![]() |
ФК Црвена звезда 2011/12 - Printable Version +- Delije (http://delije-caffe.net/mybb) +-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Терен (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=10) +--- Thread: ФК Црвена звезда 2011/12 (/showthread.php?tid=1693) |
Одг: ФК Црвена звезда 2011/12 - Мобилисан - 07-03-2011 Једноставно, ми на нормалан начин не можемо да почнемо сезону. Стално проблеми за проблемом. Јуче сам био у неверици док сам на послу читао вест. Желим му брз и успешан опоравак и да пред Севером прослави први гол у Звездином дресу после дуге паузе која га очекује. Не узбуђујем се превише око резултата исрено да кажем. Ко год да је тренирао фудбал, тај сам, зна како је кад на припремама играш утакмицу где си усред јаког тренажног процеса. Па чак и овакви месари и полуфудбалери могу да представљају проблем. Имали смо игру, али бољка је и даље присутна РЕАЛИЗАЦИЈА! Опет гол није дат из 7 - 8 одличних прилика, али кажем има још 3 - 4 утакмице и већ следећег противника можемо да демолирамо са неколико голова у мрежи. Одг: ФК Црвена звезда 2011/12 - Eribo - 07-03-2011 (07-03-2011, 12:19 PM)Победник! link Wrote:Quote:Колико је тежак прелом? Опет зависи од места прелома. Ако ништа није повређено око зглоба: лигаменти, жиле, и зглобна "кеса" (на енглеском се зове "joint capsule") уз нерве и вене, тј. ако је лом "једноставан"- где је само пукла кост подколенице (тибија) он би могао да се врати у пун тренажни процес у року од 4 месеца. У року од 6 недеља (ако не и пре)он ће почети са лаганим терапијама, и онда ће се моћи дати тачна процена "колико и када". Нпр. Хенке Ларсон је сломио тибију 10 цм изнад места где је Винисиус сломи, и игро је на ЕП 2000. 4 месеца после прелома. Зато нема овде никаквих чуда, већ природна мора да одради своје ! П.С. Ово говорим зато што сам физиотерапеут ! Уједно било би лепо да људи не праве "муву од слона", катастрофишу ситуације и шире негативну енергију. Јесте, најбоље је било да се ово није десило, али шта је- ту је, даље се мора. Ево сада шансе Вешовићу да ускочи и екслодира ! Одг: ФК Црвена звезда 2011/12 - KizaLion - 07-03-2011 Инфо је из прве руке да је пукла ФИБУЛА )танка кост) на два места. сад нам ти као физиотерапеут реци какве су прогнозе.. ![]() Одг: ФК Црвена звезда 2011/12 - херцеговац - 07-03-2011 Ево ја онако ветеринарски, морао на операцију да се коригује деформитет и да се фиксира кост. Контам, до 8 недеља, не мора толико јер фибула зараста од 4 до 6 недеља, али то је неки максимум зависи од тежине. Послије вјежбе истезања и јачања да би се повратила функција у нормалу. Срећа да је одмах примјећено, јер неки преломи пролазе да их људе не примјете. Мислим да је мало информација какав је лом да би се дала нека прецизнија прогноза опоравка, али за три, четири мјесеца у грубо трабао би да почне са тренингом. Одг: ФК Црвена звезда 2011/12 - Eribo - 07-03-2011 За фибулу важи исто као што сам написао за тибију (да не улазим у детаље о венама и нервима(живцима) који пролазе поред ове две кости и где). Тибију је лакше фиксирати пошто је већа кост ( као што се може видети на скици коју је КизаЛион поставио). Да би ти чланак пете функсионисао 100 % зависи од тријангла тибија-фибула-талус (једна од 27 костију у стоплау ) - ове три кости сачињавају "петни чланак". Исто као што рече херцеговац, кост(ткиво) зарасте између 6-8 недља , ако нема никаквих при и пост оперативних комликација (инфекција, лош хируршки захват итд.) После тих првих 6-8 недеља почиње период активне рехабилитације, јачања кости и свих осталих структура у подкленици и стопалу. Оно што не користиш неко време губиш - снага, мишићна маса, покретљивост зглобова, еластичност, проприоцепција, осећај ! Све ово се мора вратити у нормалу. Извињавам се....мало сам се занео ![]() У главном, ако све буде ишло нај, Бинициус би требао бити на терену када почну зимске припреме ! Е, сада какав ће да буде психолошки је друга прича која је сада само у домену нагађања ! Одг: ФК Црвена звезда 2011/12 - Pijanac - 07-04-2011 А да ипак престанемо са нагађањима?! Сигуран сам да ће имати најбоље могуће услове за опоравак. Битно је да се не жури са повратком на терен, да се не деси да недовољно залечен заигра. Уз Божију помоћ ће ваљда све ово и психички прегурати и бити исти играч кад се врати. Одг: Одг: ФК Црвена звезда 2011/12 - ултра сепаре - 07-04-2011 (07-03-2011, 10:27 PM)Eribo link Wrote:За фибулу важи исто као што сам написао за тибију (да не улазим у детаље о венама и нервима(живцима) који пролазе поред ове две кости и где). Тибију је лакше фиксирати пошто је већа кост ( као што се може видети на скици коју је КизаЛион поставио). Да би ти чланак пете функсионисао 100 % зависи од тријангла тибија-фибула-талус (једна од 27 костију у стоплау ) - ове три кости сачињавају "петни чланак". Исто као што рече херцеговац, кост(ткиво) зарасте између 6-8 недља , ако нема никаквих при и пост оперативних комликација (инфекција, лош хируршки захват итд.) После тих првих 6-8 недеља почиње период активне рехабилитације, јачања кости и свих осталих структура у подкленици и стопалу. Оно што не користиш неко време губиш - снага, мишићна маса, покретљивост зглобова, еластичност, проприоцепција, осећај ! Све ово се мора вратити у нормалу.Е физотерапеути ево вам линк, па прочитајте о каквој је повреди реч. http://www.crvenazvezdafk.com/src/doktor-puric-o-povredi-paseka-4505-c1-content.htm Минимум 6 месеци ће морати да паузира. Одг: ФК Црвена звезда 2011/12 - Red Star Forever - 07-04-2011 Нема потребе за прозивке типа "е физиотерапеути" и слично... Момцима свака част што су своје знање поделили са нама који располажемо са минималним знањем медицине... Они су на основу информација дали своје виђење и на основу својих знања дали прогнозу! Хвала им на томе ![]() п.с. Доктор ФКЦЗ се огласио данас и ништа ново нам није рекао, то су информације које смо малтене имали и од Ериба и Херцеговца... Само што је Пурић био на лицу места... Одг: ФК Црвена звезда 2011/12 - ултра сепаре - 07-04-2011 (07-04-2011, 10:31 AM)Red Star Forever link Wrote:Нема потребе за прозивке типа "е физиотерапеути" и слично... Момцима свака част што су своје знање поделили са нама који располажемо са минималним знањем медицине... Они су на основу информација дали своје виђење и на основу својих знања дали прогнозу! Хвала им на томеПа управо због тога што видим да се доста разумеју у медицину,због тога сам им рекао физиотерапеути,под тим нисам подразумевао никакву прозивку. Одг: ФК Црвена звезда 2011/12 - ултра сепаре - 07-05-2011 http://www.zurnal.rs/2011/07/04/partizan-napreduje-i-kad-ne-igra/index.html Налазимо се на 383 месту,чак нас је и прешишао Спартак ЗВ који је 336,док је Партизан 72 :o :o :o : Ове године морамо стварно дебело да запнемо и да се квалификујемо у Европу како год умемо и знамо,јел ћемо тотални изаћи из фудбалске историје,тј окаљаћемо онај "стари" углед до бесвести. |