Delije
Република Српска - Printable Version

+- Delije (http://delije-caffe.net/mybb)
+-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Пивница (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Thread: Република Српска (/showthread.php?tid=1002)

Pages: 1 2 3 4

Република Српска - маникомио - 05-27-2006

http://www.borci.rs.sr/

Идемо браћо! Само са циљем у глави!
Дрина нас само спаја!

Упишите се, немој да вас мрзи!

Република Српска - archer - 05-27-2006

Potpisao

Република Српска - Ludi Gavran - 05-27-2006

!!! СВЕ ЅА МАЈКУ СРБИЈУ !!!

Република Српска - KizaLion - 05-27-2006

RE­FE­REN­DUM
I ZA SRP­SKU!
D. STO­JA­KO­VIĆ, 27. maj 2006

Od stal­nog do­pi­sni­ka: Sa­ra­je­vo
PRED­SED­NIK Vla­de Re­pu­bli­ke Srp­ske Mi­lo­rad Do­dik iz­ja­vio je u in­ter­vjuu sa­ra­jev­skom "Oslo­bo­đe­nju" da će po­dr­šku nje­go­ve par­ti­je - Sa­ve­za ne­za­vi­snih so­ci­jal­de­mo­kra­ta - do­bi­ti no­vi ustav­ni aranžmani ko­ji će omo­gu­ći­ti pra­vo na sa­mo­o­pre­de­lje­nje.
- Re­fe­ren­dum bi bio or­ga­ni­zo­van u de­mo­krat­skim uslo­vi­ma, ko­je bi pro­pi­sa­la Evrop­ska uni­ja - predlaže Do­dik. - To će otvo­ri­ti mo­guć­nost da lju­di od­lu­če šta mi­sle i žele od Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne. To je ne­što što ima­ju svi na­ro­di u okru­že­nju, ne­što što je deo po­ve­lje Uje­di­nje­nih na­ci­ja i sta­ri­je je od pri­če o ne­po­vre­di­vo­sti gra­ni­ca, jer či­nje­ni­ca je da su gra­ni­ce po­vre­đe­ne. Mi­šlje­nja sam da lju­di ka­da ne­ma­ju ta pra­va, ne mo­gu da ve­ru­ju u za­jed­ni­cu u ko­joj žive.
Do­dik po­zdra­vlja či­nje­ni­cu da je u Cr­noj Go­ri održan re­fe­ren­dum, kao i nje­go­ve re­zul­ta­te, jer mi­sli da će sa­da omo­gu­ći­ti da lju­di re­še mno­ge pro­ble­me ko­ji po­sto­je u ne­ra­šči­šće­nim od­no­si­ma Sr­bi­je i Cr­ne Go­re:
- Od­lu­ka cr­no­gor­skog na­ro­da ne­će po­seb­no uti­ca­ti na BiH, ali či­nje­ni­ca je da je re­fe­ren­dum po­ka­zao na­čin na ko­ji bi tre­ba­lo da se pro­mo­vi­še po­li­ti­ka du­go­roč­nog pro­ce­sa raz­dva­ja­nja, što bi sva­ka­ko bi­lo po­uč­no za BiH. Još jed­nom po­na­vljam da mi­slim da bi­lo ko­ji na­rod u BiH ima pra­vo da de­mo­krat­ski od­lu­či o svo­joj sud­bi­ni. To što Evro­pa u ovom tre­nut­ku ne do­zvo­lja­va taj čin, ne zna­či da ga ne­će do­zvo­li­ti u bu­duć­no­sti. To bi mo­gao da bu­de do­bar mo­del i za re­ša­va­nje sud­bi­ne Ko­so­va. Sva­ka­ko, re­fe­ren­dum u CG bi­će pod­sti­caj za mno­ge ze­mlje u re­gi­ji i Evro­pi i mi­slim da do­la­zi era re­fe­ren­du­ma - ka­zao je.
Pre ovog in­ter­vjua - u če­tvr­tak - pre­mi­jer Srp­ske je iz­ja­vio da bi bi­lo do­bro da se kao Cr­noj Go­ri i Ko­so­vu omo­gu­ći da na re­fe­ren­du­mu od­lu­či o svom bu­du­ćem sta­tu­su, ali i da bi to pra­vo tre­ba­lo da­ti i dru­gim na­ro­di­ma u re­gi­o­nu. Zbog ove iz­ja­ve pr­vi za­me­nik vi­so­kog pred­stav­ni­ka me­đu­na­rod­ne za­jed­ni­ce za BiH Lo­rens Ba­tler je re­a­go­vao re­či­ma:
- RS je oba­ve­zna da po­štu­je Dej­ton­ski mi­rov­ni spo­ra­zum, ko­jim se BiH pri­zna­je kao su­ve­re­na ne­za­vi­sna država. Do­ma­ći zva­nič­ni­ci mo­ra­ju ra­di­ti u ko­rist BiH, unu­tar svo­jih usta­vom do­go­vo­re­nih struk­tu­ra u prav­cu evro­a­tlant­skih in­te­gra­ci­ja, a ne da iz­no­se spe­ku­la­ci­je ko­je ni­su ve­za­ne za BiH. Ne vi­dim ve­zu do­ga­đa­ja bi­lo gde u re­gi­o­nu i ov­de.

RE­AK­CI­JA IZ SA­RA­JE­VA
ZA­BRA­NI­TI PRED­LA­GA­ČE

EKS­PERT Ustav­nog pra­va Ka­sim Trn­ka za "Dnev­ni avaz" je iz­ja­vio da tre­ba ka­zni­ti "za­go­vor­ni­ke ot­ce­plje­nja RS", ta­ko što bi se par­ti­ji ko­ja za­stu­pa ta­kvu ide­ju za­bra­nio iz­la­zak na iz­bo­re. Ipak, Trn­ka pri­zna­je da u Usta­vu BiH ne po­sto­ji od­red­ba ko­ja iz­ri­či­to pro­pi­su­je re­fe­ren­dum, ali ni stav­ke ko­ja ga iz­ri­či­to za­bra­nju­je. On kaže da Ustav RS pred­vi­đa mo­guć­nost re­fe­ren­du­ma o pi­ta­nji­ma u nadležnosti en­ti­te­ta, ali ne i o ot­ce­plje­nju, jer bi se ti­me ugro­zio te­ri­to­ri­jal­ni in­te­gri­tet i su­ve­re­nost BiH.

PRED­SED­NIK RS ČA­VIĆ
OTE­RA­ĆE­TE NAS

PRED­SED­NIK RS i SDS Dra­gan Ča­vić iz­ja­vio je da po­li­ti­ča­ri i me­di­ji u Fe­de­ra­ci­ji Bo­sni i Her­ce­go­vi­ni ko­ji ne­gi­ra­ju srp­ski en­ti­tet mo­ra­ju da se otre­zne, jer će u su­prot­nom uči­ni­ti sve da ote­ra­ju Re­pu­bli­ku Srp­sku od sebe.

Република Српска - SerbianEagle - 05-27-2006

Referendum za Srpsku!

Република Српска - алф - 05-28-2006

Quote:Pre ovog in­ter­vjua - u če­tvr­tak - pre­mi­jer Srp­ske je iz­ja­vio da bi bi­lo do­bro da se kao Cr­noj Go­ri i Ko­so­vu omo­gu­ći da na re­fe­ren­du­mu od­lu­či o svom bu­du­ćem sta­tu­su, ali i da bi to pra­vo tre­ba­lo da­ti i dru­gim na­ro­di­ma u re­gi­o­nu.

ja mislim da je ovaj puko

Република Српска - Kospicar - 05-28-2006

Referendum moze da se raspise samo u cijeloj BiH, a ne u jednom dijelu, to je isto kao kad bi u federaciji raspisali referendum za ukidanje rs. I ne moze se referendum raspisivati tek onako, bez neke drzavno pravne osnove. A sto se tice referenduma i svega toga, bice gusto pogotovo nakon Kosova i nema sanse, ali nikakve, da bi sve proslo mirno. Ako bi nekim slucajem i bio referendum rat je neizbjezan samo je pitanje sa kakvim posljedicama bi sada bio. Oruzja imaju i jedni i drugi za razliku od prije, ljuti su i jedni i drugi vise nego prije, Crna Gora je vec druga drzava pitanje koliko bi se mijesala, iza ledja rs su sad hrvati, a ne sao krajina, itd. dakle bilo bi do krvi do koljena.

Република Српска - bojan - 05-28-2006

Jel ti to upozoravaš,pretiš,moliš za mir ili nešto peto,i što bi bilo krvi do kolena,dokažite civilizacijski napredak i dopustite da neko ko ne želi sa vama da živi da ode.
Ili možda opet imate neke skrivene planove koji nisu za javnost?

Република Српска - 100%anti crnobeli - 05-28-2006

По којој то основи мора да се гласа у целој БиХ.Па није БиХ унитарна држава,већ федерална са два ентитета,према томе ако један не жели,да живи са вама ћао,здраво.
Е сад је питање само да ли је тако нешто могуће,тј да ли би странци који држе ту вештачку творевину дозволили тако нешто.Ја мислим да не би,али треба покушати,трудити се,пошто речима нећемо ништа постићи.

Република Српска - dadax - 05-28-2006

Uskoro ce se verovatno neke stvari ''otvoriti'', pa i drukciji status RS. Svima je jasno da je ta bosna drzava potpuno bez veze, pa cak i lojavim knvertitima koji je smatraju njihovom majkom. Samo jos malo strpljenja, razgradice se ta njihova pederacija.