Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Od sezone 2006/07
Boka,mnogo mi se vise svidja ona tvoja prvobitna ideja o aktiviranju fudbalskih centara iz unutrasnjosti i pravljenju jedne profesionalne lige tipa NBA ili NFL.Ali ideja o selidbama klubova u odredjenje gradove mislim da je vise nego neizvodljiva upravo iz onih razloga koje je Kiki rekla.Potpuno se slazem sa njom da je evropsko,a pogotovo Srpsko razmisljanje o sportu i organizaciji istog,totalno razlicito u odnosu na Ameriku i taj kontinent.Jako tesko bi tako nesto kod nas zazivelo i uspelo.Mozda bi bilo dobro da dodje do spajanja odnosno fuzije odredjenih klubova-ionako imamo izuzetno puno klubova na jako malom prostoru,a jako jako su retki oni koji uopste zasluzuju da postoje.
Takodje sam dosta razmisljao i o toj ideji o stvaranju profi lige-na prvi pogled vrlo primamljivo i deluje kao mozda spas u ovom trenutku.Ali kako onda reorganizovati nize lige,kako onda odrzati regularnost.Kako?Kada klubovi koji su pod ugovorima vec na pocetku sezone znaju da nece ispasti iz lige i da im je mesto(po pomenutom ugovoru)vec zagarantovano i sledece godine.Plasim se da bi u jednoj takvoj ligi svaki rezultat bio sumnjiv.Na kraju i pored toga sto se meni licno ideja bas svidja-veliko je pitanje da li bi ona bila izvodljiva u praksi i da li bi funkcionisala na pravi nacin ??? ;pljuga

Oni koji bi da naprave ligu, zele da dovedu ljude na stadione, njima je mogo bolje dovedu 2000 simpatizera nego da izgube 200 navijaca.
Evo primera presele Vozdovac u Nis klub se od tog trenutka zove _________ iz Nisa preuzmu prvoligaski status od Vozda a istoriju i stadion od Radnickog. Gube se invalidi ali zato nastavljaju ako hoce Meraklije ako nece, bice uvek nekog ko hoce da navija. Penzioneri, roditelji sa decom, ce redije da pogedaju u prvoj ligi derbi "juga" ekipe iz Nisa i Kragujevca, nego tekmu Bezanije i Vozdovca, budimo realni, ja bi u Beogradu ostavio maximum 10 (plus Zvezda, groblje i ofk i zemun) klubova u svim ligama- svaka opstina po jednog. ;pljuga
Reply
ima samo jedan problem a to je sto nije isto prebaciti jedan javor u Uzice , kao sto je recimo Vozd. u Nis.Ipak je nis drugi grad u srbiji i treba da ima prvoligasa koji je iz tog grada,klub sa tradicijom , i sinonim za NISima dobre navijace(i simpatizere),i stadion kao sto je Radnicki.
A ovo prvo resenje je dobro samo ako bi se preselio superligas u neki poveci grad koji nema klub sa tolikom tradicijom i "navijacima" kao sto je recimo Kraljevo(svaka cast Slogi ) ili vec pomenuto Uzice.

Radnicki iz Nisa je klub koji je tek pre odredjenog vremena(par dana pre tekme sa Zvezdom) dobio predsednika koji je veliki reformator(kao Pixi kod nas) i tek je na pocetku stvaranja velikog tima i vracanju u Super ligu.
Inace mislim da iz BG treba imati 4 kluba(fazon Zvezda,Pakistan,OFK,i munze) i da zakonski moze imati MAX. 5 ligasa + uslovi za igranje u Prvoj(super) ligi sto se tice infrastrukture i vec pomenutog francuskog principa o populaciji grada.

PS:A nebi bilo lose da se OFK i Vozd. kao bratski klubovi ujedine i naprave JAK treci BG KLUB pa da bude kao u ATIni(AEK,OLY,panateneikos) namigivanje
A NAMA I U NAMA ZVEZDO ZIVIS TI!!!
Reply
Ne bi bilo lose, kad bi se postavio uslov takmicenja u 1. ligi, da svaki klub ima pravi stadion! Tu bi onda izleteli Vozdovac, Buducnost BD, a ne bi usli ni Bezanija ni Cukaricki. Sa tim bi mnogo rijesili!
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: