Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
F I L M O V I
ево новог ''остварења'' :o

Quote:Премијера филма „Беса" 31. марта

Драма о забрањеној љубави Албанца Азема и хришћанке Лее, филм „Беса" Срђана Карановића, биће премијерно приказан 31. марта у Центру „Сава". Главне улоге тумаче Мики Манојловић и словеначка глумица Ива Крањц.

Филм „Беса" режисера и сценаристе Срђана Карановића биће премијерно приказан 31. марта у београдском Центру „Сава", саопштио је дистрибутер „Так".

Нови филм аутора „Петријиног венца" (1980) и „Нешто између" (1983) је драма о забрањеној љубави Албанца Азема и хришћанке Лее, које играју Мики Манојловић и словеначка глумица Ива Крањц.

Небојша Дугалић је Филип директор гимназије у српској провинцији који на почетку Првог светског рата добија војни позив, а своју супругу Леу, младу и згодну Словенку, наставницу ритмике и плеса коју је упознао на студијама у Западној Европи, поверава на чување Азему.

„Азем, неписмени и патријархални Албанац, школски послужитељ, Филипу даје 'бесу', задату реч која се мора одржати по цену части и живота, да ће чувати Леу и да јој се ништа неће догодити. Неочекивана и недозвољена љубав хришћанке и муслимана прети да доведе у питање задату реч по цену живота", наводи се у саопштењу дистрибутера.
[Image: 655.jpg]
Reply
(02-17-2010, 05:58 PM)Никола Д/С link Wrote:Нисам гледао ту ''Турнеју'' али сам гледао ''Свети Георгије убива аждаху'' и толико био бесам после одгледаног филма, да бих оног Драгојевића удавио голим рукама.
Прочитајте ово, мало подужи текст ... али право у мету!

Е хтео сам да се исповраћам по целом "уметничком" опусу дотичне персоне након гледања овог идиотизма од филма...мада, кад мало боље размислим имао је он и већа уметничка остварења, као нпр. "Слатко од снова" са Драганом Мирковић у  главној улози....

Пре пар недеља је био неки интервју са Драгојевићем на хрватској телевизији где је исти причао на хрватском језику и хвалио хрватску кинематографију...дакле толко се просрао да је и новинар хрт почео да се смеје (мислио да га овај зајебава)

Толико о овом уметнику...
Ја сам био у Србији
Србија је на робији.
Леже Срби у кафани
што пијани што заклани.
Леже Срби украј друма,
из глава им никла шума.
А из сваке српске главе
теку мутне три Мораве...
Reply
(02-23-2010, 09:57 PM)buteo serbiano link Wrote:Толико о овом уметнику...

После свега, "уметнику"... Пуна ми је она ствар више од тих пљувача Срба и српске историје а из српских редова... Па што живе овде, што праве филмове на српском, далеко им лепа кућа, нек по свету пљују и нека тамо живе ако више воле неке друге народе... А наша историја је толико богата, лепа, препуна мотива за филмску уметност, могло би стотине филмова да се направи о јунацима, биткама, па чак и о романтичним страницама живота истих тих јунака, па и обичних Срба и Српкиња "од Христа па на овамо"...

п.с. Није ми јасно шта је аутор хтео да постигне са овим филмом "Беса"... опет распиривање братства и јединства или нека страна опет треба да буде напљувана или шта...? И ако прича треба да буде аутентична, откуд Словенка у српској паланци, можда пред и за време II св.рата али пред I... Maло нелогично... Али, свеједно није могао да убаци Српкињу у причу јер то и није било нормално тада да Српкиње симпатишу арнауте... Сећате се и Стршљена од пре десетак година и више, као Српкиња се заљуби у арнаута који је још и терориста а онда његов брат полицајац њега јури итд. ... Ма небулоза, али платно као и папир трпе разна срања!
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
Reply
Највише чега се грозим у филмској индустрији јесу лажи и прекрајање историје... одмах затим долазе филмови о братству и јединству.
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply
ЛПЛГ је по мени једно одлично остварење,јер је на неки начин реално приказало рат...морамо прихватити да је један од чинилаца који је доприњео да је све како је сад,и то ратно профитертсво и учествовање појединаца у не баш "сјајним" радњама...то је гфакат и од тога се не треба бјежати...нисмо ми као неки около да све уљепшавамо...има Срба гов*на и то је тако...као што има таквим и хрвата и муслимана...

Турнеја дјело које сам гледао у кину и негдје послије опјеване "Кукавице" сам бацио пиво на по биоскопског платна,и само изашао из кина...касније сам гледао опет тај филм,и мсм да је најбоље и најистинитије у њему то да Трифуновић има љеп глас и да би се могао окушати и у музичким водама....

код "Светог ГЕоргија који убија аждаху" свидјело ми се само што еј аутор (дал свејесно ил` несвјесно) убацио коловрат илити келтски крст што је само по себи доказ континуитета и старости наше цивилизације и народа....а филм као филм је за жаљење...срећа па сам и њега гледао у кину са другарицом једном па ми није било досадно Smile....иначе филм је глупост жива...
Reply
(02-26-2010, 06:15 PM)ЧИЧА КЕЖУЛТРА link Wrote:а филм као филм је за жаљење...срећа па сам и њега гледао у кину са другарицом једном па ми није било досадно Smile....иначе филм је глупост жива...

Чича то паметно ради... Кад ниси сигуран у квалитет филма поведи "другарицу"  Big Grin
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
Reply
(02-26-2010, 08:10 PM)Red Star Forever link Wrote:[quote author=ЧИЧА КЕЖУЛТРА link=topic=1592.msg76055#msg76055 date=1267208147]
а филм као филм је за жаљење...срећа па сам и њега гледао у кину са другарицом једном па ми није било досадно Smile....иначе филм је глупост жива...

Чича то паметно ради... Кад ниси сигуран у квалитет филма поведи "другарицу"  Big Grin
[/quote]

хех...тебра шта да ти кажем,у ноћном избору било ил` то ил` нека романтична комедија ,и ја реко ај да погледамо нашу историјску драму...а још што у нашој "историјској драми" има неких хмхм сцена (мсм она хрватица),тако да не може бити досадно и да хоћеш Smile...
другарице водите другаре,другари водите другарице само немојте ићи у једносполном друштву никада,и забава је загарантована...
Reply
Јел гледао ко ова два навијачка филма Кас и Фирма, треба да их добијем за пар дана?

http://www.imdb.com/media/rm2310312960/tt0954981
http://www.imdb.com/title/tt1313113/
ВАШЕ ЈЕ ДА ДОЂЕТЕ А ЗА ОСТАЛО ЋЕМО СЕ МИ ПОБРИНУТИ
Reply
Кас није лош,шта знам,може да се погледа,али опет ништа вансеријско.Лик црња,навијач Вест Хема,касније почиње да ради као горила...Занимљиво је да је филм базиран на истинитој причи.
Фирм нисам гледао али сам скинуо,али нешто немам времена да одгледам.
Reply
јел имаш титл за Фирму?
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)