Delije
Слика данашње Србије.. - Printable Version

+- Delije (http://delije-caffe.net/mybb)
+-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Пивница (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Thread: Слика данашње Србије.. (/showthread.php?tid=1443)

Одг: Слика данашње Србије.. - Rodjak sa Severa - 01-11-2011

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/228500/Uterivaci-dugova-ne-smeju-da-ucenjuju

Добродошли у садашњост!Хтео бих да додам да банке и лизинг куће у "развијеном свету" ангажују те исте агенције и сличне за одузимање покретних добара најчешће возила.Ко год није вратио креду за исти ладно ти обију ауто где си га паркирао и одвезу на плац од банке-покривени су апсолутно свим папирима.

Одг: Слика данашње Србије.. - дрвосеча - 01-13-2011

http://www.24sata.rs/vesti.php?id=87721

:o

Оно што нису успели разни Сулејмани, Мурати, Алије, паше, аге, везири... то једна усрана серија, одведе наивне Србе у ислам. Верујем да се Свети Сава стиди горе поред престола Господа.

:-\

Одг: Слика данашње Србије.. - KizaLion - 01-14-2011

У Београду има доста Шиптара и Муслимана тако да не треба да те чуди, не верујем да православци дају турска имена.

Одг: Слика данашње Србије.. - Red Star Forever - 01-14-2011

Ни ја Кизо нисам веровао, док ми колега управо није саопштио да су од неке његове познанице рођаци (Срби) дали близанцима (дечак и девојчица) имена Онур и Шехерезада... Плачи Србијо!  Sad

Одг: Слика данашње Србије.. - ЧИЧА КЕЖУЛТРА - 01-14-2011

(01-13-2011, 08:51 PM)дрвосеча link Wrote: http://www.24sata.rs/vesti.php?id=87721

:o

Оно што нису успели разни Сулејмани, Мурати, Алије, паше, аге, везири... то једна усрана серија, одведе наивне Србе у ислам. Верујем да се Свети Сава стиди горе поред престола Господа.

:-\

Ово ако је тачан интервју са овим матичарима( пошто ништа не вјерујем новинарима више), могу само рећи да су ти исти матичари ИДИОТИ !!!...еејјј забрањује се родитељима да дадну име дјетету Петар Први , што би било јединствено име и скроз али апсолутно у духу и наше традиције и обичаја, доказ да родитељи тог дјетета знају нешто о својој историји ( и због чега они сада да у част наших некадашњих владара не дадну тако дјетету име?!) а дозвољавају име Шехерезеада и Онур по телевизијској серији?!...па јбте што нико није давао име дјеци по Ножу нпр?!:..или ево сада је Монтевидео у моди ( па ту има исто занимљивијих и нормалних имена, и много су боља остварења него дотична серија)...

А све контам да цигани са српским именима тако ексериментишу са именима дјеце, мада ништа ме више не чуди...затрованост и испраност мозгова...

Србијо полако тонеш ...

Одг: Слика данашње Србије.. - KizaLion - 01-14-2011

Цигани су цигани и ту нема полемике, зваће се они Касандра, Есмералда или Шехерезада Јовановић.. кад смо код чистокрвних Срба, ако се и то десило, може се десити да дете при стицању пунолетства промене име код матичара. Лично знам једног лика који има преко 40 година а отац му је био љубитељ ћопавог загорца и звао се Јосип и дуго није могао то да трпи па је на крају променио име у Стефан или Славко не сећам се више..

Одг: Слика данашње Србије.. - InsaNe - 01-14-2011

Дај Боже да сви ови промене имена! Због једне серије неком уништити цео живот, Србијо и треба да пропаднеш! А не тако давно су одбијали човеку да сину да име Облић, јел тако беше? А дозвољавају ту неке онуре и пи**е материне.

Одг: Слика данашње Србије.. - дрвосеча - 01-14-2011

Ово сам само поставио да се види докле иде изапраност мозга данашњих грађана Србије. Колико смо заправо ми ниско пали...
Пази, немам ја ништа против једне ТВ серије... неће то да угрози националну безебедност Срба. Међутим, та серија је само наставак свега онога што нам потурају, да не кажем навлаче. Шта више, погледајте колико имате ових трбушних плесачица, пошто је то сада мода... Другарица моја је ишла на то чудо пре неких 7 година... тада је све то почињало у БГ да се ковитла. Па сада имате тих локала где трбушне плесачице наступају, скоро у сваком кварту. Видите... они нама тако на мала врата намећу своју културу.
Боли ме то, јер сам што кажу патриота, и волим своје обичаје, културу... не стидим се ракије, шунке, сира, прасета, пекмеза, домаћег колцета.
Пре 3 месеца је било на БГ Сајму - сајам етно хране. Медијски врло лоше испраћено, а фантазија је шта људи раде... Изгледа да некоме није у интересу да то заживи, да производња нормалне хране опстане... треба сви да једемо генетски-модификовану, и неке сплачине?!
Сада се ТВ канали утркују у ријалтити шоу програмима  :o
Људи губе везу са реалности, са својим животом... хоће да се баве туђим животом, и туђим проблемима.

Изгледа да је Осмалијско царство нама пред вратима... само се ми још нисмо освестили... Освестиће нас лелек са неке џамије у близини када почну да ничу. Али тада ће бити касно...

Одг: Слика данашње Србије.. - CEBEP - 01-14-2011

(01-14-2011, 04:01 PM)дрвосеча link Wrote: Људи губе везу са реалности, са својим животом... хоће да се баве туђим животом, и туђим проблемима.

Управо зато и постоје "reality shows" да би људи што пре и више заборавили своју тужну садашњост и реалност у којој живе и посветили се неким надреалистичним стварима у животу које немају никакве везе са стварности.
”Велики брат” је ту да те увек фарба а с' времена на време и префарба, а ти си практично овца која седи за екраном ТВ-а и која се ложи на разне сапунице које би требало да ти скрену пажњу са битних ствари у животу....
Одличан и проверен лек за народе многих земаља широм света у чијим земљама практично влада јавашлук и хаос....

Одг: Слика данашње Србије.. - ЧИЧА КЕЖУЛТРА - 01-14-2011

(01-14-2011, 04:16 PM)CEBEP link Wrote: [quote author=дрвосеча link=topic=3673.msg87880#msg87880 date=1295020885]
Људи губе везу са реалности, са својим животом... хоће да се баве туђим животом, и туђим проблемима.

Управо зато и постоје "reality shows" да би људи што пре и више заборавили своју тужну садашњост и реалност у којој живе и посветили се неким надреалистичним стварима у животу које немају никакве везе са стварности.
”Велики брат” је ту да те увек фарба а с' времена на време и префарба, а ти си практично овца која седи за екраном ТВ-а и која се ложи на разне сапунице које би требало да ти скрену пажњу са битних ствари у животу....
Одличан и проверен лек за народе многих земаља широм света у чијим земљама практично влада јавашлук и хаос....
[/quote]

Као и по америчком принципу холивудског снимања филмова, ту су и велики негативци који руше што они потурају - навијачи, патриотске организације...

А нпр ево само једног примјера свега тога, за јутро о Божићу у бањалучкој централној цркви није било пјесме о Богу...зашто?!...зато што је она обављена у 12 часова по поноћи и звала се ПОЛНОЋКА...то је моја Бања Лука доживјела...и нема везе што се од центра града 200 метара од тог истог храма, код Кастела гради симбол турске окупације џамија  Ферхадија...

Ал што рече Чорба -" на тв-у лимунаде, Бољи живот, Срећни људи зато и ти срећан буди"...само тада се народ мирио и тјерао на послушност...данас се и мири и тјера на послушност, плус одвлачи од својега, тј. лијепо му се потурају идеје које нису његове...југословенство (предзадњи број Плејбоја нпр), унијатство (мој примјер), ислам ( примјер Шехерезаде)...а нико не говори о панславизму и сарадњи са Русијом и осталим нашим земљама...нико не говори о школовању најбољих кадрова у С. Петерсбургу и Москви гдје су најбоље свјетске школе (да управо тако Кембриџ и Оксфорд нису најбоље!), нико не говори о хуманитарним акцијама, о борби свих организација које се боре за бољи живот народа и српство...

пс- баш ме занима кад ти дотични "Срби" дадну дјетету име Шехерезада да ли су они прочитали "1001 ноћ" ( при том не мислим на екранизације њенох дијелова, него баш на књигу, да ли уоште знају да она постоји?)?....да се окладим да нису!...само су гледали серију...што доводи и до тога да је народу испран мозак зато што је народ поред тога што је поводљив и НЕОБРАЗОВАН, народа не чита, народ је колективно глуп...народ за Канта мисли да је голи кувар, за Хобса да је швајцарски скакач са скакаоница на снијегу, а за Хану Арент да је она прошле године добила награду Нобелску за књижевност....мислим шта рећи а остати паметан?!
Онда када Србима образовање буде испред ситних циљева и када Србин буде гледао унапријед, онда ће се моћи просперирати... нема мише мангупског шмека гдје се ујутро чита Хегел, поподне си на факултету, навече на свирци гдје се побијеш са петорицом зарад најбоље рибе на журци полуодваљен од домаће лозе... зато и идемо у...три лијепе...