Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
F I L M O V I
Naravno da je akcija za ubijstvo Cercila cista i nerealisticna izmisljotina.
Ja uopste volim realisticne filmove, i imas pravo da ratni filmovi trebaju da budu tacni, ali neki filmovi mogu vrediti kao price a da nisu realisticni.
Svakako nisam hteo podignuti polemiku oko toga, tek tako. Smile

Sto se tice "prave istorije", samo jedno preciziranje.
Akcija za oslobodjenje Musolinija dogodila se u Campo Imperatore-u na planini Gran Sasso.
Akciju su izveli padobranci Kurta Studenta, ali zatim je zaslugu za akciju preuzmeo major SS-a Otto Skorzeny.
Neki padobranci su uputili pisma Geringu, u kojim su se zalili time, ali im je dato na umu da cute.
Akcija nije bila teska, posto malobrojni karabinieri i vojnici, koji su "cuvali" u zarobljenistvu italijanskog diktartora, nisu reagovali i "prijateljski" primili su nemacke padobrance.
Mozda su pre toga nemacki agenti "diplomatski" pripremili akciju.
Jedino tesko u akciji bilo je za nemackog pilota kako da uzleti iz malenog mesta u malenom avionu "Storch", koji je bio projektiran za dve osobe, a tada je avion uzletio sa tri coveka: pilot, Skorzeny, koji je pod svakom cenom hteo da bude u akciji, i sami Musolini.

Ono u mestu "Monte Cassino" bilo je kada su juznije nemci cuvali front "Linija Gustav" od Tirenskog do Jadranskog mora.
Jaka tacka fronta bila je opatija u Cassino-u, koju je drzala elitna padobranska jedinica "Zeleni Djavoli". Bitka za Monte Cassino bila je veoma krvava.
Reply
Bravissimo maestro,i meni mozak nekada ne radi kako treba,potpuno si u pravu.

Reply
veceras sam gledao film The Exorcism of Emily Rose, smoooor ... nema kvalitet horor filma Sad
Reply
Slu
Reply
OK, to su bile tehnikalije, da pricamo opet o filmu. Za ove grozne vremenske uslove preporucujem kultni film "Meet John Doe" i po ko zna koji put (i jo
b]Leeee, alealeeee, na-na-na na-na na-na na-naaaa...[/b]
Reply
Arvid: Ubio sam Hanne...
Harald:Gde je telo?
Arvid:U dnevnoj sobi.........i kuhinji

Za razonodu:Employee of the Month

Za uz put:Hollywood homicide

Krimici:
Klut (1971)-prvi zancajniji film sa Donaldom Saterlendom i D
Reply
????? ??? ???????? "layer cake", ????? ???????? ????.
Reply
?????? ??? ???????? ???? ''? ??? ???'' ?? ??????? ??? ??????,???? ?????? ???.????? ???? ?? ???,???????? ?? ????? ????????? ???????? ???? ?? ???????? ?????????? ?? ??????.?????? ? ????? ?? ?? ???????,??? ?? ??????? ????? ?????????.
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!
Reply
Gledao sam pre neki dan American pie 4.Ok film,standardne provale.
Wedding crashers sam nekoliko puta pocinjao da gledam i uvek se smorim,nemam strpljenja...ne znam zasto.
Reply
A ja veceras gled'o "Bili smo vojnici" sa Mel Gipsonom....dobar film,mogu reci!

Jel gledao ko?
b]...опет је време да се Српство брани пушком,стан'те децо у ред![/b]
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)