Гледајући овај снимак сјетио сам се ситуације која се мени десила,овако био сам са дјевојком и њезином сестром и дечком били смо попили,зезали се у граду и стартовао нас је дрот тако дрско да смо га питали за име и презиме да знамо ко нас испитује да би он потом опалио моју другарицу,дјевојкину сестру по лицу буквално шамарчину јој опалио на шта ја нисам могао да не регајуем и почео сам да се расправљам са њим да би ме они затим везали као псето и уз удараце привели у муп тако да сам провео дан у завору и написали су ми 400 евра казне,зато што сам бурно реаговао и питао дрота како се зове једноставно да знам ко ме приводи,могу да замислим тек шта се дешавало овом дечку.Само нисам могао да гледам да неко тако удари неког слабијег од себе,а то раде зато што имају као неку власт.
Слика данашње Србије..
|
02-26-2010, 06:07 PM
Е сад да напоменем шта ми је баш запало у око око данашње Србије...то је ПОСТ...гледам сваки други,трећи човјек пости и то је одлично...само је један проблем мало већи ,сви посте без мрсне хране!,али са ткз „мрсним“ дјелима...дакле хоћу рећи у посту није бит да се одрекнеш хране,него је бит да се духовно прочитиш...а данас је нажалост пост постао нека врста уздизања самог себе у очима других...већина људи која пости нажалост у самом почетку разговора напоменуће значајно да она пости...да већ 10 дана није јела месо ил` ишта са месом,а уз то све пали цигару,опсује једно 20,30 пута у току разговора,истрача како је онај или овај лош и зао,како мисли да се она дјевојка из комшилука виђа са неким „ЈАЧИМ“ ликом...итд,итд...е то не разумјем ,шта ће човјеку пост ако он пости само да би био виђен у цркви кад се причешћује,или да се прича у друштву о томе како он пости...бит поста је понављам првенствено духовно прочишћење а оно „хранидбено“ је на другом мјесту...ја нпр. никада у животу нисам постио неки пост (осим за великих празника један дан),и уопште не осјећам да имам потребу за постом,само се трудим имати боље међуљудске односе,тј бољу комуникацију и однос према другим људима...ал опет мсм да је мој начин бољи од начина тих који зарад неке репутације посте,не једу а све против своје воље,све зарад тога да се прича како су они велики вјерници...прави вјерник не износи јавно да пости,он то ради искључиво ради себе и свог духовног прочишћења...
Друга ствар...јесмо ли ми толики неотесанци и примитивци?!...ходам улицом а на сваком метру по 30-так жвака на тротоару слијепљено...а корпа за отпатке 2 метра удаљена...а колико само мало треба да све изгледа љепше и чистије...кад ходаш избаци жваку лијепо тамо гдје и треба,гдје и доликује да она буде бачена...
02-26-2010, 08:05 PM
Слажем се с овим Чича што причаш.
Невероватно колико је међу нама у Србији присутна паганштина, и површно схватање неких ствари. Колико се људи бахато понашају, до неслућених размера. Чича се дотакао теме хришћанског поста, али није само реч о томе. Једноставно, чим неко проговори, или се појави негде, ја врло брзо могу да му дам "дијагнозу"... јер он својим покретима, одевањам, разговором око себе показује какав је, и колико уопште размишља. За то не треба да завршиш психологију... већ само мало да размишљаш. Наравно да се пост не своди на уздржавање од хране... али код нас Срба изгледа да се већина ствари врти око тога... и најтрагичније од свега је када неко почне да прича причу о крсној слави односно слављењу црквеног свеца - заштитника своје куће и породице... и почне колико му треба прасетине, јагњетине, рибе, или пак пића (алкохола)!? :o Крсна слава није сајам печења, хране, или пијанства. Ко то не капира, не мора ни да "слави крсну славу". Јер славити црквеног светца подразумева нешто сасвим друго што већина Срба не капира, а верујем да му се преци окрећу у гробу. Пост значи уздржавање од грешних мисли и радњи. Али коме то данас да причаш, када живимо у држави наопаких схватања, и политичара који само подиривају овакво стање.
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0]
![]()
02-26-2010, 08:14 PM
Уболи сте у срж проблема... Наш народ каже кад се неко омрси да грех не улази на уста... И многи посте, а да не знају ни зашто то раде, али зато све остале грехове чине у посту... Но, да се не би и ми огрешили, нећемо даље распламсавати тему, нек они који желе да посте добро промисле шта је све пост и од чега се све треба уздржавати...
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
02-26-2010, 08:23 PM
(02-26-2010, 08:05 PM)дрвосеча link Wrote: Слажем се с овим Чича што причаш. Емир Кустурица је рекао недавно да ми нисмо само православци, него је присутно доста паганство. И како је то доста присутно у нама и неким јужно америчким земљама, по чему је одлучио да снима филм о Панчо Виљи.
ВАШЕ ЈЕ ДА ДОЂЕТЕ А ЗА ОСТАЛО ЋЕМО СЕ МИ ПОБРИНУТИ
02-27-2010, 12:16 AM
Све што сте рекли је на свом мјесту ,мени не иде у главу да већина људи пости да би скинули коју килу ,а не да би се духовно очистили,и што сам се наслушао славских прича овај појео 17 овај 20 сарми,а јесмо се нарокали за славу па то је чудо,као да је неко такмичење,а не крсна слава
(02-26-2010, 06:07 PM)ЧИЧА КЕЖУЛТРА link Wrote: нпр. никада у животу нисам постио неки пост (осим за великих празника један дан),и уопште не осјећам да имам потребу за постом,само се трудим имати боље међуљудске односе,тј бољу комуникацију и однос према другим људима...ово што си написао нема грешке слична ситуација и са мном.
02-27-2010, 10:51 PM
Ja joш нисам чуо да се неко хвалио колико је прочитао књига. :-\
![]()
02-28-2010, 06:10 PM
(02-26-2010, 08:14 PM)Red Star Forever link Wrote: Уболи сте у срж проблема... Наш народ каже кад се неко омрси да грех не улази на уста... И многи посте, а да не знају ни зашто то раде, али зато све остале грехове чине у посту... Но, да се не би и ми огрешили, нећемо даље распламсавати тему, нек они који желе да посте добро промисле шта је све пост и од чега се све треба уздржавати... управи си...свако треба да схвати гдје и како гријеши,и да се покуша сам уздигнути на неку вишу духовну разину.... (02-27-2010, 10:51 PM)дрвосеча link Wrote: Ja joш нисам чуо да се неко хвалио колико је прочитао књига. :-\ е сада да ли то значи да људи неће да се хвале колико су прочитали,или да наш народ НЕ ЧИТА,или пак да је срамота читати и образовати се у мору неуких?!ја мсм да је ово друго...ал` ко ће га знати... (02-26-2010, 08:23 PM)KizaLion link Wrote: [quote author=дрвосеча link=topic=3673.msg76067#msg76067 date=1267214752] Емир Кустурица је рекао недавно да ми нисмо само православци, него је присутно доста паганство. И како је то доста присутно у нама и неким јужно америчким земљама, по чему је одлучио да снима филм о Панчо Виљи. [/quote] е сад треба разграничити паганство и стару вјеру праотаца....многи тако погрешно погрдно називају стару вјеру-паганизмом....она то није јер једноставно,Срби су имали своје Богове :Сварога,Сварожића,Дажбога,Весну итд. са једним који је био та нека врста "старјешине" и све до доласка хришћанства људи су славили те Богове...наравно обичаји и традиција су се мало или нимало измјенили доласком хришћанства,и ТО ЈЕ ДОБРА СТВАР...јер хришћанство је настало међу палестинским народом (јеврејима и другим групама које су тамо живјеле),и сад никако не би било добро да смо ми сада примили њихове обичаје и традицију...ми смо имали и прије тога ритуале,обичаје и традицију и само смо их уклопили у хришћанство...и то је нпр велика љепота наше религије...задржати све што вас чини оним што јесте,а опет постајете дио универзалне вјере која спаја на милионе душа...само је проблем што многи вјеру прадједова називају паганизмом!...постоји то неко родновјерије које је уклопљено у хришћанство (мада се данас јавља неки нови родновјерни покрет...о том би се већ дало расправљати...)
02-28-2010, 11:52 PM
(02-28-2010, 06:10 PM)ЧИЧА КЕЖУЛТРА link Wrote: управи си...свако треба да схвати гдје и како гријеши,и да се покуша сам уздигнути на неку вишу духовну разину.... Наравно да је то суштина живота!!! Ако знаш да је нешто лоше, онда немој то радити. Људи су често спремни линијом мањег отпора да раде гомилу ствари. Чак и када им директно укажеш на проблем, они неће хтети то да реше. Ја Чича мислим да они не читају. Уистину, ни ја не читам као некад. Али се ждерањем и опијањем никада нисам хвалио. Ако сам и причао о томе, онда сам се шалио на свој или туђ рачун. О паганштини мислим да треба отворити посебну тему, да се људима разграниче неке ствари.
![]()
03-02-2010, 02:58 PM
Новинарство, афере и политика
mirjanabm.com, 27.02.2010. Многобројне афере које у таласима, једна за другом, потресају овдашњу јавну сцену могу да буду корисно тле за анализу актуелних политичких прилика у земљи, могу да буду кључ за решавање многих закулисних игара, политичких и партијских загонетки, или бизнис планова, који су, иначе, покривени мистериозним веловима, на којима пишу етикете о дугорочним пројектима од општег интереса. Ипак, свака афера која у медијима добија првокласни статус може да буде, за оне који разумеју суштину савремених медија, прича о нечем сасвим другом. То је одувек била прича о медијима као политичким средствима, а афере, ма о којима да се ради, представљају само муницију у политичкој борби. То је јасно. Али, шта су медији данас? Управо синдром афера јасно сведочи о болном распршивању једне велике илузије - да независно новинарство постоји. Ако погледамо домаћу медијску сцену (али принцип је исти и у другим земљама, све остало су нијансе), јасно се може видети да сваки медиј има своју „сенку“ - та сенка је партијске природе, с том разликом што данашњи појам „партије“ никако не значи разликовање по „идеологијама“, већ искључиво по томе ко их финансира. Шема је јасна - новине контролише исти новац који контролише и партије, с тим што партије омогућавају том новцу да се множи. Управо због тога прича о независности медија опстаје још само у главама и реторици оних који имају задатак да нас убеде у бајку о независним медијима и њиховој невероватно значајној улози у друштву. Иако изгледају као компликоване, ствари су далеко једноставније. Политички интереси креирају и уз помоћ медија лансирају афере. Прича о истини тако добија на релативности, поготово ако се у обзир узме тренутак у коме се одређена афера лансира. Наравно да медији живе и од продаје тиража, па ће бомбастичност наслова у једним новинама подићи температуру и у другим. Остало је очигледно - попут „последњих крика из саване“, кад намиришу крв, хијене безочно нападају - тираж је оно парче плена кога нико не жели да се одрекне. Али суштина „независног“ новинарства показује своју хипокризију управо у оном тренутку када такозвани „независни медиј“ или „независни новинар“ добија материјал за ексклузивну причу. Шта мислите одакле је „независни извор“ који новинару, у поверењу и извечери, отвара примарне тајне неке афере? Он седи у некој партији. Коју год аферу да узмемо - а оне се углавном врте око неког новца, око неког криминала, око неке „мафије“ - увек се радило о новој прерасподели снага „у њиховим редовима“. Читалачка публика добија циркуску шећерну вату, новине тираже, а људи у сенци - нови простор за деловање. Отуда истраживачко новинарство, са префиксом „независно“, представља једну од највећих илузија о медијима. И аферу „Вотергејт“ нису открили новинари, који ће потом постати метафора за истину и правдољубивост, већ инсајдер из ЦИА. Или, узмите било коју другу. У нашим условима, без обзира на то да ли одређени медији живе на јаслама Сорош фонда, међународних медијских концерна, или домаћих тајкуна који газдују Србијом, ствари су компликоване само за оне који не желе да се удубљују. Већ и врапци на грани знају да једне новине припадају „једнима“, а друге „другима“, као што је такође јасно да одавно у свету (па ни код нас) не постоје „уверења“ или „идеологије“ које не почивају на конкретним интересима. Парадокс сваке афере не лежи никако у њеној драматургији, па чак ни у њеним „колатералним штетама“, које су обавезни део „пратећег програма“ - него управо у чињеници да уместо да служи као пример - да се тако нешто никада не понови - свака афера остаје прича само за себе. Шоу се наставља. То је бесконачна сапунска опера о медијима, политици, новцу и играма. Прљаво казалиште, у две речи. -------------------------------------------------------------- Невероватно колико ова жена разбија. Прави је терминатор! ;D Овај текст качим да се неки људи упознају са неким стварима који се дешавају у Србији, јер и Делије су често биле жртве оваквих прљавих ствари из медија, и цензуре истине, извртања догађаја.
![]() |
« Next Oldest | Next Newest »
|
Users browsing this thread: 1 Guest(s)