Threads: 19
Јел' сме то да понови испред Хрвата, у Загребу, или још боље Сплиту?
Поштујем га максимално... али мислим да је он некако расцепљена личност. Постигао успех какав хрватски играчи само могу да сањају... да освоје са својим домаћим клубом титулу првака Европе!!!
А једва то да процеди за неке медије који су из Србије.
Има на јутјубу доста снимака из Барија, и после Бајерна... види се чак и да је на некима певао и радовао се уз песме које су биле већ "српске националне".
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0]
Пре месец дана сам случајно слушао Јована Станковића у емисији радио Фокуса, ваљда.
Човек је изнео низ неких мени занимљивих детаља. Не могу сада свега да се сетим... Али је Јован Станковић играо за наш клуб 1992-1995. Дошао је после златне генерације, а отишао после дупле круне, са генрацијом коју је предводио Дарко Ковачевић.
Е када смо већ код тога... каже како је у Звезди док је био, на чудан начин одстрањен!? Наиме, по његовим речима, после пар мечева проведених на клупи, добио прилику да заигра, пошто је у тих пар утакмица Звезда погубила неке бодове. Углавном, он ступа на сцену, и Звезда наредних 10 мечева меље!!! Да би он у том десетом мечу нешто повредио стопало, и пауза пар мечева... али није га чини ми се више било до краја првенства?!
Након Звезде отишао је у шпанску Мајорку, где је био паркер... Тражили су га и Реал, и Барса и још иностраних клубова, али газда Мајорке није хтео да га прода... касније му је објаснио и зашто. Пошто је био одличан на својој позицији, онда је он био "машина" која продаје друге играче, односно нападаче. Јер он је био тај који је намештао голове, шансе, које су доводиле до тога да Мајорка прода сваке сезоне нападаче за милионске суме новца, а онда доведе нове. Ту је наравно Јован, који им намешта шансе, и "прави паре".
Питали су га и о садашњој ситуацији у нашем ФК, али није био превише вољан да прича о томе.
Ја се њега из Звезде и не сећам, јер сам тада био мањи, а тек по његовом одласку, крећем и први пут на Маракану.
Не знам јел ко од вас слушао поменуту емисију, која је била пре месец и више дана... и шта може још да каже о Јовану Станковићу?
Threads: 38
(11-30-2010, 09:52 PM)дрвосеча link Wrote: Јел' сме то да понови испред Хрвата, у Загребу, или још боље Сплиту?
Сме! Ја слушао њега, а и читао по нету коментаре Хрвата који дискутују о томе како Жути јавно прича да му је најдражи део каријере био у Звездином дресу.
А јел' ти можеш да бар на неке ствари на овом форуму гледаш из спортско-навијачког угла, а да не будеш опседнут политиком?
Е да, о Јовану Станковићу се већ писало раније на овој теми када смо се дотакли целе те генерације!
Threads: 20
(11-30-2010, 10:03 PM)дрвосеча link Wrote: и шта може још да каже о Јовану Станковићу? Емисију нисам слушао али се сећам Јована. Тј. конкретно га се баш сећам са прве међународне утакмице после санкција, мислим '94 против Олимпијакоса, пријатељска у Београду. Добили смо 4:1, сећам се да је имао много продора, најбољи играч утакмице. Јован је био екстра лево крило али никада није добио прилику какву заслужује, и код нас и у репрезентацији. Брзо је отишао и, рекао бих, стекао име тек преко.
Ми од њега нисмо имали такво крило, а како ствари стоје тешко ћемо и имати.
Threads: 1
Какав је потенцијал био (Јован Станковић) довољно је рећи да је то први играч коме је Џајић прогнозирао да ће у Звезди и касније у каријери имати каријеру сличну његовој, чим је дошао код нас добио је број 11.Играо је у доброј екипи са Рамбом и Дарком Ковачевићем, карактеристичан продор и центаршут са лијеве стране..Не знам зашто није показао још више код нас..Преко играо супер, носио Мајорку..
Threads: 83
Није баш да се није код нас показао... То је био период када је још увек било колико-толико добрих играча у Србији и ЦГ... Распала се земља и нико није очекивао дугачак период немаштине и санкција, па су и код нас и код гробља остали доста добри играчи (у поређењу са овима који тренутно носе црвено бели дрес, Станковић и другари су били ЗВЕЗДЕТИНЕ)... У сваком случају, поента је да је било конкуренције, добрих играча и повреде су га спутале да више игра, али оно што је играо било је сасвим добро... Не заборавите да нисмо играли евро-купове и да сем наше лиге није ни имао где да се покаже тада...
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
Threads: 0
Јован Станковић је мистериозно нестао из Звезде у току сезоне 95/96 док је још тренер био Љупко Петровић. Зашто, е то већ не знам. Знам да је шампионску 94/95 одиграо одлично и конкретно су ми остале урезане две утакмице које сам гледао уживо, а да сам га запамтио по добром
1) 97. дерби на ЈНА 1:1, гол за нас дао Дарко Ковачевић
2) иста полусезона, против Радничког на Маракани, мислим да смо 4:0 добили, душу им је вадио по левој страни, чак је и петом преко главе противничком играчу лопту пребацио.
Наравно, ово не значи само да је те две одиграо добро, него просто мени је он ту остао у памћењу без да се подсећам путем видео снимка или новина.
Дрвосеча, не знам чему ови твоји коментари о Робију. Додуше, можда јеси на неки начин у праву кад кажеш да је подељена личност. Из мешовитог је брака, одрастао је у ЗГ, родитељи су му остали тамо да живе, а опет по ЊЕГОВИМ речима највеће успехе и најлепши део каријере остварио је у највећем српском клубу. И што каже Пијанац, то је говорио и у њиховим медијима. Конкретно сећам се 98. године, то му је била прва сезона по повратку у Динамо, када је рекао да му је период проведен у Звезди најбољи у каријери за неке њихове новине, а то је овде објављено на БК телевизији у оној емисији која се бавила догађањима по екс ЈУ, да ме убијеш не могу сад да се сетим како се зове. А на крају крајева чак и да каже то само за српске медије, ово је 21. век и све се то сазна истог трена сазна тамо, а друго, ја не сумњам да он заиста тако мисли, јер што рече СЕВЕР, једном Звездаш, увек Звездаш.
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!
(11-30-2010, 10:50 PM)Пијанац link Wrote: Сме! Ја слушао њега, а и читао по нету коментаре Хрвата који дискутују о томе како Жути јавно прича да му је најдражи део каријере био у Звездином дресу.
И шта кажу ти Хрвати по форумима за Робија?
(12-01-2010, 03:19 PM)100%anti crnobeli link Wrote: Дрвосеча, не знам чему ови твоји коментари о Робију. Додуше, можда јеси на неки начин у праву кад кажеш да је подељена личност. Из мешовитог је брака, одрастао је у ЗГ, родитељи су му остали тамо да живе, а опет по ЊЕГОВИМ речима највеће успехе и најлепши део каријере остварио је у највећем српском клубу. И што каже Пијанац, то је говорио и у њиховим медијима. Конкретно сећам се 98. године, то му је била прва сезона по повратку у Динамо, када је рекао да му је период проведен у Звезди најбољи у каријери за неке њихове новине,
Ја Робија нисам блатио! Рекао сам да је расцепљена личност, и то јесте. Сам си навео и зашто, капирам то. Знам рецимо податак да његов отац није од ХНС добио карту за утакмицу "Хрватска - СР Југославија" 1999. године на Максимиру, па је добио од нашег савеза.
И вратио се Роби 1997. у Динамо, а не 1998, чисто као податак.
И управо из тог разлога, што му је најдраже нешто српско, зато га они никада не могу волети, као што воле Шукера, Бобана, Бокшића, или неког десетог.
Threads: 38
(12-01-2010, 06:25 PM)дрвосеча link Wrote: [quote author=Пијанац link=topic=2786.msg86678#msg86678 date=1291157453]
Сме! Ја слушао њега, а и читао по нету коментаре Хрвата који дискутују о томе како Жути јавно прича да му је најдражи део каријере био у Звездином дресу.
И шта кажу ти Хрвати по форумима за Робија?[/quote]
Кажу да Дрвосеча полако скреће са теме, те да ће бити санкционисан по тачки 10. Правилника под-форума ''Терен''. Санкција је ЖУТИ КАРТОН!
Threads: 0
Знам да се вратио 1997., уосталом тог лета су ољуштили гробаре ( Кроација осигурање - спонзор шампиона  ), али ова његова изјава је била на пролеће 98., дакле током те сезоне.
Елем, да се вратимо на тему, зна ли неко шта је са Марком Перовићем, али не овог рођеног 84-те, већ оног што је играо у већ спомињаној шампионској генерацији 94/95. Он је био јако добар играч, колико се сећам, играо је задњег везног, а неретко је умео и умува гол. У Звезду је дошао из Војводине и код нас се нажалост задржао само једну сезону, после је отишао у Кремонезе и после појма немам шта је било са њим.
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!
|