Delije
КК Црвена Звезда 2013/2014 - Printable Version

+- Delije (http://delije-caffe.net/mybb)
+-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Терен (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Thread: КК Црвена Звезда 2013/2014 (/showthread.php?tid=1891)

Одг: КК Црвена Звезда 2013/2014 - KizaLion - 04-20-2015

Koпирам текст од форумаша Форевер Ултрас (није активан више овде), текст погађа у суштину:

Možda mnogi od nas još ne shvataju šta je značila ova sinoćna pobeda. Možda mnogi nisu svesni šta je pobeda u ovoj seriji donela, pokazala i koje puteve otvorila,odnosno zatvorila. Svesni smo mi stariji ovih pobeda u sred osinjaka, dve večeri za redom. Prepoznajemo znakove pokoravanja "institucije" u njihovom gnezdu, punog mržnje, bahatosti, loših manira i navika, zakona sile, laži i otimanja. Ovim smo stavili tačku na jednu eru naše košarke i srpske klubske košarke gde je postojao jedan "gazda", jedan nakaradni sistem zasnovan na sili, otimanju, širenju straha i pretnji. Utukli smo aždaju direktno u glavu u njenoj rupi, na njenom bunjištu, i
pokazali napokon neizmernu hrabrost, čvrstinu, stav sve ono što je nekim prošlim generacijama nedostajalo da se vladavina blata i smrada košarkaškog i ljudskog ranije prekine i zaustavi.

Tek ćemo biti svesni ove sjajne serije i ove jubilarne 100 pobede u derbijima, kroz neko vreme, vreme koje radi za nas i naš klub.Ovo sinoć nije bila obična pobeda boljih i jačih, ovo je bila i pobeda gospodstva, sporta, viteštva, košarke, pobeda rada, plana, sistema, istine, pobeda vere i zadovoljenje kosmičke pravde. Ovo je bila pobeda KK CZ koje ovih godina oslikava sve što sam naveo u redovima iznad. Neopisiv je bio osećaj i kadar sinoć, kad se po atmosferi u Pioniru, u očima publike, igrača i stručnog štaba JSDP vidi strah, vidi se svest da su na rubu ambisa, poraza i što je najbitnije i najizraženije bilo, videlo se da ne veruju svi zajedno u uspeh, preokret, pobedu. To sam čekao godinama. Da vidim strah od nas i neimanje vere u sebe. To me sinoć tako hranilo, njihov strah i nemoć. Pojačano sa našom hrabrošću, odlučnošću, stavom, osećao sam se tako ponosnim, jakim, nepobedivim, moćnim, kao što su bili naši momci u ovoj seriji.

Od danas je nebo vedrije a vazduh čistiji nad košarkaškom Srbijom. Napokon je jedna lazna "institucija" zasnovana na svemu osim sporta, fer pleja i viteštva otišla u prošlost i smetlište istorije, tamo gde i pripada. I svi zaljubljenici u košarku kao igru su od danas srećniji, zadovoljniji bez obzira čije boje nose. To govore i sinoćne reči, onog što je i napravio brlog i septičku jamu od naše košarke, koji je rekao "svako zlo ima svoj kraj". U pet reči je opisana suština ove naše pobede, suština onog što proizilazi iz ove pobedonosne serije. Pet reči koje kazuju da je sinoćna veličanstvena pobeda bila više od još jedne pobede u derbijima, više od ulaska u finale ABA mnogo više od plasmana u EL treću godinu za redom.

Želim da se zahvalim upravi,stručnom štabu i igračima na pobedama, ponosu, sreći, zadovoljstvu koje su nam priredili. Hvala vam za neki novi osećaj, veru, nadu u bolju Zvezdu, jaču i neuništivu. Hvala što ste vratili košarku tamo gde joj je i mesto. Hvala što ste vratili veru u ovu igru u sport u fer plej u viteštvo u ljude u poštenje u rad u sve ono što je nedostajalo svih ovih godina nad ovim delom košarkaškog svetskog neba, sve ono što je isčezlo i ubijeno od kad ubijaju i uništavaju KK CZ.

Одг: КК Црвена Звезда 2013/2014 - херцеговац - 04-20-2015

Мислим да их јесмо уздрмали, али да прича није завршена. Очекујем да ће им кренути осипање и прича о дуговањима, али ће кроз ту њихову немоћ изаћи још јачи јад и биједа на свијетлост дана.

Све у свему најважнији је овај наш отклон од ствари и срања која су нас до сада пратили. Ове двије побједе у гостима су ми драже него да је завршило серијом 3:0.

Quote:- Човек кога медији данас доводе у везу са немилим догађајем у ходнику Пионира и на кога је насрнуо Вујошевић је Стеван Сојић, члан Скупштине КК Црвена звезда, а на ту функцију је изабран још 12.08.2011. године. Факултетски је образован, има диплому маркетинг менаџера у спорту, није осуђиван, нити се против њега води било какав кривични поступак, како неки медији то покушавају да представе ваљда само зато што навија и воли Црвену звезду. У халу је дошао са екипом, као члан руководства клуба - изјавио је Нинковић за званични сајт клуба.

Он је упитао „да ли сви треба да се понашамо као што је то радио судија Марко Јурас када га Вујошевић шамарао, а онда му се овај арбитар извињивао преко медиј”.

- Вујошевић то неће доживети ни од кога из Црвене звезде. На даље махинације и манипулације у медијама преко којих се врше покушају да се скрене тема са велике победе и спортског успеха који су играчи и чланови стручног чтаба часно изборили на терену, Црвена звезда се више неће оглашавати. Сву своју снагу и енергију усмерићемо у намери да освојимо шампионски прстен АБА лиге - закључио је Нинковић.

Одг: КК Црвена Звезда 2013/2014 - 100%anti crnobeli - 04-20-2015

Пијанац кад је пратио кошарку, још су била бацања 1 за 1  ;D

Одг: КК Црвена Звезда 2013/2014 - KizaLion - 04-23-2015

Играмо са Цедевитом, што мислим да и нама више одговара. Свакако мислим да је испадање Будућности велико изненађење, с обзиром колико новца је уложено.

Одг: КК Црвена Звезда 2013/2014 - Red Star Forever - 04-26-2015

Радоња је желео „своје" у финалу, а нама је свеједно... Додуше дражи ми је ЦГ клуб у евро лиги, ал није то тема ;-)

Повели смо 1:0 синоћ.. Smile  Само на пар минута је било неизвесно...Ближи се титула и и у аба лиги...

Пијанац, чекам те у Пиониру да заједно гледамо српску лигу, време је да се вратиш ;-) Поје'ш ти ти у кашику гована па да ја правим споменик :-P

Далеко сам ја од споменика и Човићу и било коме, али шта год мислили циљ је испуњен... Киза је већ споменуо шта мислим о дотичном... Ако узмемо српску лигу, иако је безвредна, то ће бити коначна победа над партизанима... А Човић само да не улази више у полемику са случајевима за Лазу Лазаревића и биће ок...

Одг: КК Црвена Звезда 2013/2014 - Pijanac - 04-26-2015

(04-26-2015, 10:03 AM)Red Star Forever link Wrote: Пијанац, чекам те у Пиониру да заједно гледамо српску лигу, време је да се вратиш ;-) Поје'ш ти ти у кашику гована па да ја правим споменик :-P

Са тобом последњи пут када сам изашао из Пионира, више нисам ушао.  ;D

Одг: КК Црвена Звезда 2013/2014 - KizaLion - 04-27-2015

Изашао си као нечовек, а ући ћеш као човек Smile Баш као и ја. Ући ћемо као људи у халу после толиког малтрета на квадрат. Да се вратиш славним данима, не оним кад смо нанизали 10 титула на бетону, него мало касније Smile ипак, чекамо Ултрас Либерија, РСФ-а и Звездаша да управљају краном како постављају Човкету златну бисту на Малом Калишу.. лупаћемо кашикама у лонац тог дана. Тај мали човек с цвикама, Човке, без коферчета, нам је вратио достојанство...  ;D још само да вратимо дугове пре УППР-а и променимо адресу, овај Супанц ми је врло слично као Степинац, веома иритира, где баш дају улице по Ујама у Железнику..   ;D Замисли да је Цибона на адреси Коче Поповића у Загребу  Wink

Можда и Весни да излијемо бисту, уствари то би већ било претеривање  Big Grin Филипе нек је твојој мајци хвала, што те родила је, да се бориш против мурије! Smile

Одг: КК Црвена Звезда 2013/2014 - KizaLion - 04-29-2015

Пијанац, јел ти још важи онај тикет, да Звезда не узима?  ;D

Искрено се надам да ће се Радоња тргнути, не би ваљало да прођемо као ратници из подгоричке касабе, из 2-0 у 2-3

Одг: КК Црвена Звезда 2013/2014 - rukometas_bg - 04-29-2015

Нема те екипе у региону која може да нас бије три пута за редом ове године

Одг: КК Црвена Звезда 2013/2014 - rukometas_bg - 04-30-2015

Може да се деси једно лоше вече, али већ сутрадан рутинска победа.
Други трофеј ове сезоне, остао још један.