Threads: 3
09-07-2009, 07:59 PM
(This post was last modified: 09-08-2009, 06:04 PM by ЧИЧА КЕЖУЛТРА.)
куме тј годфатхеру браво за твоје исправно мишљење,и нисмо ми толико стари баш ;D ...
брате кука сад си ме подстакао да мало нешто напишем и о нашим симболима пошто постоје људи који мјешају наше са њемачко-нацистичким... >  ...
-СИМБОЛИ-
ГРБ:
![[Image: attachment.php?attachmentid=865&stc=1&d=1154553586]](http://www.srbijauzivo.rs/attachment.php?attachmentid=865&stc=1&d=1154553586)
ДАКЛЕ ОВО ЈЕ ЈЕДАН ЈЕДИНИ ЗВАНИЧНИ ГРБ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ!!!...
да га не описујем све о њему можете наћи на википедији и сличним страницама...овај грб је у службеној употреби од 2004 године ,али је његова историја много старија,датира још из 1882 год.Те године је први пут спојен наш историјски двоглави орао са осцилима (огњилима)...дакле ДВОГЛАВИ ОРАО НА НАШЕМ ГРБУ ПРЕДСТАВЉА ЈЕДИНСТВО ОВОЗЕМАЉСКОГ СВИЈЕТА И "ЈЕДИНСТВА БОЖИЈЕ ВАСЕЉЕНЕ" ДОК ЈЕ У НАРОДНОЈ СВИЈЕСТИ ТАЈ ГРБ УВИЈЕК БИО И ОСТАО СИМБОЛ СРПСКОГ ЦАРСТВА...
четири огњила или како их народ назва четири слова С не представљају ону нашу крилатицу "само слога Србина спашава" него су то уствари четири огњила тј четири слова бета преузете са византијског грба
која значе Bazileus Bazileom Bazilenom Bazilenovius у преводу цар царева царује над царевима....а односи се на наравно на Бога вишњег...мада четири С је толико укоријењено у народу и са правом можемо сматрати да су то временом и постала четири слова С,али опет треба да се зна од чега је то уствари настало...
грбови Републике Српске и Републике Српске Крајине су скоро идентични свом матичном грбу са неким малим измјенама...
ЗАСТАВА:
Српска застава је симбол сијелог српског народа...Састоји се од три боје хоризонтално поредане у облику правоугаоника црвена,плава и бијела...
заставе Републике Српске и Републике Српске Крајине су идентичне овој...
у обиљежавању неке земље паралелно се у већини случајева користе и грб и застава (боље речено грб се ставља на заставу)мада грб у нешто поједностављеној верзији...
заставе српских земаља:
![[Image: Sr-rsk3.gif]](http://www.qsl.net/4n1fog/Sr-rsk3.gif)
ЗАСТАВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ КРАЈИНЕ
![[Image: Republika_Srpska_coat_large.png]](http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/57/Republika_Srpska_coat_large.png)
ЗАСТАВ И ГРБ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ (МАДА ЈЕ СКОРО НАПРАВЉЕН НОВИ ГРБ АЛИ ТАЈ ГРБ НИТИ ЈЕ ИКАДА БИО НИТИ ЋЕ ИКАДА БИТИ НАШ ГРБ!!!)
ЗАСТАВА "СРПСКЕ СПАРТЕ" ЦРНЕ ГОРЕ
Threads: 0
Сви знају да су Делије националисти, али исто тако сви знамо да на северу више нема оног екстремног национализма који нас је красио неких ранијих година...
Threads: 15
(09-07-2009, 09:28 PM)_simke_ link Wrote: Сви знају да су Делије националисти, али исто тако сви знамо да на северу више нема оног екстремног национализма који нас је красио неких ранијих година...
Како то мислиш?
Threads: 0
Па било је пар утакмица где нисмо ниједну песму отпевали за Косово, па смо у августу играли утакмицу када се обележавала годишњица Олује, ниједан транспарент или нешто слично нисмо изнели да покажемо да нисмо заборавили на то, када је ухапшен Радован исто смо "ћутали". Да ли смо јавно ставили до знања да смо против ЕУ , да смо против садашње власти ... Има много примера, да не набрајам даље....
Threads: 19
(09-07-2009, 09:58 PM)_simke_ link Wrote: Па било је пар утакмица где нисмо ниједну песму отпевали за Косово, па смо у августу играли утакмицу када се обележавала годишњица Олује, ниједан транспарент или нешто слично нисмо изнели да покажемо да нисмо заборавили на то, када је ухапшен Радован исто смо "ћутали". Да ли смо јавно ставили до знања да смо против ЕУ , да смо против садашње власти ... Има много примера, да не набрајам даље....
Да, али то је само пар утакмица.. Иначе, ја не знам колико је било утакмица где смо певали Космету.. не зна им се број.
Е ово за годишњицу Олује, то стоји.. то већ годинама ћутимо на то, и мене лично то боли.. боли као човека коме су корени оданде, и као сведока једне од највећих српских прогона у историји. Шта више, никада ми није јасно зашто смо ово задњих пар година на трибини прећутали... Рецимо, августа 2005. смо играли са хрватским Запрешчићем, била је парола "Спрем те се спрем те четници".. Но, на Истоку је могла да стоји нека од парола посвећена нашем ставу о Олуји.
Бојим се да и нагодину, опет ћутимо о томе. Али ако Бог да.. ја ћу вала да направим 1 траснпарент, и окачим га на Север, па ма колико да коштао.
Што се тиче Радована.. на протестима, смо били међу првима у редовима демонстраната.
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0]
Threads: 19
Ову заставу званичну што је Чича кежултра окачио.. мени лично се не свиђа, што је орао са круном померен у лево!?
Ова застава РСК је много боља..
И мислим да су се ови политичари међу којима "европски" доминирају изјаснили за померање симбола улево, баш намерно, да би се оградили од РС и РСК, из прошлих времена..
А ја када сам куповао нашу велику српску заставу, ја сам тражио са симболом у средини..
И ово је Чича Кежултра добро запазио.. сада рецимо у РС, подмећу нову химну, па и грб... и заставу ће вероватно.. све само зато да направе поделе међу нама! Испашће као да су Срби у РС други народ, као што су брозови следбеници направили Македонце, Бошњаке и Црногорце (језик, нацију, заставе, писмо, цркву).. а сви знамо да су то Срби, само из својих регија.
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0]
Threads: 2
У праву си скроз за ово померање грба у лево. И мени то није баш драго било али шта да се ради,ми се слабо ту шта питамо. Не свиђа ми се тај систем те ''леве'' стране због заставе ових западних коњушара аустро-угарских са којима смо некад живели. Па чак и она мала измена текста националне химне није ми се свидела. Ал добро шта је ту је,као што сам већ и навео слабо шта се ту народ пита и све је то под контролом политичара и властодржаца. И померање грба и измена текста националне химне.
А што се тиче прећуткивања национализма на трибини не знам шта бих рекао. И мени се понекад не свиђа ''прећуткивање'' неких ствари, али шта је ту је. Ипак је то колективни став наше трибине и треба га поштовати, али да је национализам замро, ја мислим да није. Живи национализам на трибини као и увек што је живео и као што ће убудуће живети.А то што си рекао да покушавају да поделе Србе из Србије и Србе из Републике Српске и да направе два народа није за чудо уопште. Ватикан је на све спреман само да уништи највећу кост у своме грлу - Србе и цело Православље уопште. То им је главни циљ још од 1054.године. и поделе у хришћанству. Тако да тај садашњи ватикански покушај дељења српског народа, покушај прављења два народа од једног, и покушај раздвајања нераздвојивог мене уопште не чуди. Али ипак нека Ватикан и његови сателити знају за све Србе у Републици Српској и у Црној Гори и у Републици Српској Крајини .....
То су наша браћа најмилија ми смо Срби једна фамилија!!!
Кокеза лопове !!!
Threads: 3
09-08-2009, 07:38 PM
(This post was last modified: 09-08-2009, 07:57 PM by ЧИЧА КЕЖУЛТРА.)
Е сада да мало и појасним значење неких других симбола од којих неки никада нису нити ће бити српски док други то у једну руку јесу али или су их неки други присвојили себи или влада незнање о њима...
почећу са овим грбом којег већина нас поистовјећује са нео-нацизмом...е сад ћу вас разувјерити...ово није грб који треба да се налази на српској застави-то је сигурно,али овај грб је много старији него што се претпоставља...и да одговорим одмах на питање НЕ ОВО НИЈЕ ЊЕМАЧКИ ОРАО!
![[Image: 200px-Coat_of_Arms_of_Germany.svg.png]](http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/80/Coat_of_Arms_of_Germany.svg/200px-Coat_of_Arms_of_Germany.svg.png)
то је њемачки орао...
![[Image: op23bn.jpg]](http://i35.tinypic.com/op23bn.jpg)
-ово је његова слика само са краљевском круном из периода Краљевине југославије...али он уствари потиче из времена КРАЉЕВИНЕ СРБИЈЕ крајем 19 и почетком 20 вијека...ДАКЛЕ ДАНАШЊИ СЉЕДБЕНИЦИ ГОРАНА ДАВИДОВИЋА НЕМАЈУ НИКАКВО ПРАВО ДА ОВАЈ ГРБ ПОИСТОВЈЕЋУЈУ СА НАЦИОНАЛ -СОЦИЈАЛИЗМОМ (једино ако није због тог што је био на новчаницама у Недићево вријеме)јер он је старији неких 40 -так година од њиховог нс-а...
КЕЛТСКО (српски) крст и СВАСТИКА:
![[Image: 114px-CelticCross.svg.png]](http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e5/CelticCross.svg/114px-CelticCross.svg.png)
још један симбол који користе разне нео-нацистичке групе:
али ја се питам СА КОЈИМ ПРАВОМ?!?!?! >  :
овај крст је у словенској митологији представљао (и представља) четири стране свијета заокружене кругом који дочарава вјечност,или сунце...можемо га наћи по цијелом свијету од Маја и Астека па до самих граница индо-аријског утицаја...овај крст има скоро па идентично значење као свастика (познатија као кукасти крст) и оба ова симбола се налазе на разним записима,пећинама и архео налазиштима широм свијета...данас се такође може видјети у многим хришћанским храмовима...
![[Image: ss11ps7.jpg]](http://img246.imageshack.us/img246/1662/ss11ps7.jpg) -
петроглифи Навахо индијанаца...
![[Image: 200px-HinduSwastika.svg.png]](http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/63/HinduSwastika.svg/200px-HinduSwastika.svg.png)
хиндуистичка свастика
![[Image: StaraPlanina.jpg]](http://www.paundurlic.com/img/StaraPlanina.jpg)
СТАРА ПЛАНИНА
![[Image: Vlasotince.jpg]](http://www.paundurlic.com/img/Vlasotince.jpg)
ОКОЛИНА ВЛАСОТИЦА 19 вијек
![[Image: Tutin.jpg]](http://www.paundurlic.com/img/Tutin.jpg)
ДРЕВНИ НАДГРОБНИ КРСТОВИ КОД ТУТИНА
такође у једном нашем новијем филму "Свети Георгије убива аждаху" мало мало па можемо видјети овај крст...наши претци су се вијековима сахрањивали под њим и то није никакав нацистички или фашистички симбол него наш сопствени,и никакве организације немају право да га својатају за некакве мрачне циљеве кад он у суштини представља ДОБРО,а никако клања,убијања и некаква истребљења!
и још пуно пуно примјера из цијелог свијета...дакле неонацисти користе исте симболе као и народи из Перуа,Индије,Кине...ако већ пропагирају толико ту "расну свијест" зашто се онда не одрекну симбола које користе и народи који нису из аријевског рода?!?!?!
Threads: 83
09-08-2009, 08:24 PM
(This post was last modified: 09-08-2009, 08:32 PM by Red Star Forever.)
(09-07-2009, 09:28 PM)_simke_ link Wrote: Сви знају да су Делије националисти, али исто тако сви знамо да на северу више нема оног екстремног национализма који нас је красио неких ранијих година...
(09-07-2009, 09:28 PM)_simke_ link Wrote: Па било је пар утакмица где нисмо ниједну песму отпевали за Косово, па смо у августу играли утакмицу када се обележавала годишњица Олује, ниједан транспарент или нешто слично нисмо изнели да покажемо да нисмо заборавили на то, када је ухапшен Радован исто смо "ћутали". Да ли смо јавно ставили до знања да смо против ЕУ , да смо против садашње власти ... Има много примера, да не набрајам даље....
Сада ћу изнети своје лично запажање... Пре свега шта то значи ехтремни националиста? Или си националиста или ниси... То "ехтремни" је више медијски израз него што постоји у реалности... Делије су увек били националисти и то ће увек остати... Једино су се прилике у Србији мењале па је некада требало више бити ангажован на том пољу... Е тада су они који нас не воле то повезивали са тзв.ехтремним национализмом па нас и изједанчавали у тој причи и са нацистима... А ми никада нисмо били нацисти нити ћемо... Национализам је пре свега изражавање љубави према својој земљи и народу и при том без угрожавања других... Нажалост у смислу глобализације у последњих пар година многи овај појам приближавају нацизму или некаквој мржњи према другима, користољубљу за свој народ и томе слично... Империјалисти покушавају све оно што вреди да униште, а самим тим и искрени, прави национализам, који је најсличнији појму патриотизма...
И ја се слажем да смо требали одлучније и јасније да се огласимо поводом 10-годишњице олује и прогона Срба... Нарочито после оних јадних ббб парола... Има ту и једна друга ствар, уефа њихове пароле "политичке" садржине никада не види, али зато свака наша једва видљива гледаоцу са запада увек заврши у тефтеру делегата... И сваки пут Звезда буде кажњена зтбог тога... Наравно да то није оправдање нити је то разлог због кога се нисмо огласили, можда нам је и боље да тугујемо и смишљамо како да повратимо изгубљене територије него да се препуцавамо паролама...
А што се тиче Космета, ту само ко неће да види и није обавештен може да каже да су Делије заборавиле на нашу Свету земљу... Слажем се даје било неких утакмица где се није певало Космету и то не би смело да се понови... Космет мора да буде присутан и у песми и у причи, увек... Ми ни не треба да се хвалимо оним што радимо за Космет, то је наша обавеза, али чисто за информацију, скоро стално се прикупља новчана помоћ, помоћ у гардероби, посећују се српске енклаве, манастири, цркве, Делије су свакодневно присутне на Космету... Лично сам у последњих пар месеци учествовао у пар акција прикупљања гардеробе, још једна се припрема за децембар, о том по том... Дакле, никада наш Космет и наши сународници неће бити заборављени, има нас много који ћемо се постарати да тако буде, а промена односа снага великих сила ће надамо се сви довести до повратка српских територија у скоријој будућности, па ће се и остварити поздрав који употребљвамо ових дана... Догодине на Газиместану, Приштини, Призрену, Книну...
Још нешто... Живимо у јако турбулентном времену... Не можемо ни да испратимо све што се дешава око нас и са нама... Клуб је био у хаосу, требало је испратити сва та дешавања и на трибини... Другар са трибине неправедно окривљен и осуђен, хапшење битних људи са трибине сви знамо због чега, проблеми на све стране... Толико тога наш је снашло... И то све наравно није оправдање за неке ствари, али треба реално сагледати ситуациују... Нпр. не видим потребу да се посебно оглашавамо око хапшења Радована, сви су били тих дана на улицама и све је речено са наше стране о томе тамо где је требало...
Ајд сад да се вратимо теми...
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
Threads: 2
Ово што си рекао у вези парола оне индијанштине 100% си у праву. То је та ''прикривенa'' мржња западноевропског и римокатоличког света уперена према српском народу и свему што је српско. Наша једна бакља се плаћа више него на мржњи заснована парола тамо неке навијачке групе, којом се велича злочиначко дело неке непостојеће накарадне нације на којем је настала нека нова ''европска-цивилизована'' држава. То заиста боли.
А то што се Космет није поменуо на неким од утакмица ... ето десило се и шта да се ради једноставно се десило и сад нема друге. Битно је да је постојбина српства свакодневно у срцу и мислима Делија. Гестови и акције наше навијачке групе то одлично говоре. Враћам се на тему ...
Кокеза лопове !!!
|