Threads: 17
Quote:Просинечки: Од сумрака до свитања у Звезди
Славни хрватски фудбалер обележио одлазак из Динама у Звезду као најтужнији, а освајање Купа шампиона као најсрећнији моменат у каријери.
Један од најбољих хрватских фудбалера свих времена, Роберт Просинечки, открио је новинару магазина "Лига шампиона" неколико најбитнијих детаља, који су обележили његову каријеру.
Просинечки је истакао да је задовољан својом каријером, али да је могла да буде и боља. Као највећи успех, популарни "Жути" издвојио је освајање Купа европских шампиона са Црвеном звездом 1991. године.
"То је дефинитивно освајање Купа шампиона", рекао је Просинечки, који је поред успеха са Звездом био трећи на свету са Хрватском (СП 1998) и омладински шампион света са Југославијом (СП 1987).
"Ниједном другом клубу из Југославије то није успело, а само једна источноевропска екипа је освојила титулу пре нас (Стеауа 1986). Много је већи подвиг такмичење освојити у мањим клубовима него са Интером, Барселоном, Реалом... Тај трофеј смо освојили без новца, без странаца, а такве ствари се догађају можда једном у 50 година", додао је Просинечки, али је и истакао да му је најтежи тренутак у каријереи био прелазак из Динама у Звезду.
"Најтеже ми је 'пао' одлазак из Динама у Црвену звезду. Рођен сам у Немачкој, али само се као десетогодишњак преселио у Загреб. То је мој град - тамо имам много пријатеља. Иако нисам успео у Динаму, тај клуб ми је увек био у срцу".
Просинечки је недавно сврстан међу десет најбољих фудбалера пушача. Његова страст према никотину позната је још из времена када је играо за Звезду.
"Пушење није здраво. Велики број фудбалера пуши, али их је страх то да признају. Ја сам пушио док сам играо фудбал и никад због тога нисам имао проблема", рекао је Просинечки.
(МОНДО, фото МН Пресс)
Threads: 20
Threads: 1
Какви су ментоли били у прошлој управи сачувај Боже. Одоше деца која нешто знају, Мркела узимао лову да клинци играју за омладинце, Јаневски имао плату као Берлускони, а нису имали за храну за играче >
Threads: 0
http://www.blic.rs/sport.php?id=125834
Не верујем, ови квази новинари опет пишу извлачећи из контекста.
Прекобројан! А заборављају да га је Дика Стојановић одвео из Звезде.
Искључите ТВ, укључите мозак
Threads: 61
На данашњи дан 2001. године у саобраћајној несрећи на аутопуту, на Новом Београду, враћајући се са одмора, живот је трагично изгубио Јован Цуне Гојковић, некадашњи фудбалер Црвене звезде.
Везиста црвено-белих ће остати упамћен и по головима које је постигао у неколико "вечитих дербија" за редом.
Јован Гојковић је поникао у Чачку, где је играо за БИП и Борац, да би каријеру наставио у Чукаричком, одакле је 1997. године стигао на "Маракану". У дресу Црвене звезде наступио је у 103 званична сусрета и 31 пут био стрелац, а учествовао је у освајању титуле 2000. и два трофеја Купа - 1999. и 2000. године. Након тога играо је и за Ираклис из Солуна. У тренутку смрти Гојковић је имао 26 година.
Threads: 19
Нека ти је вечна слава Јоване! Почивај у миру.
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0]
Threads: 10
(12-22-2009, 06:18 PM)дрвосеча link Wrote: Нека ти је вечна слава Јоване! Почивај у миру.
КОСОВО ЈЕ СРПСКО,СРПСКО ОСТАЋЕ!
Threads: 1
Шекуларац у проблемима...
http://www.sportal.rs/news.php?id=18444
изгледа да је и много трошио мада опет то није оправдање да му не исплаћују оно што је заслужио и чиме је задужио нашу државу
Threads: 19
Срамота државе је преблага реч!
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0]
Threads: 83
(01-13-2010, 07:27 PM)дрвосеча link Wrote: Срамота државе је преблага реч!
Слажем се, и срамота је што нешто што си заслужио не добијаш! Али... Еј бре људи у питању је цифра од 100.000 динара!!??? Па наше бабе и деде, које су исто пензионери, те паре скупе за три-четири месеца (можда) и опет живе некако и не позајмљују се и дају својим унуцима неки динар... Хоћу да кажем да је Шеки једноставно такав, није му ово први пут да банкротира, он воли да живи широко и да троши немилице... Многима је позната прича из тих 60-их које спомиње да је новчаницама брисао ципеле... Е па јбг Шеки, нису били милиони али си се мноооого разбацивао... Како сејеш, тако ћеш и жњети, каже наш народ... А Шеки се одувек разбацивао, па му је сад и СТО СОМА мало!
Далеко да сам овим хтео да браним оне који му не исплаћују новац, то је свакако брука, већ сам само хтео да из једног другог угла дочарам зашто је Шеки данас банкрот, а некада није питао шта колико кошта...
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
|