Броновицки потписао
Пољски одбрамбени фудбалер Гжегож Броновицки изјавио је данас да је у Црвену звезду дошао како би испунио своје снове, односно барем заиграо у Лиги шампиона.
"Поносан сам што сам дошао у велики клуб какав је Звезда. Клуб и његова управа су оставили јак утисак на мене. Мислим да је мој долазак у Београд добар потез за обе стране и верујем да ћемо заједно много постићи", рекао је Пољак на свом званичном представљању.
Броновицки, који се новинарима обратио на српском језику рекавши "добар дан, очекујем питања", оценио је да ће се брзо уклопити у нови клуб, јер је "комуникативан момак".
"Не знам остатак тима, али се иначе брзо уклапам. Мислим да неће бити проблема... Већ сам купио неке књиге и верујем да ћу за два до три месеца причати на српском", рекао је 27-годишњи репрезентативац Пољске, који је у Београд дошао из варшавске Легије.
Броновицки је са Звездом, у којој ће носити дрес са бројем 18, потписао трогодишњи уговор.
Спортски директор "црвено-белих" Стеван Стојановић истакао је да је Звезда доласком Броновицког, прошле сезоне најбољег одбрамбеног фудбалера пољског првенства, добила провереног играча.
"Броновицки је веома искусан и квалитетан леви бек, који може да игра и на другим позицијама. Препоручиле су нам га одличне партије у репрезентацији Пољске", рекао је Стојановић, који је додао да Звезда још уговора долазак репрезентативца Хондураса Вилсона Паласиоса.
Стојановић је навео и да Звезда још није из иностранства добила задовољавајуће понуде за капитена Дејана Миловановића и десног бека Душана Басту.
Миловановић и Баста би, као и Еквадорац Алехандро Сегундо Кастиљо, који ће сигурно бити у Звезди до краја квалификација за Лигу шампиона, могли да напусте "црвено-беле" у случају добрих понуда из иностранства.
Звезда се за наредну сезону појачала "везистом" Португала Лукашом, колумбијским фудбалером средине терена Маурисијом Молином и нападачима из Аргентине и Еквадора Ернаном Баркосом и Френклином Саласом.