![]() |
Космет српска земља - Printable Version +- Delije (http://delije-caffe.net/mybb) +-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Пивница (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=7) +--- Thread: Космет српска земља (/showthread.php?tid=16) |
Одг: Космет српска земља - Вечити ДЕЛИЈА - 12-04-2008 Quote:Владимир Ђукановић – ИСТОРИЈСКИ ЧАС Најпре не желим да се ствара слика да желим нешто да величам овог човека, скандирати му име на Северу, или шта већ... Ради се о томе да када сам прочитао овај данашњи текст из Правде сам се изненадио да је тако нешто освануло у неким новинама. Интересује ме да ли неко може нешто више да каже о овом човеку (новинару)? Искрено, први пут сам чуо за њега и за ово кратко време што сам се мало заинтересовао да пронађем нешто о њему по интернету... Баш сам се онако пријатно изненадио, конкретно овим текстом горе нпр. И немој да ово моје питање везано за Владимира Ђукановића прерасте у неку опширну и непотрбну дискусију. И овако није потребно, а и тема је о Космету... Одг: Космет српска земља - Prijedor - 12-05-2008 Да ли постоји неки снимак са овога догађаја? Ако ништа бар неки опширнији извјештај! Одг: Космет српска земља - Igor_RS - 12-05-2008 Обавезно погледати Одг: Космет српска земља - ДЕЛИЈЕ ЗЕМУН - 12-05-2008 Такође иста песма,само друге слике,и чини ми се да се брже учитава клип. Одг: Космет српска земља - OrtoDelija - 12-08-2008 Промоција књиге ''Шиптарски геноцид над Србима у 20. век "Књига представља једно потресно сведочење о шиптарском геноциду који се систематски спроводио у читавом 20. веку а који се наставља до данашњега дана. Књигу чине 215 докумената издвојених из архиве епархије рашко-призренске која је чудом Божијим пренета из Призрена само дан пре страшног мартовског погрома 2004. године. Сређивање архиве препуштено је госпођи Славици Радомировић, службенику Координационог центра за Косово и Метохију и њеним сарадницима. За ову књигу су изабрана само она документа која јасно и недвосмислено сведоче и упућују поруку свима којима је намењена , о грандиозним размерама злочина почињених над Србима Косова и Метохије, њиховој духовној и културној баштини, као и на покретној и непокретној имовини током двадесетог века. Овај историјски парадокс, да национална мањина у једној држави угрожава већински народ по коме се и сама држава зове, приказан је у овој књизи у пет целина и поткрепљен је великим бројем факсимила. Први део носи наслов шиптарски злочини над Србима до 1941 године, други део говори о уништавању српских цркава од Шиптара у Другом светском рату. Трећи део чине сведочења о зверствима Шиптара и затирању Српства у периоду од 1941 до 1945. Четврти део говори о новим насиљима Шиптара и комунистичког режима у периоду од 1946 до 1982 године док, у петом делу су сведочења из периода од 1983 до 1988 године. Период од 1989 до данас је намерно изостављен јер како објашњава у предговору Епископ рашко-призренски Артемије '' То ће, вероватно, као анекс овој књизи штампати неко други, када се буде писало о догађањима у вези распада СФРЈ, као и о владавини УНМИК-а на Косову и Метохији.'' По његовим речима појава ове књиге управо данас, када моћници светске заједнице настоје да све те шиптарске злочине кроза векове, као и ове најновије почињене над српским народом и његовим светињама, награде давањем независности Косову и Метохији, односно одвајањем Косова и Метохије од Србије, представља глас савести и погажене правде која вапије на небо. Позивамо све заинтересоване да присуствују представљању књиге које ће бити одржано у великој дворани Коларчевог народног универзитета у уторак 9. децембра 2008. са почетком у 20 часова, улаз је слободан. О књизи, као и о самом положају и страдању Срба на Косову и Метохији, говориће - Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски др Артемије - Др Радош Љушић, историчар - г-ђа Славица Радомировић, уредник издања Епархија рашко-призренска се захваљује свима који су својим трудом омогућили да истина путем ове књиге изађе на видело. Прес одељење Епархије рашко-призренске" Одг: Космет српска земља - rukometas_bg - 12-12-2008 Делије студенти правног факултета су отпочели сакупљање ствари за децу са Космета. Придружили су им се и студенти више медицинске школе у Земуну (могуће још неко). Скупљају се одећа, слаткиши, играчке и слично. Акција траје до 25.12. Ствари се скупљају на правном факултету и у вишој медицинској у Земуну или можете мени на ПП да се обратите. Пошто нема више утакмица до фебруара свако може да издвоји неки динар и тиме помогне нашој браћи на Космету Одг: Космет српска земља - Вечити ДЕЛИЈА - 12-28-2008 Преузето са званичног сајта: Ђаци са Космета посетили Маракану Фудбалски клуб Црвена звезда данас је угостио групу од двадесет наших сународника са Космета, тачније из места Вучитрн. Већину, њих шеснаест, чинила су деца Основне школе “21. новембар”, а сви они су имали прилику да обиђу наш стадион, трибине и наравно Музеј који је на њих оставио највећи утисак. У довођењу гостију са Космета и у њиховом дочеку, учествовали су навијачи Црвене звезде – Делије. ![]() Одг: Космет српска земља - фрактура - 02-14-2009 Београдски синдикат у Москви Одг: Космет српска земља - дрвосеча - 03-21-2009 КОСОВО ЗОВЕ
Чујете ли јауке што вјетар с Косова доноси чујете ли како плаче Лазарица чујете ли јецаје манастирских звона и крике црвених и бијелих божура… И мутне се ријеке хуком бола гласају небо се крвљу боји чујете ли како гавранови слутњом креште како се земља Србска распада и кида чујете ли како нас зове Лазарева клетва… Оста ли још Немањића, оста ли Обилића има ли иједног Југовића или сви осташе да леже на Косову заборављени, издани, божурима закићени, заспали… Осташе ли само Бранковићи да Косово искидају, растргају осташе ли само поеме исписане Миличине сузе неисплакане зар остају невидјене… Чујете ли, Косово јауче Грачаница јадом звони божури из земље дрхтајем пријете да никад више процвасти на Косову неће… Чујете ли, Отаџбина зове Свети Саво нас са Неба гледа чујте данас, да сутра не буде касно да не занијеме за навјек света Косовска звона. (С) Невенка Алиспахић Одг: Космет српска земља - Rodjak sa Severa - 03-31-2009 Нажалост истина је ружна и боли. За ово кривим на првом месту садашњу власт. http://www.glas-javnosti.rs/clanak/politika/glas-javnosti-31-03-2009/pacoli-kesirao-500-000-evra |