Delije
Судбине Звездиних екс-играча? - Printable Version

+- Delije (http://delije-caffe.net/mybb)
+-- Forum: Делије Кафе (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Терен (http://delije-caffe.net/mybb/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Thread: Судбине Звездиних екс-играча? (/showthread.php?tid=1024)

Одг: Судбине Звездиних екс-играча? - 100%anti crnobeli - 01-17-2009

(01-17-2009, 09:42 AM)obelix link Wrote: Да допуним. Ако се сећате оне Ђанијеве дизел слике што је била популарна у време ВБ шоу програма, на тој слици мислим да се види управо и Дарко. Пре доласка у Звезду он није крио да је навијач или симпатизер гробља. Никада нећу заборавити у новинама слику на којој потписује за нас а држи руку преко главе, на сличан начин је потписао и Лазетић за Обилић у то време или нешто касније... Да не буде да га само кудим, никада му нећу заборавити она два гола у НС (2:2) и још неке по дербијима. Дарко је људски одиграо у нашем дресу, прави центарфор, мислим да му је Друлић био најсличнији по карактеристикама и физичким предиспозицијама. Звезда га је дебело платила тада када га је довела а сећам се да је неки тренер чије је мишљење Дарко изузетно ценио био од пресудног утицаја да дође код нас иако се обећао пакијима и са њима славио ту титуку одакле је фотка. Јел он дао онај гол против гробља на Маракани, када им је сам нанизао целу одбрану и и средњи ред? Wink

Ух како сам ову текму могао да заборавим. То је било на пролеће '95, а пре 100. дербија. Војводина је имала брука добар тим, чак су на полусезони били јесењи прваци, али су на пролеће кренули да посустају, мада још у игри, а за титулу смо се јурили превасходно ми и партизан. Углавном дође текма у НС, Делија на северу стадиона Карађорђе мислим никад више, док смо били на тој трибини. Воша фуриозно кренула 2:0 је било за њих очас посла. Међутим ми у другом крећемо да се будимо и Дарко даје један за изједначење и онда пред крај текме даје евро гол, мислим да га има и на оних ''200 Звездиних голова'' што је клуб издао 2005. Многи су тај гол упоређивали са голом Ван Бастена који је дао у финалу ЕП '88 против СССР-а.

Quote:Јел он дао онај гол против гробља на Маракани, када им је сам нанизао целу одбрану и и средњи ред? Wink

С обзиром да је он био кратко у Звезди, мање више памтим све његове дербије и није ми познато за то. Једино што би могло бити је 98. дерби, који је игран негде у новембру '94, и који смо добили 3:2. Само не могу да се сетим стрелаца.

Одг: Судбине Звездиних екс-играча? - Pijanac - 01-17-2009

(01-17-2009, 10:09 AM)100%anti crnobeli link Wrote: Једино што би могло бити је 98. дерби, који је игран негде у новембру '94, и који смо добили 3:2. Само не могу да се сетим стрелаца.

Протерао сам тромбове и сетио се. Стрелци су били Крупниковић, Предраг Станковић и Ковачевић. Дарко је дао гол и у 97. дербију када је било 1:1 на гробљу. Ћирић је касније изједначио тако што је себи дао фор руком (први пут, јер му се у дербијима то десило још једном).

100%ацб, јел' се сећаш утакмице са Вошом у Новом саду коју смо добили 0:3 што је била права сензација? Мислим да је Дарко и тада дао два комада или је Крупни дао два, а он један.

Одг: Судбине Звездиних екс-играча? - 100%anti crnobeli - 01-17-2009

(01-17-2009, 12:21 PM)Пијанац link Wrote: Протерао сам тромбове и сетио се. Стрелци су били Крупниковић, Предраг Станковић и Ковачевић. Дарко је дао гол и у 97. дербију када је било 1:1 на гробљу. Ћирић је касније изједначио тако што је себи дао фор руком (први пут, јер му се у дербијима то десило још једном).

100%ацб, јел' се сећаш утакмице са Вошом у Новом саду коју смо добили 0:3 што је била права сензација? Мислим да је Дарко и тада дао два комада или је Крупни дао два, а он један.

Што се тиче 97. дербија, Дарко је дао гол, али не тако као што је Обеликс описао, већ је био корнер, главом је шутнуо Александар Кристић, лопта је прешла гол линију, што се веома добео видело, али је неки гробар избацио, а судија није реаговао, па ју је Дарко дочекао и распалио правац у гол. После је Ћирић изједначио на већ описани начин, а други пут му се десило то априла 1997, среда је била, кад је дао себи фор руком, па су они повели, ми изједначили преко Декија Станковића, а онда су и други гол дали на кварно, после слободног ударца, а стрелац је био Христов. Ту смо дефинитивно вриснули за титулу у сезони 96/97. Иначе сећам да нас је на сву ту муку за време текме задесио неопевани кијамет.
Иначе да се вратим мало на тај 97. дерби, одигран септембра 1994. Њега је обележио Звонко Милојевић, јер је бранио као у сновима. Као што већ рекох ми смо повели, они изједначили и онда су били много бољи, шансе им се ређали као на траци, али је Милоје хватао све као хоботница. Сећам се да је у једном нападу у року од 5 секунди две 100% шансе за гол одбранио. Истина имали смо и ми неколико веома добрих шанси ту утакмицу, али су гробари били бољи реално. Тад је на Северу био онај легендарни транс ''Ризна живели''  Big Grin.

Што се тиче те текме у НС, сећам је се, она је била негде у децембру '94 и заиста је била сезнација, јер као што рекох Воша је ту јесен '94 играла као ретко кад у историји. Није да смо отишли на ту утакмицу као аутсајдери, али победу од 3:0 нико жив није очекивао.
Што се стрелаца тиче, знам да је Крупни сигурно дао макар један, али не сећам се детаља. Сећам се да је ту текму дошао да гледа Мортен Олсен тада тренер Келна и то пре свега Горана Шаулу, тада капитена и централног бека Војводине, али после онога што им ми урадили. мучени Шаула је завршио у Компостели Tongue.

(01-17-2009, 12:54 PM)100%anti crnobeli link Wrote: Истина имали смо и ми неколико веома добрих шанси ту утакмицу

Страшну шансу је имао Јован Станковић у другом полувремену. Улетео у казнени простор, искоса са леве стране, са 10-ак метара од гола шутирао. Сви смо мислили да је гол, поскакали на Северу, кад оно ништа.  >Sad

Што се НС-а тиче, онда је то то. Један гол Крупног и два Даретова.  Wink

Одг: Судбине Звездиних екс-играча? - KizaLion - 01-17-2009

Одлично памтим када сам први пут видео Ковачевића и Стефановића испред хотела Славија, кад је прешао у Звезду, 94. године. Питао ме је за кога навијам  а кад је чуо одговор Big Grin рекао је "Тако и треба!" Smile

Много ми је жао Дарка, пре неколико година од болести умро му је брат, а скоро пре неку годину мајка и отац. Који црњак.  :'(

Одг: Судбине Звездиних екс-играча? - Skrimo - 01-17-2009

Демантовао је Марковић да прелази код југословена.Сад видећемо у наредним данима шта је ту истина.Али не би ме чудило нимало.

Пошто је оригинални текст о Марковићу потекао из ЈСЛ Спорта, сасвим је нормално то што се испоставило да се ради о измишљотини. Још једном ћу замолити да се већ поменути медиј више не користи као извор информација. Сваку следећу информацију која је потекла из Спорта ћу брисати без да гледам о чему се ради.

Одг: Судбине Звездиних екс-играча? - Mikelandjelo - 01-18-2009

Можете ли да ме подсјетите боље на један дерби ... Било је 3:3, чини ми се да је Саво Мајмун дао хет-трик за њих, они поведу, ми изједначимо, и тако трипут. Чини ми се и да је Предраг Станковић био стрелац једног гола.

Одг: Судбине Звездиних екс-играча? - Pijanac - 01-18-2009

Реванш четвртфинала Купа у сезони 94/95. Прву утакмицу смо добили кући  2:0, головима Крупниковића. Један од два гола је био споран јер линијски судија није свирао офсајд у коме се наводно налазио Крупниковић. Он јесте био најближи голману од свих играча који су учествовали у игри, али је од њега био ближи Ташевски који је већ добрих пола минута-минут лежао на трави. Smile Гробље је толико било бесно да је претило да ће реванш да добије са 10:0.

И почело је добро по њих. Повели су евроголом Тешовића са дистанце и врло брзо је сличан шут имао и Нађ који је завршио на пречки. Да су тад повели са 2:0, ко зна како би се по нас завршило. Ми их сечемо голом Марка Перовића. Не знам ко је дао други гол за њих, онда је Предраг Станковић изједначио на 2:2. Трећи гол је дао Саво, па је изједначио Братислав Живковић. Утакмица се завршила резултатом 3:3. То је била прва утакмица на којој је Милоје примио гол после неких 600-700 минута.

Одг: Судбине Звездиних екс-играча? - 100%anti crnobeli - 01-18-2009

(01-18-2009, 02:38 PM)Пијанац link Wrote: Реванш четвртфинала Купа у сезони 94/95. Прву утакмицу смо добили кући  2:0, головима Крупниковића.

Други гол за њих у реваншу је дао колико се сећам Алберт Нађ из слободњака. Иначе реванш смо профи одиграли, баш као што си описао, на сваки њихов, један наш гол, чисто да им убијемо наду, а гол који је Предраг Станковић дао је врх  ;D.
Имате га на оном ДВД-ју ''200 најлепших голова'', а ја не знам како оно да опишем. Човек је био у казненом, али далеко од гробарског гола и онда је нешто шутнуо, као да хоћеш да испуцаш лопту напред, али си окренут леђима и човек тако лобовао Пандуровића и оде лопта у гол.
Иначе Предраг Станковић је био добар играч, играо је централног бека, а у реваншу против Барселоне '96 је спаковао Роналда у џеп. После је отишао у Екстрамадуру, ако се не варам и даље не знам шта је било с њим.