![]() |
Да ли нам треба монархија? - Printable Version +- Delije (http://delije-caffe.net/mybb) +-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Пивница (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=7) +--- Thread: Да ли нам треба монархија? (/showthread.php?tid=1369) |
Одг: Да ли нам треба монархија? - Kapetan Kuka - 05-27-2011 [flash=200,200]http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/139790/Karadordevici-cestitali-Tadicu-na-hapsenju[/flash] Е мој престолонаследниче да само могу претци да те виде шта радиш и шта булазниш по медијима. Да не идем чак од Карађорђа него да бар принц Томислав Карађорђевић може да те види шта радиш и шта изјављујеш. Онај исти који је за разлику од тебе тако смотаног и збуњеног, носио униформу за време отаџбинског рата. Одг: Да ли нам треба монархија? - херцеговац - 06-28-2011 Убијеђени сам монархиста, али не по овом жидовско-масонском моделу парламентарне монархије, него више монархистичка доктрина Шарла Мораса. Ово за увод, а оно што ме натјера да се јавим на тему је слиједеће: http://www.youtube.com/watch?v=rYnFM5RSWbs&feature=player_embedded#at=82 Код нас у Херцеговини за неког тако бесловесног би се рекло ЈУНАЦ. Па добро, зашто неко билмезу није објаснио да се поштовање тешко стиче, а лако губи? Овај малтешки витез, а зна се да малтешки витезови морају бити римокатолици, ем што се заклео енглеској круни, официр њихове армије, ем што брука идеју монархије, него редовно посјећује хрватске партије. Послиједњи је био за њихову 'неовисност'. Да не причам на згранутост руских домаћина када се дотични лопатао, јер се крсти са три прста, а лопатају се паписти, па су брже боље скинули та два филма са званичне интернет презентације дотичног јунца. Један филм је снимљен 1991., а други као што рекох недавно у Русији. А тек ова издаја СветоСавља и Православља: Quote:Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар II, Принцеза Катарина и Принц Филип отпутовали су након тога за Велику Британију где ће присуствовати помену у Фрогмору, Виндзор, где је Краљица Марија сахрањена. ПРАВИЛО 45-О СВЕТИХ АПОСТОЛА: Епископ или Свештеник или Ђакон који се буде са јеретиком само и молио, нека се свргне. А ако њима (јеретицима) допусти да служе као клирици, нека се свргне. Каква срамота! Шта има јеретик из Виндзора са светим Православљем и Хришћанском вјером? Ништа. Одг: Да ли нам треба монархија? - херцеговац - 06-28-2011 Знам да је некултурно остављати упис за уписом, али послије ишчитавања ове три стране само да поставим неку смјерницу па ће тако ове двије писаније бити засебне цјелине, стога не замјерите. Овдије се углавном говори о неком типу парламентарне монархије која је сличнија републиканском уређењу него правом монархистичком. Зато: Шарл Морас - Ројалистичке идеје http://www.4shared.com/get/j1z9xxvW/Sarl_Moras_-_Rojalisticke_idej.html Др. Владислав Д. Стакић МОНАРХИСТИЧКА ДОКТРИНА ШАРЛА МОРАСА Предговор I Претходници Шарла Мораса Развој традиционалистичке мисли y Француској y XIX веку Риварол, Де Местр, Де Боналд, Балзак, Ле Плеј, Фистел де Куланж, Огист Конт, Тен, Ренан. II Шарл Морас Син Прованса — Познанство са интелектуалним Паризом — Одлазак y Атину — Драјфусова афера — Морас постаје монархиста — Оснивање Аксион Франсез — Анкета о монархији — Кил и Тангер — Ширење покрета — Сарадња са синдикалистима — За време рата — Признања Шарлу Морасу — Шарл Морас академик. III Елементи француског нереда Романтизам и револуција Критика демократије Морас противу република Неуспех парламентаризма IV Доктрина реда Основи француског поретка Национализам Монархија Католицизам V Социјална монархија Антилиберализам -- Критика социјализма — Корпоративизам — Социјални мир. VI Спољна политика Француске У Републици — У монархији. VII Судбина Морасове доктрине Утицај на елиту — Омладина за Шарла Мораса — Морасизам и фашизам — Критика морасизма — Будућност морасизма Шарла Мораса. http://www.4shared.com/get/7J3ArV8U/Monarhisticka_doktrina_Sarla_M.html Томица Керчуљ ПОЛИТИЧКЕ ИДЕЈЕ ШАРЛА МОРАСА Шарл Морас између теорије и практичне политике Кратак приказ политичких идеја: 1. Демократија 2. Република и парламентаризам 3. Наследна, анти-парламентарна, децентрализована монархија Завршна разматрања http://www.4shared.com/get/i5GKNjFu/Politicke_ideje_Sarla_Morasa.html Одг: Да ли нам треба монархија? - Red Star Forever - 06-29-2011 Брате, видех и ја ово јуче на ТВ-у... И... Згрануо сам се! Да, и ја сам по убеђењу монархиста и до скора сам веровао да престолонаследник ипак заслужује да не буде "прескочен", али од јуче, он је за мене срамота српског рода! Не могу сад да развијам ову причу, услед недостатка времена, али имаћу још шта да додам ових дана... Одг: Да ли нам треба монархија? - дрвосеча - 06-29-2011 (06-29-2011, 07:43 AM)Red Star Forever link Wrote:Да, и ја сам по убеђењу монархиста и до скора сам веровао да престолонаследник ипак заслужује да не буде "прескочен", али од јуче, он је за мене срамота српског рода! Такође!!! Монархија ДА! Престолонаследник Александар Карађорђевић НЕ!!! Нема разлике између њега и Бориса Тадића... и један и други су слуге јудео-масона! Одг: Да ли нам треба монархија? - ултра сепаре - 06-29-2011 (06-29-2011, 07:43 AM)Red Star Forever link Wrote:Брате, видех и ја ово јуче на ТВ-у... И... Згрануо сам се!Са оваквим изродом нема праве српске монархије за коју се сви залажемо,довољно је то што он у политичкој кампањи подржава Тадића и плус гласа за њега,одриче се се српских генерала који су бранили српство и гинули за Србију,ја мислим да се његови славни преци преврћу у гробу,а мени је страшно жао што на "светој земљи" натопљеној крви косовских јунака се ова брука и срамота јуче догодила. Па пазите фору подржава Тадића,и он има образа још да себе назива принцем,предстолонаследником,изгубљен у простору и времену,незна свој матерњи језик.......... и он ће да нам врати монархију ??? ??? ??? Одг: Да ли нам треба монархија? - ЧИЧА КЕЖУЛТРА - 06-29-2011 Његова породица и преци су били директни учесници а некада и иницијатори највећих грешака, погрома и срамота српског народа... 2 можда највеће: 1. Улазак у Југославију, иако је међународним Лондонским споразумом из 1915, требала да постоји Велика Србија, тј. Србија до Сплита + цијело подручије Босне, Славоније, Херцеговине, Рашке, Црне Горе, Старе Србије ( Мааедоније), Војводине...Италијани су требали добити Истру и Далмацију до Сплита...Хрватска је требала да постоји само око Загреба...Због својих ниских страсти и жељом за влашћу над већом територијом, не марећи за савјете својих побједничких поносних војвода, генерала, народа, српских странака, Карађорђевићи су се супроставили томе, заложили за Југославију, добили за српске непријатеље Италијане, и у ствари све изгубили...онда интегрално југословенство... допуштање да се у скупштини "купује " српска крв, и вријеђа српски народ од стране СДС-а на челу са Прибићевићем, ХСП-а, ХСС-а са Радићем... слободна идеологија усташтва и македонскох сепаратизма ( који је краљу Аци и дошао главе), конкордат ( да не би неких људи у СПЦ-у), спровођење Старчевизма, издајничко стварање Бановине Хрватке, и од побједника прављење побјеђених... рушење српских сељака који су у ствари и извојевали све оне славне побједе у 1 рату, због којих се име Србија стављало у исте шаке песнице са Француском, В. Британијом, Русијом, Америком... од свјетске силе и државе за поштовање ( СРБИЈЕ) направили су јефтини југословенски интегрални рецепт за пропаст и српства и свега што је са њим... 2. 1941.- Нећу да улазим да ли се требало допустити британским фунтама, и малобројним грађанима да индиректно пошаљу у смрт скоро 2 милиона Срба узвикујући познате 2 пароле, док су годинама прије тога у казамате слани они који су имало противрјечили интегралном југословенству... али СРАМНО бјежање краља и свите из Србије, док је народ гинуо, а онда и одрицање од ђенерала ( политичка игра, док се не виде побједници), је за сваку осуду, и по мом личном мишљењу за то да се тој династији НИКАДА више не допусти да влада Србијом... ако треба тражити краља то сигурно не треба радити међ` Карађорђевићима ( опет част изузецима међу њима које не сврставам у овај исти кош са рођацима)... Овај дотични што му смета скандирање , ђенералу може да улашти чизме и љуби руку... Одг: Да ли нам треба монархија? - херцеговац - 06-29-2011 Не треба заборавити да се млади краљ женио док је народ водио борбу, а о издаји ЈВуО, не треба коментарисати. Краљевина Југославија је била један несрећни калем свих лоших ствари западњачког система вриједности који се примио на узак круг који су чинили владајуће партије, дио београдских салона и двор. Они су били апсолутно одрођени од народа. Мислим да су Обреновићи неправедно запостављени у односу на Карађорђевиће. Одг: Да ли нам треба монархија? - ЧИЧА КЕЖУЛТРА - 06-29-2011 (06-29-2011, 03:36 PM)херцеговац link Wrote:Мислим да су Обреновићи неправедно запостављени у односу на Карађорђевиће. Имамо исто мишљење... Колико је само краљ Александар О. нападан првенствено у комунистичкој литератури, а у ствари колико је он био значајна личност за Србију... колико је тада Србија била ближа Русији а у нормалним односима са остатком Европе ...о Михаилу да не причам... исправка- да се исправим, један члан ме опомену, ближа Русији- мислим на то да смо били ближе Русији него данас, или Карађорђевићи икада у 20, а комотно би се могло рећи и 19 вијеку ( јес да су више Русе зајебава*и него им били блиски)... Одг: Да ли нам треба монархија? - Дебели - 06-29-2011 Свака част њима на хуманитарним акцијама, али су они срамота за Србију. Што се мене тиче, нису ни требали да се враћају из Енглеске. И не, не треба нам монархија, нама само Бог може да помогне. |