Не само да неће трошити кинту, него ће још и зарадити/попунити рупе у буџету.

Тешко да могу. Могу ти дати мој пример, као и пример мог ћалета. Ја имам да платим 3 казне за појас, 2 по старом и 1 по новом закону. То је укупно 8000 или 8 дана затвора. Ћале и ја смо пре 3 године се закачили са неким ликом ретровизорима, и онај није пристао да плати он нама наш ми њему његов, јер реално нико није крив, померили смо се колико смо могли обојица ал се ипак десило. На суду смо изјавили све како је било, међутим нама на кућу стиже потписана изјава мог маторог како је признао да је крив, и да плати укупно 3500 са судским трошковима. Наравно то нема теорије да им плати, а како у затворима нема места, ништа се не дешава, чак су рекли да можемо на колико хоћемо рата да платимо. То је само мој пример, а сигуран сам да их таквих има још много, и из тог разлога су вероватно увели кућни притвор. Наравно да је њима боље да узму паре него да воде неког у затвор или кућни притвор, али ја кад погледам да радим 8 дана као црнац да им платим то, или да одморим 8 дана, пре ћу изабрати лежање.

Што се тиче чипова, ја још увек имам стару личну карту, па ме занима јел од ове године обавезно вађење нове?
[Image: 2e1f67k.jpg]
Reply
Па јесте то за плаћање, у неким случајевима људи масовно избегавају да плате казне али то су углавном прекршаји саобраћајни или шверцовање у гсп-у. Мислила сам на кривична лакша дела. Можда би неко радије платио штету, него да лежи окован? За већа дела могла бих да скапирам "окове" у смислу да је хуманије да млад човек одробија казну уз породицу, него да му младост прође узалуд.

@РСФ како мислиш да се боримо против чипованих докумената, када смо народ који је рекордер у добровољном коришћенњу "фејсбука"? То је кућни Велики Брат. И корисници га обожавају. И могу да се кладим да 90% северне трибине има свој "профил"на ФБ а сматрамо себе за ултра групу? Ако они удбаши са у92, прате и знају ко шта ту ради, замисли тек какав је извор информација мурији таква једна мрежа? Што би онда некоме сметали чипови? Једнога дана ће се чиповима испод коже, контролисати умови, бићемо роботи на даљински али то овде изгледа никоме не смета? Спавај, једи и купуј то ће бити три функције које ће обављати човек новог поретка.
Reply
Quote:пре 3 године се закачили са неким ликом ретровизорима, и онај није пристао да плати он нама наш ми њему његов, јер реално нико није крив,

Идеш у ћоруку, јер си случајно очешао ретровизор?!  :o
Боже, не знам, да ли да плачем или да се смејем...  :-\
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply
али шта су мање а шта веће казне. Сведоци смо да разноразни лопови,дилери,силоватељи па чак и убице добијају смешне казне и шта зато што они имају паре треба им омогућити да изађу напоље са новчаном казном,ја не мислим тако.Сад извињавам се унапред прелетео сам преко порука можда нисам схватио суштину расправе.

И мене занима ово за личну карту докле важе старе ?

и што се тога тиче мени лично много гора ствар од тога што то власт или ко год је иза њих то хоће јесте та што наша црква о томе ћути,ако се не варам у Грчкој су били масовни протести због најаве само о чипованим документима.
Reply
Родни крај Светог Владике Николаја Велимировића
http://www.ugradu.info/index.php?option=...Itemid=136

Ја сам био у Србији
Србија је на робији.
Леже Срби у кафани
што пијани што заклани.
Леже Срби украј друма,
из глава им никла шума.
А из сваке српске главе
теку мутне три Мораве...
Reply
(01-06-2011, 04:45 PM)Skrimo link Wrote: али шта су мање а шта веће казне. Сведоци смо да разноразни лопови,дилери,силоватељи па чак и убице добијају смешне казне и шта зато што они имају паре треба им омогућити да изађу напоље са новчаном казном,ја не мислим тако.Сад извињавам се унапред прелетео сам преко порука можда нисам схватио суштину расправе.

Ја сам у старту убице, силоватеље и профитере искључила из те приче да казну одлеже код куће. Али у стварности ће, нажалост један пандур-убица или педофил бити пре на слободи, него један навијач који због упаљене бакље може робијати и годинама. Па ни сви лопови нису за исту казну. Неко ће украсти паштету јер је био гладан, неко ће красти само од оних богатих који су се већ довољно накрали а неко ће користити своју високу функцију да ојади народ. Иако је ова трећа врста лопова најгора, они у стварности никада не оду на робију.
:-\

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/227177/...kim-sobama
Reply
(01-06-2011, 02:37 PM)UrbanBaby link Wrote: И могу да се кладим да 90% северне трибине има свој "профил"на ФБ а сматрамо себе за ултра групу? Ако они удбаши са у92, прате и знају ко шта ту ради, замисли тек какав је извор информација мурији таква једна мрежа?

Jој ово ми је страшно!!! Гомила другара има исти тај фејсбук и нон-стоп виси на њему а као неки су ултра навијачи! Ја разумем за неке основне потребе, али да ти то представља главно средство комуницирања и живљења, ма иди бежи... УЖАС! И још кад почну да ме убеђују да отворим налог, људи оканте ме се... Ја сам у причи са рачунарима годинама пре неких који се куну у тај ФБ и имао сам прилике да отворим налог међу првих хиљаду људи у Србији, али мислим да сам имао око себе људе који су препознали куда води та болесна прича!
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
Reply
(01-06-2011, 04:45 PM)Skrimo link Wrote: али шта су мање а шта веће казне. Сведоци смо да разноразни лопови,дилери,силоватељи па чак и убице добијају смешне казне и шта зато што они имају паре треба им омогућити да изађу напоље са новчаном казном,ја не мислим тако.Сад извињавам се унапред прелетео сам преко порука можда нисам схватио суштину расправе.

И мене занима ово за личну карту докле важе старе ?

и што се тога тиче мени лично много гора ствар од тога што то власт или ко год је иза њих то хоће јесте та што наша црква о томе ћути,ако се не варам у Грчкој су били масовни протести због најаве само о чипованим документима.

Колико ја знам ове старе личне карте важе до 31.12.2011. То је крајњи рок. Међутим, како је и даље притисак на машине које раде та биометријска документа, онда се то мало, по мало продужава... Није згорег свратити у општински СУП, и тамо проверити...

Е ово га Грке... ја им се искрено дивим. Мада Србија је одавно престала да буде тако нешто, као што је Грчка. Код нас је проблем што имамо пуно равнодушних, који ће све то да прихвате, само да не гори нигде... а и ових глупака који верују у све што им пласирају преко медија типа "ако то узмемо, онда ћемо лакше ући у ЕУ"... Па шта ако ја нећу да уђемо у ЕУ?!!?

Фејсбук не би више да коментаришем, већ сам рекао шта имам на ту тему.
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)