![]() |
ФК Црвена звезда 2012/13 - Printable Version +- Delije (http://delije-caffe.net/mybb) +-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Терен (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=10) +--- Thread: ФК Црвена звезда 2012/13 (/showthread.php?tid=1790) |
Одг: ФК Црвена звезда 2012/13 - NightMare - 08-30-2012 Не бих да полемишемо превише, слажем се да се гол брани на 50 а не на 10 метара. А то око схватања фудбала односно менталитета, није својствено само нама. Уосталом, Бордо се на 2:1 такође повукао. О прошлогодишњем освајању ЛШ од стране и на начин Челзија да не говорим. Има ту много теорија, зато и кажем, нећу улазити у дискусију више од овог уписа. Одг: ФК Црвена звезда 2012/13 - Војник_севера - 08-30-2012 Челси се повукао против Барселоне зато што су далеко,далеко инферијорнији технички него Барселона и ко се дрзнуо да игра отворено против Барселоне није добро прошао.Бордо се повукао јел је имао играча мање,али се није повукао пред шеснестерац него је уз мање измене играо своју игру.Нападати пуном снагом када водиш 2-1 са играчем мање је лудост,али паметна одбрана је здрав начин размишљања.То је поента мог уписа.Ми смо имали резултат и ја не кажем да смо требали да нападамо до бесвести.Реално вечерас смо у нападу мало тога урадили,имали смо и доста среће.Нећу да кажем да је Бордо много боља екипа,али како год више су поштовали себе него противника.Са твојом констатацијом се слажем,зависи од поднебља где се игра,ако гледамо Србију,Грчку,уопште Балкан,највише нас кошта зихерашки менталитет,играчки нисмо толико инфериорни,колико резултати то показују. Одг: ФК Црвена звезда 2012/13 - rukometas_bg - 08-31-2012 (08-30-2012, 09:13 PM)KizaLion link Wrote: Дефинитивно морамо да почнемо од смене тренера, тј. Робија. Да је Роби остао, убеђен сам да би нашао праву тактику и играче за Бордо. Мирић код Робија никад не би играо, што се код Јанковића (пилићар којима други састављају тим) приметно види. Бајко као голман - види се зашто га је Пижон доста дуго држао као трећег голмана својевремено..Дај Кизо не зајебавај. Коју би то Роби добру тактику нашао и са којим играчима кад немаш кога да убациш са клупе? Јел као против Рена? Као против Нафтана, Омоније (где смо створили мање шанси него против Бордоа), као против Рада? И ко је довео тог Мирића, Роби или Јанковић? Ко је добијао минуте са клупе пролетос, Мирић или Асамоа, Ожеговић, Ђуричковић? Није никако боље што нисмо отишли даље, јер ће нам коефицијент следеће године постати бедан и много брже ћемо налетатати на јаче екипе, а самим тим, бићемо светлосним годинама удаљени од неког европског такмичења. Боље да смо ушли и да су нас тамо разбијали сви. Одг: ФК Црвена звезда 2012/13 - KizaLion - 08-31-2012 Боље да је дао шансу клинцима као нпр. Вукану Савићевићу, бар би много више трчали и кидали.. када свесно убациш Мирића који је ретард, онда ти дође да се запиташ, шта то Јанковић зна што ми не знамо? Јел на тренинзима асистира, даје голове, шта? Ако се неко унапред докаже као ретард, треба га одмах одстранити као нпр. Крнету.. Ако мислиш на Звездине бодове, ми смо их већ прокоцкали пре 3 године, против Апоела. Сада нам је тотално свеједно јел крећемо од нуле или не, битно је какав си тим, ако си добар можеш већину тимова у квалификацијама за ЛШ да победиш. Шта ће нам добар коефицијент ако често имамо лошу екипу и потцењујемо друге... Зенит је својевремено почињао од нуле и стигли су до врха, а тај врх мора да се одржава. Ми нисмо способни да одржавамо ништа, само осцилације и турбуленције.. Српски представници ће од следеће сезоне сви играти у првом колу. Нека што више скупљају "искуство". Кад би се мало угледали на Динамо Загреб, задржали су костур екипе, скупо продају играче, пут у ЛШ је никад лакши.. требали би ове сезоне да искористимо ситуацију што сточари играју ЛЕ, да други тим убацимо да игра куп-утакмице да не би расипали енергију ионако малог броја играча и изложили их потенцијалним повредама, макар испали у осмини финала.. све карте треба бацити на освајање титуле!!!!!!!! Одг: ФК Црвена звезда 2012/13 - KizaLion - 08-31-2012 Не верујем шта читам, сад отворио овај интервју... http://www.svetplus.com/vesti.asp?vid=1027 Сад ми је јасно, зашто Бранко Брновић не зове Бајка у ЦГ репрезентацију, више је као шоумен, него фудбалер. Божовић из Видеотона (скоро увео тим у ЛЕ, дуго није примио гол-рекордер) је први голман, резерва му је Полексић. Стварно, од времена Дишље и Мустафе немамо добрих голмана.. Први голман Звезде нема где да оде.. туга. Одг: ФК Црвена звезда 2012/13 - Red Star Forever - 08-31-2012 Стварно би волео да знам шта је у главама појединих људи који остављају уписе овде... Па чак и неких које добро познајем... Промаја, изгубљен појам за реалност, пробуђена машта услед читања превише бајки или сте једноставно одлепили због тога што сте тако у могућности??! Као прво... Синоћња Звезда је Звезда коју тражимо и желимо годинама... Храбро, јуначки, борбено, до задње капи зноја на терену... Већи део утакмице надигравање, солидне шансе, два гола, пречка... И све то против једне од најбољих екипа из реално четврте, пете лиге по снази у Европи... Роби - Сале... Не видим разлога за поређење... Роби је имао две Европе и сем оног бљеска против Вентспилса у Београду, ништа специјално овај тим није урадио са њим у Европи... Тактика коју је форсирао је одлична за Барселону и екипе које имају 11 врхунских фудбалера у свом саставу... Свестан да Звезда нема новца нити ће га имати, скапирао је да не може даље да гура причу која не пролази више ни у домаћој лиги... Њему свака част... Његову љубав према Звезди и нашу према њему нико никада не може да умањи и промени, али постигао је максимум у овом тренутку, даље није могло... Можда у даљој или ближој будућности буде прилике да остави још већи траг у свом омиљеном клубу... Уосталом, игром коју је форисрао Роби против лошије француске екипа смо примили 4 гола а дали 0, а синоћњи резултат је свима познат... Наравно, овим не величам Јанковића, нити мислим да је нешто посебно добар тренер, само мислим да је мање тврдоглав и спреман да прихвати и спозна "снагу" свог тима, како би на ваљан начин могао да се супротстави противнику... Ни у рат се никад не иде отворено прса у прса, него постоји тактика кад си слабији... На крају, и поред свих похвала за синоћње издање, морам да истакнем да управо младост и неискуство имају везе са сва три примљена гола... Први, закаснела реакција Јовановића и још једног играча који су дозволили центаршут, па онда лоше постављање у петерцу... Други, опет закаснело постављање Максе и Јовановића.... И трећи, необјашњива реакција Максе и Бајка... Ко пионири су изгледали... И да поздрав за све оне који причају о новцу, лигама шампиона и слично... Где бре ви живите??? Јел ви знате колики је дуг нашег клуба? Јел ви знате са којим парама клуб (не)располаже? Јел ви мислите да и кад би Гаспром повећао своја улагања на 5-6 милиона да је то довољно за нешто?? Па јесте, да се покрије нека рата коју су направили руководиоци пре 5-6 година... Какав бре динамо загреб, клуб који финансира држава, какво бре поређење са онима чији највернији навијачи бојкотују клуб већ годинама?????!!!???!! Какво бре поређење са Зенитом у који се упумпава 50-60 милиона годишње???????!!! Ауууу бре!!!!! Одг: ФК Црвена звезда 2012/13 - rukometas_bg - 08-31-2012 (08-31-2012, 08:48 AM)KizaLion link Wrote: Боље да је дао шансу клинцима као нпр. Вукану Савићевићу, бар би много више трчали и кидали.. када свесно убациш Мирића који је ретард, онда ти дође да се запиташ, шта то Јанковић зна што ми не знамо? Јел на тренинзима асистира, даје голове, шта? Ако се неко унапред докаже као ретард, треба га одмах одстранити као нпр. Крнету..Па што га није убацио Роби за ког кажеш да би поставио бољу тактику? Наравно да Мирић није фудбалер, наравно да га проклињем сваки пут кад уђе, али он је јуче ушао јер нема ко други и због скока. Ја се прави надам да више нећу да га гледам. Никако нам није свеједно да ли крећемо од нуле, много значи кад макар једно коло избегнеш јаког противника, па га чекаш тек у наредном., али много. Какав Зенит и Динамо? То је за нас друга галаксија. Тај Зенит сад нуди 50 милиона за обештећење једног играча. Не би ни нама био проблем да крећемо од нуле, ако неко пумпа десетине милиона у клуб, као што је тамо ситуација. Не би нам био проблем ни да уђемо у ЛШ као Динамо на пар година, кад добијају ваљда 10 милиона еврића само од града. Замисли да нама град даје 10 милиона годишње, па + други спонзори. Па сваке године би били учесници европског такмичења, било ЛШ или ЛЕ. Одг: ФК Црвена звезда 2012/13 - Сале90 - 08-31-2012 Јанковић: Нисам сигуран да је био пенал Радовали смо се мало више него што је требало пре краја меча. То је живот, боли када испаднете овако, али учинићемо све да што пре станемо на ноге, истакао је Јанковић ![]() Тренер фудбалера Црвене звезде Александар Јанковић казао је да му је жао што је победника утакмице против Бордоа у последњем колу квалификација за Лигу Европе одлучио сумњиво досуђен пенал. "Нисам сигуран да је било контакта. У овој утакмици смо видели све - голове, висок ритам, шансе, пречке и штета је да се овакав меч одлучи сумњивим пеналом у заоставном времену", рекао је Јанковић новинарима после меча у Француској. Бордо је победио Звезду са 3:2 и пласирао се у групну фазу такмичења, пошто је недељу дана у Београду било 0:0. Одлучујући гол постигнут је из пенала у судијској надокнади утакмице. "У најави овог двомеча имали смо жељу да кад све прође можемо да се погледамо у очи. Немам шта да замерим играчима, огромна борбеност и жеља су биле присутне, али једна грешка је одлучила победника. Жао ми је. Дали смо све од себе и учинили смо све да пробамо да прођемо даље. Сигурно ћемо из овога изаћи јачи", казао је Јанковић. Он је додао да је на расплет утицало и неискуство Звездиних играча. "Наша екипа је неискусна и млада, са мало минута у европским утакмицама. Радовали смо се мало више него што је требало пре краја меча. То је живот, боли када испаднете овако, али учинићемо све да што пре станемо на ноге", истакао је Јанковић. "Играчима је јако тешко. Све емоције су изашле из њих, неки од њих су и заплакали када смо постигли други гол", додао је он. Тренер Бордоа Франсис Жило казао је да не би било незаслужено да су Београђани прошли у групну фазу Лиге Европе. "Била је добра утакмица, са пуно шанси и голова, и не би било незаслужено да је Звезда прошла даље", рекао је Жило новинарима после меча у Француској. "Задовољан игром својих играча. већ неколико месеци нису изгубили ниједну утакмицу, али за нас је сада најбитније да одиграмо добро против Нице идући викенд у домаћем првенству. Играчи су се потрошили и нисам сигуран у исход те уакмице", рекао је тренер Бордоа. Извор:Курир Одг: ФК Црвена звезда 2012/13 - Војник_севера - 08-31-2012 Да неко не помисли да смо били лоши,то јест можда је мој упис тако изгледао,не било смо добри,само је то мало дрскости недостајало и мало храбрије тактике у другом полувремену. Ако ништа момци су показали да могу да парирају Бордоу и посбно зато ми је криво што нисмо прошли.Много добрих ствари је могао овај пролаз да донесе,преко пара,пораста цене играча и много тога приде.Зато ми је посебно криво. Свестан сам да Роби није светац,али опет можемо да видимо доста позитивних ствари његовог тренеровања. Најважнија ствар је та да морамо да поставимо веће стандарде игре тима,а показали су да могу да играју и да се што је најважније надигравају,јел само тако могу да напредују из године у годину.Научили смо из ове утакмице нешто. Ех да уђе 50-60 милиона у Зенит,толико уђе годишње само на трансфере,а где су плате играча које нису мале.Не бих узимао ни неке примере из окружења. Ове сезоне апсолутни приоритет је титула,ући у ЛШ је далеко лакше јел не играмо са тимовима из 5 најјачих лига.Лакше је квалификотати се у ЛШ јел би овај Бордо без проблема прошао Андерлехт,Марибор,Хапоел и сличне...а плус ако испаднеш у том последњем колу играш аутоматски Лигу Европе.... Што се тиче мог неког мишљења како треба организовати клуб,мислим да је основно то да треба раздвојити функцију председника и његовог тима који одговара за прављење паре и тренера и спортског директора.Једни одговарају за финансије други за спортски део.То је код нас још увек недовољно јасно одређено. Одг: ФК Црвена звезда 2012/13 - фрактура - 08-31-2012 (08-31-2012, 09:24 AM)Red Star Forever link Wrote: или сте једноставно одлепили због тога што сте тако у могућности??! ;D ;D поправи ми дан. Кад се мало залече ране после овог синоћ, кад нам нам се врати воља за животом, схватићемо да ово можда и испадне добро. Можда је нека судбина, нека виша сила пресудила да су ови момци још неспремни за Европу, и да су ипак предодређени за нешто веће од пуког бивствовања у групама. Можда им је ово неки процес сазревања за нека већа дела. Имали су прво испред себе огроман притисак вечитог дербија, нешто што се скоро па претварало у комплекс, агонија која је незапамћена у звездиној историји. Онда су скупили муда, истрчали јуначки, и испрашили гробаре 3 пута за 40 дана. То је за то време био огроман подвиг, ма колико да смо ми већи клуб итд, јер опет понављам био је огроман притисак а они сви неискусни и млади...Ево кад гледамо из данашње перспективе сви жељно изчекујемо следећи дерби јер смо свесни да ћемо их опет испрашити, а било је ситуација кад сам неке дербије у скорој прошлости дочекивао са огромном зебњом и неспокојством... После ових домаћих испита дошли су европски...Очајна ситуацијуа у клубу, катастрофалне утакмице против Нафтана, притисак јавности до границе линча, онда нам је пала Омонија и практично многи су их већ отписали. Прва утакмица на Маракани 0-0 била је само потврда за критичаре и душебрижнике да ћемо на Кипру да попијемо неку петарду. Ипак момци су опет показали муда и срце, и у пакленим условима прешли и ту препреку. Онда је уследио жреб и опет Французи, иста ситуација као и за дерби, само што је серију победа гробара заменило осећање да је Рен који нас је прошле године испрашио изгубио од Бордоа 1-0 у првенству ;D Ситуација се још више компликује, нерешено против Рада, одлази Роби, сузе, невера...очекивао се потоп. Ипак по ко зна који пут момци показују срце и храброст парирају Бордоу на Маракани. Опет после тога опречна мишљења јавности, Французи се нису трудили, показаће нам они у реваншу са нека 4-5 лагана комада....Дошао је и тај Бордо и 3 минута су нас делила од сна. После свега овога ја имам велику веру у ове момке. Борили су против свега и свачега, касниле им плате, јавност им била на леђима, и поред свега дошли на корак од великог подвига, а углавном су то момци од 21-22 године. Ми сада морамо да им будемо ослонац, и да им улијемо снагу да освоје титулу. Мислим да су они на то и више него спремни. Дошао је Милијаш који ће мало да их смири, заблистаће током сезоне још 2-3 играча која су стагнирала, ови који су били добри биће још бољи, појавиће се и неки клинац...Освојиће титулу и уз једно-два појачања, враћају нам се све несреће и патње, Стразбур, Бајерн, Бордо, и упадамо у Лигу Шампиона. Живи били, па видели! |