![]() |
F I L M O V I - Printable Version +- Delije (http://delije-caffe.net/mybb) +-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Пивница (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=7) +--- Thread: F I L M O V I (/showthread.php?tid=421) |
F I L M O V I - LukaLoko - 01-23-2006 Naravno da je akcija za ubijstvo Cercila cista i nerealisticna izmisljotina. Ja uopste volim realisticne filmove, i imas pravo da ratni filmovi trebaju da budu tacni, ali neki filmovi mogu vrediti kao price a da nisu realisticni. Svakako nisam hteo podignuti polemiku oko toga, tek tako. ![]() Sto se tice "prave istorije", samo jedno preciziranje. Akcija za oslobodjenje Musolinija dogodila se u Campo Imperatore-u na planini Gran Sasso. Akciju su izveli padobranci Kurta Studenta, ali zatim je zaslugu za akciju preuzmeo major SS-a Otto Skorzeny. Neki padobranci su uputili pisma Geringu, u kojim su se zalili time, ali im je dato na umu da cute. Akcija nije bila teska, posto malobrojni karabinieri i vojnici, koji su "cuvali" u zarobljenistvu italijanskog diktartora, nisu reagovali i "prijateljski" primili su nemacke padobrance. Mozda su pre toga nemacki agenti "diplomatski" pripremili akciju. Jedino tesko u akciji bilo je za nemackog pilota kako da uzleti iz malenog mesta u malenom avionu "Storch", koji je bio projektiran za dve osobe, a tada je avion uzletio sa tri coveka: pilot, Skorzeny, koji je pod svakom cenom hteo da bude u akciji, i sami Musolini. Ono u mestu "Monte Cassino" bilo je kada su juznije nemci cuvali front "Linija Gustav" od Tirenskog do Jadranskog mora. Jaka tacka fronta bila je opatija u Cassino-u, koju je drzala elitna padobranska jedinica "Zeleni Djavoli". Bitka za Monte Cassino bila je veoma krvava. F I L M O V I - bojan - 01-23-2006 Bravissimo maestro,i meni mozak nekada ne radi kako treba,potpuno si u pravu. F I L M O V I - GoranFinn - 01-28-2006 veceras sam gledao film The Exorcism of Emily Rose, smoooor ... nema kvalitet horor filma ![]() F I L M O V I - bojan - 01-31-2006 Slu F I L M O V I - supreme - 02-01-2006 OK, to su bile tehnikalije, da pricamo opet o filmu. Za ove grozne vremenske uslove preporucujem kultni film "Meet John Doe" i po ko zna koji put (i jo F I L M O V I - bojan - 02-01-2006 Arvid: Ubio sam Hanne... Harald:Gde je telo? Arvid:U dnevnoj sobi.........i kuhinji Za razonodu:Employee of the Month Za uz put:Hollywood homicide Krimici: Klut (1971)-prvi zancajniji film sa Donaldom Saterlendom i D F I L M O V I - радомир - 02-01-2006 ????? ??? ???????? "layer cake", ????? ???????? ????. F I L M O V I - 100%anti crnobeli - 02-02-2006 ?????? ??? ???????? ???? ''? ??? ???'' ?? ??????? ??? ??????,???? ?????? ???.????? ???? ?? ???,???????? ?? ????? ????????? ???????? ???? ?? ???????? ?????????? ?? ??????.?????? ? ????? ?? ?? ???????,??? ?? ??????? ????? ?????????. F I L M O V I - Ђоле - 02-02-2006 Gledao sam pre neki dan American pie 4.Ok film,standardne provale. Wedding crashers sam nekoliko puta pocinjao da gledam i uvek se smorim,nemam strpljenja...ne znam zasto. F I L M O V I - R.S.K. - 02-03-2006 A ja veceras gled'o "Bili smo vojnici" sa Mel Gipsonom....dobar film,mogu reci! Jel gledao ko? |