Delije
Слика данашње Србије.. - Printable Version

+- Delije (http://delije-caffe.net/mybb)
+-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Пивница (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Thread: Слика данашње Србије.. (/showthread.php?tid=1443)

Одг: Слика данашње Србије.. - Rodjak sa Severa - 04-14-2010

Одг: Слика данашње Србије.. - InsaNe - 04-21-2010

http://snp1389.blip.tv/file/3517220/

Одг: Слика данашње Србије.. - Kapetan Kuka - 04-21-2010

Брате пусте те форе са тим назови патриотским орагнизацијама и те њихове марифетлуке у вези параде и остале зајебанције. Добро се зна ко је заслужан што се то није десило и ко би изнео терет на својим плећима да је дошло до параде. Имамо ми наше муке и превише да би се бавили Вацићем и оним другим телевизијским букаџијом који примају плату да би били Срби. Свима су добро позната њихова (не)дела са Космета у који се тобож толико куну. Имамо ми нашег друга који трпи неправду и ту борбу треба да изгурамо до краја. А о овом циркузанту што се налази на платном списку новонастале политичке партије, и за своје србовање добија дебелу лову, нека се баве ти његови политички ментори. Није само он жртва у овој Србији. Жртве су сви који не мисле као ''они''. Није ништа лично, немој погрешно да ме схватиш, али не могу више да гледам и слушам пренемагања и кукумавчења тих телевизијских Срба и патриота што се данас куну у једно а сутра у нешто сасвим друго и за то добијају бланко чекове.

Одг: Одг: Слика данашње Србије.. - HITMAN 47 - 04-22-2010

(04-21-2010, 11:35 PM)Капетан Кука link Wrote: ... Брате пусте те форе са тим назови патриотским орагнизацијама ...

...  који примају плату да би били Срби. Свима су добро позната њихова (не)дела са Космета у који се тобож толико куну ...

... Имамо ми нашег друга који трпи неправду и ту борбу треба да изгурамо до краја. ...

... А о овом циркузанту што се налази на платном списку новонастале политичке партије, и за своје србовање добија дебелу лову ...

... али не могу више да гледам и слушам пренемагања и кукумавчења тих телевизијских Срба и патриота што се данас куну у једно а сутра у нешто сасвим друго и за то добијају бланко чекове ...

Брате, свака ... али свака ти част.

Здраве, здраво здраве Србије је све мање!

Одг: Слика данашње Србије.. - InsaNe - 04-22-2010

Нисте у праву за све организације, али добро...како год. Наравно да имамо свог друга и да треба да изгурамо до краја. Што се тиче добијања плате обрати се тзв образу... Неко ко редовно иде у нашу Свету Јужну покрајину и носи хуманитарну помоћ не можеш баш назвати тв Србима. Таквима можеш назвати 80% људи са ФБ и форума, вероватно их има и на овом као и на свим, који се куну како је Косово Србија, а нису ни 1 отишли доле нити намеравају. Што се тиче ко је жртва у овој назови држави нећу да коментаришем ништа с обзиром да смо сви жртве. Жив био, знам да није ништа лично.

Одг: Слика данашње Србије.. - дрвосеча - 04-22-2010

Признајем да нисам 100% упознат са случајем Миша Вацић.
Видео јесам слике, снимке, све оно што се врти на нету. Али ван тога ништа. Као што већ дуги низ година знам, да је нет велика маска, то може и овде да буде. Кажем, може, али не мора сигурно.

Да ли је Миша Вацић на нечијем платном списку, то не знам. Нисам део 1389, па да судим је ли, или није.
Знам само да је то била фора код Отпора 1998-2001. Они су свој патриотизам и борбу против Милошевићевог режима доообро наплатили, за разлику од нас обичних људи.

Одг: Слика данашње Србије.. - InsaNe - 04-22-2010

Нисам овај линк поставио овде како би рекламирао 1389 или било шта. Овде није битно ко је и шта је. Битно је да је још један Србин у великом низу који трпи казну због патриотизма. Сви ми знамо колико је оваквих случајева било, и код нас и у целој држави, ово је тема слика данашње Србије, самим тим сам ово поставио овде, јер више него добро осликава име теме... Живи били, видимо се у Кули!

Паранормална Србија

Пише: Бранка Оташевић, ПОЛИТИКА
21.04.2010.

Колико зла долази од телевизије?

Ово питање могло би да се веже за део садржаја две жанровски различите емисије које су у недељу и понедељак приказане на Телевизији Б92. Друга по реду, посвећена феномену празноверја и прећутно озваничене „индустрије пророковања” у Србији ратних деведесетих, управо је и носила горњи наслов. А прва, која се бавила актуелним таласом насиља, бруталности, вандализма и простоте у Београду, горње питање поставила је изричито.

У документарној емисији Иване Живков потпуније је остварена намера да се одабрана појава објасни. Успех видовњака, пророка, врачара, белих магова стављен је у контекст општих социјалних прилика, економске и политичке ситуације у земљи, интереса друштвених слојева склоних манипулацији, било да је врше или да је трпе, речју – стањем нације. То што су ТВ студији постали „ординације” надриисцелитеља људских душа није стављено као терет на душу само ТВ медију. Јасно је показано да је излазак на екран звездочатаца, тарот мајстора, гатара свих врста постао ТВ исплатив тек као последица националних и појединачних невоља и несрећа за чије је узроке одговорност лежала и много где другде.

Ољи Бећковић, међутим, није сасвим пошло за руком да „Утисак недеље” помери са теме о добрим и лошим странама директних ТВ преноса скупштинских заседања. Њени гости нису били ради да више размишљају и говоре о другим негативним обрасцима, лошим узорима и погрешним моделима понашања које нуди телевизија, а још мање о агресивности као деривату стварног, медијски непрерађеног живота, у социјалној средини са све више незадовољних, фрустрираних, сиромашних, бесперспективних, па и очајних људи.

Нити би такав приступ значио аболицију посланичких неподопштина (којих ТВ гледаоце заиста коначно треба лишити јер су постале контрапродуктивне по идеју парламентарне демократије) нити би дао опрост обиљу баналности из свеприсутних ријалити шоу програма или тематски преовлађујућем криминалу у серијском и филмском репертоару наших телевизија.

За малу утеху треба рећи да се псују и туку и у страним парламентима, морално проблематични ријалити шоу програми нису измишљени овде, поменути филмови и серије такође су увезена ТВ роба... У „одбрану телевизије” ваља додати да се међу увезеним насловима на РТС-у недавно нашао и документарац РАИ-а „Бескрајни рат” (о Косову и о Авганистану), а да је Зоран Станојевић баш ових дана угостио у „Оку” Рикарда Јакону – аутора који је тим делом пружио изврстан пример храброг, објективног истраживачког ТВ новинарства.

http://www.politika.rs/rubrike/vesti-dana/Policija-mora-da-bude-servis-gradjana.sr.html

Big Grin 

Ја сам мислио да ово ставим у вицеве...  ;D .ебеш ми све!

Одг: Слика данашње Србије.. - bQxi - 04-23-2010

На Космету исечени предајници и каблови МТС-а и Теленора, потпуно неутралисана српска телекомуникациона мрежа на Космету од стране КПС-а, Тадић опет по обичају осуђује и каже даа се то не ради, али њега стварно нико више не јебе ни 2%! Од овог тренутка Срби на Космету у дупло већој опасности јер се напади увелико планирају а сада неће моћи ни у помоћ да зову..може све да прође у мраку, како медијском тако и народном!