Delije
ФК Црвена звезда - 2013/14 - Printable Version

+- Delije (http://delije-caffe.net/mybb)
+-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Терен (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Thread: ФК Црвена звезда - 2013/14 (/showthread.php?tid=1879)

Одг: ФК Црвена звезда - 2013/14 - KizaLion - 02-13-2014

Стојадин се придружио оној групи јајара где је и Илија Ивић, бивши СД. Сад смо почели да се делимо на оне врсте олоша, с истим позицијама, али у различитим временско-управљачким периодима (Добрила, Дан тана, Пиксета).

Ово вуче ка дну... крајем прошле године уместо да смо дали Максимовићу паре, и да притом нам опрости скоро половину, испаде још гора ситуација. Чини ми се да нам треба 750.000 евра за старт првенства, плус Максимовић, плус Стојадин. Да смо продали Дауду, а већ сад уигравали Оњила, дисало би се много лакше. Међутим некоме из врха пичкоусте власти одговара да и даље будемо - астматичари и хронични болесници

Одг: ФК Црвена звезда - 2013/14 - KizaLion - 02-14-2014

Опет лавина.. мислио сам да снег може да стаје, ал курац мој. Наставља се освета оних тантуса који прилике нису добили, а и они што су добили на кашичицу, нису довољно показали.

Асамоа:
http://sportskacentrala.com/?s=read&cat=1&id=135380

да не буде сиромашна вест, има и "тазе" слика:

[Image: BgdjGq0CMAAW_GU.jpg]

ФК Жирафина:
http://sportskacentrala.com/?s=read&cat=1&id=135383

Одг: ФК Црвена звезда - 2013/14 - Pijanac - 02-15-2014

http://www.telegraf.rs/sport/949306-potvrdjeno-piksija-hapse-cim-kroci-u-srbiju

И поред тога што је јасно да би се овим кола сломила на једном човеку, по мени би ово било позитивно. Ако је Весић толико јак, ако има пријатеље међу свим живим политичарима и ако није изводљиво барем тренутно да се потеже питање његове одговорности, онда барем неко нека одговара. И то не било ко. Овај човек је вероватно највећи кривац за нашу агонију. Далеко од тога да је једини, али највећи вероватно јесте. Из два разлога:

1) Када је дошао и рекао: ''Паре су свуда око нас, само их треба покупити'', сви смо очекивали Бог зна какве спонзоре из Јапана. А он је довезао Тојотине аутомобиле за играче и уместо конкретних спонзора увео највеће зло у наш клуб, звано Мишковићи.

2) Финансијски је затекао пола милиона дуга, плус рату од Видића (1.5 милион), а након свог битисања је оставио 15-16 милиона дуга. И од тог дуга се клуб и даље није опоравио. Фигуративно речено, бацио је грудву низ брдо, она се претворила у снег, па у лавину која је порушила град.

Одг: ФК Црвена звезда - 2013/14 - 100%anti crnobeli - 02-15-2014

Иако ми је дотични као личност одвратан, иако сам са њим као звездашем за вјек вејкова раскрстио још у априлу 2005. године, дакле пре но што је дошао код нас као председник, нити је једини кривац за наша посртања, нити је највећи.

Грудву је бацио Џајић, а овај је наставио да је увећава. Ал' док се једном скандира и жмури на катастрофалне потезе које је правио и које прави и даље, дотле је мали од Паси пољане многима највећи кривац.

П.С. одакле ова информација од 0,5 милиона евра дуга. То први пут чујем. Сам Џајић је говорио да је оставио милион евра дуга, а приче су ишле и да 8 милиона. С тим да је био онај интеррегнум од 9 месеци када су клубом управљали Вујин и компанија. И ту је свашта било.

(02-15-2014, 08:05 PM)100%anti crnobeli link Wrote:П.С. одакле ова информација од 0,5 милиона евра дуга. То први пут чујем. Сам Џајић је говорио да је оставио милион евра дуга

Управо од те изјаве, могуће да сам ја пермутавао за 0.5 милиона, јер је на то ишла рата за Видића од 1.5 милион. Плус, минус пола милиона, скроз небитно у овом тренутку.

За деловање Џајића у нашем клубу се водио судски процес. Мени је лично жао што је био аболиран по хитном поступку, јер је морао да се постави на ову марионетску функцију. Сви играчи су сведочили у његову корист и барем оно што је било доступно у медијима је говорило да је све ишло ка томе да ће пресуда бити ослобађајућа. Као ни ти нисам фасциниринан целокупним Џајићевим председниковањем у клубу, међутим готово одговорно тврдим да је Пикси много већи кривац од њега.

За Џајићеве ''афере'' круже гласине, док у поступку нису много тога доказали. Скоро добисмо и мејл који је овде објављен о стотинама хиљада марака итд. Са друге стране, за Пиксија је рачуница јасна. Од нуле је дошао до 16 милиона дуга, колико нам је објавио Топлица Спасојевић када је ушао у клуб. Е сад, да ли је он то радио по задатку, да ли је крао или је само лоше пословао, мене лично не занима. Сматрам да за тај губитак треба да одговара, поготово што је распродао последњу перспективну генерацију нашег клуба.

Даље, други, тј. по мени главни минус Пиксију, је увођење Мишковића у клуб. Не треба заборавити, да је Џајић шта год мислили о њему, одолевао свим притисцима и да Мишковић у његовој ери није ушао у клуб. Код Пиксија је ушао, што би се рекло, за 5 минута.

Сви играчи су сведочили да њих Џајић није оштетио, тј. да их није оштетио за део трансфера који је по уговору припадао њима, а не да није оштетио клуб, што је и логично, јер они нити су знали нити их је занимало где су паре од трансфера које су припале клубу. Мене лично не интересује шта је било с њиховим парама, али ме и те како интересује шта је са Звездиним парама. За време Џаје су десетине милиона марака, па и евра ушле у клуб, тј. требало да уђу, и то рачунам само паре од трансфера учињених после '95 тј. после санкција. Баријевска генерација је посебна прича, ту верујем да су се многи омастили, а понајвише држава, и о томе би највише требало да прича Цветковић.

Елем, он се ''хвалио'' више пута како је оставио ''само'' милион евра дуга (извињавам се ако је нека друга цифра, али мислим да је ту спомињао), а колико је пара по износу трансфера требало да уђе у клуб, ми не да не бисмо смели да будемо у ''подношљивом'' минусу, него смо морали да будемо у дебелом плусу. Такође, они чувени 50-50 уговори су од њега кренули, а посебан је криминал продужетак уговора са Жигићем у моменту кад је 100% наш играч, где се после колач дели на 50-50.

С тим да има једна битна ствар коју сам већ поменуо, а то је интеррегнум када је клубом управљао Вујин, када је чини ми се исто било задуживања, тако да Пикси није затекао дуг који је Џаја оставио (колико год он био) већ много већи, што опет не мења на ствари да је и он био неспособан за такву функцију што је време и показало.

То за Мишковића Џајијесте плус, као и нпр. констатно кулерски однос према гробљу и све прозивке које су стизале од њих, нарочито од оног комплексаша Бјековића. Међутим то је тотално небитно спрам питања где се дедоше силне паре од трансфера за време његовог председниковања.

Ово што причаш су органи имали прилике да истраже. Завршило се тако како се завршило, аболицијом. Прилично неполуларно по њега, рекао бих. Светло име му је итекако остало укаљано и то је казна и терет који ће носити до краја живота.

Што се последњег пасуса тиче, не можеш изједначавати плус за кулирање Бјековића са плусом да је одолевао свим притисцима којима је био клуб изложен не би ли Мишковић ушао у њега. Уверен сам да нам се цео овај сценарио не би десио да Мишковић није бацио око на земљиште у то време.

Не изједначавам, него констатујем неке добре ствари које је радио.

А што се тиче истраге, имали су прилике, а одрадили су је тако, да би је сваки иоле поткован правник боље одрадио. Оптужницу су допуњавали сваких месец дана и продужавали му притвор, а наводно претходно спровели темељну истрагу. Представа за јавност и демонстрирање моћи тадашњег (стварног) господара Србије Мишковића. А на крају ће и он да прође као Џаја. Пој'о вук магарца фазон.

Одг: ФК Црвена звезда - 2013/14 - CEBEP - 02-16-2014

(02-15-2014, 11:51 AM)Пијанац link Wrote:http://www.telegraf.rs/sport/949306-potvrdjeno-piksija-hapse-cim-kroci-u-srbiju
Овај човек је вероватно највећи кривац за нашу агонију. Далеко од тога да је једини, али највећи вероватно јесте.
Правац ћорка мада има ту још кандидата. Свако ко је крао у апсану. Нико није виши од Звезде и нико не сме да се игра са тим именом. Када би њих неколико лајало на катанац, то би било уједно и за наук осталима који дођу на ту позицију да ће слично да прођу...
Приватизација под хитно!!!

Одг: ФК Црвена звезда - 2013/14 - Pijanac - 02-16-2014

http://www.mozzartsport.com/vesti/seki-otvorio-dusu-dzaja-placa-zvezdine-navijace-i-uvek-je-to-radio-gde-je-nestalo-120-miliona-posle-barija/70718

Морам и на ово да се осврнем. Прво ћу рећи да ми се стомак окрене када на циганским порталима видим да навијачи, поготово они млађи жељни доказивања, вређају, називају именима и на било који начин пљују по клупским легендама. Без обзира да ли је у питању Шеки, Дуле Савић, Пижон или неко четврти. Међутим, овакви текстови ме јако растужују. Толико је сујете у и око нашег клуба да је то неподношљиво. Сви мисле да се свет врти око њих, да су они најбитнији, а Звезду ко јебе. Имамо посла са противником који без обзира на све међусобне несугласице пред нас излази уједињен, ''сви к'о један'' што би се рекло. Кад им је тешко они се понашају по старој јеврејској ''догодине у Јерусалиму''. А ми се стално свађамо и медијски стварамо слику можда и гору него што јесте. Шта кошта Џајића и Шекуларца да седну за сто и да реше то што не ваља? Али не! Сујета им не дозвољава. Управо та сујета је део онога нечега што је зовем проклетство које се увукло у наш клуб, превасходну у кошарку, а временом по истом рецепту и у фудбал. Неки се љуте када ово кажем, можда мисле да сам примитиван, сујеверан, безбожник, али ја не знам другачије како да објасним осим том једном речју, проклетство.