Delije
ФК Црвена звезда 2012/13 - Printable Version

+- Delije (http://delije-caffe.net/mybb)
+-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Терен (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Thread: ФК Црвена звезда 2012/13 (/showthread.php?tid=1790)

Одг: ФК Црвена звезда 2012/13 - rukometas_bg - 09-07-2012

(09-07-2012, 05:47 PM)ултра сепаре link Wrote: Сам је Просинечки изјавио у журналу,а писале су и остале новине да ниједан динар до сад Гаспром није дао Звезди.
Није изјавио за Журнал, него неке за неке хрвате, а наши пренели. То да Гаспром није дао ни динар је вероватно извучено из контекста.

(09-07-2012, 05:47 PM)ултра сепаре link Wrote: И колико је Лукић лагао то довољно говори податак да се ове године наводно издвојило 4 милки за појачања,кад оно чујеш остале стране ниједан динар нисмо добили од Руса за то.
Одакле ти таква глупост са 4 милиона?

(09-07-2012, 05:47 PM)ултра сепаре link Wrote: Ја сам се лично јако радовао што нам је фирма из братске земље постала спонзор,али љигавијег и горег генерланог спонзора од овог Гаспрома нисам видео.
Јел си свестан шта пишеш? Зашто су љигави? Зато што нам дају та 2 и нешто милиона? Ми пре тога никад нисмо имали толики уговор. Они су спонзори, нису власници клуба.

(09-07-2012, 05:47 PM)ултра сепаре link Wrote: Шта је гаспром до сада урадио:
-Узео је Звезду наводно као спонзор,а у ствари то је њима стратешки значај јер се рекламирају у Србији кроз најтрофејнији клуб,као што сви остали раде.
-Довели су Путина на Маракани и Зенит,чисто онако политички,да нам испиру памет наводно како ће бити неког улагања,како је њима стало до Звезде,опет чиста демагогија.
-Поставили су рекалму на истоку у облику столица.
-Када су већ толики паметњаковићи што бар нису неког играча из Зенита дали Звезди на позајмицу,што нису на такав начин помогли и после још траже да неко од њих буде председник Звезде.
- Нису узели они ништа, него су доведени, дали паре и то је то. То је њихова добра воља.
- Нови уговор ће бити наредних недеља.
- Поставила и Тојота за пар аутомобила, зашто не би и ови за 2 и нешто милиона.
- Зашто би нам послали играча на позајмицу? Они су наш спонзор и уговором је предвиђено да они нама дају одређену своту, није предвиђено да нам шаљу играче. Ко тражи да буде председник Звезде?

(09-07-2012, 05:47 PM)ултра сепаре link Wrote: ма дај више немој да нам испиру мозак и воде демагогију,нека кажу као људи јел хоће или неће да помогну?
Мозак ти не испира Гаспром, него се очигледно пецаш на свакакве глупости медија. Те вестни не пласира Гаспром, него мора нешто да продаје новине. Па је најмањи проблем објавити "из неименованог извора" сазнајемо да ће Гаспром да повећа уговор ако се Цеца скине гола на утакмици.

Одг: ФК Црвена звезда 2012/13 - ултра сепаре - 09-07-2012

Брате мени није јасно онда ако они издвајају 2 500 000 милиона евра годишње за нас,како то да смо играчима дужни за плате 7 ипо месеци,пошто дугове уопште не враћамо,а сваки дан нам расту,на шта иду те паре ???Ја не знам објасни ми,ако знаш?
Одкале ми 4 000 000?Па јел су сви редом зујали да ће нам овог лета бити највећи буџет икада?
А то да је неко из Гаспрома хтео да буде председник Звезде причало се и пре година дана,бар сам тако прочиато у новинама.
А иначе вероватно ћеш казати зашто верујем штампи и зашто је читам,зато што нам председник Лукић ништа не говори о стању у клубу,тако да негде морам да се информишем.
А иначе, Гаспром и да уложи 2 пута више годишње на пример нека буде 5 милиона,и то је го курац,нама је дуг 33 милиона за то нам треба ко зна колико година да враћамо,а иначе и када си на нули дугови се увек појављаују хтели или не хтели.
Гаспром мора конкретно да нешто уради годишње бар 15 милиона евра да издвоји,не разумем их уопште и никад нећу моћи да разумем да 1 такав нафтни гигнат не може у оваквом говнавом фудбалу да преуреди један клуб и да врати дугове,они ће пре да гледају на то да дођемо до самог амбиса и да нас купе,да доводе разне црнчаге и да их продају за лепе паре.Све ово што ради Гаспром је за сад чист њихов интерес,демагогија и политика.
Јел им бранио ко да уложе веће паре?Јел им бранио Лукић?Наравно да није.
Па шта ви мислите,како смо у кошаркашком клубу стали на ноге?Па тако што смо вратили све дугове,то је дефинитивно једино решење.
Гаспром прво мора да уложи у клуб и да да већи допринос да би се показали резултати.Нека свако пође од себе,шта је потребно за било какв успех у животу?Па реално труд,воља и рад?
Да ли се Гаспром потрудио да уради нешто,да ли су имали вољу,да ли су пуно радили?Нека ми неко то објасни?

Одг: ФК Црвена звезда 2012/13 - rukometas_bg - 09-07-2012

Проста математика.
Гаспром 2.2 ваљда, Телеком око милион, Леђеа милион и нешто, све заједно уз остале спонзоре дође око 5 милиона + неки приход од маркетинга, нек је рецимо и милион. Нису прецизне цифре, али ту је негде.
Значи све заједно 6 милиона.
А теби за функционисање клуба треба на годишњем нивоу око 10 милиона + имаш да враћаш рате кредита, да плаћаш бивше играче. Све кад се скупи нама у овом тренутку, без кресања трошкова, треба око 15 милиона сваке године. Сад размисли још једном зашто се дугује играчима и запосленима.

Нико се није хвалио да ће овог прелазног рока бити највећи буџет. Можда медији, мада ни то нисам видео, а из клуба нису сигурно, јер ни не смеју тако нешто да причају због УЕФА. Пошто смо под присмотром и не смемо да се фрљамо јаким прелазним роковима, а да дугујемо клубовима и бившим играчима.
То да је неко из Гаспрома хтео да буде председник Звезде је глупост, тешка глупост.

Ти мораш да скапираш да Гаспром нема интерес да улаже у Звезду. Сувише је Србија мало тржиште и сиромашна земља. Једино може да се деси да дају паре, кад би селе главешине из Русије са Вучићем и он каже дајте Звезди велике паре, а ја ћу да гурам неке ваше послове овде. То је једина шанса, а питање је да ли Вучић жели на тај начин да се заложи.

Да си пратио мало ситуацију око КК знао би како су избрисали дуговања. Нису они ту ништа враћали, односно јесу неку смешну цифру, највећи део је отписан. Тај модел не може да се примени на ФК, једноставно структура дуговања није ни слична.

Одг: ФК Црвена звезда 2012/13 - ултра сепаре - 09-07-2012

(09-07-2012, 08:41 PM)Звездаш link Wrote: Ти мораш да скапираш да Гаспром нема интерес да улаже у Звезду. Сувише је Србија мало тржиште и сиромашна земља. Једино може да се деси да дају паре, кад би селе главешине из Русије са Вучићем и он каже дајте Звезди велике паре, а ја ћу да гурам неке ваше послове овде. То је једина шанса, а питање је да ли Вучић жели на тај начин да се заложи.
Не би се ја баш са тобом сложио да немају интереса у Србији,онда  неби ни долазили,јел веруј ми у задње време Руси све што раде раде искључиво из интереса и врло промишљено.Али веруј мида би Гаспром имао интереса,ако дође до приватизације у клубу.Прво што би урадили продали би већину наших играча и тим новцем и уз мало њиховог улгања вратили би цео дуг,у тиму би од 11 играча на терену било скоро 10 црнаца или неких других странаца које би довели за мизерне паре,а продали би их по веома добрим ценама.Не верујем да би то званично урадио Гаспром као фирма,али можда би то неко приватно урадио од њихових водећих људи и то би била приватна својина.Ово што пишем не мора да значи да је све тако,уосталом не мора да значи ни да је тачно,ни да ће се десити,ја ово држим као резерву коју треба имати у оваквим тешким временима.
Иначе неки Европски фудбалски гиганти дугују скоро па милијарду,неки пола милиона,али ипак су они са запада,па их не јебава нико,чак доста пара дугују и Уефи.а сви знамо да ове године нам је уефа претила да ако јој не платимо да не ћемо играти.Ево шта се десило са ватерполо клубовима у Европи,сви живи су пред банкротом.
Иначе и Партизан дугује и то ко зна колико,него им на руку ишла демокртаска епоха од 12 година,па нико и даље не зна шта се ту заправо ради,имају среће док им је чика Толе још увек ту,па не морају да брину,а иначе после ће бити и код њих повуци потегни.
Него ја све ово причам из тог разлога знајући како су европски фудбалски клубови прошли који су толико били дужни?За кратко време су приватизовани.А иначе Челзи,Манчестер и Арсенал који су приватизовани имају и даље огроман дуг у неколико стотина милиона.
То мене највише плаши,приватизација никако још горе може да буде.

Одг: ФК Црвена звезда 2012/13 - херцеговац - 09-07-2012

Како Гаспром нема интерес у Србији? Има и те како. Узели су националну нафтну индустрију, којој нико други у Србији не може ни присмрдити по капацитету и инфраструктури. Имали су, не знам да ли још увијек имају, монопол над нафтним дериватима у формирању цијене. На крају, очекује се почетак градње Јужног тока, са тим да код нас буде чвориште.

Све је то лудило бизнис, а како обичном човјеку прићи другачије него преко бренда који је синоним СРПСТВА, бренда који је далеко изнад граница Србије.

Али опет, Гаспром не би био толики колики је да се разбацује кинтом. Очигледно је да постоје неки проблеми на релацији Гаспром, Црвена Звезда, јер никако да се реализује меморандум. Као и сваки пут до сада до нас стиже само прљав веш, а никако нека поуздана информација.

Мислим да је Роби алудирао на то колики је обрт Гаспрома да би се могао отворити и консолидовати клуб. Вјерујем да је Роби лаган како ће ова сезона бити преломна и да ће се обезбједити кинта за појачања и за редовне плате, а ево се опет хронично понавља ситуација да су неки исплаћени а други нису.

Због тога што се дефинитивно ништа не зна у вези финансија клуба страх ме да 2009-та не буде неко тамо добро прошло вријеме. Опет наводим, страх ме у каквом смо финансијском статусу. Јер, ако нисмо видјели титуле, о Европи нећу да причам, толико дуго, а дуг се повећао за трећину ми смо на граници дубиозе, дужничког ропства и само интервенција Гаспрома или државе може спријечити даљу агонију. Да смо прошли Бордо, мислим да би то био почетак извлачења из врзиног кола, Circulus vitiosus-а.

Одг: ФК Црвена звезда 2012/13 - Војник_севера - 09-08-2012

Ево да поставимо ствари овако да на свакој утакмици буде препуна Маркана(50.000 људи) 17 утакмица у домаћем првенству у току сезоне са просечном картом од 5 еура зарадили би 4,25 милиона еура од продаје карата,да додамо ту и Куп рецимо 3 утакмице то је 750.000 хиљада еура укупно заједно 5 милиона еура и 3 европске утакмице са препуним стадионом са просечном ценом карте од 10 еура то је још 1,5 милиона.Да саберемо ТВ права,награде Уефе и продају сувенира да буде 2 милиона еура,то је укупно 8,5 милиона еура.Да од Газпрома добијемо 5 милиона сваку сезону и осталих спонзора још 3 милиона то је нека цифра од 15-16 милиона еура колико нам треба за голо преживаљавање,да не помињем враћање дугова.

Ситуација није уопште наивна,поготово у данашње време кризе где нико неће да поклони ни еуро.

Неко је написао да Газпром има велики интерес да улаже у Звезду.Има,али Звезда има много већу корист од Газпрома него што он има од Звезде.Један пример улагање Газпрома у Шалке.Шалке игра у Немачкој,Немачка је тржиште са 85 милиона људи,а ако још додамо колики број људи посматра мечеве Бундес лиге у Европи цифра је далеко примамљивија.Исплати се дати 50 милиона еура,само за утакмице домаће лиге,а поготово за Европу.Србија је 10 пута мања од Немачке,има неуопредиво слабију лигу,Звезда пркатично не игра никакву улогу у Европи и када се проприционално погледа,само тражиште,а да не причамо о лиги,Газпром нама даје 3 милиона,а Шалкеу рецимо 15.Значи они пропрционално дају много више него Немцима,јел је спонзорство Шалкеа 10 пута исплативије сигурно.Такође и то што је Газпром монополиста још мање их мотивишу да улажеш,јел ти као монополиста немаш потребу да улажеш у маркетинг,просто из разлога јел сви морају да купе робу од тебе.Рецимо у Немачкој је ситуација другачија,ту постоји неколико играча и Газпром је приморан да се бори за њихово тржиште путем маркетинга.

Одг: Одг: ФК Црвена звезда 2012/13 - rukometas_bg - 09-08-2012

(09-07-2012, 09:03 PM)ултра сепаре link Wrote: Aли веруј мида би Гаспром имао интереса,ако дође до приватизације у клубу.
Зашто би они нас приватизовали? Имају свој Зенит и то им је довољно. Њихов посао није вођење фудбалских клубова, него гас и нафта.

(09-07-2012, 09:21 PM)херцеговац link Wrote: Како Гаспром нема интерес у Србији? Има и те како. Узели су националну нафтну индустрију, којој нико други у Србији не може ни присмрдити по капацитету и инфраструктури. Имали су, не знам да ли још увијек имају, монопол над нафтним дериватима у формирању цијене. На крају, очекује се почетак градње Јужног тока, са тим да код нас буде чвориште.
Узели су нафтну индустрију и тиме завршили посао по том питању.
Јужни ток може и да нас обиђе, ми им љубимо гузицу да пролази кроз нашу земљу да би и ми сиромаси добили неки динар.
Тако да немају Руси неки претеран интерес да улажу у Звезду што се тиче тих питања. Имају ако се ствар реши на највише државном нивоу и Вучић им понуди да граде ветрењаче, да добију неке фабрике и шта ти ја знам, шта их већ занима. Тад ће можда и да дају веће паре, али мора нешто да им се понуди у замену.

(09-08-2012, 12:30 AM)Војник_севера link Wrote: Неко је написао да Газпром има велики интерес да улаже у Звезду.Има,али Звезда има много већу корист од Газпрома него што он има од Звезде.Један пример улагање Газпрома у Шалке.Шалке игра у Немачкој,Немачка је тржиште са 85 милиона људи,а ако још додамо колики број људи посматра мечеве Бундес лиге у Европи цифра је далеко примамљивија.Исплати се дати 50 милиона еура,само за утакмице домаће лиге,а поготово за Европу.Србија је 10 пута мања од Немачке,има неуопредиво слабију лигу,Звезда пркатично не игра никакву улогу у Европи и када се проприционално погледа,само тражиште,а да не причамо о лиги,Газпром нама даје 3 милиона,а Шалкеу рецимо 15.Значи они пропрционално дају много више него Немцима,јел је спонзорство Шалкеа 10 пута исплативије сигурно.Такође и то што је Газпром монополиста још мање их мотивишу да улажеш,јел ти као монополиста немаш потребу да улажеш у маркетинг,просто из разлога јел сви морају да купе робу од тебе.Рецимо у Немачкој је ситуација другачија,ту постоји неколико играча и Газпром је приморан да се бори за њихово тржиште путем маркетинга.
То је то.

Одг: ФК Црвена звезда 2012/13 - ултра сепаре - 09-08-2012

Све у свему када резимирамо све ствари,главни циљ је свакако вратити дуг и одблокирати рачун.
Како?То је заправо право питање.
Ја сам иначе више пута писао о томе,видео сам решење да једини спас јесте да будемо први и да уђемо у лигу шампиона и бар тако 3 године за редом ми би смо бар 80 посто дуга вратили.Међутим размишљајући о Гаспрому дошао сам до једне продуктивне идеје 8)
Треба направити дефинитивно дил са Гаспромом.Пошто они врло педантно раде и знају увек на чему су,никада не срљају и не бацају паре узалуд,једноставно треба урадити следеће:
-Као прво да нам Гаспром испалти цео дуг од 33 милиона евра.Наравно они неће то за џабе,вратићемо све дугове и сад ћемо бити дужни Гаспрому.
-Треба сачувати тим и ући у лигу шампиона и после тога најбоље играче продати и нека од тога узмемо 25 до 40 милона евра,нека 50 посто од тих трансфера оде Гаспрому,нека им дамо свих 10 милиона евра што ћемо добити од лиге шампиона ако уђемо,нека Гаспропм има проценат и од улазница,нека буду имали и проценат од свих трансфера,нека им клуб даје паре које ће добити када освоји куп и првенство.По мени је ово дефинитвно једино решење за сада.
Лакше је да дугујемо Гаспрому неко осталима,а иначе 90 посто нашег дуга односи се на банке,што је нарвно највећи проблем.

Одг: Одг: ФК Црвена звезда 2012/13 - херцеговац - 09-08-2012

(09-08-2012, 07:23 AM)Звездаш link Wrote: [quote author=ултра сепаре link=topic=4148.msg98909#msg98909 date=1347051828]
Aли веруј мида би Гаспром имао интереса,ако дође до приватизације у клубу.
Зашто би они нас приватизовали? Имају свој Зенит и то им је довољно. Њихов посао није вођење фудбалских клубова, него гас и нафта.

(09-07-2012, 09:21 PM)херцеговац link Wrote: Како Гаспром нема интерес у Србији? Има и те како. Узели су националну нафтну индустрију, којој нико други у Србији не може ни присмрдити по капацитету и инфраструктури. Имали су, не знам да ли још увијек имају, монопол над нафтним дериватима у формирању цијене. На крају, очекује се почетак градње Јужног тока, са тим да код нас буде чвориште.
Узели су нафтну индустрију и тиме завршили посао по том питању.
Јужни ток може и да нас обиђе, ми им љубимо гузицу да пролази кроз нашу земљу да би и ми сиромаси добили неки динар.
Тако да немају Руси неки претеран интерес да улажу у Звезду што се тиче тих питања. Имају ако се ствар реши на највише државном нивоу и Вучић им понуди да граде ветрењаче, да добију неке фабрике и шта ти ја знам, шта их већ занима. Тад ће можда и да дају веће паре, али мора нешто да им се понуди у замену.

(09-08-2012, 12:30 AM)Војник_севера link Wrote: Неко је написао да Газпром има велики интерес да улаже у Звезду.Има,али Звезда има много већу корист од Газпрома него што он има од Звезде.Један пример улагање Газпрома у Шалке.Шалке игра у Немачкој,Немачка је тржиште са 85 милиона људи,а ако још додамо колики број људи посматра мечеве Бундес лиге у Европи цифра је далеко примамљивија.Исплати се дати 50 милиона еура,само за утакмице домаће лиге,а поготово за Европу.Србија је 10 пута мања од Немачке,има неуопредиво слабију лигу,Звезда пркатично не игра никакву улогу у Европи и када се проприционално погледа,само тражиште,а да не причамо о лиги,Газпром нама даје 3 милиона,а Шалкеу рецимо 15.Значи они пропрционално дају много више него Немцима,јел је спонзорство Шалкеа 10 пута исплативије сигурно.Такође и то што је Газпром монополиста још мање их мотивишу да улажеш,јел ти као монополиста немаш потребу да улажеш у маркетинг,просто из разлога јел сви морају да купе робу од тебе.Рецимо у Немачкој је ситуација другачија,ту постоји неколико играча и Газпром је приморан да се бори за њихово тржиште путем маркетинга.
То је то.
[/quote]

Ипак ниси у праву што се тиче овога. Не ради се маркетинг само ради кинте, постоји и нешто што се зове позитиван имиџ фирме. Зато имају интерес да улажу у највеће име на овом подручју, па макар и та величина била на ивици колапса.

Одг: ФК Црвена звезда 2012/13 - Војник_севера - 09-08-2012

Ја нисам рекао да не постоји њихов интерес да улажу,али више је то наш интерес.Они нама више требају него ми њима,то је истина.Да је Звезда добро организован клуб,а то је предуслов за успех утркивали би се да нас спонозоришу.Овако ми практично молимо да Газпром нама да паре.Па да нам да и поклони 100 милиона ми бисмо са оваквом организацијом,нерационалним пословањем били у дуговима.

Можемо да причамо шта год желимо да имамо милионску армију навијача.Нас посматра пресечно 15-20 хиљада људи,поред свих напора људи који виде трибину и генерално смешних цена улазница.Ривер Плата која се може поредити са Звездом по величини клуба у јужноамеричким оквирима је играла другу лигу и стадион је био крцат.Звездашка популација се своди на 20.000 хиљада фантика и то је то.Да имамо пун стадион на сваком мечу не би било проблема.