Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ПУТИН И ЗЕНИТ НА МАРАКАНИ
С обзиром да је Дрвосеча добрим делом описао дешавања на стадиону, искористићу прилику само да допуним оно што је пропоустио...

И да изразим неслагање око навијања... Пријатељска утакмица, на терену омладинци, радни дан, хаос у граду изазван блокирањем главних саобраћајница, време одигравања утакмице = 6 сати, и уз све то скоро 30.000 људи, Север готово попуњен, песма не стаје све време, већи део тог времена врло гласно и надахнуто, и после тога рећи да је било солидно, па то је просто скрнављење  Wink Погледајте снимке, биће вам јасније о чему причам...

Наравно, било је и оних који су залутали на стадион, поведени слободним улазом, идејом да ће се некоме похвалити да су били на Северу и Маракани, али демантовао бих све који кажу да је било оних који су дошли само због Путина... Зашто? Па зато што мислим да међу редовнима нема оних који не би дошли у сваком случају, а на Северу је био релативно стандардан број људи...

Пуно песама, тј. скандирања је било посвећено руско-српским односима, као и председнику Путину, чији улазак на стадион је испраћен певањем готово целог стадиона уз Каћушу, а касније и уз Ооооо Путин (на мелодију Ооооо Звезда)... Пригодна парола је у том моменту подигнута на Северу (у 4 реда):  
"Старший брат поцелуй матушку нашу и скажи ей,
скажи ей что мы достойны,
что мы боримся и будем бороться,
скажи ей что мы любим ее!"
у преводу:
Старији брате, пољуби мајку нашу и кажи јој, кажи, да смо је достојни, и да се боримо и да ћемо се борити, и да је волимо!
У том моменту се упалило и доста стробова, бакљи, а одјекнуло је и неколико удара и петарди...
Пре и после тога, сем стандардних песама посвећених нашем клубу, певало се и : Боље Лада него Фиат, Ти си Звездин четник Путине, Руси и Срби браћа заувек, Русија, Fuck You NATO Fuck You... Сјајан моменат је био и када је цео стадион скако уз И ко не скаче тај је шиптар... Запад је у неколико наврата уз ову песму доживео делиријум!

Пред крај, дан пред годишњицу почетка нато бомбардовања, одали смо почаст свим жртвама уз паролу: "24.март 1999. вечна слава свим жртвама NATO терора!" И преко ограде је пребачена парола "Срби-Руси браћа заувек!"

На крају, наше омладинце смо испратили са Шампиони, а Зенитове са скаднирањем РУсија, Русија...
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
Reply
Стварно прелепо вече.Одличан број људи,солидно певање,пароле,бакљада,скандирања.Да не дужим,све је речено.На трибини се осећала тотално другачија енергија од првенствене утакмице,што је и било за очекивати.Нажалост морао сам из оправданих разлога да изађем мало раније па нисам био кад је стамени повео навијање,нажалост!Сад мала пауза,па једно ВЕОМА  тешко гостовање ивањица.ИДЕМО ДЕЛИЈЕ,на гостовањима се осваја титула !!!
Reply
http://www.alo.rs/sport/36878/Putin_se_n...huk_Delija

А баш се питам зашто?  ;D

Quote:Звезда и „Гаспром“ започели преговоре око реконструкције стадиона

Ово ме мало плаши...  :-X
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply
На мене су две ствари оставиле утисак, а мислим да нису споменуте. Ја не памтим кад је Запад био активнији него синоћ. А друго, мислим да је синоћ у првом полувремену најгласније до сада, уз подршку готово целог Запада, отпевана песма Тадићу.

Иначе, ја волим кад с времена на време дође оваква, опуштенија утакмица, кад није војна дисциплина. Буквално је све обухваћено било синоћ, а није било никаквог притиска. Једнима се пева о Путину, другима Звезди, трећима интересантна Бојана... И све то у 2-3 минута, па опет у круг.  Smile Право освежење, што наравно не значи да тако треба увек да буде!  Wink
Reply
Запад фантастичан, исток подбацио. Мислим да је најбољи био југ...

Ово ме подсјети на оне атмосфере из почетка деведесетих док још није било столица, навијање пичи, маса носи, тло додирујеш толико да не паднеш врховима прстију. Не знаш да ли пјесма носи Звезду или они на терену навијање...

Енергија која се синоћ просула Мараканом ме подсјетила на то, а тек на тв-у данас сконтам да ови клинци и имају нешто у ногама, добро јуре балон.

Добро вођење навијања, бар по мени, чини непотребним завођење дисциплине. Наравно, подразумјева се да ако већ долазиш на Сјевер мораш имати и елементарну навијачку културу, пјесме се полако науче. Битно је стрпљење, нек је само Сјевер пун.
Неђе Србин сакривен у гори,
Страшно чудо измисли и створи.
Научи га Сила са Небеса,
Јаворово дрво те отеса!
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: