![]() |
Zaboravljene i nepevane pesme - Printable Version +- Delije (http://delije-caffe.net/mybb) +-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Пивница (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=7) +--- Thread: Zaboravljene i nepevane pesme (/showthread.php?tid=865) |
Одг: Zaboravljene i nepevane pesme - Вечити ДЕЛИЈА - 09-14-2009 (09-14-2009, 04:59 PM)Darko link Wrote:и занима ме да ли се раније певала песма на Северу - Сад на гол Звезда грми цео стадион , сад на гол Звезда победи и буди шампион, Сад на гол Звезда ти знаш да много желимо, сад на гол Звезда до јутра сви да славимо Рекао бих класичан пример онога чему се овде и на трибни даје посебан нагласак! Мелодија је 100% украдена. Нека аргентинска верзија, чини ми се (постоје на интернету снимци навијања и стварно је аутентично). Мислим да је последњи пут певана против Смедерева, при крају сезоне 2007/08... То је она утакмица, после које се ишло испред ВМА и пружила подршка Драгану Џајићу. Целе прошле сезоне сам баш обраћао пажњу на ту оригиналност Севера и стварно је приметно да је избачено доста тога, а што је коришћено сезону пре ње. Понављам, ова песма је мени један од примера... И лично ми се та тежња ка "само нашем" много свиђа. Шта мислите да у скорије време имамо неке нове, а једнако добре или још боље "Пуне трибине"!? Ел би сте волели!? Или да "Све бих дао ја за гол" замени нека друга... А "По зими киши, сунцу, снегу..."? Ја би да и њу избацимо. Али постепено, никако преко ноћи. Јер размишљам да се тамо неки жабар осећа исто као неко од нас кад слуша неке друге трибине које певају "Још једна победа", "Звезда ми је све" или "Добро знај" рецимо... По мени је "Победа, жеља наша..." неоправдано запостављена на утакмицама. Грми, даје праву и јасну поруку... Одг: Zaboravljene i nepevane pesme - DonUltras - 09-14-2009 (09-14-2009, 06:27 PM)Игор link Wrote: ...само да се надовежем, ово је премијерно извођење ове песме (велика већина људи није пре чула ову песму) против рада, текст је научен за 2 мин., можете сами просудити каква је атмосфера настала!!! Одг: Zaboravljene i nepevane pesme - Ђенерал - 09-14-2009 100% се слажем да је песма ''Победа жеља наша, титула радост наша...'' неоправдано запостављена! И више је него добра... Такође ме чуди што се не пева она ''управа је вредна,тренер тактичан...'', сад већ не мора да буде иронична ![]() ![]() И још ме једна ствар интересује, како је могуће да и ми и гробари певамо ''...само гол наш је бог, живот дајемо за гол, ми певамо дај гол...'', а чиними се да сам исту песму чуо на још неким стадионима?! Вероватно негде већ има написано о овоме, ал' треба пречешљати цео форум... Одг: Zaboravljene i nepevane pesme - boske_pv94 - 09-14-2009 друга пјесма је дјело рок групе "розе позе",пјевају је малтене сви... Одг: Zaboravljene i nepevane pesme - *DelijaGirl:)* - 09-14-2009 Ниџо,нисам се наљутила бре шта ти је... ![]() ![]() Хајде да разјаснимо једном за свагда....ЈА НЕМАМ НИШТА ПРОТИВ САМЕ ПЕСМЕ!погрешно ме схватате! север траба и мора пева као један,и нисам рекла да су речи глупе или слично,не дај Боже!Рекла сам да смо се моја екипица и ја који идемо на текме,сложили да мелодија мало тужније звучи од осталих...али 10000 људи,10000 ћуди,не може сваком да се свиди све и свако од нас има своју омиљену песму за коју би умро када крене хук са севера!! ![]() не вређам никога нити ми пада на памет,то просто не иде уз мене....људи,зар не сме свако да искаже своје мишљење на овом сајту а да други не немећу своје...полако,шта вам је....опуштено....не треба да настаје фрка тек тако...ајмо даље настављамо са темом ![]() Одг: Zaboravljene i nepevane pesme - ЧИЧА КЕЖУЛТРА - 09-14-2009 сад извините сви и модератори,и чланови форума и администратори...АЛИ ТОТАЛНО СТЕ БЕСПОТРЕБНО ЗАТРПАЛИ ОВУ ТЕМУ...ајде ако може да обришете задњих ххх уписа заједно са овим мојим,много би озбиљније изгледало... хвала ПС-АКО ЈЕ ОД РОЂЕЊА МОГ ТУЖНА ПЈЕСМА ЈА САМ РЕИНКАРНАЦИЈА МОЦАРТА а уопште немам смисла за свирање калвира!!!! БРИШИТЕ СВЕЕЕ!!! Одг: Zaboravljene i nepevane pesme - MACAK - 09-15-2009 Ми старих препеваних песама неможемо да се одрекнемо и да и их и дан данас не запевамо а морамо да тежимо на новим оригиналним нашим мелодијама и текстовима.Да не набрајам које све песме и дан данас певамо а мелодије нису наше.Заклетва,све што желим у овом тренутку,има дана,еври го,ЋАЛЕ ТИ У ЂУБРЕТАРИМА... Одг: Zaboravljene i nepevane pesme - Red Star Forever - 09-15-2009 (09-15-2009, 10:56 AM)MACAK link Wrote:Да не набрајам које све песме и дан данас певамо а мелодије нису наше.Заклетва,све што желим у овом тренутку,има дана,еври го,ЋАЛЕ ТИ У ЂУБРЕТАРИМА... Mислим да си погрешно скапирао... Ми нисмо композитори, нити кантаутори да смишљамо мелодије... Ово јесу наше мелодије зато што су дела српских композитора које смо ми обрадили нашим текстовима... То је поента, обрађивати познате мелодије из домаћег опуса, а не из страног... Наравно, све оне које нико до сада није обрадио... А ова последња Ћале ти у ђубретарима је посебна категорија... И да се надовежем на Чичу... Неки су мало удавили... Имамо објашњење, ево и ја сам га сад допунио ако некоме није било до краја јасно... Дакле, гомила песама се не пева због неоригиналности и због тога што су мелодије из нама не превише драгих земаља... Тема гласи: заборављене и непеване песме... Па ако се неко сети неке такве нека пита и нека је спомене, сва остала прича није повезана са темом и помало је већ испричана... п.с. Од рођења мог је једна од најбољих песама у последњих 5-6 година... Ко не мисли тако, дефинитивно није још увек скапирао Север, трибину, навијачки живот, причу који гурају Делије итд... А ја као неко ко има и музичког образовања могу да кажем и да нема жицу за музику ![]() Одг: Zaboravljene i nepevane pesme - николаБГ - 09-15-2009 Анчи са тим смајлијем, пошто си се тако лепо укључила у навијачку причу о песмама, и изазвала праву пометњу овде својим лупетањем, пар питања за тебе! 1.које критеријуме су делије поставиле себи, а везано за песме не би ли исте заживеле на трибини?(каква да је мелодија, текст и сл) 2. Која од ''старијих'' песама за тебе испуњава те критеријуме? 3. Када кажеш старије песме, на шта мислиш и колико дуго идеш на утакмице? колико су старе те твоје старије песме које погађају где треба? Одг: Zaboravljene i nepevane pesme - Red Star Forever - 09-15-2009 Е сада, због разлога које су очигледни, прво због ника са смајлијем, онда зато што пише и где треба и где не треба и што користи форум као да је на фејсбуку, а нарочито зато што омаловажава рад трибине, па се још због њеног пискарања јавило још десет људи да јој објашњава да није у праву, смарају је нове песме, монотоне су и досадне, уф има још много тога... АнчиДС ће мало да одмори од форума... Једно 25 дана... За то време нек чита и скапира шта ми то овде радимо и о чему причамо... Пише се кад имаш нешто конструктивно и паметно да кажеш или духовито, али на духовитој теми... А не зајебанцију на озбиљној теми... п.с. И молим те ако одлучиш да се након истека забране придружиш форуму избаци тај смајли из ника јер тотално не иде уз овај форум... |