Delije
Отаџбински рат - Printable Version

+- Delije (http://delije-caffe.net/mybb)
+-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Пивница (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Thread: Отаџбински рат (/showthread.php?tid=1467)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

Отаџбински рат - ORTHODOX.NS - 10-27-2009

Још ово да кажем... ми смо несложни као народ....не каже се џаба не дај боже да се Срби сложе...  Највише ме је заболело када су наши политичари отишли у сребреницу на помен муслиманима... и сви спомињу сребереницу. а када је насер ориЋ 92-93 ПОБИО ОКО 3000 СРБА И ПОПАЛИО НЕКОЛИКО ДЕСЕТИНА СЕЛА...ТО НИКО НЕ СПОМИЊЕ. Највећа срамота је да наши политичари не одају помен нашим жртвама... већ се улизују страним силама... и иду на годишњицу муслиманских жртава... то је јадно. тако смо и после другог светског рата опростили усташама јасеновац и ушли са њима у исту државу...то је ван сваке памети. КОД НАС ЈЕ ЗЛОЧИН КАДА КАЖЕШ ДА ВОЛИШ СРБИЈУ... СВИ ОДМА ГОВОРЕ ПОГЛЕДАЈ ОВОГ НАЦИОНАЛИСТУ. Па сваки нормалан човек воли своју отаџбину... и Жали за жртвама свог народа. а не пљује по својима да би се улизао неком ГЛУПОМ американцу или британцу. КАДА ЋЕМО СЕ УЈЕДИНИТИ...КАДА???

Отаџбински рат - ЧИЧА КЕЖУЛТРА - 10-27-2009

(10-27-2009, 01:30 PM)ORTHODOX.NS link Wrote: Још ово да кажем... ми смо несложни као народ....не каже се џаба не дај боже да се Срби сложе...  Највише ме је заболело када су наши политичари отишли у сребреницу на помен муслиманима... и сви спомињу сребереницу. а када је насер ориЋ 92-93 ПОБИО ОКО 3000 СРБА И ПОПАЛИО НЕКОЛИКО ДЕСЕТИНА СЕЛА...ТО НИКО НЕ СПОМИЊЕ. Највећа срамота је да наши политичари не одају помен нашим жртвама... већ се улизују страним силама... и иду на годишњицу муслиманских жртава... то је јадно. тако смо и после другог светског рата опростили усташама јасеновац и ушли са њима у исту државу...то је ван сваке памети. КОД НАС ЈЕ ЗЛОЧИН КАДА КАЖЕШ ДА ВОЛИШ СРБИЈУ... СВИ ОДМА ГОВОРЕ ПОГЛЕДАЈ ОВОГ НАЦИОНАЛИСТУ. Па сваки нормалан човек воли своју отаџбину... и Жали за жртвама свог народа. а не пљује по својима да би се улизао неком ГЛУПОМ американцу или британцу. КАДА ЋЕМО СЕ УЈЕДИНИТИ...КАДА???

није сад проблем отићи и поклонити се жртвама-ТО УВИЈЕК ТРЕБА УРАДИТИ,ЈЕР ТО ЈЕ ПРИЈЕ СВЕГА ЉУДСКИ-ХРИШЋАНСКИ,ПРОБЛЕМ ЈЕ ШТО ТО ОНИ РАДЕ ИЗ ПОЛИТИЧКИХ ЦИЉЕВА  И ЗБОГ НЕКЕ ПОМАМЕ ЗА ВЛАШЋУ И ДОДВОРАВАЊУ ГОСПОДАРИМА,проблем је што се та сребреница толико експоатише да то превазилази све границе...од 3000 имена дошло се до неких 7000 до 8000 хиљада,а нико не говори о српским жртвама тамо,нико не говори о насеру,покољима....

а за мене лично Сребреница није злочин и написаћу једну причу о томе,тј о муслиманским преварама и лажима....ал прво морамо да наставимо тему о Отаџбинском рату....

И ОПЕТ ПИТАМ АДМИНИСТАРЦИЈУ,ДА ЛИ ЋЕ ОТВОРИТИ НОВУ ТЕМУ САМО ЗА ОТАЏБИНСКИ РАТ,ЈЕР ОВА ПОСТАЈЕ ПРЕНАТРПАНА,И ПОСТОВЕ ИЗ ОВЕ ПРЕБАЦИТИ У ТУ ЗАСЕБНУ ТЕМУ?па да наствимо писати овдје........

Отаџбински рат - дрвосеча - 10-27-2009

Слажем се са Чичом Кежултром око овога да каже да је Сребреница предмет манипулација, исто као и Овчара и Рачак, и Маркале итд.

Не знам колико вас је могло да примети једну ствар, а мени лично то напамети је већ дуже времена. О чему се ради.. ради се о БУЂЕЊУ ПАЦОВА.
У претходној држави где смо угурани силом, и вољом других, сфрј, се знао неки ред, и било је социјалног мира. Где се већ за пробисвете и људе за маргине друштва знало ко су, шта раде, где им је место и сл.
Сам почетак 1990-их доводи до тога да нова гарнитура политичара која се појављује на сцени од вардара па до триглава, отвара поклопац канализације.. одакле излазе пацови. Пацови су иначе штеточине, које праве зло, јер кољу ситно "благо", и трују све где год се појаве. Па се увек спроводи дератизација.
Но, гле чуда, нове власти у бившим републикама не само да не спроводе дератизацију, већ пуштају пацове из канализације, да праве зло.. зло, у нечије име, за рад неких циљева, идеала, и личних фотеља.
Хрватска страна је прва почела са својим пацовима и канализацијама.. Редом: Бранимир Главаш, Томислав Мерчеп, Анте Готовина, Мирко Норац, Иван Кораде, Благо Задро..
Код босанских муслимана први упадају у очи: Мушан Топаловић - Цацо, Насер Орић, Исмет Бајарамовић Ћело, Илија Јуришић итд.
Како једно зло не иде само, нити физика познаје само акцију, већ и реакцију.. а рекација су Срби. Где смо и ми имали пацове који су и нас Србе нападали, и отимали.. Снимали филмове за светске ТВ станице, и представљали нас као вампире и неандерталце. Шта више наш државни врх је слао преко Дрине и Дунава неке пацове који су "одрађивали" неке прљаве послове, довољно да ТВ Загреб има шта да сними, и пошаље у све светске земље слику о нама. Тиме смо ми дефинитивно рат изгубили, а питање је било само када ћемо и званично добити потврду.
Тиме су они добили своје филмове против нас типа Овчара, Сребреница итд.
Са друге стране нико неће ни да чује шта имају Срби да кажу о Бљеску, Малсеници, вуковарском пролећу 1991, Дивоселу, Читлуку, Олуји, задарској кристалној ноћи 1991, сплитском Ђурђевдану 1991, Крвавом Ускрсу на Плитвицама, децембарском Уставу СРХ 1990. итд.
Верујем да када би причали странцима о овоме, да 98% не би знало о чему причате.

О Сребреници ћемо исто тако на посебној теми, када дође нови подфорум.

Отаџбински рат - ORTHODOX.NS - 10-27-2009

ЈЕДАН ОД ПРИМЕРА....  ЈЕ ДА СУ НАШИ ПОЛИТИЧАРИ ПОСЛЕ 5. ОТКОБРА КАДА СУ ДОШЛИ НА ВЛАСТ ПОТПИСАЛИ ДА НЕЋЕ ТУЖИТИ НАТО ЗА ЗЛОЧИНЕ НАД НАМА...ГДЕ ЈЕ ТУ ЛОГИКА. А ОБЕЋАЊЕ ЈЕ БИЛО ДА ЋЕ МО УЋИ У ЕУ. ИЛИ СУ БАР НАМА ТАКО ПРЕДСТАВИЛИ ДА СЕ НИКО НЕ БИ БУНИО. то довољно говори о нашим политичарима. ТО ЈЕ ЈАДНО да јадније не мозе да буде. Прелазиш преко својих жртава као да не постоје. Шта она да очекујемо од тих политичара??? ШТА??? МЕНИ ЈЕДНОСТАВНО НИКАДА НЕЋЕ БИТИ ЈАСНО КАКО МОЖЕШ ДА ПЉУЈЕШ ПО СВОМ НАРОДУ... А СВАКОМЕ ОД НАС СУ СЕ ПРЕДЦИ БОРИЛИ ЗА СЛОБОДУ. И ТИ САДА ПЉУЈЕШ ПО СВОЈИМ ПРЕДЦИМА ДА БИ ОСТАО НА ВЛАСТИ. Кад су наши политичари споменули наше жртве у сребреници. мислим поменули јавно пред неком страном делегацијом...НИКАД.  ми се сада свима улизујемо.. а да нас они хоће у еу. већ би нас примили. не би нас зајебавали све ове године. и смишљали које какве разлоге.

Одг: Отаџбински рат - KizaLion - 11-04-2009

Чича је затражио посебну тему, па ћемо овде да пребацимо све уписе, јер је она друга тема постала пренатрпана.

Одг: Отаџбински рат - дрвосеча - 11-11-2009

Тајна злочина скривана 17 година

Потомци Срба из Црквина страдалих након одвођења у муслимански логор у Витковићима сазнали да би се посмртни остаци рођака могли налазити у кругу бивше Хемијске индустрије „Азот”

Витковићи код Горажда – Након приватне истраге потомака породице Делић из Црквина, насеља недалеко од Витковића код Горажда, чијих су 11 чланова 20. маја 1992. године од кућа одвели припадници регуларне Армије БиХ у ратни логор за Србе, који се налазио у згради Штампарије у Витковићима, дошло се до поузданих информација да они ипак нису „завршили” у Дрини, већ да су тајно сахрањени у близини тог логора, а потом пребачени у оближњи Центар за обдукцију и идентификацију, такође у кругу предратне Хемијске индустрије „Азот”.

Према незваничним информацијама, у том центру се одавно налази 118 посмртних остатака ратних жртава, међу којима је и двадесетак Срба из Црквина и са подручја Витковића, којима се губи сваки траг крајем јуна 1992. године.

– Годинама смо трагали за својима, како бисмо их сахранили и достојно обележили њихове гробове, али нам нико од званичника у Горажду, па ни из Института за нестала лица БиХ, није рекао да би њихови остаци могли бити баш ту, у Витковићима – каже Миланка Симић, чији је отац Новица Делић одведен у логор у Витковиће.

Потомци породице Делић из Црквина су се крајем протекле седмице, након што су добили одобрење од кантоналног тужилаштва Горажде и Института за нестала лица БиХ, обрели испред капије бивше Хемијске индустрије „Азот” у Витковићима, желећи да провере да ли су ту посмртни остаци њихових несталих сродника. Међутим, по речима Мића Костића из Фоче, доживели су велике непријатности и шиканирање од стране кантоналног тужиоца из Горажда Мирсада Билајца.

– Прво су нас два радника овог центра обавестила „да им је наређено да нам не дозволе улазак!, након чега смо се обратили Кантоналном тужилаштву у Горажду – каже Костић.

Убрзо је, како каже Костић, са једним инспектором стигао тужилац Билајац.

– Без икаквог повода осуо је дрвље и камење на нас, питајући ко смо и шта ћемо ми ту, на шта смо му показали његово, а потом и решење Института за нестала лица БиХ које је потписао Милан Богданић. А он је рекао да признаје само Амора Машовића – прича Костић и додаје да су против Милана Богданића најавили подношење кривичне пријаве, због ометања истраге.

– Без обзира на ове опструкције ми ћемо наставити са нашом истрагом, што подразумева и ДНК анализу, јер смо према прикупљеним информацијама, и то од стране Бошњака, више него сигурни да се у овом центру налазе посмртни остаци Срба из логора Штампарија у Витковићима – изјавио је Ковач.

У изјави за медије поводом догађаја у Витковићима Милан Богданић, председавајући колегијума директора Института за нестала лица БиХ, рекао је да је због захтева чланова породице Делић да им се омогући непосредни увид у сваку од 118 врећа које се налазе у Центру у Витковићима, дошло до неспоразума око надлежности лица која имају право непосредног контакта са скелетним остацима.

Славко Хелета
----------------------------------------------

Четири сина баке Божане
Злочин над српским цивилима из Црквина по злу је запамтила, сада већ покојна, Божана Делић којој су у овај логор припадници муслиманских регуларних војних јединица и полиције 20. маја 1992. године одвели четири сина Јову, Николу, Новицу и Радивоја. У логор "Штампарија" тада су одведени и њен унук Данило, затим Данило Делић, рођак Угљеша Жмукић и његов син Никола, као и зетови породице Делић – Љубо Матовић, Перо Шекарић и Милутин Пејовић.

Политика 06/11/2009

Одг: Отаџбински рат - дрвосеча - 11-11-2009

Нека им је вечна слава! :'(

Одг: Отаџбински рат - ЧИЧА КЕЖУЛТРА - 11-11-2009

вјечна им слава...

један данашњи новински чланак о прекрајању историје...СНЦГ...

http://srpskenovinecg.com/crnagora/2727-radan-nikolic

Одг: Отаџбински рат - KizaLion - 11-13-2009

Има ли где та књига Сатанизација Срба од Едварда Хермана?

Одг: Отаџбински рат - дрвосеча - 11-13-2009

Документарни филмови

УПОЗОРЕЊЕ: Филмови се не препоручују осетљивим особама, и млађима од 18 година.

ВАПАЈ ТИШИНЕ
Прича о несталим Србима у Хрватској 1990-их.

1/6 део
[Image: vapajtisine.jpg]

2/6 део

3/6 део

4/6 део

5/6 део

6/6 део