Delije
Слика данашње Србије.. - Printable Version

+- Delije (http://delije-caffe.net/mybb)
+-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Пивница (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Thread: Слика данашње Србије.. (/showthread.php?tid=1443)

Одг: Слика данашње Србије.. - ORTHODOX.NS - 08-17-2010

(08-17-2010, 07:45 AM)Red Star Forever link Wrote: [quote author=Мобилисан link=topic=3673.msg82210#msg82210 date=1282026579]
Каменован аутомобил српских регистрација у Саборском

Хрватска полиција саопштила је да спроводи истрагу о инциденту у центру општине Саборско, у Лици, где је синоћ, према писању хрватских медија, десет особа каменовало аутомобил српских регистрација.

Полиција утврђује ко су починиоци и који је мотив за канемовање, речено је агенцији Хина у карловачкој Полицијској управи.

Представница за штампу полиције Андреја Ленард рекла је да је инцидент у недељу вече код цркве у Саборском, по дојави, починила група од десетак млађих особа и да је аутомобил мање оштећен.

Возилом је управљала 22-годишња девојка са држављанством Србије и Хрватске, у аутомобилу је била и 55- годишња жена, и оне нису повређене.

Извор: Политика онлине.

Зар се још нису опаметили, лепо је рекао Киза, треба да их и ми бијемо кад се врате. Занима ме шта је тим људима кад уплаћују одмор у глави, јел они створе представу да је то братска Грчка, или гостопримљива Бугарска.  :-\

Јел си ти негде видео да су ове жене биле на одмору у хр???! Јеботе, па нису сви Срби у хрватској на одмору... Ево моји родитељи и ја идемо тамо једном у годину-две, али не на одмор... Већ да обиђемо оне ретке Србе који су остали у Крајини и да обиђемо гробове драгих нам предака! Читајте бре људи и не коментаришите само ради коментара! Једно је када неког нападну у туристичком месту, а друго је када нападају Србе у Лици, Северној Далмацији, Банији, Кордуну, Славонији... То су Срби који обилазе своја огњишта, неки од њих су се и вратили, јер им је драже да живе са нешто мало пара тамо где су им прадедови, дедови и очеви оставили наслеђе, него да у Србији просе и немају за хлеб!

п.с. Да су не дај Боже напали момке из СЗС који су често у Крајини због хуманитарне помоћи, јел би исто овако реаговао? Уразумите се, није сваки Србин у хр отишао на море!!! Киза и сви остали су пљували управо те и такве нам сународнике, а не оне који су пореклом везани за ову територију!
[/quote]  браво друже објаснио си ..... има нас који смо од тамо дошли.. који имамо тамо имовину.. који имамо тамо сахрањене рођаке  не иду тамо сви на море

Одг: Слика данашње Србије.. - Мобилисан - 08-17-2010

Извињавам се обојици и свима осталима који вуку корене из тих предела и који су морали да напусте своја огњишта и родна места под усташком силом!

Одг: Слика данашње Србије.. - дрвосеча - 08-17-2010

РСФ је лепо објаснио, и ту треба стварно правити разлику. Иначе ти напади на Србе повратнике у Крајини имате на стотине, више се и не броје... још од 1997. када крећу први Крајишници да се враћају на своја огњишта. А то је јасна порука осталима шта ће им се десити ако се врате.

Него... када смо већ код "драгог" нам комшилука... нису издржали да нас не помену.
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/80810/Srbija-i-Oluja.html

Погледајте све, па ћете видети и нашу паролу из Братиславе.

Одг: Слика данашње Србије.. - HITMAN 47 - 08-17-2010

(08-17-2010, 01:51 PM)Мобилисан link Wrote: Извињавам се обојици и свима осталима који вуку корене из тих предела и који су морали да напусте своја огњишта и родна места под усташком силом!

Опуштено брате, не видим да си неког увредио па да се извињаваш. Мало си био брзоплет и то је то.

Једно је отићи на одмор на хрватски Јадран, а нешто сасвим друго отићи на своје имање, посетити родбину ....

ПС
Мени лично смета, што се овде на форуму често предимензионирају ексцеси, грешке .... брзоплетост. Стоји то да се ред мора знати, и у кући и у глави, самим тим и на форуму, али претерујемо мало ... Ствара се потпуно непотребна вештачка атмосфера, као у музеј воштаних фигура да сам ушао .... дођем прочитам(видим) и то је то ... јако мало праве дискусије итд .... људи су крути из неког ''страха'' од грешке .... потпуно безвезе.

Спортски поздрав свима ;D

едит:
ПС2
Quote:под усташком силом!

Којом силом? ПРОДАЈА И ИЗДАЈА, а не сила .... још мање усташка.

Одг: Слика данашње Србије.. - Горгонзола - 08-17-2010

Ајде за ову стоку ''либералну'',''демократску'' итд...и оне који рат нису видели и осетили да некако разумем(не оправдавам).
А шта рећи за Србе(знам неке) који су протерани из хрватске,дошли на тракторима,без игде ичега,побили им икс рођака и иду у хрватску на море!!??!!
Неки да летују неки да раде...

Само да појасним ово ИЗДЈА и ПРОДАЈА .... наравно да не мислим на народ, већ на политиканте тог времена.

Одг: Слика данашње Србије.. - дрвосеча - 08-17-2010

Горгонзола, то што причаш, то је релативна ствар.
Јбг, људи ако у Србији не могу наћи посао, а чека га његово имање, сулудо је забранити човеку тако нешто.
Знам да је међу Крајишницима било доста полемике вратити се или не.
Проблем је вратити се под шаховницу, исту ону са којом су тебе нападали, твоје убијали и рушили... или чекати овде у Србији "нешто".
То што се чека у Србији то никада неће доћи! Једноставно, ови полтрони никада неће дозволити да се било каква прича поведе на тему организованог повратка у Крајину, са или без оружија.
Ако се сада у Крајину, која је окупирана, нико не врати... значи деценијама да тамо нико не иде... све ће шума појести, ко што и до сада једе, и када се пожели за 50-100 година повратак, неће имати где.
Крајишници су заправо масовно расељени, тешко да и овде у Србији имају нове генерације појма о томе где им је деда се родио, а камоли они који одоше у Аустралију, Канаду, САД, и сл. Они једва да ће имати појма о Балкану, Београду, а камоли неком селу, реци, брду где им се рађаше, радише и живеше преци... говорити српски и писати ћирилицу. Дај Боже да ће умети са 3 прста да се прекрсте.

Ја лично мислим да људи треба да се врате на своје огњиште и гробове најмилијих, и да то одржавају, причају својој деци о томе, да их воде тамо. Уз пут ће им испричати причу све оно што треба да знају, и о прецима и рату, и олуји и бљеску, и свему осталом. Зашто?
ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ!
Заправо, било какав повратак Срба у Крајину, поништава тековине Олује и Бљеска. А лоше је када се само мали део враћа, тада хрватски јадници нападају малобројне и слабе, и тиме лече комплексе.
Када нас је више, можемо много више и урадити, и одбранити се.

Quote:Само да појасним ово ИЗДЈА и ПРОДАЈА .... наравно да не мислим на народ, већ на политиканте тог времена.

Да, а велика већина брка ове појмове, и добро је то разграничии људима.

Одг: Слика данашње Србије.. - Мобилисан - 08-17-2010

(08-17-2010, 05:00 PM)Никола Д/С link Wrote: Само да појасним ово ИЗДЈА и ПРОДАЈА .... наравно да не мислим на народ, већ на политиканте тог времена.

Потпуно разумем, али то моје сила односило се на повремено гађање и нападе на избегличке колоне. Наравно не само усташка већ и снаге НАТО - а које су дале такође велики допринос етничком чишћењу.

Капирам све у потпуности, али људи једноставно морају да схвате, да ми Срби никад нећемо бити третирани у хр као што се усташе третирају код нас. У смислу нема напада на аутомобиле, нема напада на њихов телесни интегритет. Они су годинама живели у сенци Београда и Србије, тај њихов бес и нетрпељивост је каналисан путем пропаганде и као последицу добили смо распад једног система који је од свог зачетка био осуђен на пропаст.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/203081/SPC-Hilandarski-kolac--prevara-za-narod

Мислим да и ово итекако иде у ову тему.

Убили су веру у народу. У великој мери. ОНИ. Ко они? Не бих да се детаљније сада бавим тиме, под тим ОНИ сматрам све којима је добробит, оджавање и просперитет српског народа био трн у оку. Познато је да ако желиш да ''убијеш'' један народ, ''уби'' му веру и завршио си пола посла.

Количина празноверја, сујеверја које је данас на делу је запањујуће, а још више забрињавајуће.

Одг: Одг: Слика данашње Србије.. - ORTHODOX.NS - 08-17-2010

(08-17-2010, 05:45 PM)Мобилисан link Wrote: [quote author=Никола Д/С link=topic=3673.msg82235#msg82235 date=1282064411]
Само да појасним ово ИЗДЈА и ПРОДАЈА .... наравно да не мислим на народ, већ на политиканте тог времена.

Потпуно разумем, али то моје сила односило се на повремено гађање и нападе на избегличке колоне. Наравно не само усташка већ и снаге НАТО - а које су дале такође велики допринос етничком чишћењу.

Капирам све у потпуности, али људи једноставно морају да схвате, да ми Срби никад нећемо бити третирани у хр као што се усташе третирају код нас. У смислу нема напада на аутомобиле, нема напада на њихов телесни интегритет. Они су годинама живели у сенци Београда и Србије, тај њихов бес и нетрпељивост је каналисан путем пропаганде и као последицу добили смо распад једног система који је од свог зачетка био осуђен на пропаст.
[/quote]

нема напада на аутомобиле зато што доста срба има регистрован ауто у хрватској... разумеш није то исто... Само једно не могу да сконтам.. после другог светског рата што су срби пристали на заједничку државу са усташама... то је болесно да живиш са неким који ти је до јуче кало децу и старце