![]() |
KAKO I KAD STE POCELI...? - Printable Version +- Delije (http://delije-caffe.net/mybb) +-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Пивница (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=7) +--- Thread: KAKO I KAD STE POCELI...? (/showthread.php?tid=144) |
Одг: KAKO I KAD STE POCELI...? - delije-lipljan - 10-09-2009 овако...прва утакмица ми је била Звезда -Смедерево за куп,пошто сам ја са Косова ,када је почео рат ,ретко ко је одлазио на утакмице. Сећам се да је тада Влада СРЈ организовала неку ескурзију уз то и карте за утакмицу,из мог града сам био само ја(остале вршњаке из осталих градова нисам познавао),били смо у музеј па на исток да одгледамо утакмицу,толико људи на једном месту пре тога нисам видео,најежио сам се ![]() после тога сам ишао на дербије,Либерец,Зубин поток(Мокра гора)... За нашу Звезду навијам од кад знам за себе,први дрес у четвртом-петом разреду основне сам добио од брата,није био оригинал дрес,али тада није било важно ![]() напред је било ''пилс'' а позади ''Бранко Бошковић 11'' ![]() и данас,кад могу(финансијски разлози) идем на утакмице наше Звезде... да не заборавим, Липљан-Београд 300км...свака утакмица је гостовање. живи били! уздравље Одг: KAKO I KAD STE POCELI...? - joka - 10-09-2009 е сад да се и ја преставим.прва утакмица Звезда-Динамо Б.пријатељска чини ми се 99'.Од тада почиње права лудница у мојој глави ништа друго осим Звезде и Делија,онда пауза до Звезда-Лацио до тада проблем са годинама премлад да бих сам прелазио границу,а нисам те среће да живим у Београду треба ми неких 8 сати бусом,возом и до 10.Кад се имало пара ишло се против:Милан,Бајерна,Зенит,Јанг Боус,Псв,Интер З.,Брага,Рома,Оденсе,Паок,Цибона.Партизан,Борац Ч,Борац БЛ...не знам ни ја више и увијек су ми биле драже ове са мање познатим клубовима буде јаче навијање,сада мање идем зајебавају финансије,посао и тако... али зато постоји форум па се редовно информишем и ју тубе па се одгледа навијање и шта се дешавало на терену кад нисам у могућност ни да преко тв одгледам утакмицу. ПОЗДРАВ БРАЋО ДЕЛИЈЕ Одг: KAKO I KAD STE POCELI...? - Pijanac - 10-09-2009 (10-09-2009, 02:37 PM)ДЕЛИЈЕ-ЛИПЉАН link Wrote:напред је било ''пилс'' а позади ''Бошко Јанковић 11'' Ваљда Бранко Бошковић? ![]() Одг: KAKO I KAD STE POCELI...? - delije-lipljan - 10-09-2009 (10-09-2009, 06:00 PM)Пијанац link Wrote:[quote author=ДЕЛИЈЕ-ЛИПЉАН link=topic=720.msg71677#msg71677 date=1255099030]напред је било ''пилс'' а позади ''Бошко Јанковић 11'' Ваљда Бранко Бошковић? ![]() [/quote] хехехе,јесте,моја грешка ![]() Одг: KAKO I KAD STE POCELI...? - OrtoDelija - 10-11-2009 Хмммм...Прво сећање за Звезду ме везује за крај 80-их и учење Звездиних песама од ћалета. ;D Сећам се и да сам на писменом задатку из српког језика тамо негде 93,94.године писао о Звезди.Тема је била колико се сећам - Догађаји којима нисмо присуствовали,а желели би смо да смо део њих.Тако нешто... ;D Ја причао како ми је жао што нисам био у Барију и после на дочеку и слављу. ![]() Не могу да се сетим која ми је била прва текма,али сећам се да је то било јако давно.Мислим да је у питању Звезда-Рад 8:1 или неки дерби пре тога...А редован сам на трибини од Хелсинкија '96.Шта да кажем...Од тад се много тога променило...Ал је љубав и страст остала и ево траје већ око 13 година скоро на трибини. ![]() ЦИГАНИ ЗДРАВО! ;D Одг: KAKO I KAD STE POCELI...? - Само ти... - 10-16-2009 Стварно не знам одакле у мени толика љубав према звезди,размишљао сам о томе али не знам,мислим да сам се родио са њом. Ћале звездаш,некад давно био редован али никад није покушао да нешто посебно утиче на мене,мада и није било потребе иако су они други покушавали да ме врбују... :-[ Знам као клинац оно стандардно,фудбал са другарима,свако има неког идола,један је Џаја,други Пикси,трећи Миха....али ја сам увек имао неки други трип,никад нисам имао име неког фудбалера,нисам желео да постанем фудбалер већ навијач,да навијам за моју Звезду. Увек сам маштао о томе како сам на трибини,навијам,водим навијање иако тада нисам имао везе шта је то,како стварно изгледа. Колико сам само пута слушао и снимао преносе текми преко радија па кад се чује север а ја не знам шта бих сам са собом,скачем као луд по соби,па онда преслушавам касету ко зна колико пута. О утакмицама које сам преплакао јер ћале није хтео да ме води нећу ни да пишем јер их је било стварно много. И тако све до прве моје текме... Први навијачки реквизит који сам себи купио сећам се био онај пијачарски шал са петокраком,био сам можда други разред основне школе,одем на екскурзију на Златибор и купим тамо први дан,дам цео џепарац,неких 70,80 динара у то време и онда десет дана на екскурзији без динара... када сам дошао кући моји хтели да ме пребију. ![]() Но да не дужим,прва утакмица Звезда-Мец,мислим да је била '98,'99. Као по обичају десет дана раније смарам ћалета да ме води,он као по обичају обећавао,наводно је ишао и да купи карте али није више било,ја се разочарао по ко зна који пут... Дан утакмице враћам се из школе и сретне ме комшија кренуо на утакмицу и пит јел хоћу да идем има вишка улазницу,ноге се одсекле,кад нисам пао у несвест...и тако одем ја на прву текму са комшијом и ћалетом. А тамо лудница,прилазим стадиону,људи са свих страна вриште,песма,у Степином вајату лудница,чује се и бубањ,пролазим поред ревије и пењем се ка северу а оно код благајне туча,ћале ме вуче на једну страну а ја све бежим да видим шта се дешава. Улазимо на запад,почиње утакмица а на северу чувена кореографија са жутим и црвеним најлонима. Жутим исписано 1991 и пехар ЛШ а позадина црвена. Е ту срећу не могу да вам опишем. Фудбала се ни не сећам,90 минута сам гледао север,знам само да смо ваљда победили 2-1. На почетку другог полувремена цео север пали листове новина,све гори...ааууу јбт и сад се најежим кад се сетим. Тако прође моја прва текме,пар дана после нисам ни спавао,само сам мислио о томе,присећао се и размишљао када ћу поново да одем да гледам звезду. Након ове ишао сам још неколико пута са ћалетом на важније утакмице и убрзо крећем са старијим другарима,не баш редовно али једна по једна текма,прође једна сезона,друга,трећа... Ја већ сазрео,неки старији другари се охладили,не иду више,неки дођу с времена на време,појавили се неки млађи другари али ја не пропуштам прилику да навијам за моју Звезду. Када год кренем на текму,када прилазим стадиону,осетим неки чудан осећај,најежим се,срце заигра и све док је тако ја ћу бити ту... где год да игра моја Звезда,било на Маракани,у Крушевцу,Кули,Новом Саду,Смедереву... Одг: KAKO I KAD STE POCELI...? - ORTHODOX.NS - 10-16-2009 ПРОТИВ РОТОРА...САМ ПРВИ ПУТ БИО НА УТАКМИЦИ И ТО НА ИСТОКУ.. ИШАО САМ У 3 РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ. И ИСКРЕН ДА БУДЕМ НИСАМ НИ ГЛЕДАО УТАКМИЦУ. ГЛЕДАО САМ СЕВЕР КАКО НАВИЈА ... ПОСЕБАН ОСЕЋАЈ САМ ИМАО ДОК САМ ГЛЕДАО ... НАЈЈАЧИ УТИСАК И ДАН ДАНАС СЕ СЕЋАМ ТОГ ДАНА.... А НА УТАКМИЦЕ САМ КРЕНУО У СРЕДЊОЈ ШКОЛИ .. МИСЛИМ НА СЕВЕР... ДО ТАДА САМ БИО НА ИСТОКУ... ДЕЛИЈЕ НАЈБОЉИ НАВИЈАЧИ НАЈОРГАНИЗОВАНИЈИ НАЈОРИГИНАЛНИЈИ..... ПОНОСАН САМ СТО САМ ДЕО СЕВЕРА.... ![]() Одг: KAKO I KAD STE POCELI...? - Igor_RS - 10-17-2009 Пиши малим словима! Први кораци на Северу! - Мобилисан - 11-09-2009 Прво да кажем да сам нов на форуму, па ако којим случајем има већ покренута тема, нек админи обришу ову моју (прегледао сам све и ништа нисам нашао, сем ако ми није промакло). Елем, моји први кораци на Северу почели су 98. године. Утакмица када смо поцепали Земун са 5-1. Тада сам уживао гледајући Огњеновића, Пантелића и остале. Отишао сам са ћалетом који је наравно у својој младости био део Севера. Наравно и дан данас слушам причу о Барију (имао сам 3 године) и просто му завидим на томе. Тада је радио у Београду, а ја сам живео са мајком у Г. Милановцу. Долазио би викендом кући, или би смо кева и ја дошли код њега у Београд. Е то је за мене био доживљај, долазак у Београд и одлазак на Звезду, на Север. Те сезоне сам био на још неколико текми јер, кад год ми се указала прилика, кева би ме ставила у бас и за Београд, да идем на утакмицу. Следећа година је наравно агресија на нашу земљу, наравно, није било шансе да долазим, плакао сам молио, ал ни једно ни друго нису попуштали. На моју велику радост, а и срећу 2000. се селим и долазим да живим у Београд (Нови Београд). Од тада почињем да идем на утакмице, али се селим на исток. И морам признати, више сам гледао у Делије и Север наго утакмицу. Жеља да постанем део тога је постајала све јача и јача и наравно да сам је остварио. Када сам кренуо у средњу, селим се на Север и постајем његов део до данас. Било је свега и свачега, одрастао сам са Гробарима, добијао батине, ал сам се трудио да никоме не останем дужан. Било је и забране да идем на утакмицу, али изговор је увек постојао, а и родитељи су били јаки само на речима ![]() Сада се трудим да анимирам што више ортака и људи да крену на стадион, да постану део Севера... То би била укратко моја прича... а ваша? Одг: KAKO I KAD STE POCELI...? - ВулеКњ - 06-25-2011 ## |