![]() |
Слика данашње Србије.. - Printable Version +- Delije (http://delije-caffe.net/mybb) +-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Пивница (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=7) +--- Thread: Слика данашње Србије.. (/showthread.php?tid=1443) Pages:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
|
Одг: Слика данашње Србије.. - дрвосеча - 06-27-2010 (06-26-2010, 03:38 PM)Благоје Јовов link Wrote:Десило нам се данас то, да смо скупили и одећу и сретства за хигијену, а Ниш експрес веровали или не тражи 2000 динара да пренесе до Београда, и ако сам се убеђивао да је то хуманитарна помоћ и да се носи доле за Видовдан, шофер је почео да се смеје и каже ми "немам ја никакву вајду од тога не исплати ми се да возим за мање од 1000 динара" добро је да сам изузетно стрпљив човек иначе попио би нокаут. Ево ја стављам то овде... да буде уписано у анале данашње Србије што људи раде и какви то људи живе међу нама. Прво, ја не верујем да бих издржао као ти да му не одвалим једну. Јер сам постао више алергичан на те идиотарије и безобразлук појединаца у мом окружењу. Оно што је вероватно тебе смирило, јесте што то ипак мора стићи то БГ, а и људе које представљаш. Међутим, на ово сам хтео да се осврнем... ово што ова љига од човека на месту возача каже да нема никакве користи, што иде помоћ за Космет... Пазите ово, њему није из џепа да даје помоћ за своје сународнике, треба само да пренесе до БГ јер већ иде службено тамо, не иде својим аутом, па и не троши своје гориво и остало. Људи су тешки када треба да изваде свој новац и дају у хуманитарне сврхе данас, јер као што знамо често је то мета злоупотреба. Али, ово са акцијом Видовдан 2010 што су Делије започеле, нема места злоупотребама... Јер даје се стара одећа, конзервирана храна, средства за хигијену и др. Нико од тога неће моћи направити што кажу себи милионе, па да ће бити злоупотребе. Тај возач чак није ни неки свој допринос дао за Космет, у овој акцији, а најмање што може да учини јесте тај превоз за који неће му ништа нашкодити, и уместо да буде срећан, што је дао макар и тако свој допринос, он се понаша крајње дебилно (јер се смеје у лице човеку који му овако нешто тражи), да не кажем антисрпски. Овај његов поступак, нема везе са САД, ЕУ, кризом, шипцима, палцима, и другим. Већ да је појединцима у нашим редовима дупе зинуло за парама. А билде не капира да ће ако тако настави сутра и за њега да се скупља помоћ... јер ја не верујем да Бог ово благонаклоно гледа. Одг: Слика данашње Србије.. - Горгонзола - 06-27-2010 http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=06&dd=27&nav_category=12&nav_id=441605 > ![]() ![]() ![]() Одг: Слика данашње Србије.. - дрвосеча - 06-28-2010 (06-27-2010, 05:24 PM)Горгонзола link Wrote:Јесте тако је....али опет не можемо кривити људе који су у задњих 20 година веровали свакоме(политичарима) и на крају прошли кроз ко зна шта све... Народ је сит обећања и прича...гледа само себе и своје двориште. (нажалост) Не оправдавам ово баш. Шта сам му сада ја, ти, или Делије криви па је он наседао не те шарене лаже политичара-мафијаша задњих 20 година. Ово је проблем више до нашег менталитета, до нас самих, него до тога да ће се прст уперити у неког другог. Сам возач је рекао овако: "Не исплати ми се то возити испод 1000 динара". Конташ? Није његов приватни бус, па да ће он пропасти, јер ионако вози 100 других ствари а ово му је успутно, и бус је државни што би рекли, па сигурно му није пропаст. ОК, да је рекао "колико даш"... у смислу за пиво да има да попије. Не верујем да би Благоје Јовов томе и придавао пажње, дајући му и тих 50 динара. И види још ово... он уместо да се бори против корупције, он је и сам учесник тога... јер када види да се негде иде преко мита, и он хоће... види своје колеге да добијају 1000 динара, онда "и он хоће свој део". Суштина је да маса људи прича о корупцији, а не капира да су и сами учесници у том зачараном кругу. Никада тај зачарани круг неће ни престати, докле год овако људи гледају. Почевши од тог возача, па до министара итд. Одг: Слика данашње Србије.. - Мобилисан - 06-28-2010 (06-28-2010, 01:47 PM)дрвосеча link Wrote: [quote author=Горгонзола link=topic=3832.msg80371#msg80371 date=1277659475] Не оправдавам ово баш. Шта сам му сада ја, ти, или Делије криви па је он наседао не те шарене лаже политичара-мафијаша задњих 20 година. Ово је проблем више до нашег менталитета, до нас самих, него до тога да ће се прст уперити у неког другог. Сам возач је рекао овако: "Не исплати ми се то возити испод 1000 динара". Конташ? Није његов приватни бус, па да ће он пропасти, јер ионако вози 100 других ствари а ово му је успутно, и бус је државни што би рекли, па сигурно му није пропаст. ОК, да је рекао "колико даш"... у смислу за пиво да има да попије. Не верујем да би Благоје Јовов томе и придавао пажње, дајући му и тих 50 динара. И види још ово... он уместо да се бори против корупције, он је и сам учесник тога... јер када види да се негде иде преко мита, и он хоће... види своје колеге да добијају 1000 динара, онда "и он хоће свој део". Суштина је да маса људи прича о корупцији, а не капира да су и сами учесници у том зачараном кругу. Никада тај зачарани круг неће ни престати, докле год овако људи гледају. Почевши од тог возача, па до министара итд. [/quote] Ето суштине целе приче! Невероватно је да за баналне ствари мора да се да "испод стола". Наравно, хуманитарна помоћ није банална ствар. Хоћу да кажем да су моралне, традиционалне и културне вредности постале жртве корупције. Она их је просто прождрала! Одг: Слика данашње Србије.. - Горгонзола - 06-28-2010 (06-28-2010, 01:47 PM)дрвосеча link Wrote: [quote author=Горгонзола link=topic=3832.msg80371#msg80371 date=1277659475] Не оправдавам ово баш. Шта сам му сада ја, ти, или Делије криви па је он наседао не те шарене лаже политичара-мафијаша задњих 20 година. Ово је проблем више до нашег менталитета, до нас самих, него до тога да ће се прст уперити у неког другог. Сам возач је рекао овако: "Не исплати ми се то возити испод 1000 динара". Конташ? Није његов приватни бус, па да ће он пропасти, јер ионако вози 100 других ствари а ово му је успутно, и бус је државни што би рекли, па сигурно му није пропаст. ОК, да је рекао "колико даш"... у смислу за пиво да има да попије. Не верујем да би Благоје Јовов томе и придавао пажње, дајући му и тих 50 динара. И види још ово... он уместо да се бори против корупције, он је и сам учесник тога... јер када види да се негде иде преко мита, и он хоће... види своје колеге да добијају 1000 динара, онда "и он хоће свој део". Суштина је да маса људи прича о корупцији, а не капира да су и сами учесници у том зачараном кругу. Никада тај зачарани круг неће ни престати, докле год овако људи гледају. Почевши од тог возача, па до министара итд. [/quote] Ма брате наравно да си управу али то знамо и видимо ми али не и сви други. Ствар је у томе да људи не виде и нису свесни шта раде и причају. Ево пример ако хоћеш. Баба и деда обоје по 60ак година.Били су за тита(и остали),па се клели у слобу,па гласали за воју да се скине слоба,па за радикале да скину демократе и сад за напредњаке... Е сад...одгледају једну емисију...и имају став да Војводина треба да се(нећу ни да изговорим) и као оно нерадници ово оно доле у БГ и осталој Србији,избеглице ово,оно понекад им излети... А синоћ чујем за време оне ''фарме'' псују оном косатом маму мађарску и оном крмету муслиманску.... И смета им рецимо што је оном сметала кокарда....а они заклете комуњаре... И итд.итд...итд....итд... Код мене кући Србија у малом брате...мозак на испаши ;D Одг: Слика данашње Србије.. - dzanglbuk - 06-28-2010 (06-25-2010, 01:28 PM)дрвосеча link Wrote: ОВО ЈЕ ВИШЕ ОД СРАМОТЕ!!! Ти знаш лично девојку и знаш причу из прве руке или само слепо верујеш новинарима???? Моје мишљење је да је цео случај исконструисан и да је у директној вези са случајем оног несрећног француза и гробара... Државној олигархији судија не одговара и одма' педала! Одг: Слика данашње Србије.. - InsaNe - 06-29-2010 Вехабијама ублажене казне Појединим припадницима вехабијског покрета из Новог Пазара, раније осуђеним због тероризма и недозвољеног држања оружја и експолозива, ублажене казне. Група ухапшена 16. марта 2007. године. Веће Посебног одељења за организовани криминал Апелационог суда у Београду ублажило је казне појединим припадницима вехабијског покрета, раније осуђеним због тероризма и недозвољеног држања оружја и експолозива, саопштио је данас тај суд. Како се наводи у саопштењу, веће којим је председавао судија Зоран Савић ублажило је казне некадашњег Окружног суда у Београду за Аднана Хота, Фуада Хоџића, Мирсада Прентића и Ерхана Смаиловића. Хоту је казна са осам година затвора смањена на седам година и шест месеци, а Фуаду Хоџићу са седам година и шест месеци на седам година затвора. Мирсад Прентић и Ерхан Смаиловић ће у затвору провести шест година и шест месеци, првостепеном пресудом требало је да одслуже седам година. Група вехабија осуђена је 3. јула 2009. године пред Специјалним судом. Вођа новопазарске групе Сенад Рамовић тада је осуђен на 13 година затвора. На осам година осуђен је Јасмин Смаиловић. На по три године осуђени су Сенад Вејселовић и Вахид Вејселовић. На затворску казну од по две године и шест месеци осуђени су Дамир Бербо, Хусеин Чуљак и Албин Пулић, док је Бекто Мемић добио шест месеци и издржао је казну. Оптужби су ослобођени Мехмедин Кољши и Сафет Бећировић. Суд је утврдио да су они набавили веће количине оружја с намером да развију страх и несигурност код грађана, као и да су били способни за специјална терористичка дејства, противтенковске и противпешадијске борбе. Утврђено је да су детаљно планирали убиство муфтије Муамера Зукорлића, напад на џамију у Новом Пазару и на полицијску станицу у том граду. Судски поступак вођен је против 15 новопазарских вехабија, али је у међувремену поступак против Неџада Мемића раздвојен. Група је ухапшена 16. марта 2007. године. Одг: Слика данашње Србије.. - дрвосеча - 06-29-2010 (06-28-2010, 05:08 PM)Горгонзола link Wrote: Ма брате наравно да си управу али то знамо и видимо ми али не и сви други. Капирам шта хоћеш да кажеш, јер то што наводиш, то је наша катастрофа... да је људима толико испран мозак од медија и њихових полутистина, да не капирају колико су нагужени, да неке ствари не можеш ни да им објасниш "када су тако рекли на вестима. :-\ Фарму нећу да коментаришем, јер то је дно дна... не због ових који су учествовали у том сра*у, већ ови јадници који гледају... не схватајући да њихова гледаност одржава фарму. (06-28-2010, 06:43 PM)dzanglbuk link Wrote: Ти знаш лично девојку и знаш причу из прве руке или само слепо верујеш новинарима???? Овде горе нико није споменио француза... већ нелогичну судијску одлуку. А одлука је њена за ту пресуду, а не државна. Одг: Слика данашње Србије.. - HITMAN 47 - 06-29-2010 Quote:Веће Посебног одељења за организовани криминал Апелационог суда у Београду ублажило је казне појединим припадницима вехабијског покрета, раније осуђеним због тероризма и недозвољеног држања оружја и експолозива, саопштио је данас тај суд. Ок смањили казну, али ЗАШТО? Постоји ли разлог? Нпр ''Указом председника'' или због јебем ли га, доброг владања, неког специјалног разлога ??? неког пропуста у истрази, суђењу ... шта год ... Ово се више не зна, али буквално, ни ко пије ни ко плаћа. Уствари зна се ко плаћа, плаћа народ ко и увек. УРОШ МИШИЋ (''покушај убиства'') - 10 Година ВЕХАБИЈЕ (осуђеним због тероризма и недозвољеног држања оружја и експолозива) - 8 Година (+ сад смањена казна) ![]() Одг: Слика данашње Србије.. - InsaNe - 06-30-2010 И прошао је Видовдан, неки од вас су вероватно прочитали мој проблем око одласка због посла, онај тито на зиду и те ствари, као нпр Ред Стар Форевер. Ето брате сад више тамо не радим, али не својом вољом. Морао сам узети боловање да бих отишао на Газиместан, и по повратку у фирму сачекала ме је радна књижица. Докле више Србијо, хоће ли икад изумрети титови потомци? |