![]() |
Слика данашње Србије.. - Printable Version +- Delije (http://delije-caffe.net/mybb) +-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Пивница (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=7) +--- Thread: Слика данашње Србије.. (/showthread.php?tid=1443) Pages:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
|
Одг: Слика данашње Србије.. - InsaNe - 11-16-2010 И то све ми да плаћамо, а? Крваву им мајку.. Одг: Слика данашње Србије.. - luconi - 11-16-2010 (11-16-2010, 09:22 AM)Виноградар link Wrote: И то све ми да плаћамо, а? Крваву им мајку.. ни мање ни више него скупоцени "suzuki k9", сваки је преко 10 сома! Одг: Слика данашње Србије.. - николаБГ - 11-16-2010 За сузуки и за џипове интервентне има пара, али за народ у Краљеву без крова над главом нема! Мислим да буквално два она џипа вреде колико и цела помоћ коју је држава послала Краљеву! Ма треба да нас јебе овај режим још горе и још јаче, очигледно је да нам све ово није довољно да би се побунили! Одг: Слика данашње Србије.. - дрвосеча - 11-17-2010 Ово је видео снимак, који је поставио и превео неко од нашег "комшилука", но без обзира на то, вреди га погледати. Има 6 делова, а ја качим само овај први део... после можете сами погледати остале делове. Видећете само колико су обични људи из Данске, Португала, Француске, и осталих држава ЕУ, заправо жељни тог савеза, и зашто ЕУ пада на свом првом и основном испиту - демократији?! Стално се позивају на демократију, а када народ тражи референдум, онда их хапсе, и прогоне?! Тако је и овде... народ се ништа не пита, већ ови полтрони у фотељама који раде на стварању новог чудовишта званог: европска унија!!! :o > ![]() Quote:Владимир Буковски је провео много година на присилном раду у руским логорима и психијатријским затворима због тога што је бранио људска права. Дошао је у Велику Британију 1976. Предаје и пише о старом Совјетском савезу и Европској унији. Одг: Слика данашње Србије.. - дрвосеча - 11-17-2010 ![]() 24 сата, 17.11.2010. ХРАБРОСТ - Осамдесетогодишња Добрила Минић из Великих Купаца спасла је живот Ивану Тодоровићу (24) извукавши га из запаљеног аутомобила. Аутомобил „застава 101”, којим је управљао Славиша Благојевић из Малих Купаца, у понедељак је око 02.25 часова ујутро ударио у бетонски мостић у центру Великих Купаца, преврнуо се и запалио, а прва је несрећним младићима у помоћ притекла Минићева, иначе тежак срчани болесник и астматичар. - Заспала сам око поноћи, а већ око два сам се пробудила. Чула сам кола како коче, а потом ударац. Изашла сам из постеље у танкој блузи. Видела сам кола преврнута на кров како горе. Пришла сам и чула како двојица у колима јече - каже Добрила. Почела сам из све снаге да га вучем, али сам морала да станем када сам га извукла до пола јер ме је дим гушио, а и уморила сам се. Скупила сам снагу и тек у трећем покушају га извукла - присећа се Добрила. Док је спасавала Тодоровића, бака Добрила је дозивала своје комшије, али се нико није одазвао. Нажалост, храбра бака није имала снаге да спасе и другог путника у возилу Славишу Благојевића који је изгорео. ------------------------------------------------------------------------ За похвалу! Више учини једна супербака, него министар у фотељи! :-\ Одг: Слика данашње Србије.. - дрвосеча - 11-18-2010 Ово морате да прочитате од слова до слова! Ово је пример једне организоване криминалне банде у Србији > ![]() ---------------------------------------------------------------------------------- Доктори у "избеглиштву" пацијенти у Турској КОРУПЦИЈА СРПСКОГ ЗДРАВСТВА Пише: Т. Зечевић, vesti-online.com 17.11.2010. Прогањана од стране моћника, а потом и протерана из земље, др Вања Карађиновић, најцењеније име из области радиологије млађе генерације, само је једна у низу жртава у новосадском здравству. Много пре ње исту судбину доживљавали су и бројни стручњаци из различитих области српске медицине. Нису били поштеђени ни академици, професори медицинских факултета, доценти, магистри. Сви они били су жртве челника Секретаријата за здравство Војводине и директора разних новосадских клиника само зато што су упрли прстом на мито, корупцију и крађу. Сви покушаји ових ојађених и обесправљених стручњака да преко судова потраже правду и заштиту редом су пропадали. ![]() И академик најурен: Др Нинослав Радовановић у операционој сали Никада тако нешто нису доживели, није било до сада ниједне изречене пресуде да су криви, али нити да су невино страдали. Једноставно, ти судски процеси су од стране судија, а по налогу "одозго" - опструирани, суђења развлачена, отказивана, следећа незаказивана. И тако до данас. Све је почело у мају 2005. године када су, после претрпљених тортура, без посла остали професор Павле Ковачевић, асистент Александар Милосављевић и кардиохирург Драган Николић. Они су дуго указивали руководству на мутне радње у Институту за кардиоваскуларне болести у Сремској Каменици, а страдали су када су после узалудних упозорења јавно проговорили о миту и корупцији. После отказа ниједна болница у Новом Саду у то време није смела да их прими у радни однос, што јасно говори о спрези власти и моћника из новосадског здравства. Нешто касније, исту судбину доживео је академик Нинослав Радовановић, до тада најзвучније име српске кардиохирургије. Буквално је најурен, не само са Института већ и из Новог Сада, па и Србије. Данас је Радовановић директор једне словеначке болнице, а са њим је отишло још двадесетдвоје најбољих медицинских радника. Доцент доктор Александар Николић водећи српски кардиохирург и данас се потуца по Македонији и Црној Гори. И он је био жртва корумпираних кадрова на Институту у Новом Саду и Секретаријату за здравство Војводине. А, страдао је само због тога што је јавно рекао: - Листе чекања су вештачка творевина која служи само за пљачку пацијената и највећи су извор корупције. Мој задатак биће да те листе за пола године укинем. И готово да их је укинуо, али... Видевши да им се гаси један од извора нелегалних зарада, корумпирани кадрови уз помоћ Секретаријата здравства Војводине, без најаве, без оптужби и било каквих припремних радњи смењују др Николића који је као појачање у Каменицу доведен из Института "Дедиње". После разних притисака и понижења, Николић је морао да напусти и Нови Сад и Србију. Данас ради као директор Кардиоваскуларног института у Подгорици. ![]() Желео да укине листе чекања, па га сменили: Александар Николић Јединствен случај Доцент др Александар Николић бежећи од помахниталих противника прво је отишао у Македонију, где је у Скопљу именован за директора Кардиохирургије. Касније, прихвата понуду из Подгорице. Македонци се, међутим, "не предају" - премијер те земље лети у Подгорицу и тражи да Николић половину месеца ради у Скопљу, половину у Подгорици. Премијер Црне Горе прихвата такав предлог. То је јединствен случај да протерани кадар из своје земље буде истовремено директор клиника у две суседне земље. Посебна прича је протеривање др Саве Ненића, који је Медицински факултет завршио 1991. године у Новом Саду са просечном оценом 9,91. Специјализације је окончао у Питсбургу са највишим оценама и одмах добио посао у Канзас Ситију, приде - вилу са базеном, службени ауто. Но, патриотизам га 2001. године доводи на Институт "Дедиње", а после две године прелази на Институт за плућне болести у Сремској Каменици. Одмах се срео са корупцијом и крађом. Пошто није хтео да буде као "они", проговорио је. Хтели су да га линчују. Чак су га оптужили за убијање пацијената. А када су му запретили смрћу, са породицом се обрео у Орланду, где је данас један од најцењенијих стручњака. Али, од његове оптужбе за усмрћивање пацијената - ништа. Зна се само да је касније директор те установе, професор др Александар Милованчев, који је и "творац" Ненићевог пакла, због малверзација смењен са дужности. Ипак, најчудније је то што је Србија пристајала на ова протеривања својих најбољих стручњака и то зарад интереса сумњивих типова. Олако се одрицала часних људи, па је данас принуђена да своје грађане на операције шаље у Турску, док Словенци, Македонци и Црногорци своје грађане лече у својим земљама српским кадровима. Недавна хапшења дванаесторо лекара само потврђују извештај Светске здравствене организације, која је корупцију у српском здравству сврстала међу водећим у свету. ------------------------------------------------------------------------------------- Изгледа да Србији не требају млади и образовани људи, који ће да размишљају својом главом, и борити се за боље сутра. Требају они који ћуте, који ће да буду робови! Одг: Слика данашње Србије.. - Коди ЦЗ - 11-22-2010 иначе у међувремену смо добили нови грб Србије ??? слику и прилику тадић-дачић трулог непризнатог режима http://forum.krstarica.com/showthread.php/425475-Tadićev-režim-promenio-grb-i-zastavu-Srbije! пс. недостаје двоструки "facepalm" смајли на овом форуму... Одг: Слика данашње Србије.. - дрвосеча - 11-23-2010 Спрдња је ово што раде са српским грбом и заставом. > ![]() Али очигледно је да им нико ништа не може. Одг: Слика данашње Србије.. - фрактура - 11-23-2010 Не разумем како ово уопште могу да ураде, ко их је овластио да они дизајнирају по свом нахођењу како ће нам грб изгледати? Зашто мењају кад је народ прихватио заставу и грб, а скоро у потпуности су избачене оне са грбовима које пијачари осмисле. Ко је био на породичној шетњи могао је да види то. Ово птица на новом грбу на све личи само не на орла. Можда председник нам драги мисли да орао на старом грбу изгледа превише гордо и поносно за нашу извињивачку политику, па да га мало нагрде, и искриве му кљун као што то раде кичми овог народа. Одг: Слика данашње Србије.. - дрвосеча - 11-23-2010 (11-23-2010, 04:52 PM)фрактура link Wrote: Можда председник нам драги мисли да орао на старом грбу изгледа превише гордо и поносно за нашу извињивачку политику, па да га мало нагрде, и искриве му кљун као што то раде кичми овог народа. Изгледа превише "агресивно", па је зато председник своје странке одлучио да то мало смањи. А не би ме чудило да догодине стави врапца, јер ће то допринети да нас наше суседне земље не гледају као агресоре, повући ће своје тужбе за геноциде и сл. бла бла бла, трућ трућ трућ... Боже, који дебили воде ову државу?! Да баш од свих нас 10 милиона колико нас има, изаберу увек најгоре... :-\ |