![]() |
ФК Црвена звезда 2012/13 - Printable Version +- Delije (http://delije-caffe.net/mybb) +-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Терен (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=10) +--- Thread: ФК Црвена звезда 2012/13 (/showthread.php?tid=1790) |
Одг: ФК Црвена звезда 2012/13 - CEBEP - 09-07-2012 (09-06-2012, 10:44 PM)херцеговац link Wrote: ...али Звезди треба неко ко има име и ауторитет. Звезди требају пре свега финансијска средства јер без тога, са све Гвардиолом и Председником Сандро Роселлом, не би спречили расипање првенствених бодова по којекаквим Ивањицама, Кулама и Смедеревима... Одг: ФК Црвена звезда 2012/13 - luconi - 09-07-2012 Лепо је рекао херцегоцац, треба нам ауторитет... како мислиш да ти финансијска средства обезбеди неко ко није цењен ни као фудбалер ни као председник??? Џаја је име бре, сигуран сам да ће пре он довући јаке спонзоре, обезбедити помоћ државе... Овај је имао времена и???? Одг: ФК Црвена звезда 2012/13 - Red Star Forever - 09-07-2012 Ако ћемо о именима и ауторитету... Пикси је био ауторитет, и шта нам је донео? Тојота столице? И Сузукија који је одиграо 3 и по утакмице... И много милиона дуга... До мојега... Роби такође ауторитет! А на своје име је довео можда два-три потенцијално добра играча... То је урадио и Сале Јанковић који је много мањи ауторитет од Жутог... Дакле, не изједначавам никог, само правим паралеле, и доказујем да ауторитет ништа не значи у данашњем свету... Данас постоји само говор новца и ако имаш пара сви те воле и слушају, то је јасно ко дан! Неће нико ни због Џаје да даје паре, али хоће због Вучића нека државна фирма да да мало више и то је то! Евентуално Гаспром повећа 2-3 пута своја улагања, а то су опет јако мали износи за оно што сви ми желимо да наша Звезда представља! И још једном, нема овде поделе... Нико није за овог или оног... Сви смо ми за Звезду! А у блиској нам прошлости, цитираћу да "нисмо деца", смо видели да баш има пун курац расположених да преузму Лукићеву функцију... Словом и бројем ни један (1)! И да завршим оно што све време мислим и оно што би рекао да се слажу и Звездаш и Север са мном... Није поента у председнику, ми желим Џају у Звезди, поента је у томе да дође неко са 25 милиона по сезони! А ако нема таквих, па онда ми је свеједно да ли ће да је води Џаја или Лукић... п.с. Не ради се о трпљењу неког, него о томе да свако друго решење до краја суђења Џаји није било добро по Звезду... У ствари, не да није било добро, него га није ни било! Одг: ФК Црвена звезда 2012/13 - luconi - 09-07-2012 (09-07-2012, 09:42 AM)Red Star Forever link Wrote: Ако ћемо о именима и ауторитету... Пикси је био ауторитет, и шта нам је донео? Тојота столице? И Сузукија који је одиграо 3 и по утакмице... И много милиона дуга... До мојега... Роби такође ауторитет! Јебо његов ауторитет кад није стручан, Џаја није пошто пото доводио дебиле од играча, добар је био само за свој џеп, звезду је уваљивао у говна док је својој жени(мужу)царинио ферарија и то можеш мислити на инвалида ![]() (09-07-2012, 09:42 AM)Red Star Forever link Wrote: п.с. Не ради се о трпљењу неког, него о томе да свако друго решење до краја суђења Џаји није било добро по Звезду... У ствари, не да није било добро, него га није ни било! То стоји, али сада је нека друга прича , сад има подршку Вучића који је велики звездаш па је све то много реалније, надајмо се најбољем! Одг: ФК Црвена звезда 2012/13 - rukometas_bg - 09-07-2012 (09-07-2012, 07:50 AM)luconi link Wrote: Лепо је рекао херцегоцац, треба нам ауторитет... како мислиш да ти финансијска средства обезбеди неко ко није цењен ни као фудбалер ни као председник??? Џаја је име бре, сигуран сам да ће пре он довући јаке спонзоре, обезбедити помоћ државе... Овај је имао времена и????Може да се сере по Лукићу колико хоће, али Звезда никад није добијала више новца од спонзора. Гаспром, Телеком, Леђеа, они су и договорили појачање уговора са Гаспромом. Пре тога најуноснији спонзор нам је био возни парк Тојоте. Тако да не треба ићи у крајност да Лукићева управа није баш ништа донела. Како се располагало са тим новцем, како је клуб функционисао је већ нека друга тема, али није да баш ништа нису радили. Одг: ФК Црвена звезда 2012/13 - KizaLion - 09-07-2012 (09-06-2012, 01:15 PM)Red Star Forever link Wrote: Џаја је имао европску Звезду, милионе од продатих најбољих играча на свету, од тога се живело скоро деценију... Зар 1992. нису ови из СПС-а отели Звезди преко 100 милиона марака, јер народ није имао за леба? Ако је тако, што Звезда не тужи државу? Одг: ФК Црвена звезда 2012/13 - Војник_севера - 09-07-2012 (09-07-2012, 01:59 PM)KizaLion link Wrote: [quote author=Red Star Forever link=topic=4148.msg98878#msg98878 date=1346937312] Зар 1992. нису ови из СПС-а отели Звезди преко 100 милиона марака, јер народ није имао за леба? Ако је тако, што Звезда не тужи државу? [/quote] Да колико се сећам Звезда је помогла исплату пензија те 1992.Није толико битно за причу,али чисто да се зна. Не знам шта да кажем,у свим уписима има доста истине,и сваки упис је мање више квалитетан.Једно је сигурно постоји превише проблема,како економских тако и организационих. Да ли ће Џаја донети много тога позитивног?Не верујем можда мали помак,али не очекујем ништа спектакуларно. Пре неки дан сам читао да ни у Европи не цветају руже,пре свега у Шпанији.Угалвном поента је у томе да ни код њих нема новца. Моје мишљење је да Звезда треба тотално реорганизује и да на крају послује тржишно.Строго буџетско ограничење,нема трошења пара више него што се заради.Струка такође,прављење озбиљне скаутске службе.Проширити круг делатности,свака делатност клуба која може да донесе новац је добродошла.Нама треба менаџер-председник. Не надам се превише ни у приватизацију.Да ли би ико од вас хладне главе,да ставимо по страни љубав према Звезди,као инвеститор уложио 50 милиона у Звезду?Мислим да не би.Сваки инвеститор гледа само профит и ништа друго.Србија је мало тржиште,Звездини приходи су занемарљиви,неатрактивна лига,велика криза и још много ствари. Газпром је можда љут на Лукића зато што Звезда не игра Европу,а они су можда искључиво због Европе и давали паре.Газпром је eвропски и чак глобални играч у својој делатности и жели да његову рекламу виде у Европи. На крају како год било никако не би желео да Звезда изледа као неки од руских клубова,типа Анжи,јел је то циркус,а не клуб,а има много таквих примера данас поготово тамо.Једноставно један олигарх упумпава милионе и милионе сваке године ради престижа.Опет скоро ништа не ураде у Европи,Лига Европе је њихов ниво. Како год дража ми је оваква Звезда која има неку душу,која може да уз мање промене да се организује по холандском моделу,који ми је најближи него по неком руском,арапском или каквом већ. Хоћу Звезду,а не Анжи Махачкалу! Одг: ФК Црвена звезда 2012/13 - luconi - 09-07-2012 (09-07-2012, 03:44 PM)Војник_севера link Wrote: Нама треба менаџер-председник. Браво! Тако је радио и Џајић зар не? (09-07-2012, 03:44 PM)Војник_севера link Wrote: Једно је сигурно постоји превише проблема,како економских тако и организационих. То није нерешиво, ево узмимо за пример Напредак из Крушевца, нису приватизовани али имају спонзора, нашег старог доброг пријатеља Мишковића. Дакле када их је узео половином прошле сезоне били су на самом дну, клуб је био већ виђен у српској лиги и претио им је катанац, а о финансијској ситуацији да и не причам, затекли су га милионски дугови, аутобус првог тима из како је он рекао "ко то тамо пева" ![]() (09-07-2012, 03:44 PM)Војник_севера link Wrote: Моје мишљење је да Звезда треба тотално реорганизује и да на крају послује тржишно.Строго буџетско ограничење,нема трошења пара више него што се заради.Струка такође,прављење озбиљне скаутске службе.Проширити круг делатности,свака делатност клуба која може да донесе новац је добродошла Одг: ФК Црвена звезда 2012/13 - Војник_севера - 09-07-2012 Када сам написао менаџер-председник то треба да буде човек који зна да прави паре.Да му се да плата и 10.000 еура месечно па и милион еура,али ако ће месечно да прави 5 милиона то је ок.Џаја,не знам шта да кажем по мени највише му одговара фунција техничког директора ту је био и '91,а ни у то нисам убеђен просто доста се тога променило у 10 година његовог одсуства.Значи председник прави тим људи,финансијског директора,техничког директора,који одговара за рад тима и кординише га.Јел колико год ти био способан као председник не можеш све контролисати и у све се разумети.Подела посла најважнија ствар. Пример Напретка може бити поучан,али Звезда и Напредак су неупоредиви.Одржавање саме Маракане кошта толико колико кошта улагање у стадион Напретка,играчки кадар,плате премије..итд...Звезда је много већа машинерија и дефинитивно Звезди не треба толико запослених,али да,идеја је добра. Неко је споменуо више спонозора да се нико није пријавио на изборима да буде председник итд... Прво ова управа послује нетранспарентно.Ми не знамо колико и коме дугујемо,тачно ставку по ставку,то је јако важно и не разумем зашто је то толика тајна.Мислим да пре свега морамо да тражимо ревизују комплетног пословања у динар.Колико добијамо од спонзора,све потанко.Јел када су ствари чисте па да је дуг 150 милиона еура,зна се одакле почети,шта радити.Неко се пријави на изборима под препостваком да је дуг 25 милиона направи план у складу са тим,и када уђе у клуб дуг буде 40 милиона еура.Нико није луд да се упушта у тако нешто.Да и материјална одговорност,у случају да се докаже да је несавесним пословањем узроковао повећање дуга.Наравно ту не улази куповина играча,који не могу увек да се продају,неки пропадну,неки се добро продају.То се превасходно односи на исисавање пара из клуба фиктивним пословима.Одласци у Бразил?Зашто би било ко одлазио у Бразил да гледа играча када можемо да платимо неколико скаута који ће да воде рачуна о томе.Чак у почетку може да се прати на волонтерској бази,неколико људи гледа бразилске мечеве,бележи играче,то барем није тешко у данашње време.Може се пратити Серија А,Серија Б.Пошаље се лепо извештај шефу скаутинг службе и тај играч пролази кроз филтер,а потом се контактира агенција итд... Све мора да се ради плански и са неким циљем,нема друге. Одг: ФК Црвена звезда 2012/13 - ултра сепаре - 09-07-2012 Ево у чеми је проблем са Русима? Од када им је дошао Путин они сваки свој динар брижљиво чувају и паметно троше,10 пута измере ситуацију,али само 1 пресеку.Прави пример је за то Абрамович,толико и толико сме у Енглеској да потроши,али толико и толико мора да врати у Русију. Сам је Просинечки изјавио у журналу,а писале су и остале новине да ниједан динар до сад Гаспром није дао Звезди.Изгледа да њима јако смета Лукић и то што не играмо Европу,јер они су такви да никада паре неће узалуд бацати. Али мени је лично са друге стране нелогично толика тежња Руса за добрим Звездиним успесима,а да нас никако не помогну новчано ка том циљу.И колико је Лукић лагао то довољно говори податак да се ове године наводно издвојило 4 милки за појачања,кад оно чујеш остале стране ниједан динар нисмо добили од Руса за то.Ја сам се лично јако радовао што нам је фирма из братске земље постала спонзор,али љигавијег и горег генерланог спонзора од овог Гаспрома нисам видео.Види се да су и они као Лукић само обични демагози и политичари,све им живо смета:жале се на дугове,жале се на Лукића,жале се на тренере....Ево доћиће и Џаја,верујем да ће опет Гаспром нешто ново измислити и да опет ни жуте банке нећемо видети. Шта је гаспром до сада урадио: -Узео је Звезду наводно као спонзор,а у ствари то је њима стратешки значај јер се рекламирају у Србији кроз најтрофејнији клуб,као што сви остали раде. -Довели су Путина на Маракани и Зенит,чисто онако политички,да нам испиру памет наводно како ће бити неког улагања,како је њима стало до Звезде,опет чиста демагогија. -Поставили су рекалму на истоку у облику столица. -Када су већ толики паметњаковићи што бар нису неког играча из Зенита дали Звезди на позајмицу,што нису на такав начин помогли и после још траже да неко од њих буде председник Звезде. Ја лично много ценим и волим Русију и њен народ и просто ми је јако глупо што се Гаспром овако опходи,Гаспрому се цела политика своди на то да у Србији нађу адекватног председника,и много се ослањају на то криви су они,криви су ови,треба стварно нешто конкретно да ураде. Па Абромович када је преузео Челзи били су нико и ништа,у трипут горим говнима него ми,али све у животу тражи пожтрвовање,толико бре тај Гаспром има пара да буквално не зна шта ће са њима и тешко му да у Србији среди стање,ма дај више немој да нам испиру мозак и воде демагогију,нека кажу као људи јел хоће или неће да помогну? |