![]() |
КК Црвена Звезда 2013/2014 - Printable Version +- Delije (http://delije-caffe.net/mybb) +-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Терен (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=10) +--- Thread: КК Црвена Звезда 2013/2014 (/showthread.php?tid=1891) |
Одг: КК Црвена Звезда 2013/2014 - ЧИЧА КЕЖУЛТРА - 01-07-2015 Не треба да се схвата ова ситуација са КК као однос стари-нови клуб. Звезда је Звезда, не постоји стара и нова, ружнија и љепша, боља и лошија... Звезда у ма каквом облику организовања била, и ма какво спонзорско име било иза њеног имена је онај клуб на чијим теренима се родила игра под обручима у нашој земљи, онај клуб од кога су други учили како се игра баскет... али и онај клуб који је у задње двије деценије губио добијено и који је гуљен са 30 разлике док га се тјерало из дворане због неизмирених рачуна! То је онај клуб чији су играчи послије побједе у једном дербију бацили који дрес у публику и онда се питали да ли су то смјели урадити пошто клуб нема новца за нове. То је клуб посебног склопа размишања у којем су многи крали, мутикаше мјешале прсте, доводили је на најниже гране не би ли је угасили (продавајући и симбол свега: грб, који се носи на грудима)... али који је увијек са пркосом излазио на мегдан. То је и клуб (за разлику од неких) који никада није бјежао, одустајао или се склањао пред јачим, ма колики тај "Голијат" био! Звезда није управа, терени, играчи, стручно особље, уговори, франшизе, фузије итд, итд. Не, то није Звезда. Звезда је дух, оно што људе привлачи да када је најтеже буду опет уз њу. Звезда је данас јака, моћна, силна, презрена од многих око ње, који јој завиде што се као феникс дигла и сада гази све! Звезда је она која се са истим прокосом, којим се борила када је дељана као да је трећелигаш, бори и дан данас. Звезда је она која не бјежи, Звезда је спорт, Звезда је дух такмичења, Звезда ће постојати ма ко год био већински спонзор, ма у којој год формацији бивствовала све док има Звездаша који је воле и којима њене побједе увесељавају дане што полако пролазе. Грб је Звездин, боје су Звездине, љубав која се осјећа око клуба је Звездашка! Да ли треба нешто више од тога? Нека се пјева о ФМП-у, Вучићу, Човићу, Арапима и Русима... нама је довољна ова Звезда, јер ми знамо да је наша, иста она због које смо се нервирали посљедњих 20 година! Мислим да је проблем баш у томе, што сада ми славимо, а Звезда постоји. Напред моћна Звездо! За крај, слика из "Спорта", новембар 2001, "Звездина звездана ноћ". За разлику од скорих-давних година више ове ноћи нису тако ријетке, јер је наша Звезда опет силна! Одјава... http://postimg.org/image/73p2sm72p/ Одг: КК Црвена Звезда 2013/2014 - Pijanac - 01-19-2015 http://www.novosti.rs/vesti/sport.295.html:416560-Covic-Ne-smenjujemo-Vukoicica http://mondo.rs/a762790/Sport/Kosarka/Covic-Radonjica-smenjuju-otkako-je-dosao.html Скренута ми је пажња на ово, па рекох да објавим. Елем, упоредите ова два текста у делу везаном за смену тренера.... Одг: КК Црвена Звезда 2013/2014 - KizaLion - 02-06-2015 Рече мени у јуну један наш члан преко смс поруке, за време друге или треће утакмице с сточарима "Курац не можемо да убодемо". То ме подсетило на јучерашњи меч, курац не убосмо у Арени, ал ниједном. Кад већ нам не иду тројке, онда је ту крив тренер, који не зна да каже играчима "Стоп". Можда би ови и шутирали и још 10-15 пута и опет ниједну не уболи. Можда слабо тренирају, а можда су и другачији кошеви него у Пиониру, ал како је другима тако је и нама. Ускоро се ближи Куп Кораћа. Мислим да је боље да изгубимо ту, јер већ имамо од прошли пут. А нећу да тај Куп буде евентуални алиби да Радоња и даље остане, ако освоји само тај Куп ове године. Радоња мора да се докаже на великим утакмицама, попут полуфинала АБА лиге где нам улази цела сезона а улог је велики. Све ми се нешто чини, да ће и на том плану оманути, иако има одличне играче, за ове услове. Држим се народне "Више вреди војска магараца коју предводи лав, него војска лавова коју предводи магарац". У Радоњи често видим лик магарца, надам се да ће то ишчезнути. Нису овде у питању само тројке, већ комплетно вођење тима, нема осећај за играче, коме иде а коме не. Одг: КК Црвена Звезда 2013/2014 - Eribo - 02-06-2015 (02-06-2015, 07:10 AM)KizaLion link Wrote: Рече мени у јуну један наш члан преко смс поруке, за време друге или треће утакмице с сточарима "Курац не можемо да убодемо". То ме подсетило на јучерашњи меч, курац не убосмо у Арени, ал ниједном. Кад већ нам не иду тројке, онда је ту крив тренер, који не зна да каже играчима "Стоп". Можда би ови и шутирали и још 10-15 пута и опет ниједну не уболи. Можда слабо тренирају, а можда су и другачији кошеви него у Пиониру, ал како је другима тако је и нама. Киза, имам само једно питање. Зашто се овакве анализе не праве после нпр. 4 узастопне победе ? Тј. више зашто се не виче на сав глас да је "Радоња пробушен куртон и магарац" ? Одг: КК Црвена Звезда 2013/2014 - rukometas_bg - 02-06-2015 Зато што са оваквим буџетом, мерило треба да буду овакве утакмице, а не Аба која је никад слабија. Као што се својевремено сматрало за неуспех испадање од Стразбура, много мање је била битна дупла круна. Одг: КК Црвена Звезда 2013/2014 - KizaLion - 02-08-2015 Eто изгубисмо и ми коначно. Не би овај пораз био смак света, него што смо у паду форме, и што се ближи пролеће, када се одлучује. Ипак, Вукоичић је за овога тренерчина. Бојим се да ћемо опет појести говно, и то какво, јер играмо АБА лигу, нећемо моћи у случају неуспеха да се вадимо на судије, савез, и сл. пошто је ово приватна лига коју воде бечки коњушари. Одг: КК Црвена Звезда 2013/2014 - Eribo - 02-08-2015 Кизо, мени се чини да ти једва чекаш који пораз у сезони, а било их је 9 у 38 утакмица (79% успешности) ако се не варам у АБА и Еуро. Молим те ној помињати Вукоичића пошто је он једино мучио "pick and roll" и знао да се издере на играче током тајм аута. И боље да имамо "пад" форме сада него у априлу. И ако је пад форме порази од Реала, Барце и Макабија нека буде тако. Подржавам Радоњу 100%, поготово док сезона траје. Зна се, рачуни се своде нa крају сезоне. А, на крају ће да узмемо минимално АБА лигу ![]() Одг: КК Црвена Звезда 2013/2014 - KizaLion - 02-09-2015 Није тачно да једва чекам пораз. Радоња добијао или губио, просто не верујем у њега. Нема он тај пркос или инат, који му треба да би успео. Нема осећај за играче, коме иде а коме не. Често тренерско (и то је упитно) знање није довољно, фали му позитивна дрскост. Као када Вукоичић се изнервира и опсује све као Самарџијском. Или као Жоц, Дуда.. и Свиња наравно. Само што свиња има поган речник, притом и болестан. Радоња зна само да опсује у себи "Мајку вам лоповску", кад смо изгубили не ово прошлогодишње, већ претпрошлогодишње финале с сточарима. Уместо да је лепо извео играче с терена после спорних судијских одлука, па их вратио после 5 минута. Није довољно бити тренер, мораш бити и тесар, војник, ратар, генерал... све у једном, да се ова Свиња коначно порази. Ишао ми на нерве кад је Катићу давао огроман кредит за срљања. 4-5 срљања па га тек изведе. Неке извлачи после једног или макс 2 срљања. Код Срба је памет кратка, то ме никад није ни чудило. АБА лигу полуфинале је директно он засрао, а улог био превелики. Огромним чудом сада играмо Евролигу, буди свестан тога. Сада је макар наводно селектирао играче, тако да је одговорност много већа. Лепо је што имамо скор 20-1.. ал постоји правило кад је стока у питању, укључујући и магарце: "Кao dobra krava koja da puno mleka, ali na kraju ritne kantu i prospe sve što je dala." Дакле, видећемо да ли ћемо на крају просути све. За 2 месеца ћемо сабирати резултате, не у јуну. Од јуна нема много вајде. Улог је никакав. Свиђа ми се оптимизам код тебе.. ал као што рече брат Пијанац.. проклети смо у овом спорту. Надам се да ћемо ове године макар изаћи из хале као људи. Пошто АБА лигу не пратимо као група.. сточари су у предности, дефинитивно. Одг: КК Црвена Звезда 2013/2014 - Darko - 02-09-2015 Колико могу да приметим међ звездашким живљем ![]() Шта је иза њега ? Прве сезоне дошао у смирај исте, изборио Евролигу после поста од 13 година, али у финалима Јадрана и домаће лиге потучен до ногу од свињоглавог. Друге његове сезоне на клупи, пристојно представљање Звезде у Евролиги , 4 победе, нигде се није брукао - све порази махом на један посед лопте, у Еврокупу дошао далеко , једном ногом крочио у финале тог такмичења у једној фантазији од утакмице на домаћем терену против Уникса, али ипак остао без финала после неславног реванша у Казању. Ово је ипак резултат ЗА ПОШТОВАЊЕ, јер видимо ове сезоне да уопште није лако толико далеко стићи овде, па и по примеру сточара који су у пресмешној групној фази губили по 20+ разлике и бламирали се из кола у коло од екипа са дна Европе... Узео је, тачније одбранио Куп Радивоја Кораћа исте сезоне, што је опет за похвалу. На Јадрану иако је у регуларном делу сезоне доминирао (што ће, испоставиће се касније донети Звезди друго узастопно учешће у Евролиги ), ипак тотално ПУКАО ПОД ПРИТИСКОМ у полуфиналу против Цибоне, поштено се заједно са тимом избламирао и остао без финала у сред Београда, од екипе која је имала само 7 играча у ротацији .. . У финалној серији домаће лиге опет није знао да се избори са притиском важности утакмица и потучен је од свињоглавог, мада су и судије овде одрадиле свој део посла , тако да овде не сноси апсолутну одговорност за разлику од Цибоне ... Ове сезоне издоминирао је у групној фази Евролиге као нико раније у целом региону... ТОП16 је ипак ниво више и заиста само присуство овде је привилегија , и свака победа је велики успех . На Јадрану такође незапамћена доминација од настанка такмичења ... Оно што му желим је потпуно здрав играчки кадар пред одлучујуће битке, и поштен третман од стране судија, а за остало мора сам да се избори. Ако испуни циљеве које је клуб поставио испред њега ове сезоне, остаће он овде још дуго , дуго година ... Срећно луди Радоња Одг: КК Црвена Звезда 2013/2014 - rukometas_bg - 02-09-2015 Обрни-окрени, увек је засрао кад је најбитније. |