Delije
nov zakon usvojen... - Printable Version

+- Delije (http://delije-caffe.net/mybb)
+-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Северна трибина (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Thread: nov zakon usvojen... (/showthread.php?tid=125)

Pages: 1 2

nov zakon usvojen... - Forever Ultras - 07-02-2003

02/07/2003 | Izvor: B92
Usvojen Zakon - kraj nasilju na stadionima?

Skup

nov zakon usvojen... - Anonymous - 07-02-2003

Jel to cela izjava? Sta je sa onim "Zabrana pisanja navijackih izvestaja" ? Mogu samo da me uhvate za karsona :o

Borili smo se, boricemo se...

nov zakon usvojen... - south fanatic - 07-02-2003

sad ce i u nas,.......

MUKU MUCE DA NAS SPRIJECE,SPRIJECITI NAS NIKAD NECE :finger

nov zakon usvojen... - konzervativac - 07-02-2003

Mozda ce time smiriti one okorele hooligane ali pirotehnike
i prozivanja na verskoj i nacijonalnoj osnovi ce uvek biti.

Po tome necemo smeti da prozivamo Nuhija Cakara Duljaja i ostale
emigrante

nov zakon usvojen... - Tasa! - 07-02-2003

Nikog oni sa ovim zakonom nece smiriti, samo ce biti jos vise s**nja, po sistemu "U inat onom i onom pederu". Ali izgleda da niko nije mislio o tome.
Zivi bili pa videli...

PS. Doci ce i njima neki 5. oktobar...

nov zakon usvojen... - Anonymous - 07-02-2003

Lepo je rekao Ultra Klan na nasem forumu, da ovi treba vise da misle kako treba vratiti publiku na stadione. A ovi ce samo napraviti veliki iskorak, jer gde nema dobre pirotehnike nema ni dobrog provoda. Druga stvar, je sto ce ovo biti neuspeli-propali pokusaj da se napravi NBA Liga, tipa: Idi na sever, posadi pecurke, sedi i drkaj kurac. Ako Zvezda da go mozda eventualno i nesto uzviknes.

Dobro si reka sucidar ;pivo

Ako se politika bavi nama, bavicemo se i mi njima (politikom). To je uvek bilo i tako je ostalo.

nov zakon usvojen... - UrbanBaby - 07-02-2003

Quote:Lepo je rekao Ultra Klan na nasem forumu, da ovi treba vise da misle kako treba vratiti pubDruga stvar, je sto ce ovo biti neuspeli-propali pokusaj da se napravi NBA Liga
...videla zaba da se konji potkivaju, pa ajde i ona... Smile
kre,kre,kre... :lol:
zar mi zaista ne mozemo imati svoju tradiciju i kulturu i svoj identitet?
ovaj zakon je samo potvrda da nismo na putu da to ostvarimo...
pokusaj da se samo prepise vec napisan zakon i njime resi problem koji nimalo nije slican problemu za koji je vec neko pametan pronasao i zakon i resenje, je isto kao kada ponavljac prepisuje od odlikasa umesto da upotrebi sopstveni mozak... :o

nov zakon usvojen... - Radza - 07-02-2003

Oni, nazalost nasu a i njihovu, i nisu tu gde jesu (s obizrom na nacin na koji su, u stvari, dosli na pozicije na kojima se danas nalaze) da bi mislili svojom glavom/'glavom svog naroda', vec da bi, kao sto smo i sami svedoci, zavrsavali 'posao' i naloge belosvetske bagre koja je obnevidela od zla svake vrste. Nasa tragedija je u tome sto smo se, po ko zna koji put, (svesno) samoobmanuli, i dodelili sebi ulogu u svrgavanju prethodnog rezima koju, relano, nismo 'odigrali' - nismo 'odigrali' ne iz razloga sto nismo sposobni, svesni i zeljni promena, vec jednostavno sto tu nikakve revolucije nije ni bilo, a nije je bilo jer, u stvari, nije bilo ni formalnih promena a kamoli sustinskih. Bili smo ocajni, smrtno ocajni, a u takvom stanju covek/ljudi nisu u stanju da realno/trezveno sagledaju cinjenice/okolnosti u kojima se nalaze, vec bilo kakvo Svetlo (makar i lazno - kasnije se upostavlja, barem za vecinu) vide kao spas, kao beg iz tame, i bez razmisljanja hrle ka tom svetlu - bez razmisljanja da li je to 'svetlo' mozda vec dogorela sveca, koja ce samo da produzi agoniju ili kakva nova/stara jos veca i tragicnija zabluda. Inace, cisto informacije radi, revolucije NIKAD nisu dizali/vodili radnici/seljaci, to su price za naivne i, svakako, neupucene.

Da Oni, iz sada nebitnih razloga, nisu trebali/hteli da se povuku znate li kad bi ih cigani, uf i neki bager skinuo sa vlasti?! Nikad!

A, znajuci kakvi su bili - koliko opijeni vlascu i materijalnom dobiti, zbilja je, u najmanju ruku, sumnjiv tako miran odlazak - miran odlazak onih koji su do juce sve zrtvovali zarad (sitno)sopstvenickih ciljeva/ideja. Ako nastavimo istom (elementranom) logikom, vukuci paralele izmedju nacina na koji su Ovi otisli (krajnje mirno) , onda se ne postavlja pitanje ko su i kakvi njihovi naslednici, vec Sta/Ko je to prisilio (?) njihove prethodnike da odu tako mirno, kao da nikad nisu postojali, a Drmali su nam zemljom skoro kao i Jospip Ambroz. Mislim, zbilja se osecam budalom kad ovde razglabam o tako jednostavnim, ociglednim i zivotnim stvarima, ali izgleda da nas mnoge samoobmana i zelja za "progresom" (ma sta ko umislio sta je to napredak u zivotu coveka) jos uvek drma.

Evo, bas je lepo sto su, konacno, i ozvaniceni pravi vlasnici b92 :o

Pa, posto to sve jos uvek, svi, nismo kadri da uvidimo, verovatno ce to postati relanije kad pocnu pendreci da pucaju po ledjima prilikom nekih novih prozivki 'spasi Srbiju i ubi se ....', kada se bude islo u zatvor za takve i manje prozivke po nekoliko godina. Ali onda ce biti, mozda, kasno. Bas kasno kao sto je postalo kasno kad su se oni lesinari uglibili u funkcionerske fotelje devedesetih/pocetkom osamdesetih - u stvari, mi od 1945 nismo imali svoje ljude na vlati u sopstvenoj drzavi, vec od tada do dana danasnjeg kvislinske vlade se smenjivase na celu Srbije, a mi im, danas jedni - sutra drugi, klanjasmo se i stvarasmo sebi idole od ljudi koji obavljaju najprljaviji posao i posao koji je ponajvise izlozen razno-raznim (negativnim) iskusenjima.

No, opet nazalost ali i na srecu, empirijski faktor je Svoje Odradio tako da je lepo videti veliki broj ljudi koji su svesni situacije u kojoj se nalazimo, koji ne trpe zablude i nemaju idolopoklonicku psihologiju prema nikome, a kaomli prema politicarima.

Ja licno jesam za nekakav zakon koji bi 'stvari' drzao pod kontrolom; da deca i zene takodje mogu bez bojazni da posecuju stadione, ali ovakve represivne mere nisu donesene u tom cilju, vec u cilju Kontrole Masa.

Ziveli

Nije vazno da li si ziv ili mrtav vec kako zivis i za sta si spreman da das zivot!

nov zakon usvojen... - delije knin - 07-02-2003

Bravo Radzo :ruke :ruke :ruke
Upinjati se iz petnih zila da udjes u Evropu i usvajati kojekakve
zakone po tim istim evropskim standardima a da pri tom nisi
postavio svoju sopstvenu drzavu na koliko toliko zdrave temelje
je nista drugo osim jedna velika obmana.

KRALJEVINA SRBIJA U SRCIMA SIJA

nov zakon usvojen... - UrbanBaby - 07-02-2003

Quote:Ja licno jesam za nekakav zakon koji bi 'stvari' drzao pod kontrolom; da deca i zene takodje mogu bez bojazni da posecuju stadione, ali ovakve represivne mere nisu donesene u tom cilju, vec u cilju Kontrole Masa.

nije to 'kontrola' nego 'shtrojenje'...svako ko je do sada imao muda - bice mu 'odsecena'...
( to je uslov da udjes u novi poredak )
koliko se ovim zakonom ide protiv svog naroda vidi se iz onog dela gde se pominje da je skandiranje i pevanje nacionalnih pesama zabranjeno?
pa to nije skandal i sramota nego genocid!
Ako je ovo demokratija - vratite me u srednji vek!