Delije
Космет српска земља - Printable Version

+- Delije (http://delije-caffe.net/mybb)
+-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Пивница (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Thread: Космет српска земља (/showthread.php?tid=16)

Одг: Космет српска земља - Пападопулос - 07-05-2012

Знам ја све то, прочитао сам ја књига и књига. И успут, велико поштовање што си живео доле.

Ја само кажем, да смо могли много тога да урадимо у рату, али нисмо ништа.

Одг: Космет српска земља - ЈеленаРС - 07-05-2012

[Image: 483213_220524718070051_1474151692_n.jpg]

Одг: Космет српска земља - InsaNe - 07-06-2012

Свака част за Републику Србску. Пападопулос, ако ниси одгледај Тежину Ланаца. Све чињенице и докази на једном месту. Џаба ти и војска и рат, кад га изгубиш пре почетка.

Одг: Космет српска земља - luconi - 07-07-2012

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=07&dd=07&nav_category=640&nav_id=624528

Убијени Срби повратници на Косову. Сада ће стока са власти стандардно да каже, суздржите се, нека буде мир... Докле бре овако???

Одг: Космет српска земља - ЧИЧА КЕЖУЛТРА - 07-07-2012

(07-04-2012, 06:40 PM)Пападопулос link Wrote: Камо среће да им опет дођемо доле...

Ја не разумем пар ствари, шта смо ми радили који к**** '98 и '99? Рат је трајао годину и за то време, побили смо цирка 10.000 Албанаца највише. Притом, је животе изгубило приближно толико и Срба, да не помињем материјалну штету која је Србију бацила 30 година уназад.

Ми, тј Југославија(Србија и Црна Гора) је имала отприлике 2 милиона мушкараца способних за ратовање. Још у то не убрајам око 100.000 из Републике Српске и пар доброваљаца из других земаља.

И сада се ја чудим, имали смо људе, оружја и превише, авионе, време. Шта смо урадили погрешно? Погледај Хрвате, који једном операцијом "Олуја" униште државу од пола милиона Срба. Они су за два месеца успели то све, а ми за годину дана само себи штету да начинимо...

Рат на Косову је невиђена издаја Срба. Могло је бити 99% Срба доле у року од пет месеци. А види сад, какву смо несрећу себи призвали.

Не разумијем овакво размишљање?! Шта је требало да се побију сви шиптари или да се етнички очисте ко што су Хрвати Србе?! Да ли нама треба држава која је настала на крви мајки и дјеце било које нације, као што су неки створили такве државе?! Јел ти мислиш да је овакво Косово под управом шиптара и свјетских моћника настало на клању, убијању и застрашивању  одрживо, или ће нестати када престане потреба за њим?! Колико је Србија претрпила страдања због тога тада, замисли колико би тек било да се ишло са неким опсежнијим операцијама... Од тих 10 000 колико је војника?!

Узроке тога што нам се дешава треба тражити у историји- од Карађорђевића и њихових идиотлука, преко рата и комунизма, до идиотлука, уздизања и необразованости српске елите од педесетих до деведесетих година прошлог вијека. Док год будемо размишљали нереално и мислили да смо једини на свијету нема напретка за наш народ. Џаба када знаш да си у праву у свему када немаш иза себе подршку, џабе славна историја и побједе када губиш све у миру...

Још једном- пратимо Кинезе и ријечи Дон Тјуао Пинга - "Није важно које је мачка боје, све док лови мишеве" и - Тајван ће једном бити Кинески, ако не за 10, она за 20, ако не за 20 онда за 100 година... са тим размишљањем Кинези су данас можда и једини sui generis самосталан народ на свијету...

(07-07-2012, 10:03 AM)luconi link Wrote: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=07&dd=07&nav_category=640&nav_id=624528

Убијени Срби повратници на Косову. Сада ће стока са власти стандардно да каже, суздржите се, нека буде мир... Докле бре овако???

Док год странке мисле на власт, а не на народ,  док год је важније да се буде виђен на Косову а не нешто да се уради, док год не буде памети у Срба а не улизивачке и снисходљиве политике...док год...

Покој души мученицима на Косову...

Одг: Космет српска земља - Пападопулос - 07-07-2012

(07-07-2012, 01:34 PM)ЧИЧА link Wrote: [quote author=Пападопулос link=topic=3351.msg98032#msg98032 date=1341427254]
Камо среће да им опет дођемо доле...

Ја не разумем пар ствари, шта смо ми радили који к**** '98 и '99? Рат је трајао годину и за то време, побили смо цирка 10.000 Албанаца највише. Притом, је животе изгубило приближно толико и Срба, да не помињем материјалну штету која је Србију бацила 30 година уназад.

Ми, тј Југославија(Србија и Црна Гора) је имала отприлике 2 милиона мушкараца способних за ратовање. Још у то не убрајам око 100.000 из Републике Српске и пар доброваљаца из других земаља.

И сада се ја чудим, имали смо људе, оружја и превише, авионе, време. Шта смо урадили погрешно? Погледај Хрвате, који једном операцијом "Олуја" униште државу од пола милиона Срба. Они су за два месеца успели то све, а ми за годину дана само себи штету да начинимо...

Рат на Косову је невиђена издаја Срба. Могло је бити 99% Срба доле у року од пет месеци. А види сад, какву смо несрећу себи призвали.

Не разумијем овакво размишљање?! Шта је требало да се побију сви шиптари или да се етнички очисте ко што су Хрвати Србе?! Да ли нама треба држава која је настала на крви мајки и дјеце било које нације, као што су неки створили такве државе?! Јел ти мислиш да је овакво Косово под управом шиптара и свјетских моћника настало на клању, убијању и застрашивању  одрживо, или ће нестати када престане потреба за њим?! Колико је Србија претрпила страдања због тога тада, замисли колико би тек било да се ишло са неким опсежнијим операцијама... Од тих 10 000 колико је војника?!

Узроке тога што нам се дешава треба тражити у историји- од Карађорђевића и њихових идиотлука, преко рата и комунизма, до идиотлука, уздизања и необразованости српске елите од педесетих до деведесетих година прошлог вијека. Док год будемо размишљали нереално и мислили да смо једини на свијету нема напретка за наш народ. Џаба када знаш да си у праву у свему када немаш иза себе подршку, џабе славна историја и побједе када губиш све у миру...

Још једном- пратимо Кинезе и ријечи Дон Тјуао Пинга - "Није важно које је мачка боје, све док лови мишеве" и - Тајван ће једном бити Кинески, ако не за 10, она за 20, ако не за 20 онда за 100 година... са тим размишљањем Кинези су данас можда и једини sui generis самосталан народ на свијету...

Док год странке мисле на власт, а не на народ,  док год је важније да се буде виђен на Косову а не нешто да се уради, док год не буде памети у Срба а не улизивачке и снисходљиве политике...док год...[/quote]

Јесте, треба сви да се побију. Као што су они наш народ убијали и прогонили, требамо и ми њих. Мушкарце убити, жене и децу протерати.

Косово није настало јуче, нити у прошлом веку. Шиптари су почели да протеривају Србе са Космета са падом аутономије Србије. Само што је у одређеним периодима било појачано насиље, а некад смањено. Они су убијали, крали стоку, палили куће дугих 400 година, али Срби су се увек враћали. Узећу цитат из Нове Историје Српског Народа: "Уценивали, пљачкали, отимали девојке, убијали, спаљивали куће."

Слажем се с тобом око тога да треба имати подршку. Али ко каже да је ишта од тога нереално? Косовска Митровица, и само Косово, ти је пуно оружја. Шта спречава мене сутра, да купим какав аутомат за 200€ и убијем 10 Албанаца? Ништа ме не спречава. Никакви УН, НАТО војници па ни шиптари сами те не могу спречити ако све лепо испланираш. Од власти нема 'леба, то је сигурно. То не значи да ми морамо да седимо код куће и гледамо како нам народ убијају. Морамо узети ствар у своје руке!

Што се тиче ових људи што су погинули због тога што су се вратили својим кућама, срамота. Срамота нас Срба, што ништа не радимо, и ништа нећемо ни радит'!

Одг: Космет српска земља - ЧИЧА КЕЖУЛТРА - 07-07-2012

Ти имаш своје мишљење , а ја своје, па те нећу убјеђивати које је исправно. Али за тих десет убијених Шиптара, имаћеш 100, 200 убијених Срба од истих Шиптара, за још десет и још приде коју хиљаду убијених од њихових савезника... за сљедећих 10 ново бомбардовање, за сљедећих 10 на Косову нема Срба уоште, за сљедећих 10 нема ни манастира, за сљедећих 10 Срби се систематски убијају ( принцип 1 Њемац- 100 Срба)...
Косово силом ( коју немамо) нити непромишљеним потезима не можемо вратити под окриље наше контроле... само памећу и разборитошћу и са малом дозом лукавства... о сили се могло причати прије 100 година, данас не... а о тој сили којом би се убијало и тјерало и лијево и десно, ја не желим ни да размишљам.

Крајње зло не доноси добро, већ само зло оном који га чини... То што су они нешто направили, не значи да ти треба да се поводиш за тим и да враћаш истом мјером.

Није истина да нико ништа не ради, раде многи људи са хуманитарном помоћи, акцијама и разним другим активностима, што је народу доле и најпотребније.

Толико од мене

Одг: Космет српска земља - херцеговац - 07-07-2012

Да ли је за ово потребно отворити нову тему?

Тадић се рукује са тачијем!!!

О каквој даље борби се овдије прича? Вјерујте, бар ми из долине Неретве знамо како је то када вам политичари завуку! Два - три дана пред усташку офанзиву Милошевић је повукао ЈНА и технику, а оставио народ наспрам надмоћнијег непријатеља, који се састојао не само од локалних усташа и турака, него и од регуларних снага хрватске.

Сада треба преживјети и опстати, а борба, борба... Даће Бог да се док сам жив врати бар половина онога што су нам узели...

Одг: Космет српска земља - Сале90 - 07-07-2012

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ СНВ северног КиМ

[Image: d181d0bdd0b2.jpg]

С А О П Ш Т Е Њ Е

Анагажовање више од 400 војника пољског и америчког КФОР-а и припадника ЕУЛЕКС полиције за претрес приватног стоваришта у општини Звечан, као и хапшење и шамарање чувара стоваришта, наставак су осионе и бахате демонстрације силе, малтретирањa и застрашивања српског народа од стране војника НАТО пакта и полицајаца ЕУЛЕКС-а у настојању да се Србима наметну криминализоване косовске институције и лажна држава Косово.

У исто време када се Србима на северу Косова импутира наводни криминал и врше истраге, у урошевачком селу Талиновац зверски је убијен брачни пар Јевтић, који су 5.007-а регистрована српска жртва од стране албанских злочинаца! КФОР, ЕУЛЕКС и косовске институције ни овом гнусном злочину не придају никакав значај, а починиоци свих досадашњих злодела над Србима остају некажњени и награђују се ненадгледаном независношћу Косова.

Имајући у виду све тежи положај српског народа на Косову и Метохији и проблеме са којима се српско становништво сусреће, Српско национално веће северног КиМ захтева од политичких странака које формирају Владу Републике Србије да не укидају Министарство за КиМ. Многобројни проблеми са којима се суочавају Срби из јужне српске покрајине тешко се могу решити на нивоу Канцеларије, односно без Министарства за КиМ и без промене досадашње погубне политике.

Искрено верујемо да ће нова власт кроз Министарство за КиМ јачати институције српске државе на Косову и тиме створити претпоставке за поновну пуну интеграцију Косова и Метохије у Србију, без обзира на притиске којима је Србија изложена од стране Брисела и Вашингтона.

Председник СНВ северног КиМ

др Милан Ивановић

Извор:facebookreporter.org

Одг: Космет српска земља - Пападопулос - 07-07-2012

(07-07-2012, 02:45 PM)ЧИЧА link Wrote: Ти имаш своје мишљење , а ја своје, па те нећу убјеђивати које је исправно. Али за тих десет убијених Шиптара, имаћеш 100, 200 убијених Срба од истих Шиптара, за још десет и још приде коју хиљаду убијених од њихових савезника... за сљедећих 10 ново бомбардовање, за сљедећих 10 на Косову нема Срба уоште, за сљедећих 10 нема ни манастира, за сљедећих 10 Срби се систематски убијају ( принцип 1 Њемац- 100 Срба)...
Косово силом ( коју немамо) нити непромишљеним потезима не можемо вратити под окриље наше контроле... само памећу и разборитошћу и са малом дозом лукавства... о сили се могло причати прије 100 година, данас не... а о тој сили којом би се убијало и тјерало и лијево и десно, ја не желим ни да размишљам.

Крајње зло не доноси добро, већ само зло оном који га чини... То што су они нешто направили, не значи да ти треба да се поводиш за тим и да враћаш истом мјером.

Није истина да нико ништа не ради, раде многи људи са хуманитарном помоћи, акцијама и разним другим активностима, што је народу доле и најпотребније.

Толико од мене

Хех, не би они могли толико да убијају, јер то не ради власт него неки екстремисти. Ако одређена група Срба, ни под каквим утицајем власти у Србији убије 10 Албанаца, на 100 Срба може кренути само народ, али не војска и полиција( У њемачком систему, да за сваког убијеног официра, убија се 100 Срба је вршили власт) а да такво шта уради шиптарска власт, дикли би фрку толику да би им била преко главе.

A то јесте што се тиче хуманитарне помоћи. Много смо им помогли, разне организације. Ми смо њима дали хлеб, али ко ће да им брани тај хлеб? Нико. Они добију храну, сутрадан му опљачкају кућу и опет је на нули.

Знам да није хришћански, али моје размишљање је око за око и зуб за зуб. Ако те ударе по образу, ти њима откини њихов. Тако што они убијају наш народ, и нико ништа не ради, тиме се само њихова снага повећава.