Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Слика данашње Србије..
Фантастична прича о Голији и људима који тамо живе

http://www.rts.rs/page/tv/ci/news/17/%D0...osition=-1

погледајте оба дела, а посебно 2. где се види традиционално српско гостопримство, добри и племенити људи.Несикварени и Срби какви би требали да буду.Што каже Мемедовић ех да је више таквих...

Reply
Гледао сам на ТВ-у и стварно је интересантно, као у осталом и све Мемедовићеве емисије.
Reply
(01-18-2010, 02:42 PM)фрактура link Wrote: погледајте оба дела, а посебно 2. где се види традиционално српско гостопримство, добри и племенити људи.Несикварени и Срби какви би требали да буду.Што каже Мемедовић ех да је више таквих...

Не знам како, и зашто.. али људи када дођу у велике градове већином се покваре.. просто она душа провинције испари - традиционална дружељубивост и гостопримство. Срце им се претвори у динар, и онда душу ђаволу продају.
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply
[flash=200,200]http://www.youtube.com/watch?v=R4JqqT3slg0[/flash]  :o :o :o

Шта рећи за овакав потез за једног од водећих људи из власти (ако се водећим може назвати уопште). Има ли било каквог коментара на ово?! Да ли се човеком и православцем може назвати овакав човек који на литургији и устоличењу Патријарха Српке Православне Цркве одбије да узме нафору?! Па још хоће-неће и пренемаже се !!! Има ли даље?! Ја не могу чудом да се начудим, не улази ми никако у главу такво срамно понашање ''људи'' који нас представљају. Ништа им бре свето није !!! Ај што се сиротиње не боји, али како је пред Богом тако осилан и равнодушан?! Како ли ће му на истину једног дана доћи?!
Мада и сва та фарса коју је држава дозволила на медијима око избора патријарха је више него срамотна. Да смо држава као што нисмо, о томе јавно не би смело да се писне ни на електронским ни у штампаним гласилима, а не да по цео дан да се са тим Боже ми опрости, спрдају. Колико је то било узело маха и шта су све дозволили, само што се није десило да су и кладионице у листама објавиле квоте за избор новог Патријарха Српске Православне Цркве. Срамота је преблага реч за ово што праве од Србије и целокупног српског народа !!! Свакога дана каче нам нову карику срама и бесчашћа у свом проклетом ланцу који праве ево десет година !!! Ово све много боли !!!
Кокеза лопове !!!
Reply
Земљо отвори се...  :o

Ја не знам шта се више ово са Србијом, и представницима дешава. Као да су пројектовани да раде лоше, и паганске ствари. Није премијер Цветковић ни мали, ни ретард, нити је ово 1990. година, па да каже, није у комунизму научио. А до сада, ако није спознао веру, и Бога, онда је могао да каже како је заузет пословима, или болестан, него да га неко гура у цркву, и да се лажно крсти, сагиње испред иконе и Јеванђеља.
А ово за кладионице и избор Патријарха СПЦ.. то је без било каквог коментара. Срце им се претворило у пару, душу ђаволу продали за новце. Су чим ће пред Милоша и остале српске витезове изаћи?!

Кука.. ово траје више од 6 деценија у Србији... сваки дан све горе и горе. С тиме да задњих 20 година иде суноврат. 1990-те су толико обезглавиле и духовно уништиле Србију, да се већина људи претворила у зомбије. Задњих 10 година, без икакве кочнице... док се мали део тргао, и приволео вери православној, живи према 10 Божијих заповести.. то већина људи у Србији пљује на све око себе, нема поштовања ни према коме, а хоће да њих неко поштује.. спремни су и живот, и године узалуд потрошити. А све ми се чини, да је ово стање и пројектовано, и очекивано, како да се људи у Србији понашају. Јер чим је нешто добро, одмах креће да се руши, и уништава, на врло перфидан начин.

Мајко Србијо.. ко те води, ко управља тобом.. зашто су пашчад пуштена, а камење залеђено???
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply
Шта то беше Реч божија? Шта то норма је морална?
Етар препун је Борџија, масе мета су тровања
Страх, маркетинг, обмана где је циљ само продаја
Па је настраност модерна у свим могућим формама
Ми у другим смо водама па смо стално у борбама
Са хордама. Од вајкада задатак је одбрана
Наших мозгова, домова, идеала и гробова
Нема мржње ко окова. Свако јутро је победа!
Не мрзим никог, не верујем сваком
Нисам ко пацов у трци за златом
Обавијен маглом, лажном људском правдом
Само затворим очи и видим светлост јасно

Reply
Пливајућа правда

Пише: Српска Дијаспора
26.01.2010

Иако имамо узорног Шефа државе (плаћа казну кад гуцне шампањац, неће први да се вакцинише како би се народ први вакцинисао, нуди нас Европи и пре него што нас Европа хоће), затим, одговорног премијера (открио да књиговође мувају с државним буџетом), министре с визијом , државотворне невладине организације (Соња Лихт одређује правце спољнополитичког деловања), иако градоначелници имају развијена естетска чула без обзира на цену (Ђилас и мост преко Аде Циганлије), иако на време отплаћујемо пенале за све промашаје – ми још нисмо правна држава! Нико озбиљан неће да инвестира у Србију...

Ми сами себе растављамо (Статут Војводине о трошку Србије), а не састављамо. Оно што чак ни Броз није успео, успеће Борис Тадић – раскомадаће Београдски пашалук на више нахија него у турско доба!
Извесни Костреш му већ без зазора каже у лице да ће Војводина бити држава...
Ни од какве помоћи неће бити Тадићерв кич маркетинг, а кад загусти напустиће га и мајстори приземних досетки Шапер и Ђилас, по класичном српском политичком обрасцу...

Ми, дакле, заиста нисмо правна држава.
Наш случај је још 1842. описао Николај Васиљевич Гогољ.
Ми у Високи савет судства бирамо мртве душе!
У Основном суду у Пожеги, на списку је и Љубиша Ђурић, који је, на жалост, преминуо 28. октобра. Добро, десило се, бирократска грешка. Председник Високог савета судства Ната Месаровић каже да је "затечена" овом информацијом, а у Министарству правде тврде да их нико није обавестио о Ђурићевој смрти.

То је наизглед тако, али то истовремено значи да се два месеца пред избор нико није бавио личношћу судија, осим што су можда ажуриране партијске кадровске листе, а Ната Месаровић се (има индиција!) бавила темом ко се коме, или њој лично, допада или не допада... Морала је, на пример, да мисли како да се у Врховни касациони суд угура Соња Бркић, која је истовремено била судија Врховног суда и председник Републичке изборне комисије (зарада 2,673 милиона динара – одбила је да врати!), што је Законом о судијама изричито забрањено.
Соња је изабрана, али није изабрана председник Друштва судија Србије Драгана Бољевић, што је, кажу, у нормалним земљама незамисливо. Иако је изабран за судију Апелационог суда у Београду, члан Друштва судија Омер Хаџиомеровић каже да поступак избора није био транспарентан, да ће Друштво судија формирати правни тим који ће покушати да помогне неизабраним судијама, а Драгана Бољевић, која је добар судија, остаће и даље председник Друштва судија Србије. Неизабрани могу да се жале само Уставном суду, а онда им преостаје Стразбур...
Што је корисно за евроатлантске интеграције!?
На небу српске правде и права у међувремену је засијала нова звезда која се зове Слободан Хомен. По занимању је државни секретар у Министарству правде, значи други човек. Узалуд је први човек, министар правде Снежана Маловић, вратила оне паре које судија Соња Бркић није; испала је наивна – ње нигде нема, а Слободан Хомен свакодневно даје изјаве, опседа мале екране и слика се по новинама.
Слободан Хомен има јака леђа. Како би иначе преживео писмени налог судовима које спорове да не узимају у разматрање и да замрзну извршење већ донетих правоснажних судских одлука из сфере радних односа.
У тој праведној борби против радника помогао му је колега из Министарства економије Небојша Ћирић. Републички одбор за решавање о сукобу интереса закључио је да су Хомен и Ћирић утицали на судску власт, повредили закон и да би их требало разрешити.
Нису, наравно, разрешени, Влада Цветковић – Тадић стала је иза њих!?
Reply
Још нешто мe данима иритира, неда мира и свакодневно пара ово чуло слуха одавно пренаслушано разноразних бљувотина. Не знам да ли сте и ви приметили како овдашњи плаћени медији, поготово ова гомила гована са Б92 савкога дана све више пласирају неки нови и новокомпоновани назив за Патријарха Српске Православне Цркве називајући га ПОГЛАВАРОМ?! Дигне ми се коса на глави сваки дан када чујем ту реч и много ми смета. Ееееј бре ... ПОГЛАВАР!!! Поред много лепе речи патријарх која се вековима уназад користила, они сада силом намећу ту римокатоличку флоскулу. На шта они то циљају?! Шта то раде, шта то покушавају?! Зашто нам дирају у оно најсветије што нам је тренутно једино остало не укаљано?! Зашто нам дирају у цркву? Да ли им је то постепени злочиначки план за покушај изједначавања јулијанског и грегоријанског календара?! Вуку ли то поново према ватикану као њихови предходници?! Који им је олош и сатана дао одрешене руке да раде тако нешто, и да раде такво једно недело и свесно блате име српског патријарха, намећући му нови придимак?! Народ је стиснут, потиштен и посрамљен. Више се и не обазире и ништа га не интересује. Каква се то апатија увукла у овај најпоноснији српски народ?! Људи ја не могу више, ја ћу да цркнем !!!  >Sad >Sad >Sad
Кокеза лопове !!!
Reply
Смишљено и намерно то раде.. све се ради у циљу прихватања Ватикана и његових вредности, израза и сл. Јер како се шушка, припрема се посета папе Бенедикта XVI Србији за неколико година, ваљда 2013. године.
Тако да и путем у92 и сличних медија просипају се неки изрази, форе, начин размишљања, већини људи, који ће прихваитити ватиканског папу у Србију.. затим прихватање католичког календара као Грци.. а затим покрштавање као коначни вид борбе против Срба!

Јоооооооојјјјјјјј.. како кључа у мени.. пас им мајку  >Sad

ДАЉЕ РУКЕ ОД СРБИЈЕ, СЛУГЕ ПОГАНЕ!
Reply
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/174607/...se-kockaju

БЕЗ КОМЕНТАРА!
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)