Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Митови,легенде предања и обмане о историји
Лепо смо кренули... било би лепо да побројимо неке веће историјске догађаје и покушамо да их објаснимо из другог угла, незваничног. Дрвосеча, чича кежултра. ред стар форевер... допуните мој списак. Крећем од позади. По мени ово су неке од највећих историјских лажи

-Афганистан, Ирак, 9/11
-Рат у бившој југославији
-Тито и несврстани
-други светски рат, холокауст
-први светски рат
-велика депресија

А ових тема би исто могли да се дотакнемо

-косовски бој, Бранковићи
-забрањена историја Срба, Срби пре 6ог века
-религија
-значење бројева и симбола

Reply
(09-14-2009, 03:54 PM)николаБГ link Wrote: @дрвосеча
Не би требали да ширимо тему, причамо о обманама и митовима...
Једина обмана везана за усташе је та што је наш народ увек налазио начин да им опрости и пређе преко свега.
Питање је како? После друга св рата, прича је мање више јасна, дошао је Тито подржан од стране ''савезника'' ватикана, масона... и урадио шта је урадио.

Ок.. нећемо. Али нека оно горе стоји, и можда ће се окачити нека посебна тема везана за то. То ћемо видети касније.

Ја нисам склон да верујем да је триглав био само део хлапљивости Крађорђевића.. већ ово што си рекао, да су Карађорђевићи били под притиском утицаја са стране. Колико знам, и сама Краљевина Србија, и после Краљевина СХС биле су у дуговима према страним банкама. Тако да одатле потиче изнуде и уцене наших владара, односно нас.

И још нешто, Срби, било да се ради о првој југославији или другој, никада нису носили ореол победника како су то требали да носе.. испада као да смо се ми стидели наших победа из тих ратова, због неког братства и јединства са "браћом" морала се наша еуфорија стишавати!? Хрвати и Словенци, нису могли да се одмах радују, када су улазили у државу са нама, и скачу, али пред Други св. рат, и пред распад СФРЈ, они су добијали неке жеље, понашања, изјаве и све то такве где је испадало обрнуто, као да су они били у ратовима победници, а не ми!?
Занимљиво да је 1 словеначки политичар, заборавио сам име.. али мора то да постоји на нету, који крајем 1918. године изјављује следеће: "Узјахали смо доброг коња, а вратићемо им рагу (стари, исцрпљен коњ)!".. Та рага се односила на нас. Сада каква је ситуација.. испало је тако.
И не знам, зашто је кнез Павле Карађорђевић 1939. године уопште пристао на стварање Бановине Хрватске, мислим у тим границама!? Па то им ни Беч није толико давао, а нама као да неко нешто поклања!? Да ли је ту опет било неког мешања, не верујем да можемо лако добити одговор.
Шта више.. често ћете код Хрвата данас чути, како је Хрватска била део троједног краљевства Аустроугарске до 1918.?!?! А то нема везе.. Мислим Загреб никада није имао тај статус да је једнак испред Беча, као рецимо Будимпешта.. никада!!! То су њихови снови и део фантазије, јер своје историје никада нису ни имали, онакву какву ми имамо.
[Image: 300px-Vojvodina03-sr.png]
погледајте добро шта је све спадало под Српску војводину: Срем, и то цели Срем, са Вуковаром, а они лапрдају како је "свети град" Вуковар увек био њихов  Big Grin, затим и Барања, и то цела Барања, са Мохачом.. уз Банат, и Бачку.
Е таква Војводина је 1918. године била припојена Краљевини Србији. Уз пријапјање Црне горе, које је преко скупштине са Цетиња направјено исто јесени 1918. Слика пред ујединњење са хрватима и словенцима је изгледала тако да је пола СФРЈ било КРАЉЕВИНА СРБИЈА! Хтели они то да признају или не.
Осврнуо бих се на ово што је НиколаБГ рекао за "Државицу СХС", која је постојала неколико дана у Загребу проглашена.. јесени 1918. Та "државица" не може бити држава у правом смислу онога што држава подразумева.. нити су они имали војску, нити грб, химну, нити то једниство.. први их јанези неће прихватити као неког изнад себе, јер се међусобно подносе, само када треба пљувати Србе, тада су заједно. А ни Срби их нису прихватили као своје владаре.. но, све је то гурнуто под тепих 1. децембра 1918. и појео вук магарца.. Нико од великих сила то није признао, као што и Загреб није имао статус једнакости у АУ монархији. Ако ћемо тако, онда је РСК права држава, јер имала је све осим међународног признања.. јел тако? То су њихове фантазије и надања о нечему што сами себе теше, и што желе у исту раван са нама.. а не капирају да су вековима иза нас.
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply
НиколаБГ...
када већ то све бројимо, иако није део неких великих превара, али послећемо споменити и Први/Други Српски устанак 1804/1815.

И да.. свакако није лоше поменути Октобарску револуцију 1917. односно и увођење комунизма у Русији, и после у неким државама.. Зашто ово кажем за окт. револуцију? Зато што се настанак Савременог доба у историји сматра 1917. година управо због тога. А и на нас је социјализам оставио лошег трага.
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply
е да почнем мало и о свјетским преварама...дакле брате Никола почињем са 911...упомоћ Wink...
Када укуцате 11 септембар прво што добијете је ово

http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%9D%D0%...D0%B0_2001.

Званична верзија „трагичних догађаја“...али да ли је уствари то све тако изгледало...
Прво да кажем лаж која је изговорена СТОТИНУ ПУТА ПОСТАЈЕ ИСТИНА!!!бар се народ са ових простора у то могао увјерити...

Е сад чињенице...
1- Авиони су ударили у СФЦ
2- Погинуло је око 3000 људи
3- Куле близанкиње су срушене

Али сад како то да тај магични безбједосни систем одбране САД-а ,ЦИА,ФБА нису успјели спријечити терористе да направе те нападе...одговор је НИЈЕ ИХ НИ СПРЈЕЧАВАО!!!
Дакле први авион се забио у једну кули између 94 и 98 спрата, а други неколико минута касније у другу кулу између 78 и 84 спрата...
Е сад ту остаје питање,ајд да су авиони заиста ударили ту гдје јесу,ајде и да су срушили све те спратове изнад али како су успјели срушити цијелу грађевину која је направљена да поднесе и највеће урагане на мјесту гдје су снажни вјетрови врло чести...

[Image: 9-11.jpg]

дакле зграде нису могле бити срушене тим ударима,него само силом која удара на најслабију позицију ТЕМЕЉ илити НОСЕЋУ КОНСРТУКЦИЈУ,што ће рећи да авиони нису оборили зграде од 80 спрата на доље него ЕКСПЛОЗИВ...
е сад у прилог томе иду и разно докази:

1.нађени су скоро па потпуно нови пасоши ткз отмичара (како би се пасоши при температури од неколико хиљада степени могли уопште очувати)
2.металне шипке од конструкције испод удара нису биле истопљене као што би се претпостављало при толикој температури,него су се једноставно урушиле саме од себе,што ће рећи изгубиле су ослонац испод ногу
3.око 3500 до 4000 радника јевреја добили су налог да не дођу на посао тај дан (било у кулама,било око њих) на крају је погинуло тек око 250 јевреја-а знамо да су јевреји већински радници гдје год има новца...
4. црна кутија?!?!?!
5.како отмичари могу за свега неколико мјесеци научити управљати авионима за које су људи ишли годинама у школу и са таквом математичком прецизношћу ударити тачно у куле?!а да их не омаше (јел ипак ваздух и отворено небо је голем,незамислив простор)

Дакле америчка влада са својим израелским господарима су наручили и извршли септембар 11...или 9-11...а како оно иде позив за помоћ на у САД-у ?911 наравно...
А због чега све то,због чега окривљивање другога,због чега прихватање тог другог ?!

Дејвид Ајк: “Рецимо да желите промјенити свијет на начин за који унапријед знате и да ће ако то учините одмах и отворено, изазвати огромне реакције. Ваш циљ је, више надзора и контроле, а мање основних слобода и права. Не можете то учинити отворено, и ту почиње игра названа Проблем – Реакција Солуција. Најприје створите проблем. То може бити терористички напад, рат, девалвација, економска криза, смјена владе, било што. Затим људима прикажете ону верзију проблема за коју желите да људи у њу вјерују. На примјер, Бин Ладен И 19 отмичара закуцали су се 11 Септембра у Њујоршке небодере премда не знају управљати авионом. Или, Кенедија је убио Лее Харвеy Осwалд премда му је за то требао метак који се у ваздуху може окренути за 180˚. Е сада у овом тренутку би игра Проблем – Реакција – Солуција била јавно раскринкана да ми имамо јавне медије који су достојни новинарске професије. Прави новинари би истражили службену верзију и открили рупе у њој. У случају 9/11 то могу и десетогодишњаци Или петнестогодишњаци, јер ни један дио те приче не може се повезати с другим дјеловима. Прави новинари би људима рекли што су открили и цијела прича би пропала. Али будући да ми имамо медије које само препричавају службену верзију догађаја, као да је то права истина, у друштву се догађају страховито разорне промјене које наступају као рјешење након проблема и реакције. Након што створите проблем и представите његову службену верзију, у случају 11 Септембра, да је крив Бин Ладен, и након што је наступила друга фаза “реакција људи” а она је бијес, страх, не може то више тако, нешто треба предузети…у том тренутку, они који су створили проблем да би изазвали такву реакцију, јавности нуде ријешење за проблем који су сами створили, а та ријешења су друштвене промјене које нас воде у орвелопско друштво.”

е сад остаје питање ...зашто је Ал-каида то све признала...одговор су дали брат Никола брат РСФ и брат дрвосеча...зато што је Ал-каида,Израел,Америка један велики патронат много моћнијих "газда"...кривац се морао наћи...а зашто дао сам одговор изнад тј дао га ЈЕ Дејв Ајк...

ДА ЛИ МИСЛИТЕ ДА ТКЗ "ЖИГ ЗВЕРИ" БИОМЕТРИСКИ ДОКУМЕНТИ И СЛИЧНО МОГУ ТАКО ЛАКО ДА СЕ ПРОГУРАЈУ КОД НАРОДА АКО НЕМА СТРАХА?!ОД ТЕРОРИЗМА НПР?...

ПС-у списак додајем ИСТИНУ О СРЕБРЕНИЦИ-наш регионални појма,али балије га дигоше до "највећег свјетског злочиначког подухвата послије 2 свјетског рата"!!!
Reply
(09-14-2009, 05:13 PM)дрвосеча link Wrote: Занимљиво да је 1 словеначки политичар, заборавио сам име.. али мора то да постоји на нету, који крајем 1918. године изјављује следеће: "Узјахали смо доброг коња, а вратићемо им рагу (стари, исцрпљен коњ)!".. Та рага се односила на нас. Сада каква је ситуација.. испало је тако.

Поп Антон Корошец.

Што се тиче Југославије, нико нам није крив до нас самих тј. наше политичке елите. Та идеја је нажалост постојала још у 19. веку, а свој врхунац је доживела крајем Првог светског рата. Истина је да је регент и потоњи краљ Александар био мегаломан и политички незрео уосталом зато је и платио главом али да и остатак елите није тако мислио не би ни он сам могао да изгура идеју. При том је пропаганда била тако јака да је и обичан народ једва чекао тако нешто. Свака сличност са данашњим евро-интеграцијама и ЕУ сасвим је случајна(ал' замало). Уосталом верујем да многи знају за изјаву Војводе Мишића одмах по уједињењу 1918. који је баш по задатку регента Александра ишао да обилази западне крајеве новостворене земље. И кад се вратио и реферисао Александру, за хрвате му је рекао следеће:''Ваше височанство, то су најобичније фукаре''. Али џабе, важније је било задовољити своју сујету и мегаломанске амбиције.

Ми Срби смо заиста феномен по много чему. Имамо дугу и богату историју, али ништа из ње не учимо. Зато смо и осуђени да је стално проживаљамо.
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!
Reply
Што се тиче 11ог септембра, просто је смешно колико је провидно све одрађено. Није ми јасно зашто зграду нису једноставно минирали и дигли у ваздух и онда све свалили на ал каиду.

Овако имају толико рупа. Чича их је побројао, мислим да је свакоме ко одвоји сат времена да процуња нетом, јасно да је званична верзија лаж. Али најјаче је што су се на јутубу појавиле још неке теорије завере везане за овај догађај. Једна иде толико далеко да говори да авиони уопште нису ударили у близнакиње, да авиони нису ни постојали већ су само компјутерска графика. ???

То је како ја капирам само жеља да се од осталих теорија направи фарса, како би људи били у фазону.... ма дај све су ово глупости.

Нисам знао за овај податак о јеврејима којима је јављено да не дођу на посао и искрено мало ми невероватно звучи. Па ваљда ти људи имају још неке пријатеље на том послу, па они још неке... мислим да се на крају нико не би појавио ако неко обавести толико људи на првом месту! Мада кад су они у питању ништа ме не чуди!

Овај напад је класичан пример како функционише америчка апаратура. Направе сами проблем, па га онда ''решавају''. После напада добили су толико много.
1. кажу да су куле биле осигуране на неку неннормалну своту само пар месеци пре удара
2. уништене су неке архиве циа-е о прљавом вешу многих политичара, банкара, компанија...
3, направили су општу мржњу према муслиманима( лично сам упознао монахињу која служи у руско српској цркви свети никола, у форт мајерсу, флорида, која је претрпела неколико напада тих дана, јер су је американци често мешали са муслиманком због њене одоре православне монахиње.
4.инвазија на ирак (нафта) и афганистан( хероин)
5.најважније... израел и америка и званично стају на исту страну

Е сад што се ал каиде тиче, Бин Ладен није признао напад. Ево преведене изјаве

"Ja nisam učestvovao u septembarskom napadu na USA, niti sam išta znao o tome. U USA postoji vlada unutar vlade. Amerika treba da potraži počinioce ovoga akta unutar sebe same, među ljudima koji žele da naprave od ovog vijeka - vijek sukoba između Islama i hrišćanstva. Pitajte svoju tajnu vladu ko je počinio taj napad…američki sistem je pod totalnom kontrolom Jevreja, kojima je na prvom mjestu Izrael, a ne Amerika. "

извор http://www.public-action.com/911/oblintrv.html

Закључак је да  је напад извео мосад. Мало је познато да су 5ица мосадових агената ухапшени тог дана. наводно су радили и некој фирми која се зове Urban Moving Systems. Били су у комбију у коме је пронађена и већа количина ексползива, а проваљени су у њу џерсију јер у их сведоци видели како се радују и снимају напад. Полиција их је ухапсила и све је обелодањено,медијима. У међувремену је због наводно истеклих виза ухапшено још преко 1000 арапа... то је склонило пажњу медија са ове 5ице и они су после 40 дана пуштени.

Власник поменуте фирме  Dominick Suter моментално бежи из америке заједно са осталом 4ицом у израел, и за собом оставља сав намештај својих клијената закључан у магацину.
http://www.state.nj.us/lps/ca/press/storage.htm

опет Јевреји Smile

Reply
Шта се десило са темом? Отишла је удесно... Ајде молим Вас да последњих десетак уписа (свако свој наравно) пробамо да модификујемо да нам екран не бежи... Већину уписа сам нормално прочитао синоћ, а онд аовај Николин побеже, да ли у њему има неки линк или нешто што је померило страницу, не знам... Или у неком другом упису...

А да наставимо са темом...

Побројане су неке од обмана које су нажалост довеле до многих ратова, невиних жртава, увођења погубних система, владавине неспособних и лоповских гарнитура и сл. ...

Наставио би са рецимо још две теме које су велика обмана, једна америчка (једна од многих у 20-ом веку) и једна српска (али са много мешања америке)...

- Перл Харбур, 2. светски рат... Јапански напад на Перл Харбор 7. децембра 1941. означио је почетак рата на Пацифику током Другог светског рата и дефинитивни улазак Америке у рат... Овом догађају претходиле су године дипломатског непријатељства, јапанско освајање Кине, ембарго Американаца Јапанцима на увоз горива и још много тога... И поред своје снаге, добре обавештености, американци су и овог пута обманом оправдали своја каснија злодела... Пре свега, американци су сигурно били добро обавештени шта Јапан спрема, никако није могло да промакне приближавање огромне јапанске флоте Хавајима, флоте која је бројала небројено много подморница и 6 великих носача авиона...

"Иако су Американци поседовали радар и њиме приметили долазак великих формација авиона никаква узбуна у бази није била подигнута све док Јапанци нису почели да засипају војне објекте (луку, аеродроме и хангаре) бомбама и торпедима. Изненађење је било потпуно, а Јапанци су у кратком року уништили и оштетили готово све америчке авионе на слетним стазама. Амерички бродови су били поређани у луци један уз други као у мирнодопским условима па су их јапански бомбардери и торпедни авиони један за другим потапали. У 8 часова и 50 минута уследио је и други напад који је завршио започето. Свеукупно је у борбама учествовало више од 300 јапанских авиона.

Јапанци су изгубили у акцији 29 авиона, 5 малих подморница, око 50 убијених пилота и подморничара и једног подморничара који је заробљен. Амерички губици износили су око 3.300 погинулих морнара, војника и пилота, док је више од 200 авиона уништено или оштећено. Готово сви бојни бродови у луци су били оштећени од којих Оклахома и Аризона и застарјели Јута више никада нису суделовали у борбама. Остали су поправљени и коришћени су у каснијим окршајима у Другом светском рату.

Последице напада су биле следеће: САД су објавиле рат Јапану (Јапанци су то већ формално учинили дипломатском нотом за време напада) и тако прекинуле године изолационизма. Јапанци нису уништили инфраструктуру луке нити потопили носаче авиона који су у тренутку напада били на отвореном мору, али америчка флота више није била у стању да заустави њихово заузимање Филипина, Хонг Конга и југоисточне Азије. Касније су Американци успели да увере остатак света да је тај напад био ратни злочин што им је постао један од аргумената за бацање атомске бомбе на Хирошиму и Нагасаки. Ово може бити сматрано дискутабилним јер је Перл Харбор војна лука, а у самом нападу погинуло је тек 68 цивила. Град Хонолулу који се налази у близини уопште није био бомбардован."

Дакле овај сценарио вам је можда познат? Наравно да јесте... Куле близнакиње се руше па креће напад на Афганистан и Ирак... Методе АМериканаца су толико већ познате и провидне, да ни код мале деце овакве преваре не могу да прођу...

- А сад једна домаћа обмана... 5. октобар 2000-е... Не желим овом народу нити нама као једним од најистакнутијих учесника "револуције" да одузмем победу над једним системом који нас је уништавао и "продавао" српске земље, али реално иза свега овога се крије такође једна велика обмана... И опет су своје прсте и овде умешали американци преко ЦИА-е и својих јеврејско-хазарских играча...

Пре свега, и сам Милошевић је био њихов човек и одрадио је на нашу жалост све оно што су од њега тражили, а када је задатак извршен, сведок је требао бити уклоњен и то на начин како то они свуда раде по свету... Револуције, ратови, суђења по кратком поступку, вешања, стрељања и сл. ... На нашу жалост исти тај Милошевић је завршио у хашком суду (још једна велика обмана) а елемената за суђење у Србији је било и превише... Српском народу је остао дужан мноооого... Но, нећемо о њему, о мртвима све најлепше...

Елем, када је дотични одрадио своје, на ред је дошла тадашња опозиција... Обуке ван Србије, састанци са сумњивим лицима, у страним медијима опозиција се бави пљувањем свега у Србији и оног што ваља и не ваља... Овде долази до деобе на издајнике и патриоте, али и једни и други су далеко од појма патриотизма... Лажни националисти су продали земљу, а за то време и даље су им звезде петокраке блистале на челу...

Стварају се разни покрети (нпр. Отпор) који се такође обучавају ван земље и припремају за оно што следи... Е сад, наша жеља за променом није била од јуче и прекјуче... Многи су били борци против Милошевића још од самог доласка на власт, поготово су Делије водиле непрестану борбу против његове полиције... Стадион је постао место где су почели да се руше стубови режима... На нашу (не)срећу, то су искористили они који су за циљ имали само једно, преузимање власти од стране нове екипе која ће да послужи америци и њеним интересима...

Избори који су се одиграли 24.септембра и дан данас крију једну велику тајну... Иако је до тада власт наместила безброј избора, овог пута наместила их је опозиција... Прича се да су из Румуније и Бугарске довожене гомиле џакова са гласовима за Коштуницу, иако је све то непотврђено... Наравно све у организацији ЦИА-е... Дани који следе, протести, па и онај велики, главни, 5-ог октобра су најзад донели промене, али не и оно што је народ стварно желео... Ти дани су очигледно искоришћени за преговоре, договоре, па је много тога што се касније догодило изгледало као фарса... До тада одана полиција и војска одједном су промениле страну, и то у моментима када се очекивао покољ, али изгледа је та тензија и страх намерно држана до самог краја...

О овом догађају има још много тога да се каже, па ме допуните или исправите ако мислите да овде није било обмане  Wink

- Домаћи задатак... Ја сам се расписао, па ево нешто и за вас... "Милосрдни Анђео" илити бомбардовање Србије... Једна од највећих обмана... Медијска победа свих оних који су били против нас у том моменту... Лажи, преваре, много тога... Мада ова тема може да се сврста у Николину распад бивше југославије, ипак се издваја јер је Косово Србија!!!
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
Reply
(09-15-2009, 12:04 AM)николаБГ link Wrote: Нисам знао за овај податак о јеврејима којима је јављено да не дођу на посао и искрено мало ми невероватно звучи. Па ваљда ти људи имају још неке пријатеље на том послу, па они још неке... мислим да се на крају нико не би појавио ако неко обавести толико људи на првом месту! Мада кад су они у питању ништа ме не чуди!
е сигурно имају пријатеље...али опет оно што сам навео прије они немају осјећаје (или су их избацили)....јел они на све који су не-јевреји гледају као на гоје (Протоколи сионских мудраца.да не ширим причу,ту је све лијепо објашњено)....
а ево један примјер: једном човјеку јаве да је у опасности (човјек је јеврејин) али да ће он да избјегне ту опасност јер ће му они рећи како...али за ту опасност се не смије сазнати јер ако се сазна његова држава (Израел,Америка,Енглеска,Њемачка...) биће у великој опсаности од њених самих грађана,а у поготовој опасности биће његов семитски род у тој држави...ЈЕВРЕЈИН ЋУТИ И СПАСИ СЕБЕ ЈЕР РАДИ ЗА НЕКИ ВИШИ ЦИЉ,НЕДУЖНИ И НЕВИНИ СТРАДАЈУ ЗБОГ МОЋИ!!!...

исти случај:Србин је у питању....ил би се напио па би се свима излајао  Wink,или би опет на неки други начин то рекао свима у згради...чист примјер си ти дао неколико уписа изнада кад Срби зарад своје "браће" Хрвата пристају на уједињење а не на оно што им је апсолутно по свим нормама и моралним и војничким и људским припада,на прикључење!!!јер Срби ма колико били овакви или онакви,сигурно би издали тај неки виши циљ ако он значи убијање његове "браће"....И ТО ЈЕ ВЈЕРА УСАДИЛА У НАМА...И ТО ЈЕ ПО МЕНИ ИСПРАВАН ПУТ...
а познати су јеврејски ставови о вјери и њихове "свете књиге" КАБАЛА И ТАЛМУД...

(09-15-2009, 12:04 AM)николаБГ link Wrote: Е сад што се ал каиде тиче, Бин Ладен није признао напад. Ево преведене изјаве

"Ja nisam učestvovao u septembarskom napadu na USA, niti sam išta znao o tome. U USA postoji vlada unutar vlade. Amerika treba da potraži počinioce ovoga akta unutar sebe same, među ljudima koji žele da naprave od ovog vijeka - vijek sukoba između Islama i hrišćanstva. Pitajte svoju tajnu vladu ko je počinio taj napad…američki sistem je pod totalnom kontrolom Jevreja, kojima je na prvom mjestu Izrael, a ne Amerika. "

извор http://www.public-action.com/911/oblintrv.html
да,да управу си!!! сад се сјетих и ја тог...али чини ми се да је неколико година касније он као преузео одговорност,али била је нека заврзлама јел то он или није,па онда и грешке у преводу...али сигурно није признао тај напад одмах...тек су неки његови комаданти касније под притиском и мучењима у затворима признали чини ми се...
али опет он је прије био плаћеник,цијели његов пројекат се одржавао под патронатом Америке (и Израела наравно) и то још јавно су га подржавали,још од времена када је покушавао СССР да ослаби...
Reply
Овако..
Везано за рат на Пацифику и Перл Халбур 1941.
Колико сам ја имао прилике да чујем о томе, а чуо сам причу пре више од 10 година, и то у школи од профана који је предавао стручан предмет, али је волео да прича са нама управо овакве приче о историји. Он је мени деловао нормалан, и неко ко размишља својом главом
По његовим наводима Јапан је послао на телеграм адресу Владе САД о објави рата. С тиме да је то примио неко ко није желео да се овако нешто зна, и испада по тој причи, да су американци нападнути без објаве. Но, како је Јапан био поражен у Другом светском рату, то се њихове речи нису слушале, и морали су да ћуте, а са друге стране шта год да су САД рекле, то није смело да се сумња у њих.
Јапанци јесу били фашисти и све то, али су коректни борци, нису они који нападају са леђа. Тачније философија јапанских самураја, нинџи и осталих древних ратника није таква... бар онолико колико сам ја упућен.

Е сад ово "11. септембар".
Ја сам у то доба био студент на факсу, и ујутро се то десило по нашем времену, па су сви медији брујали о томе. На први поглед било ми је јааако чудно да арапи успевају тако нешто поред свих агената ЦИА, ФБИ... али после се све открило, и видело да се ради о намештаљци. Први који су јавно посумњали у "11. септембар" су француски новинари. После и сви остали провалили. Али то америчкој Влади није било битно, они су већ ушли у Афганистан да се "обрачунају са терористима". Рат је кратко трајао, и они су врло брзо своју марионетску власт успоставили.. недуго затим уследио је и заузимање Ирака преко залива. Сумњивост код рушења ТЦ у Њујорку је неколико.. први је тај што су се небодери срушили доле, без да је иједан пао са стране и тако направио веће зло.. Друго, што ниједан јевереј тај дан није дошао на посао у ТЦ куле близнакиње, и треће што је то рушење трајало најмање пола сата.. ако не и више неки минут.
Добар пример вам је и рат у Сомалији, тобоже људска права.. а заправо Сомалија има највећа налазишта Молибдена на свету.

О "5. октобру" и његовим последицама могу књигу да напишем, поготово о његовом главном јунаку - Слободану Милошевићу (земља му кости избацивала!). Он је пао са власти оног момента када је спољним факторима то одговарало. Наравно да су сви избори у Србији, после 1992. били фалсификовани, само што је и тадашња опозиција била у дилу са властима, па се све некако признавало... Заправо он је био кључни човек на Балкану што се тиче међународне заједнице односно Владе САД.. Зашто ово кажем? Зато што је дотични средином 80-их година био у САД, и нико нема појма шта је он тамо конкретно радио, и с киме се састајао. Под чудним и натегнутим околностима постаје председник (тадашње) ЦК КП Србије, а после све угланцано да заседне у фотељу председника Србије. Оно што је битно јесте његов говор на Газиместану 1989. када је причао оно што је маса (бирачи) желели да чују. И тиме их је "купио".. постао је идол!?! Ретко ћете наћи Србина у то доба у СФРЈ, а да 1990. није мислио да је "Милошевић најбољи човек на свету".. Он је злоупотребио национална осећања Срба преко Дрине, давао им лажну наду да ће живети заједно са матицом. Јавно се залагао за мир, и опстанак СФРЈ, а његови потези иза завесе су указивали да ради на томе да буде рат! Рат је одговарао Хрватима, јер независност Хрватске би добили свакако.. пошто југославија је била неодржива творевина из више разлога.. Међутим, шта би Загреб радио са више од 800.000 Срба у Хрватској!? Тешко је било наћи начина да они то реше, сем ратом. А тад су им сва средства била дозвољена, и они су кренули у ту причу уз помоћ Запада! Милошевић је такође био у њиховој служби... шта више цело време рата 1991-95 он је са Туђманом и Алијом имао отворену телефонску везу!? У Србији власт Слободана Милошевића је направила несагледиве поселдице тако што су на криминалан начин пустошили друштвену својину, преко пирамидалних банака, сиромашили све што има префикс друштвеног/заједничког (па и нашу Звезду), па до тога што смо ишли у унапред изгубљене ратове.
Накотили су нам се криминалци који и дан данас опстају.. типа Мирослав Мишковић, неко ко у ову причу није ушао сам, већ га неко са Запада подржава, а то је посебна прича.
Опозиција тзв. ДОС, је била скуп другоразредних глумаца за једнократну употребу.. погледајте где су, и шта раде сада политичари опозиције из петооктобарске револуције, а скоро сви су имали неку функцију у првој "демократској" Влади Србије 2001. Спољним факторима није то сада битно, јер су они нашли нове глумце.. погледајте садашњи састав Владе Србије.
Оно што је суштински битно, јесте што многи наглас кажу... да "6. октобар 2000. није свануо"  :o! Дакле, још нема суштинских промена!?
Зашто? Зато што и даље се дешавају ствари по унапред написаном сценарију за Србију! Ту видим нашу највећу немоћ!
РСФ је добро приметио ово око војске и полиције у току 5. октобра 2000. Тачно се видело ко шта сме, а шта не сме да ради.

"Милосрдни Анђео".. односно бомбардовање СЦГ 1999. године се радило из 2 разлога. Први је тај што су САД и Британија желеле да продају оружија осталим чланицама НАТО.. а то вам је она прича да неко намерно ратује да би преко ратова зарадио паре.. ово што је НиколаБГ причао. И то сам чуо са више страна. Друго, питајте људе са Космета колико само камиона, шлепера иде са Космета према луци Драч сваки дан. Све се црпи и вози за САД, а американци никоме не плаћају за то! Значи отимачина!
Направили су код Урошевца војну базу, другу по величини ван САД, јер је ту добар геостратешки положај.
Само бомардовање је фарса, где смо опет увучени од стране Слободана Милошевића, унапред смо били изгубили, али ето... Жао ми је само невине деце, и свих оних људи који изгибоше.
Reply
Quote:Само бомардовање је фарса, где смо опет увучени од стране Слободана Милошевића, унапред смо били изгубили, али ето... Жао ми је само невине деце, и свих оних људи који изгибоше.

О Слободану Милошевићу не мислим ништа лепо, али тврдња је он крив за бомбардовање је у најмању руку смешна тј. веома опасна, јер испада да смо тј. Србија криви, а не НАТО. Сам си написао, а и многи на овој теми да је био марионета Запада и да су га одјебали кад им више није био потребан, те с тога и агресија и отимање Косова.

Оно што су нама тражили у Рамбујеу ниједна држава која иоле држи до себе не би прихватила и то су Западањаци јако добро знали, зато су такве и услове поставили. Проблем је у томе што смо улетели у рат, а онда после три месеца одустали. Ја не знам да ли је истина да је Ахтисари претио Слоби да ће Београд бити раван као сто за којем су причали ако не прихвати споразум Ахтисари-Черномирдин, вероватно и јесте, вероватно да би било копнене инвазије, али ако смо одбили ''непристојну понуду'' из Рамбујеа, ако смо ушли у рат, ако је убијено 3000 људи, уништена инфраструктура онда (по мом мишљењу) је требало да идемо до краја, па нек иде све у курац.

Слоби је Косово служило као монета за поткусуривање и добијање посланичких мандата у Скупштини(100% гласало за СПС  у Дреници, где српска нога није крочила питај Бога откад све до 1998. кад је ЈСО ликвидирао Јашарија и то на више избора 90-их), али ко год да је био на челу Србије тад добио би исти ултиматум. Уосталом формални повод за бомбардовање јесте дођај у Рачку за који је доказано да је лажиран, али џаба... Глас убогих нема ко да чује.
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)